ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.....

Όταν ο Ζαγοράκης έγινε... Κρητικός

 15/10/2011
Διαβάστε μια ξεχωριστή ιστορία ασπρόμαυρης αγάπης μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ προκειμένου οι δύο ομάδες να γλιτώσουν το μηδενισμό τους λόγω απίστευτων "γκαφών" .

Όταν ο Ζαγοράκης έγινε... Κρητικός
ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έχουν εξαιρετικές παραδοσιακά σχέσεις. Ο "Δικέφαλος" φιλοξένησε τους Κρητικούς στην Τούμπα για τον αγώνα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Αταλάντα, ο κόσμος έχει χειροκροτήσει τον αντίπαλο σε Τούμπα και Γεντί Κουλέ ενώ... κατάφεραν να αγωνιστούν και με δανεικές ομάδες για να γλιτώσουν τις τιμωρίες τους!
Το 1980 σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με φανέλες του "Δικεφάλου" τοποθετώντας μόνο μια ταινία πάνω που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το σήμα ενώ φανερό ήταν πως το σορτσάκι και η φανέλα που φορούσαν οι Κρητικοί ήταν διαφορετικής μάρκας. Και αυτό γιατί είχε γίνει μπέρδεμα με τις δικές τους φανέλες.
Η ιστορία επαναλήφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν ο ΠΑΟΚ δεν έφερε μαζί με τον ιματισμό του τις φανέλες και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος μηδενισμού του αλλά οι ιθύνοντες του ΟΦΗ προσέφεραν τις δικές τους φανέλες. Έτσι για πρώτη και τελευταία φορά ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας αλλά και ο αδικοχαμένος Παναγιώτης Κατσουρής αγωνίστηκαν με την φανέλα του ΟΦΗ!
Πάντως, αν και ο ΟΦΗ έδειξε εκτός γηπέδου τις φιλικές του διαθέσεις προς τον ΠΑΟΚ, εντός αυτού δεν τον λυπήθηκε καθόλου. Ο ΟΦΗ επικράτησε 3-1 (25’ Αναστασίου, 44’ Φρατζέσκος, 67’ Μούτας – 90’ Ντιμκόφσκι) σε μια αναμέτρηση που ο Ζήσης Βρύζας έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ.
Στις 21 Οκτωβρίου του 1987 η Τούμπα φιλοξένησε 15.000 οπαδούς όχι γιατί αγωνίζονταν ο ΠΑΟΚ αλλά για να στηρίξουν τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έψαχναν έδρα για την αναμέτρηση με την Αταλάντα και ο ΠΑΟΚ τους την προσέφερε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΠΑΟΚτσήδες πήγαν και στον αγώνα και στήριξαν τον ΟΦΗ που επικράτησε 1-0 των Ιταλών.
ΠΗΓΗ: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου