ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 88-81

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 88-81 της Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Σιένα. Σπανούλης (20π.), Πρίντεζης (16π.) και Λο (14π.) οι πρωτεργάτες της μεγάλης νίκης!

Το εισιτήριο για την φάση των "8" της Euroleague πήρε ο Ολυμπιακός, καθώς στο ματς - "τελικό" απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ, επικράτησε με σκορ 88-81 έχοντας σαν κορυφαίους τους Σπανούλη (20π.), Πρίντεζη (16π.) και Λο (14π.). Τώρα οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του θεσμού με την Σιένα, με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι Ιταλοί, και θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό τους από την ομάδα της Τοσκάνης.


Φορτσάτο ξεκίνημα, επιβάλλοντας τον ρυθμό του

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς φορτσάτοι, καθώς μέσα σε 1.5 λεπτό έκαναν ένα σερί 7-0, χάρη σε πόντους του Αμερικανού σέντερ και σε τρίποντο του Red-Bill, με την κερκίδα να παίρνει "φωτιά". Η Γαλατασαράι βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Γκόρντον, αλλά ο Μάντζαρης ήταν εύστοχος από την περιφέρεια "γράφοντας" το 10-2. Ο Red-Bill φόρτωνε με φάουλ τους Τούρκους, οι οποίοι μετά την ερυθρόλευκη "καταιγίδα" στο ξεκίνημα σοβαρεύτηκαν στην άμυνα, ρίχνοντας το ανάλογο "ξύλο".

Ο εξαιρετικός στο ξεκίνημα, Γκόρντον, ήταν ο κύριος μοχλός των φιλοξενούμενων στο σκορ, καθώς με ένα εντυπωσιακό λέι-απ μείωσε σε 12-8. Ο "αγριεμένος" αρχηγός, όμως, με νέο τρίποντο έφερε τους Πειραιώτες στο +7 (15-8), με την μπάλα να περνάει συνεχώς από τα χέρια του, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες επιθέσεις.

Οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, έβγαζαν ενέργεια και θέληση στο παρκέ, ενώ χάρη στο έμμεσο τρίποντο του Παπανικολάου έφτασαν στο +10 (18-8) στο 7'. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, με τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να βγάζουν ωραίες συνεργασίες στο παρκέ. Ο Red-Bill εκτός του ότι έβαζε πόντους, έδινε και μπόλικες ασίστ, μετρώντας την 4η τελική του πάσα στον Πρίντεζη, ο οποίος έφερε τους γηπεδούχους στο +11 (22-11). Ο μαχητικός Ντόρσεϊ μάζευε ριμπάουντ, έπαιζε αποτελεσματική άμυνα, βοηθούσε στην επίθεση και αποθεώθηκε από τον κόσμο όταν έδωσε μία πανέξυπνη ασίστ στον Πρίντεζη, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν υγεία στο παιχνίδι, παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ. Το 24-14 ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου, με τους Πειραιώτες να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους, κάνοντας κουμάντο στον αγώνα.

Αντέδρασαν οι Τούρκοι, αλλά ο Σπανούλης επανέφερε την τάξη

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με νέα πρόσωπα στην πεντάδα του (Λο, Χάινς, Άντιτς), ενώ προστέθηκαν στο βασικό σχήμα οι Σλούκας και Κέσελ. Η Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκε αυτές τις αλλαγές και αντέδρασε, καθώς οι ερυθρόλευκοι αναλώθηκαν σε λάθη και σε ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν στο γήπεδο και να μειώνουν σε 26-22 με τον Αλντεμίρ στο 13’. Οι Πειραιώτες πήραν ανάσα με το τζαμπ-σουτ του Σλούκα (29-22), αλλά ο Γκόρντον απάντησε με τρίποντο (29-25) μη αφήνοντας τους γηπεδούχους να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια επιδίωξαν να παίξουν με τον Χάινς, με τον Αμερικανό ναι μεν να χάνει τα σουτ, αλλά τουλάχιστον έπαιρνε τα φάουλ και έβαζε τις βολές (32-25). Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιζε καλή άμυνα, ο Αρσλάν με γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε, μείωσε την διαφορά (32-28) στο 15’, με τους ερυθρόλευκους να βγάζουν μία διστακτικότητα στην επίθεση.

Ο Σλούκας στη συνέχεια ήταν εύστοχος από τις βολές, ο Γκόρντον ύστερα έχασε δύο σερί, αλλά ο πανύψηλος Άντριτς είχε σαφέστατο πλεονέκτημα έναντι του κοντύτερου Χάινς, βρίσκοντας λύσεις κοντά στο καλάθι. Το τρίποντο του Σιπ έριξε ακόμη περισσότερο την διαφορά (36-33) στο 18’, ενώ εκείνη την στιγμή ο Ίβκοβιτς έριξε ξανά στο παρκέ τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Οι Τούρκοι συνέχιζαν να χάνουν βολές, με τους Πειραιώτες να βρίσκουν λύσεις με τους Χάινς-Σπανούλη, φτάνοντας ξανά στο +7 (40-33).

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Red-Bill έβγαλε καθαρή άμυνα πάνω στον Γκόρντον, αλλά οι διαιτητές τον χρέωσαν με φάουλ, γεγονός το οποίο έκανε έξαλλους τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Αμερικανός έβαλε τις βολές, αλλά η απάντηση του αρχηγού ήταν καλύτερη, καθώς ευστόχησε σε τρίποντο «γράφοντας» το 43-35, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τον Λαρισαίο γκαρντ να επαναφέρει την τάξη στο ματς.

Πήγε να κάνει την "ζημιά" ο Λάκοβιτς

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη μπήκε στο παρκέ με τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ. Με τρίποντο του "Πριντ" η διαφορά έφτασε ξανά στο +11 (46-35), αλλά οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια, αν και είχαν ευκαιρίες ώστε να αυξήσουν την διαφορά, έχασαν σουτ, με τους Τούρκους να "πυροβολούν" από την περιφέρεια, μειώνοντας σε 48-41.

Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο απέκτησε τρελό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να τρέχουν στο παρκέ και να πραγματοποιούν γρήγορες επιθέσεις. Ο αρχηγός με μία εντυπωσιακή διείσδυση "έγραψε" το 50-41, αλλά ο συνήθης ύποπτος, Γκόρντον ήταν ξανά εύστοχος. Κάπου εκεί, όμως, οι Πειραιώτες έλεγξαν το ματς, ο Red-Bill συνέχιζε να βρίσκει στον… αέρα τον Ντόρσεϊ που κάρφωνε, ενώ ο Λο με ένα εντυπωσιακό ντράιβ αλά… Ρίβερς σημείωσε το 54-43 στο 24’, με το κοινό να τον αποθεώνει.

Η αντίδραση της Γαλατασαράι, όμως, ήταν άμεση, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Λάκοβιτς. Ο Σλοβένος πραγματοποίησε ένα προσωπικό 7-0 σερί, μειώνοντας σε 54-50 στο 26’. Οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το σημείο ήταν άστοχοι, ενώ στην άμυνα πάλευε μόνος του ο φιλότιμος Ντόρσεϊ, ο οποίος μοίραζε τάπες στους Τούρκους. Ο Παπαδόπουλος πέρασε για πρώτη φορά στο ματς, αλλά ο Λάκοβιτς συνέχισε την εντυπωσιακή του απόδοση, καθώς με τρίποντο έριξε την διαφορά στον πόντο (54-53), μετρώντας 10 σερί προσωπικούς πόντους.

Στη συνέχεια, όμως, οι Πειραιώτες "ξύπνησαν" από τον λήθαργο, έπαιξαν καλή άμυνα, έτρεξαν στο γήπεδο, βρήκαν λύσεις στο σκορ και απάντησαν με ένα σερί 10-0, χάρη στους Πρίντεζη και Λο, φτάνοντας ξανά στο +11 (64-53) στο 28’. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν τέλος στο σερί με έμμεσο τρίποντο του Άντρις, ενώ με "χουκ" ο Λάζαρος "έγραψε" το 67-58 στην 3η περίοδο.

"Καθάρισε" το ματς ο αρχηγός

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο ο Σούμπερτ με τρίποντο μείωσε σε 67-61, ο Σπανούλης απάντησε με λέι-απ (69-61), αλλά στη συνέχεια έχασε δύο βολές. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια ήταν άστοχες, ενώ ο Λάζαρος έδειχνε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει, με αποτέλεσμα ο Ίβκοβιτς να τον αντικαταστήσει με τον Χάινς. Με καλάθι του Άντιτς η διαφορά έφτασε στο +10 (71-61), η οποία ανεβοκατέβαινε σε αυτά τα επίπεδα στα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις στο σκορ στο πρόσωπο του Σκοπιανού φόργουορντ. Οι ερυθρόλευκοι με την άμυνα τους έκλεισαν μέσα στην ρακέτα τους διαδρόμους, αλλά η Γαλατασαράι έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια, με τον Σούμπερτ να μειώνει σε 75-68. Πλέον, η κάθε άμυνα και η κάθε επίθεση ήταν σημαντική και στο ματς χρειαζόταν ψυχραιμία και συγκέντρωση.

Οι άμυνες και από τις δύο πλευρές ήταν δυνατές, αλλά οι Πειραιώτες έδειχναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Τούρκους να "γυρίσουν" το ματς. Ο εξαιρετικός στην αναμέτρηση Πρίντεζης βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (79-70) στο 37’, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς, να διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας, να παίζει με τον χρόνο και να αποζητά την σωστή διαχείριση για να πάει το ματς έτσι μέχρι το τέλος, βγαίνοντας νικητής. Ο Λάκοβιτς νίκησε στον αέρα τον Παπανικολάου (79-72), αλλά εκείνη την κρίσιμη στιγμή μίλησε ο Σπανούλης.

Ο αρχηγός πρώτα ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ στη συνέχεια έκλεψε την μπάλα από τον Λάκοβιτς και με καλάθι στον αιφνιδιασμό "έγραψε" ανέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο ΣΕΦ. Στο 1’.40’’ πριν το τέλος ο Λο με "βόμβα" από την περιφέρεια έφερε τους γηπεδούχους στο +12 (87-75), αλλά ο Άντριτς μείωσε σε 88-81 με έξι πόντους. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Τούρκοι δεν έκαναν φάουλ για να σταματήσουν τον χρόνο, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν σωστά την μπάλα στα χέρια τους, κερδίζοντας δίκαια και καθαρά την Γαλατασαράι με σκορ 88-81, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Σιένα.

Tα δεκάλεπτα: 24-14, 43-35, 67-58, 88-81.

Ανά δεκάλεπτο: 24-14, 19-21, 24-23, 21-23.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου