ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Και τα στημένα θέλουν τον… Γερμανό τους

Και τα στημένα θέλουν τον… Γερμανό τους 

2/3/2012

Και τα στημένα θέλουν τον… Γερμανό τους
Ο αξιωματούχος της γερμανικής αστυνομίας, Ραλφ Μούτσκε θα ηγείται στο εξής της «μάχης» της FIFA ενάντια στο φαινόμενο των στημένων αγώνων. Ο 52χρονος, πρώην διευθυντής της Ιντερπόλ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αντικαθιστά τον Αυστραλό, Κρις Ίτον, που παραιτήθηκε δύο εβδομάδες πριν.

Η επιτροπή αντιμετώπισης των στημένων αγώνων, στην οποία ο Μούτσκε στο εξής θα είναι επικεφαλής, όπως τονίζεται από την FIFA θα συνεχίσει την καταπολέμηση της συγκεκριμένης απειλής. «Ο Ραλφ Μούτσκε θα είναι υπεύθυνος για όλα τα θέμα που έχουν να κάνουν με την ακεραιότητα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο αλλά και με την διαφάνεια των διαδικασιών γύρω από την ομοσπονδία», αναφέρεται στην επίσημη τοποθέτηση.

Ο Μούτσκε έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, κάθε είδους, θα πρέπει να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και μία μεγάλη απειλή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχοντας λάβει υπόψη του τις αναφορές του προκατόχου του ο οποίος επισήμανε ότι οι εγκληματικές ομάδες που κρύβονται πίσω από τους στημένους αγώνες έχουν… απλώσει τα δίχτυα τους και έχουν εισχωρήσει βαθιά στον χώρο του ποδοσφαίρου αποκτώντας μετοχές ομάδων και ακαδημίες για νέα παιδιά.

«Για μένα το ζήτημα είναι να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των διοργανώσεων της FIFA», δήλωσε ο Μούτσκε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. «Πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και καιρό, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τους αρμόδιους φορείς της κάθε χώρας», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίτον, πριν παραιτηθεί, είχε επισημάνει την ανάγκη για μία ευρύτερη συνεργασία αστυνομίας και αρχών προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές από μόνες τους δεν είναι σε θέση να το ελέγξουν.

Μάλιστα, στην δική του θητεία, FIFA και Ιντερπόλ συμφώνησαν για 10ετή συνεργασία προκειμένου να ερευνήσουν σε βάθος τα στημένα παιχνίδια και όσους βρίσκονται από πίσω.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου