ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το προφίλ της Σιένα

Το προφίλ της Σιένα

Ξανά στον δρόμο του Ολυμπιακού η Σιένα. Το προφίλ της ιταλικής ομάδας, η οποία δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι. Η φιλοσοφία του Πιανιτζάνι κυριαρχεί, ενώ ηγέτης της παραμένει ο ΜακΚάλεμπ.
Η Μοντεπάσκι Σιένα θα είναι για δεύτερη σερί χρονιά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Euroleague. Η διαφορά με φέτος είναι πως οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τους πράσινους με μειονέκτημα έδρας, με το πρώτο ραντεβού να είναι καθορισμένο την 21η Μαρτίου στην Τοσκάνη.
Η φετινή ομάδα της Σιένα δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με εκείνη της περασμένης σεζόν. Η μόνη σημαντική απώλεια για την ιταλική ομάδα ήταν ο φόργουορντ Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ αποχώρησαν και οι Σέρβοι Ράκοβιτς-Γιάριτς. Η φιλοσοφία του προπονητή Σιμόνε Πινατζάνι κυριαρχεί στους Πρωταθλητές Ιταλίας, οι οποίοι έχουν ένα έμπειρο σύνολο, με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Οι πράσινοι διαθέτουν μία καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία βρίσκει λύσεις από διάφορους παίκτες της, αλλά αναμφισβήτητα ο μεγάλος ηγέτης της είναι Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο μικροκαμωμένος (1.83μ), αλλά δαιμόνιος Αμερικανός γκαρντ, πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτης της Euroleague την τρέχουσα σεζόν (19.3π, 2.8ασ).

Η Σιένα προκρίθηκε στα προημιτελικά της Euroleague, με 4-2 νίκες, τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο της, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μπιλμπάο και εκτός διοργάνωσης την Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός του Μπο ΜακΚάλεμπ, από την ιταλική ομάδα ξεχωρίζουν ο Αυστραλός έμπειρος φόργουορντ-σέντερ, Ντέιβιντ Άντερσεν (10.4π, 5.9ρ), ο (ράστα) Αμερικανός σμολ-φόργουορντ "εργαλείο", Ντέιβιντ Μος (9.1π), ο αξιόπιστος Σέρβος σουτέρ, Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (9.3π) και ο πάντα επικίνδυνος Λιθουανός φόργουορντ-σέντερ, τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι (14/29τρ, 48.3%), Κριστόφ Λαβρίνοβιτς (10.4, 3.9ρ).

Μαζί τους και ένας δικός μας γνώριμος, ο Έλληνας γκαρντ, Νίκος Ζήσης, ο οποίος φέτος κυμαίνεται σε... ρηχά νερά (4π, 2.8ασ). Οι πράσινοι διαθέτουν μία ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα, "ρίχνοντας" μπόλικο ξύλο, ενώ στην επίθεση εξαρτάται αρκετά από τις διαθέσεις του "δαιμόνιου", ταχύτατου και διεισδυτικού, Αμερικανού της γκαρντ, Μπο ΜακΚάλεμπ. Στα προβλήματα της ιταλικής ομάδας, το γεγονός πως είναι εδώ και αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης ο Ριμάντας Καουκένας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (ρήξη χιαστών) και θα είναι νοκ-άουτ από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά και ως το τέλος της σεζόν.

Οι αλλαγές στο ρόστερ της:
1.Έφυγε ο Χέρστον (φόργουορντ-γκαρντ), ήρθε ο Θόρτον (γκαρντ)
2.Έφυγε ο Ράκοβιτς (σέντερ), ήρθε ο Άντερσεν (φόργουορντ-σέντερ)
3.Έφυγε ο Γιάριτς (γκαρντ), ήρθε ο Ρακόσεβιτς (γκαρντ)
*Τραυματίστηκε ο Καουκένας (νοκ-άουτ για την σεζόν), αλλά δεν τον αντικατέστησε.

Η συνήθης βασική της πεντάδα:
1. Μπο ΜακΚάλεμπ
2. Ιγκόρ Ρακόσεβιτς.
3. Ντέιβιντ Μος.
4. Κριστόφ Λαβρίνοβιτς.
5. Ντέιβιτ Άντερσεν.

Δυνατή τόσο στη Σιένα, όσο και εκτός έδρας

Σε 16 ματς στην Εuroleague, μετράει την τρέχουσα σεζόν 12 νίκες και 4 ήττες. Στην έδρα της η Σιένα έχει χάσει φέτος μόνο από την Ούνιξ Καζάν (73-79), στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Σαφώς και στο γήπεδο της παίζει καλύτερα, αλλά μακριά από το "σπίτι" της δεν χάνει την δυναμική της, καθώς έχει πραγματοποιήσει ορισμένες μεγάλες νίκες, όπως στην Μαδρίτη (69-88) και στην Μάλαγα (68-91).

Τα αποτελέσματα της Σιένα φέτος στην Ευρώπη:

 
Το ρόστερ της Σιένα:


Τα στατιστικά των παικτών της Σιένα στην φετινή Euroleague:


Πληροφορίες και η τροπαιοθήκη της Σιένα:
Σαπόρτα Καπ: 2002.
Πρωταθλήματα Ιταλίας (6): 2003-04, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11.
Κύπελλα Ιταλίας (4): 2009, 2010, 2011, 2012.
Συμμετοχές σε Final-4: 2003, 2004, 2008, 2011.
Ίδρυση: 1893
Πόλη: Σιένα, Τοσκάνη.
Πρόεδρος: Φερντινάντο Μινούτσι.
Γήπεδο: Παλέστρα (7.025).
Η επίσημη ιστοσελίδα της: http://www.menssanabasket.it/

Ρεάλ Μαδρίτης - Σιένα 69-88:


Σιένα - Μπιλμπάο 81-67:


Μάλαγα - Σιένα 68-91:


Ο ηγέτης της Σιένα, Μπο ΜακΚάλεμπ, εν δράσει:

Top 16 Week 2 Bwin MVP: Bo McCalebb, Montepaschi... από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου