ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
27/9/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Πρώτοι εμείς φταίμε»

27/9/2012
«Πρώτοι εμείς φταίμε»
Το ξεκίνημα της Βαλένθια στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι απροσδόκητα κακό και ο Ρομπέρτο Σολδάδο παραδέχτηκε πως το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης πέφτει πάνω στους παίκτες. «Οι πρώτοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είμαστε εμείς οι παίκτες, οι οποίοι βρισκόμαστε στο γήπεδο και οφείλουμε να δίνουμε τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα και μέχρι τώρα δεν το έχουμε κάνει» ομολόγησε ο 27χρονος επιθετικός, ο οποίος υπερασπίστηκε Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο: «Μπορεί η αρχή να μην είναι καλή, αλλά έχουμε το χρόνο για να ανακάμψουμε. Είμαι βέβαιος πως όταν εμείς γίνουμε αυτοί που πρέπει, κάθε αμφιβολία για τον προπονητή μας θα διαλυθεί». Οι «νυχτερίδες» σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν μόλις μία νίκη ενώ έχουν ακόμη δύο ισοπαλίες και δύο ήττες που τους κατατάσσουν στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Επιστρέφει ο Αμπιντάλ!

27/9/2012
Επιστρέφει ο Αμπιντάλ!
Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές απλά θα είχαν εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αν είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αμυντικός όμως κάθε άλλο παρά πτοείται και ετοιμάζεται για το δεύτερο come-back του στα γήπεδα μέσα στο Νοέμβριο! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τσάβι Ερνάντεζ, ο οποίος δηλώνει έκπληκτος από την απόδοση του συμπαίκτη του στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα: «Ο Ερίκ συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και υπολογίζεται πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί μέσα στο Νοέμβριο» ενημέρωσε ο Ισπανός μέσος για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του 33χρονου Γάλλου: «Είναι εντυπωσιακός, ένα παράδειγμα για όλους μας, ένας φοβερός επαγγελματίας. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων και δείχνει πόσο χαρούμενος είναι που ανήκει ακόμα στην ομάδα». Ο Αμπιντάλ είχε υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση όγκου από το συκώτι του στις 17 Μαρτίου 2011. Επανήλθε στα γήπεδα σε χρόνο-ρεκόρ και μάλιστα έπαιξε για 90 λεπτά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της 28ης Μαΐου κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν και ο Κάρλες Πουγιόλ του παραχώρησε το αρχηγικό δικαίωμα να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο. Στις 15 Μαρτίου 2012 ανακοινώθηκε πως έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, όπως και έγινε τελικά στις 10 Απριλίου.

Νεϊμάρ: «Δεν ξέρω τίποτα για την Μπαρτσελόνα»

27/9/2012
Νεϊμάρ: «Δεν ξέρω τίποτα για την Μπαρτσελόνα»
Μπορεί τα μέσα να έχουν βουήξει εδώ και καιρό πως η Σάντος έχει έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την παραχώρηση του Νεϊμάρ, όμως τις τελευταίες μέρες από πλευράς του βραζιλιάνικου συλλόγου βάλθηκαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Χτες ήταν ο αντιπρόεδρος της Σάντος που διέψευσε οποιοδήποτε προσύμφωνο με τους Καταλανούς. Τώρα ακολούθησε και ο ίδιος ο παίκτης που αποτελεί τον ευσεβή πόθο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων να διατυπώσει την άγνοιά του για τη φημολογία που τον συνδέει με τους «μπλαουγκράνα»: «Δεν ξέρω τίποτα για αυτό. Αυτά πρέπει να τα συζητήσετε με τον εκπρόσωπό μου. Εγώ έχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 με τη Σάντος της οποίας είμαι παίκτης». Η στάση που τηρούν τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι της βραζιλιάνικης ομάδας μόνο την απορία μπορεί να προκαλέσει, καθώς από πλευράς Μπαρτσελόνα η μεταγραφή φερόταν ως κλεισμένη από τα πλέον επίσημα χείλη. Από ό,τι φαίνεται το σήριαλ Νεϊμάρ βρίσκεται μόνο στην αρχή του και θα μας απασχολήσει για καιρο…

«Πολύ περισσότερο από ένας σύλλογος…»

27/9/2012
«Πολύ περισσότερο από ένας σύλλογος…»
Όσοι υποστηρίζουν πως η Μπαρτσελόνα είναι «Μes que un club» (κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος) είναι βέβαιο πως δικαιώνονται από τέτοιες ενέργειες. Οι Καταλανοί επέδειξαν για άλλη μια φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με τον Μπιλ Γκέιτς για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ραμόν Ποντ βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συναντηθούν με τον ιδρυτή της Microsoft και, παρεμπιπτόντως, επί σειρά ετών πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δημιουργηθεί ένας άξονας κοινής δράσης μεταξύ του συλλόγου και των ιδρυμάτων του Γκέιτς για την αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» ενεργοποιούνται για έναν σκοπό ευρύτερου ενδιαφέροντος, αφού από το 2006 έχουν υπογράψει συμφωνία με τη UNICEF για διαφήμιση του διεθνούς οργανισμού πάνω στη φανέλα της ομάδας και χορηγία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόσι

27/9/2012
Ξανά στο χειρουργείο ο Ρόσι
Δεν τελειώνουν τα προβλήματα για τον Τζουζέπε Ρόσι. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ που βρίσκεται εκτός δράσης από την περασμένη άνοιξη λόγω τραυματισμού, είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του, προκειμένου να αποκατασταθεί, επιτέλους, η ζημιά στους συνδέσμους. Η εγχείρηση είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του Οκτωβρίου. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο τον κράτησε μακριά από την ενεργό δράση στους τελευταίους, κρίσιμους αγώνες της Βιγιαρεάλ και δεν του έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στην - άκαρπη όπως αποδείχτηκε - προσπάθεια της ομάδας του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τελικά ο Τζουζέπε Ρόσι δεν προβλέπεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Βιγιαρεάλ ούτε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, αφού είναι αναγκασμένος να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Η ιστοσελίδα «lasprovincias.es» αναφέρει πως έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου η εγχείρηση στους συνδέσμους του δεξιού γονάτου του Ρόσι. Επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας είναι ο καθηγητής Ρίτσαρντ Στέντμαν, ο οποίος είχε χειρουργήσει το γόνατο του Ρόσι και την προηγούμενη φορά. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για νέα πολύμηνη αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα, με τον Ρόσι να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου του 2013. Άπαντες εύχονται να είναι αυτή η τελευταία περιπέτεια της υγείας του ταλαντούχου επιθετικού και να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημά του μία και καλή

Σολδάδο: «Φταίμε εμείς»

27/9/2012
Σολδάδο: «Φταίμε εμείς»
Στις πλάτες του ίδιου και των συμπαικτών του έριξε τις ευθύνες για τα κακά αποτελέσματα στην έναρξη της αγωνιστικής σεζόν για τη Βαλένθια ο Ρομπέρτο Σολδάδο. Ο αρχηγός των «νυχτερίδων» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή για την παρουσία του στο Fifa 2013 και αναφέρθηκε και στα ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του Λεβάντε. «Την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχουμε εμείς οι παίκτες. Εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πάρει νίκες η ομάδα. Όλοι μπορούμε περισσότερα και εγώ είμαι ο πρώτος από όλους που πρέπει να το κάνει. Σίγουρα όταν συμβεί αυτό, οι αμφιβολίες για τον προπονητή μας θα πάψουν να υπάρχουν», είπε σε μια προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Πελεγκρίνο.

«Είναι στο μυαλό μου ο Κακά»

27/9/2012
«Είναι στο μυαλό μου ο Κακά»
Η εμφάνιση του Κακά στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης υποχρέωσε τον Ζοζέ Μουρίνιο να αναφερθεί στη συνέντευξη Τύπου στον βραζιλιάνο άσο… «Είναι στο μυαλό μου» ανέφερε ο πορτογάλος, φυσικά εννοώντας ότι υπολογίζει στον Κακά για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της «βασίλισσας» μέσα στην αγωνιστική σεζόν. «Έπαιξε καλά όπως όλη η ομάδα. Σήμερα έδωσε μια καλή απάντηση, κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος μόνο όταν δουλεύει αρκετά καλά. Όταν οι παίκτες δείχνουν τέτοια διάθεση το φυσικό επακόλουθο είναι ο προπονητής να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να τους δίνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια. Ο Κακά και οι υπόλοιποι σήμερα έδωσαν λόγους για να είναι στο μυαλό μου», κατέληξε ο Μουρίνιο.

 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  


«Θα πάρει φόρα ο Ζιρού»

27/9/2012
«Θα πάρει φόρα ο Ζιρού»
Τέλος στην αφλογιστία που ταλαιπωρούσε τον Ολιβιέ Ζιρού θα δώσει το γκολ που πέτυχε στην ευρεία νίκη της Άρσεναλ επί της Κόβεντρι με σκορ 6-1 σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» είδε με ικανοποίηση τον ποδοσφαιριστή του να σκοράρει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα και διαβεβαιώνει πως αυτή ήταν μόνο η αρχή… Ο Zιρού μεταγράφηκε μετά βαΐων και κλάδων στους Λονδρέζους φέτος το καλοκαίρι, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική περσινή χρονιά του με τη Μονπελιέ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Γαλλίας και πρώτος σκόρερ της Λιγκ 1. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν είχε δικαιώσει το ντόρο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, αφού δεν είχε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να βρει δίχτυα. Ο Αλσατός τεχνικός απέδωσε την αδυναμία του συμπατριώτη του να σκοράρει σε έλλειμμα αυτοπεποίθησης, το οποίο είναι σίγουρος ότι πλέον θα ξεπεράσει: «Όλοι ξέραμε ότι όσο πιο σύντομα πετύχαινε γκολ, τόσο το καλύτερο. Περισσότερο ανησυχούσε ο ίδιος παρά εμείς. Έχει καλά τελειώματα ο Ολιβιέ, αλλά του έλειπε η εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει, τον περιμένω πιο αποδοτικό πλέον και στην Πρέμιερ Λιγκ». Στο μεταξύ ο Βενγκέρ είχε άλλον ένα λόγο να νιώθει χαρούμενος καθώς είδε τον Αντρέι Αρσάβιν να αποδίδει καλά στην πρώτη του φετινή συμμετοχή και πλέον, έστω και έπειτα από τρία χρόνια στην ομάδα, φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο ποια είναι η καταλληλότερη θέση για να χρησιμοποιείται ο Ρώσος: «Η ιδανική θέση για τον Αντρέι είναι πίσω από τον επιθετικό. Εκεί μπορεί να αξιοποιηθεί η καλή αντίληψη του παιχνιδιού που έχει και η δημιουργικότητά του, ενώ όταν παίζει στα άκρα δεν μπορεί πάντα να αντεπεξέλθει γιατί χάνει πολλές δυνάμεις τρέχοντας πάνω-κάτω».

Τσέλσι-Μαν. Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ!

27/9/2012
Τσέλσι-Μαν. Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ!
Η κληρωτίδα είχε κέφια και λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «32» για το Λιγκ Καπ ανέδειξε ένα σούπερ ντέρμπι για τους «16» του θεσμού. Η Τσέλσι θα αναμετρηθεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πιο δυνατό ζευγάρι που βγήκε, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μονομαχία του Μπρένταν Ρότζερς από τον πάγκο της Λίβερπουλ απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, τη Σουόνσι.


Αναλυτικά τα ζευγάρια (οι αγώνες θα διεξαχθούν την εβδομάδα μεταξύ 29/10 και 4/11):

Σάντερλαντ-Μίντλεσμπρο
Σουίντον-Άστον Βίλα
Γουίγκαν-Μπράντφορντ
Λιντς-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Τότεναμ
Λίβερπουλ-Σουόνσι
Τσέλσι-Μαν. Γιουνάιτεντ
Ρέντινγκ-Άρσεναλ

Πήγε… ταμείο με τον γιο του

27/9/2012
Πήγε… ταμείο με τον γιο του
Πίστεψε στο ταλέντο του γιου του και όχι απλώς δικαιώθηκε, αλλά έβγαλε και κέρδος. Ο λόγος για τον πατέρα του Ράιαν Τάνικλιφ. Ο μικρός αγωνίστηκε στη νίκη-πρόκριση της Μαν. Γιουνάιτεντ επί της Νιούκαστλ με 2-1 για το Λιγκ Καπ και έκανε τον πατέρα του πλουσιότερο κατά 10 χιλιάδες λίρες, καθώς σε ηλικία 9 ετών είχε ποντάρει 100 λίρες με απόδοση 100/1 πως ο γιος του θα κατάφερνε κάποια μέρα να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδων των «διαβόλων». Η μέρα αυτή ήρθε και ο πατέρας του 20χρονου μέσου καμάρωσε τον γιο του με τη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ και θα πάει… ταμείο.

Νικητής στη μάχη για τη ζωή ο Σίντι!

27/9/2012
Νικητής στη μάχη για τη ζωή ο Σίντι!
Ο Κέβιν Σίντι βγήκε νικητής στη μάχη για τη ζωή του! Ο βετεράνος άσος της Έβερτον που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση και οι γιατροί του έδωσαν το «ok» για να επιστρέψει στο σπίτι του και να αναρρώσει, συνεχίζοντας να κάνει σχέδια για το μέλλον! Ο 52χρονος προπονητής διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου πριν από περίπου έναν μήνα και το γεγονός πως έγινε αντιληπτό όταν ακόμη ήταν σε πρώιμο στάδιο, ήταν ουσιαστικά αυτό που τον βοήθησε να νικήσει την επάρατη νόσο. «Θα συμβούλευα όλους όσοι έχουν έστω και την παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τη νόσο, να απευθυνθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα στον γιατρό τους. Η ζωή μου σώθηκε χάρη στη γρήγορη διάγνωση και όπως μου είπαν κι εμένα. Το 90% των περιπτώσεων που το αντιλαμβάνονται αρκετά γρήγορα, σώζονται» ανέφερε ο Σίντι στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον!

Ο νεότερος «κόκκινος»

27/9/2012
Ο νεότερος «κόκκινος»
Ιστορία έγραψε ο Ζερόμ Σινκλέρ. Στη νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Γουέστ Μπρομ με 2-1 μπαίνοντας σαν αλλαγή στο 81ο λεπτό του αγώνα έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει σε επίσημο ματς στην ιστορία του συλλόγου, σε ηλικία 16 ετών και 6 ημερών. Ο νεαρός επιθετικός κατέρριψε την προηγούμενη… επίδοση, που ανήκε στον Τζακ Ρόμπινσον, ο οποίος στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της σεζόν 2009/10 απέναντι στη Χαλ είχε λάβει μέρος σε αγώνα των «κόκκινων» όντας 16 ετών και 250 ημερών.

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Φεύγει από τη Μίλαν ο Μπερλουσκόνι;

27/9/2012
Φεύγει από τη Μίλαν ο Μπερλουσκόνι;
Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έτοιμο να αποχωρήσει από τη Μίλαν παραχωρώντας τις μετοχές του. Αν και τον τελευταίο καιρό ακούστηκε πως ο νέος ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» θα είναι κινέζος ή άραβας, όλα δείχνουν πως η ομάδα θα παραμείνει σε ιταλικά χέρια, αφού ο πλουσιότερος Ιταλός, σύμφωνα με το «Forbes» φέρεται να έχει ήδη προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό. Το όνομα αυτού Μικέλε Φερέρο. Το καλοκαίρι που πέρασε έγινε φανερό πως η Μίλαν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η ανάγκη να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες της, να χαμηλώσει το κόστος των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της, η αδυναμία να αγοράσει ακριβούς παίκτες που θα αντικαθιστούσαν όσους αποχώρησαν, φανέρωσε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν προτίθεται να ξοδέψει τα ποσά που διέθετε πριν κάποια χρόνια. Από αυτό το γεγονός ξεκίνησε και η φήμη που ήθελε τον Μπερλουσκόνι έτοιμο να παραχωρήσει τις μετοχές του και να αποσυρθεί από την προεδρία της Μίλαν. Στην αρχή είχαν ακουστεί διάφοροι μεγιστάνες από την Κίνα, τη Ρωσία ή από την Αραβική χερσόνησο, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τον Μικέλε Φερέρο, ιδιοκτήτη εταιρίας τροφίμων που ειδικεύεται στα γλυκά και στα είδη σοκολάτας. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» ο Φερέρο είναι ο πλουσιότερος Ιταλός επιχειρηματίας. Οι πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία κάνουν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δικηγόρους του Φερέρο και εκείνους του Μπερλουσκόνι, διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια! Μάλιστα, λογιστές του μεγιστάνα της σοκολάτας, μελετούν τα οικονομικά στοιχεία της Μίλαν και είναι έτοιμοι να καταθέσουν το πόρισμά τους στον εργοδότη τους. Αν όλα πάνε καλά, προβλέπεται αλλαγή «σκυτάλης» στην ιδιοκτησία της Μίλαν εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το πιθανότερο είναι να γίνει αυτό στα μέσα της ερχόμενης άνοιξης.

«Καταργήστε τις εμβόλιμες αγωνιστικές»

27/9/2012
«Καταργήστε τις εμβόλιμες αγωνιστικές»
Αντίθετος με τις εμβόλιμες αγωνιστικές που διεξάγονται στα μέσα της εβδομάδας είναι ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο ισχυρός άντρας της Μίλαν μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky» ζήτησε από την Λίγκα της Serie A να μελετήσει το ενδεχόμενο να ξεκινά το πρωτάθλημα νωρίτερα ώστε να μην χρειάζεται οι ομάδες να παίζουν Τρίτη και Τετάρτη. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου γίνεται ολοένα και πιο πυκνό. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, με παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλου, τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς και τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Οι παίκτες είναι αναγκασμένοι να δίνουν ένα ματς ανά τρεις μέρες και αυτό επιβαρύνει το σώμα τους, το μυαλό τους, αλλά φαίνεται πως κουράζει και τους φιλάθλους. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο Αντριάνο Γκαλιάνι, που μιλώντας στο ιταλικό «Sky» προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση για τη μειωμένη προσέλευση φιλάθλων στις εμβόλιμες αγωνιστικές. «Έχει παρατηρηθεί πως η προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα την Τρίτη ή την Τετάρτη είναι μειωμένη κατά 30%. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει με την άνεσή του στο γήπεδο, αφού εργάζεται και σκέφτεται τόσο την κούραση όσο και την επόμενη μέρα. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται αγώνες μεσοβδόμαδα. Θα προτείνω στη Λίγκα να ξεκινάμε νωρίτερα το πρωτάθλημα και να γίνονται αγώνες μόνο τα Σαββατοκύριακα», τονίζει ο Γκαλιάνι. Συνεπώς είναι μόνο θέμα προσέλευσης στο γήπεδο; «Δεν είναι μόνο αυτό. Οι παίκτες δεν έχουν χρόνο να ξεκουραστούν, ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά. Μόλις τελειώσει ένα ματς, αμέσως σκέφτονται το επόμενο. Και αυτό μειώνει το θέαμα, αφού η κόπωση επέρχεται νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Πρέπει να σκεφτούμε τόσο τους αθλητές όσο και τους θεατές», απαντά ο Γκαλιάνι.

Αναζητείται ο… αληθινός Πίρλο

27/9/2012
Αναζητείται ο… αληθινός Πίρλο
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ανθρώπους της Γιουβέντους η κακή αγωνιστική κατάσταση του Αντρέα Πίρλο. Ο μέσος των «μπιανκονέρι» αγωνίστηκε μέσα σε δέκα μέρες σε τέσσερα παιχνίδια και δεν είχε την γνωστή, καλή απόδοση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βοηθός του Αντόνιο Κόντε, Μάσιμο Καρέρα, αυτό μπορεί να οφείλεται στην κόπωση. Το προπονητικό τιμ της «Μεγάλης Κυρίας» ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να περάσει η περίοδος ντεφορμαρίσματος του Πίρλο. Τη χρονιά που πέρασε ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της καταπληκτικής σεζόν της Γιουβέντους. Ο Αντρέα Πίρλο με τις ικανότητες και το ποδοσφαιρικό μυαλό του ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αήττητη πορεία της «Μεγάλης Κυρίας» προς τον τίτλο. Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον διεθνή μέσο με την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του περίοδο με τη φανέλα της «Γιούβε». Η δεύτερη χρονιά, όμως, δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά για τον Αντρέα Πίρλο. Τις τελευταίες δέκα μέρες έδωσε τέσσερα παιχνίδια με τη Γιουβέντους και σε κανένα από αυτά δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει το προπονητικό τιμ της «Μεγάλης Κυρίας», που ψάχνει τους λόγους της μειωμένης απόδοσης του Ιταλού. Σύμφωνα με τον Μάσιμο Καρέρα, βοηθό του Αντόνιο Κόντε, μεγάλο ρόλο στην μειωμένη απόδοση του Πίρλο παίζει η ηλικία του, καθώς και το γεγονός πως φέτος, με τις αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας, ο Αντρέα δεν μπορεί να προπονηθεί κανονικά ανάμεσα στα παιχνίδια. Αν και ψάχνουν να βρουν τρόπους να αλλάξουν την προετοιμασία του, οι άνθρωποι της Γιουβέντους θεωρούν πως το καλύτερο που θα μπορούσαν είναι να ξεκουράσουν τον παίκτη. Ο Αντόνιο Κόντε, όμως, θεωρεί πως οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας είναι εξαιρετικά σημαντικές για να στερηθεί των υπηρεσιών του Πίρλο. Έτσι ως μόνη λύση φαντάζει η αποχή του παίκτη από τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στις αρχές του Οκτωβρίου. Μένει να δούμε την στάση του ίδιου του Πίρλο, αλλά και του Τσέζαρε Πραντέλι, που δεν θα ήθελε να δει τον παίκτη του να παρακολουθεί από την τηλεόραση τις προσπάθειες της εθνικής Ιταλίας.

«Θυμίζει Ετό ο Ελ Σααραουΐ»

27/9/2012
«Θυμίζει Ετό ο Ελ Σααραουΐ»
Ανακουφισμένος από τη νίκη της Μίλαν επί της Κάλιαρι στο Σαν Σίρο, εμφανίστηκε στο επίσημο κανάλι των «ροσονέρι» ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε τη σημασία που έχουν οι τρεις βαθμοί για την ηρεμία της ομάδας και συνέκρινε τον σκόρερ των δύο τερμάτων, Ελ Σααραουΐ με τον Ετό. Οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τη Μίλαν. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, ο κόσμος δυσανασχετούσε, μέσα στο Σαν Σίρο δεν είχε καταφέρει, ακόμα, να κερδίσει σε αγώνα πρωταθλήματος και στο ματς κόντρα στην Κάλιαρι ήταν υποχρεωμένη να αγωνιστεί χωρίς τον προπονητή της, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στον πάγκο της. Τελικά, με τον Μάουρο Τασότι να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή, η Μίλαν πέτυχε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη, επικρατώντας της Κάλιαρι με 2-0 χάρη στα γκολ που πέτυχε ο νεαρός Ελ Σααραουΐ. Ο ισχυρός άντρας των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, μίλησε μετά το ματς στο κανάλι της ομάδας, «Milan Channel» και δήλωσε ανακουφισμένος. «Επιτέλους πετύχαμε νίκη στο Σαν Σίρο. Χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Είμαι ανακουφισμένος, αφού η επιτυχία αυτή έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, με πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον του προπονητή μας. Πιστεύω πως θα μας δώσει λίγες μέρες ηρεμίας», δήλωσε ο Γκαλιάνι. Ο Αλέγκρι δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας. Πώς στάθηκε ο Τασότι ως πρώτος προπονητής; «Ο Μάουρο δεν είναι ο δεύτερος προπονητής της ομάδας, είναι κάτι παραπάνω. Αυτό που με ενθουσίασε, πάντως, ήταν η στάση του κόσμου, σε ένα ματς δύσκολο, που είχαμε ανάγκη τη στήριξή του. Τους ευχαριστώ όλους και τους υπόσχομαι πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί και να πλησιάσει την κορυφή της βαθμολογίας», τόνισε ο Γκαλιάνι. Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Γκαλιάνι σχολίασε την εμφάνιση του Ελ Σααραουΐ. «Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Σε κάποιες φάσεις μου θυμίζει τον Ετό. Όπως ο Καμερουνέζος επέστρεφε πίσω και έπαιρνε τη μπάλα, έτσι και ο Στέφαν έπαιξε σε όλο το γήπεδο και βοήθησε πολύ την ομάδα. Ασφαλώς πρέπει να δουλέψει πολύ αν θέλει να δώσει συνέχεια στη εξέλιξή του.»

«Καλύτερος του Φαλκάο ο Καβάνι»

27/9/2012
«Καλύτερος του Φαλκάο ο Καβάνι»
Προτιμάει τον Καβάνι από τον Φαλκάο ο Βάλτερ Ματζάρι, που δηλώνει ευτυχής που έχει τον Ουρουγουανό επιθετικό στην ομάδα του. Ο προπονητής της Νάπολι εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των «παρτενοπέι» στο ματς με τη Λάτσιο και επανέλαβε πως αν η ομάδα του θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα πρέπει να έχει διάρκεια στην απόδοσή της. Η ισοπαλία της Τρίτης ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Γιουβέντους, καθιστούσε το παιχνίδι της Νάπολι με τη Λάτσιο σημαντικό για την κορυφή της βαθμολογίας. Η Νάπολι χρειαζόταν νίκη για να πιάσει τους «μπιανκονέρι» στην πρώτη θέση, ενώ η Λάτσιο ήθελε νίκη για να πλησιάσει στον ένα πόντο τη «Μεγάλη Κυρία». Το Σαν Πάολο, τελικά, σείστηκε τρεις φορές χάρη στα γκολ του Έντινσον Καβάνι, τα οποία έδωσαν τη νίκη στους Ναπολιτάνους με 3-0 και τους έφερε στην κορυφή του Καμπιονάτο. Μετά το ματς ο προπονητής της Νάπολι, Βάλτερ Ματζάρι, δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Ουρουγουανό επιθετικό. «Αν παίζει όπως σήμερα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Καλύτερος και από τον Φαλκάο. Σήμερα σκόραρε, έτρεξε, μάρκαρε, γύρισε πίσω για να πάρει τη μπάλα. Έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Είμαι ευτυχισμένος που τον έχω στη διάθεσή μου, τον προτιμώ από τον Κολομβιανό της Ατλέτικο», τόνισε ο Ματζάρι. Ποιος άλλος διακρίθηκε στο ματς με τη Λάτσιο; «Ο Μπεχράμι έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα. Από τα πόδια του πέρασαν εκατοντάδες πάσες και βοήθησε πολύ όλη την ομάδα», απάντησε ο προπονητής της Νάπολι. Η ομάδα πώς του φάνηκε μετά το παιχνίδι με την Κατάνια, που προκάλεσε την οργή του; «Παίξαμε καλά, με πάθος και προσήλωση στο στόχο μας, που είναι η νίκη. Για να ελπίζουμε σε μια αξιόλογη πορεία, πρέπει να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Μόνο έτσι θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ήδη σκεφτόμαστε το ματς με τη Σαμπντόρια, θέλουμε να συνεχίσουμε τη συγκομιδή βαθμών και να ξεχάσουμε εμφανίσεις όπως αυτή με την Κατάνια», τόνισε ο Ματζάρι.

«Παίζει το κεφάλι του για μένα ο πρόεδρος»

27/9/2012
«Παίζει το κεφάλι του για μένα ο πρόεδρος»
Στην οικογένειά του και σε όλους στην ομάδα του αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στη Βερόνα ο Αντόνιο Κασάνο. Ο Ιταλός επιθετικός της Ίντερ μίλησε στο «Sky» μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Κιέβο και φάνηκε πολύ ευδιάθετος, αστειευόμενος και για το νέο σύστημα που χρησιμοποίησε ο προπονητής του, Αντρέα Στραματσόνι. Υποστηρίζει την Ίντερ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τα παιδικά του χρόνια. Χρειάστηκε να περιμένει, ωστόσο, μέχρι το φετινό καλοκαίρι για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Ο Αντόνιο Κασάνο φόρεσε, επιτέλους, τη φανέλα των «νερατζούρι» και η ευτυχία του δεν κρύβεται. Ο Ιταλός διεθνής μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα της Ίντερ επί της Κιέβο και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που είναι μέλος της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι. «Είμαι ευτυχισμένος. Ξέρω πως είμαι ιδιότροπος ως χαρακτήρας, αλλά σας λέω πως αν με κάνουν να νιώθω σαν το σπίτι μου και να αισθάνομαι σημαντικός, τότε είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Και αυτό είναι κάτι που βίωσα από την πρώτη μέρα στην Ίντερ. Όλοι οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν με φανταστικό τρόπο και νιώθω σαν να είμαστε μια μεγάλη παρέα. Αυτό «βγαίνει» και στο γήπεδο, εκεί όπου οι συμπαίκτες μου δίνουν την ψυχή τους και εγώ προσπαθώ να συμβάλω όσο μπορώ», τόνισε ο Κασάνο. Στο τριακοσιοστό ματς της καριέρας του στο Καμπιονάτο ευτύχισε να πετύχει γκολ. Και μάλιστα το γκολ που σιγούρεψε τη νίκη της Ίντερ επί της Κιέβο. Πως νιώθει για αυτό; «Το σημαντικό δεν είναι οι 300 αγώνες, ούτε το γκολ. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί που πήραμε. Εγώ νιώθω υποχρέωση απέναντι στον προπονητή και τον πρόεδρο. Επέμειναν να έρθω εδώ και «έπαιξαν» το κεφάλι τους, πίστεψαν σε μένα και εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω καλά για να τους το ανταποδώσω. Για αυτό τους αφιερώνω το γκολ, όπως και στους συμπαίκτες και την οικογένειά μου. Είναι για εκείνους αυτό το τέρμα», απάντησε ο Κασάνο. Τέλος ο Αντόνιο κλήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή του συστήματος. «Αν έχεις καλούς παίκτες, όχι μόνο 3-5-2-μπορείς να παίζεις, αλλά και 3-3-3, 4-4-4 ή 5-5-5! Αυτά είναι αστεία. Οι καλοί παίκτες κάνουν το καλό σύστημα. Και η Ίντερ τους έχει τους παίκτες εκείνους που θα την οδηγήσουν ψηλά», σημείωσε γελώντας ο Κασάνο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για το γκολ»

27/9/2012
«Αναλαμβάνω την ευθύνη για το γκολ»
Συγνώμη ζήτησε από τους συμπαίκτες και τους οπαδούς της Ρόμα ο Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, για το λάθος που έκανε στο ματς με τη Σαμπντόρια και στοίχησε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» και τόνισε πως η Ρόμα άξιζε της νίκης, αλλά ήταν αυτός που με δικό του λάθος, της τη στέρησε. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ομάδων του Ζντένεκ Ζέμαν είναι η προδιάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, με λιγότερη προσοχή στις αμυντικές υποχρεώσεις. Για τους αναλυτές του ιταλικού ποδοσφαίρου, αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν εμποδίσει τον Βοημό τεχνικό να πανηγυρίσει τίτλους. Αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας, είναι οι τερματοφύλακες, που συχνά βρίσκονται εκτεθειμένοι στους αντίπαλους επιθετικούς. Με αυτή την άποψη διαφωνεί ο τερματοφύλακας της Ρόμα, Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, που μίλησε στο ιταλικό «Sky» και ξεκαθάρισε πως δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. «Σε σχέση με πέρσι δεν βλέπω μεγάλες διαφορές. Άλλαξε ο προπονητής και η ομάδα παίζει ακόμα πιο επιθετικά, αλλά εγώ δεν αντιμετωπίζω δυσκολίες στο να προσαρμόσω το παιχνίδι μου. Έτσι κι αλλιώς η Ρόμα είναι μια φύση επιθετική ομάδα», σημείωσε ο Στεκέλενμπουργκ. Στο ματς με τη Σαμπντόρια, ωστόσο, η επιθετική τακτική δεν απέδωσε καρπούς. «Παίξαμε καλύτερα και αξίζαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Φταίω εγώ αν μείναμε στην ισοπαλία. Αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη για το λάθος που έκανα και ζητώ συγνώμη τόσο από τους συμπαίκτες μου, όσο και από τους οπαδούς μας. Εξαιτίας μου οι τρεις βαθμοί έγιναν ένας. Μόνο εγώ φταίω, κανένα σύστημα και κανένας προπονητής δεν είναι υπεύθυνοι για την ισοπαλία», ανέφερε με θάρρος και αυτογνωσία ο Ολλανδός γκολκίπερ.

«Ο Φεράρα έπρεπε να με χαιρετήσει»

27/9/2012
«Ο Φεράρα έπρεπε να με χαιρετήσει»
Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς, ο προπονητής της Ρόμα, Ζντένεκ Ζέμαν ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του. Ο Βοημός τεχνικός προσπάθησε να σταθεί περισσότερο στην απόδοση των παικτών του κόντρα στη Σαμπντόρια, ενώ διαφώνησε με τους δημοσιογράφους που του επισήμαναν πως η Ρόμα έκανε ένα σουτ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Τέλος έριξε και το «καρφί» του στον προπονητή των φιλοξενουμένων, Τσίρο Φεράρα. Μπορεί να προηγήθηκε στο 35ο λεπτό με τον Φραντσέσκο Τότι και να έπαιξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Έντσο Μαρέσκα στο 46ο, η Ρόμα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη απέναντι στη Σαμπντόρια. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας ψυχωμένα, πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Μουνάρι και κράτησαν τον ένα βαθμό που τους φέρνει στην τρίτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους και τη Νάπολι. Ο προπονητής των «τζαλορόσι», Ζντένεκ Ζέμαν, δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος μετά τη λήξη του ματς. «Περίμενα να πάρουμε το παιχνίδι, δεν το κρύβω. Τελικά μείναμε στην ισοπαλία, αν και πιστεύω πως η απόδοσή μας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ καλή. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η αντίδρασή μας μετά την ισοφάριση. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεν μπορέσαμε να πιέσουμε για να πετύχουμε το δεύτερο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη», ήταν η ανάλυση του Ζέμαν για το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόμα έκανε ένα μόνο σουτ. «Μόνο ένα σε όλο το ημίχρονο; Δεν νομίζω, είστε υπερβολικοί. Αύριο θα δούμε τις στατιστικές του αγώνα, αλλά νομίζω πως κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που λέτε», απάντησε ο προπονητής της Ρόμα. Με τον Τσίρο Φεράρα, τεχνικό της Σαμπντόρια, βρίσκεστε σε κόντρα; Σήμερα δεν ανταλλάξατε ούτε χαιρετισμό. «Δεν συναντηθήκαμε κατά την είσοδό μας. Αλλά από όσο γνωρίζω, ο νεότερος σε ηλικία προπονητής είθισται να πλησιάζει τον γηραιότερο και να τον χαιρετά. Νομίζω πως είμαι λίγο μεγαλύτερος από τον Φεράρα, οπότε θα έπρεπε εκείνος να με χαιρετήσει», απάντησε με νόημα ο Ζέμαν.

«Είμαι παιδί με ανατροφή εγώ»

27/9/2012
«Είμαι παιδί με ανατροφή εγώ»
Άμεση ήταν η απάντηση του Τσίρο Φεράρα στο «καρφί» που του εξαπέλυσε ο Ζντένεκ Ζέμαν δηλώνοντας πως, ως νεότερος, ήταν εκείνος που έπρεπε να τον χαιρετήσει. Ο Φεράρα τόνισε πως ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβάλει στον γηπεδούχο να χαιρετά τον φιλοξενούμενο. Για το ματς, ο προπονητής της Σαμπντόρια στάθηκε στην καλή απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ισοφάρισε, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Από το καλοκαίρι είχε φανεί πως οι άνθρωποι της Σαμπντόρια έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τη φετινή χρονιά. Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του Καμπιονάτο αποδεικνύουν πως, πράγματι, η ομάδα της Γένοβας μπορεί να κάνει ένα αξιοσημείωτο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους και τη Νάπολι, που προηγούνται στη βαθμολογία. Το παιχνίδι του «Ολίμπικο» κόντρα στη Ρόμα ήταν ένα σημαντικό «κρας - τεστ» για την ομάδα του Τσίρο Φεράρα, το οποίο πέρασε με επιτυχία. Η ισοπαλία με 1-1 άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Ιταλό κόουτς. «Η ομάδα μού έδωσε μεγάλη ικανοποίηση. Αν και κάναμε πολλά αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις, καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία, σκοράροντας όταν παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Παραδόξως η απόδοσή μας ανέβηκε μετά την αποβολή του Μαρέσκα», σημείωσε ο Φεράρα. Ποια είναι τα στοιχεία που έχει δώσει ο προπονητής στην ομάδα; «Προσπαθώ να μεταδώσω θετικά μηνύματα στους παίκτες μου. Ασφαλώς τα καλά αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να δουλέψουμε με ηρεμία. Από τη μεριά μου δουλεύω πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και αυτό θέλω να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μου.» Για το περιστατικό με τον Ζέμαν, που δεν χαιρέτησε ο ένας τον άλλον, ο Φεράρα έδωσε τη δική του άποψη. «Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ορίζει πως ο γηπεδούχος πλησιάζει και χαιρετά τον φιλοξενούμενο. Εμένα δεν με πλησίασε κανείς. Από τη μεριά μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δώσω το χέρι μου στον Ζέμαν. Οι γονείς μου μού έδωσαν σωστή ανατροφή», είπε ο Φεράρα.


 ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                           


Μαλεζάς: «Όνειρο ζω…»

27/9/2012
Μαλεζάς: «Όνειρο ζω…»
Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε τον Στέλιο Μαλεζά. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει δεχθεί τέρμα ύστερα από πέντε παιχνίδια και σ’ αυτό έχει βάλει το… χεράκι του ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος μέσω της SportDay τονίζει πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του κάνουν τη δουλειά τους. «Αλήθεια; Δεν το είχα αντιληφθεί. Ειλικρινά. Πραγματικά, ούτε που περνούσε από το μυαλό μου τη στιγμή που υπέγραφα στη Φορτούνα. Όνειρο…», δήλωσε αρχικά στην SportDay ο Έλληνας στόπερ για το ρεκόρ της Φορτούνα Ντίσελντορφ και πρόσθεσε: «Δεν θα πρωτοτυπήσω. Η συνολική δουλειά. Από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό κορυφής βάζουμε πρώτα το “εμείς” και μετά το “εγώ”. Υπάρχει τρέξιμο, αλληλοκάλυψη και φυσικά ο παράγοντας τύχη για να σημειώσεις αυτό το επίτευγμα». Μερικοί στη Γερμανία κατηγορούν τη Φορτούνα πως παίζει αντι-ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Μαλεζάς τους λέει: «Το ίδιο έλεγαν και για την Ελλάδα το 2004 και πήρε το EURO. Κακά τα ψέματα, δεν είμαστε Μπάγερν για να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Ούτε Ντόρτμουντ για να “μιλάει” η φανέλα. Είμαστε μία ομάδα που είναι υποχρεωμένη να εκμεταλλεύεται τη μισή φάση. Να μην τρώει εύκολα γκολ. Αυτό κάνουμε. Τίποτε παραπάνω…». Τέλος, για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την ομάδα: «Μπαίνω στα αποδυτήρια και νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Μία οικογένεια. Έχω ξεκινήσει γερμανικά. Μιλάω τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Η πόλη απίστευτη. Υπάρχουν παντού Έλληνες και ελληνικά στέκια. Τι άλλο να ζητήσω;».


 ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Σούπερ ντέρμπι στους «16»

27/9/2012
Σούπερ ντέρμπι στους «16»
Η κληρωτίδα του Λιγκ Καπ Γαλλίας είχε… κέφια, καθώς στη φάση των «16» έβγαλε ντέρμπι στο «Παρκ ντε Πρενς», με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται τη Μαρσέιγ (30/10). Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μονπελιέ, θα αντιμετωπίσει την Μπορντό, ενώ η Λιόν θα βρει στο δρόμο της τον πρώην προπονητή της, Κλοντ Πιελ, καθώς θα κοντραριστεί με τη Νις.
Η κληρωτίδα του Λιγκ Καπ Γαλλίας είχε… κέφια, καθώς στη φάση των «16» έβγαλε ντέρμπι στο «Παρκ ντε Πρενς», με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται τη Μαρσέιγ (30/10).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μονπελιέ, θα αντιμετωπίσει την Μπορντό, ενώ η Λιόν θα βρει στο δρόμο της τον πρώην προπονητή της, Κλοντ Πιελ, καθώς θα κοντραριστεί με τη Νις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (30-31/10):

Μονπελιέ-Μπορντό
Μπαστιά-Οσέρ (L2)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ
Μονακό (L2)-Τρουά
Λιλ-Τουλούζ
Ρεν-Αρλ (L2)
Νις-Λιόν
Σοσό-Σεντ Ετιέν

Αμφίβολος με Ολυμπιακό ο Μπεντιμό

27/9/2012
Αμφίβολος με Ολυμπιακό ο Μπεντιμό
Τις υπηρεσίες του Ενρί Μπεντιμό θα στερηθεί η Μονπελιέ για περίπου ένα μήνα. Ο 28χρονος αμυντικός τραυματίστηκε στη χθεσινή (26/9) προπόνηση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Έτσι, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της τρίτης αγωνιστικής του Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό (24/10). Ο Μπεντιμό είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της άμυνας της Μονπελιέ, καθώς μετρά έξι συμμετοχές σε ισάριθμες αγωνιστικές της Ligue 1.

«Μονεγάσκοι» ανατροπής

27/9/2012
«Μονεγάσκοι» ανατροπής
Μπορεί να αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η πορεία της να μην είναι καθόλου καλή. Ωστόσο, η Μονακό όποτε της δοθεί η ευκαιρία αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη ομάδα. Μία τέτοια ήταν και η εντός έδρας αναμέτρηση με την Βαλενσιέν, στην οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 31’, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2 στην παράταση, που της έδωσε και την πρόκριση από τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Γαλλίας. Ο Τζαβέλας αγωνίστηκε για 69 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι της Βαλενσιέν προηγήθηκαν 2-0 στο 6ο λεπτό με τον Ντάνιτς και στο 31’ με αυτογκόλ του Γουλφ. Οι «μονεγάσκοι», όμως είχαν τις… απαντήσεις, αρχικά με τον Ιμπραΐμ Τουρέ στο 39’ και στο 45’ με πέναλτι του Καράσκο. Το τελικό 4-2 έκανε στην παράταση ο Οκάμπος στο 104’ και ο Ιμπαΐμ Τουρέ στο 120’. Την έκπληξη στον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Γαλλίας έκανε η Αρλ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, η οποία στην έδρα της επικράτησε 2-1 της Αζαξιό, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 61’ με τον Νταλέ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 86’ με τον Φατί. Και ενώ όλα έδειχναν παράταση ο Ντραμάν στο 93’ έκανε το τελικό έδωσε την πρόκριση στην Αρλ. Πρόκριση στην παράταση και για την Σοσό η οποία επικράτησε 3-2 της Εβιάν με τις δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2. Στην διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση από τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Γαλλίας η Σέντ Ετιέν με 3-0 στην έδρα της Λοριάν, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να έχουν λήξει 1-1. Την πρόκριση πανηγύρισε η Τουλούζ, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Καέν, η Τρουά με 2-1 στην έδρα της Ρεμς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπρεστ-Νις 2-4
(26’ Οσπίνα αυτ., 54’ Αγιτέ- 10’ Κολοντζιέτζακ, 37’, 47’ Τσβίτανιτσ, 90+2’ Έισεριτς)

Αρλ-Αζαξιό 2-1
(61’ Νταλέ, 90+3’ Ντραμάν- 86’ Φατί)

Καέν-Τουλούζ 0-1
(85’ Ντιαλό)

Λοριάν-Σεντ Ετιέν 1-1 (παρ. 1-1) (πεν. 0-3)
(26’ Σουνού-54’ Μπραντάο)

Μονακό-Βαλενσιέν 2-2 (παρ. 4-2)
(39’, 120’ Τουρέ, 45’ πεν. Καράσκο, 104’ Οκάμπος- 6’ Ντάνιτς, 31’ αυτ. Γουλφ)

Ρεμς-Τρουά 1-2
(20’ Φοβεργκέ- 22’ Ενγκόι, 67’ Γιατάρα)

Σοσό-Εβιάν 2-2 (παρ. 3-2)
(33’ πεν. Μπουντεμπούζ, 70’, 101’ Μπακάμπου Μπακάμπου- 3’ πεν. Μονγκονγκού, 42’ Κελίφα)

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου