ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δηλωσεις πριν απο την αναμετρηση...

Δηλωσεις πριν απο την αναμετρηση...

10/04/2013

Χάινς: "Χαρούμενος που θα παίξουμε με αυτή την μπάλα"

Η Ευρωλίγκα παρουσίασε στο ΣΕΦ τη νέα μπάλα με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες από εδώ και στο εξής. Διαβάστε τι είπε ο Κάιλ Χάινς για τη Spalding και για την Εφές.
Στο ΣΕΦ, την έδρα του πρωταθλητή Ευρώπη, η Ευρωλίγκα αποφάσισε να παρουσιάσει τη νέα μπάλα με την οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες από εδώ και στο εξής στην διοργάνωση και μέχρι το Final-4 του Λονδίνου. Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος σχολίασε πως του αρέσει η νέα μπάλα της Euroleague.
Πρώτος το λόγο πήρε ο Κίμων Στέφος, εκπρόσωπος της Ευρωλίγκας ο οποίος ανέφερε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο σπίτι των πρωταθλητών Ευρώπης για να παρουσιάσουμε τη νέα μπάλα. Όπως ήδη γνωρίζετε έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στην διοργάνωση, όπως αυτή στο "Top-16", την οποία και θεωρούμε πετυχημένη. Έχουν αλλάξει και οι ημέρες. Έτσι, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να κάνει το ντεμπούτο της η μπάλα unite. Θέλαμε να έχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ κάτι το διαφορετικό, δεν θέλαμε να αλλάξουμε απλά χρώματα στη μπάλα".

Στη συνέχεια μίλησε, ο κύριος Ζαχαριάδης: "Αυτό που θα ήθελα να πω, είναι ότι είμαστε πραγματικά περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης και παρουσιάζουμε ένα προϊόν που αρμόζει στην διοργάνωση και στους παίκτες που συμμετέχουν σε αυτή.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και έχουμε σκοπό να μείνουμε κοντά για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν είναι παράξενο ότι για το ΝΒΑ είμαστε για 32 χρόνια κοντά του, δημιουργώντας τη μπάλα. Πιστεύουμε ότι αυτοί που θα πρέπει να μιλήσουν για τη μπάλα είναι οι ίδιοι οι παίκτες και πραγματικά είμαστε διπλά χαρούμενοι που έχουμε μαζί μας τον κύριο Χάινς".


 
Ο Κάιλ Χάινς από την πλευρά του είπε: "Όταν σκεφτόμαστε το μπάσκετ ειδικά στις ΗΠΑ, όλοι το έχουμε συνδυάσει με την Spalding. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντική διοργάνωση και είναι καλό που θα είναι μαζί. Είμαι χαρούμενος που θα παίζουμε με αυτή τη μπάλα.

Είναι μία όμορφη μπάλα και όταν την κοιτάξεις σου τραβάει την προσοχή. Όπως είπα και πριν είναι σημαντικό να έχει μία μπάλα η Ευρωλίγκα που αποτελεί σήμα κατατεθέν. Νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερη στο άγγιγμα, κάναμε τρεις - τέσσερις προπονήσεις και πιστεύω πώς εφαρμόζει καλύτερα στο χέρι μας".

Σε ερώτηση για τη σειρά των πλέι οφ με την Εφές επισήμανε: "Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με πολύ δυνατό ρυθμό. Το κλειδί για εμάς είναι να βγάλουμε ενέργεια και να κάνουμε όλα όσα μπορούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και νομίζω ότι θα τα πάμε καλά".

Για το πώς επηρεάζουν την ομάδα τα δύο προηγούμενα ματς που έχουν παίξει με την Εφές φέτος: "Δεν νομίζω πώς τα δύο προηγούμενα ματς θα επηρεάσουν τόσο εμάς όσο και την Εφές. Θα είναι μία δύσκολη σειρά. Η Εφές έχει μία πολύ ποιοτική ομάδα και πολύ ποιοτικούς γκαρντ. Θα παίξει σίγουρα ρόλο η άμυνα μας. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα παίξουν ρόλο τα δύο πρώτα παιχνίδια που έχουμε αγωνιστεί απέναντι τους".

Πάουελ: "Σημαντική η πνευματική προετοιμασία"

Ο Πάουελ στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι σημαντική η πνευματική προετοιμασία στα ματς των playoffs, ενώ σχολίασε πως δεν έχει σημασία το τι συνέβη στα πρώτα ματς.
Ο Τζος Πάουελ μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές. Στάθηκε στην πνευματική προετοιμασία των Πειραιωτών, αλλά και στο ότι η ομάδα θα πρέπει να βγάλει ενέργεια στο παρκέ.
Ο Αμερικανός σέντερ είπε τα εξής: "Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι στα ματς που έγιναν. Τους αντιμετωπίσαμε δύο φορές, αλλά αυτά τα ματς ανήκουν στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό το σημείο της σεζόν που έχουμε φτάσει και θα πρέπει να δίνουμε πάντα το 100% σε κάθε παιχνίδι. Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτή τη στιγμή είναι η πνευματική προετοιμασία.

Για εμάς είναι το κλειδί η ενέργεια που θα βγάλουμε και η άμυνα που θα παίξουμε. Να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν εύκολα στο ανοιχτό γήπεδο και να μην τους αφήσουμε να μας κάνουν μπρέικ, θέλουμε να αρχίσουμε με 2-0, να υπερασπιστούμε το αβαντάζ της έδρας".

Σλούκας: "Αλώβητη την έδρα μας"

Ο Σλούκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές θα πρέπει να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στο πλάνο που θα έχει στο ματς. Δείτε το βίντεο του RedPlanet.gr που ήταν εκεί.
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για το ματς της Τετάρτης (10/4, 21:00) στο ΣΕΦ κόντρα στην Εφές, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει αλώβητη την έδρα του στη σειρά ώστε να φτάσει στο Final-Four. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους για 40 λεπτά, ενώ επεσήμανε πως το πλεονέκτημα της έδρας είναι σημαντικό.
Ο Έλληνας γκαρντ είπε τα εξής: "Είναι διαφορετικά τα ματς του πρώτου γύρου με τώρα, διότι βρισκόμαστε σε διαφορετική στιγμή και σε διαφορετική φάση. Είμαστε και άλλη ομάδα όμως και παίζουμε διαφορετικά, ενώ σε σχέση με το πρώτο ματς στην Πόλη έχουμε αλλαγές στο ρόστερ μας.

 Είχαμε χάσει εύκολα τότε στην Τουρκία, αλλά τους κερδίσαμε άνετα στο ΣΕΦ. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και θα δώσουμε το παν για να κρατήσουμε την έδρα μας αλώβητη και να σημειώσουμε τη πρώτη μας νίκη.

Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες, 50-50. Η ιστορία μας έχει δώσει παραδείγματα που έχουν σπάσει οι έδρες οπότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί.

Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, να κάνουμε αυτά που πρέπει, αλλά και να σταματήσουμε το στυλ παιχνιδιού με το οποίο αγωνίζεται η Εφές.

Εμείς περιμένουμε την στήριξη του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς. Δεν μας επηρεάζεται η έδρα. Διαβάζω κάποιες φορές πως η ομάδα μας αγχώνεται και νιώθει πίεση στο ΣΕΦ, ενώ παράλληλα στα εκτός έδρας παιχνίδια παίζει δίχως άγχος. Δεν ισχύει αυτό. Πιστεύω όμως πως επειδή είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης, όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Αποτελεί κίνητρο για τον κάθε αντίπαλο το να μας κερδίσει. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να παρουσιαστούμε 100% συγκεντρωμένοι στον αγώνα για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στα playoffs.

Για να περάσεις στο Final-Four θα πρέπει να ακολουθήσεις στο 100% το πλάνο σου και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς για 40 λεπτά. Σε κανένα σημείο δεν πρέπει να χάσουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, και να περιορίσουμε τους εξαιρετικούς γκαρντ που διαθέτουν, είτε αυτός λέγεται Φάρμαρ, είτε Λούκας. Θα πρέπει να τους σταματήσουμε και είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να καταλάβει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα", σχολίασε ο Έλληνας γκαρντ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σλούκα για το ματς:


RedPlanet.gr - Ο Σλούκας ενόψει Εφές από redplanetgr


 www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου