ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων (videos)

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων (videos)

11/04/2013


Μπαρτζώκας: "Αξίζουμε να είμαστε στο Final-Four"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός αξίζει να βρεθεί στο Final-Four, σχολίασε πως το ματς με την Εφές ήταν ισορροπημένο, στάθηκε στην καλή άμυνα, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα μπάλα.
Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Αναντολού Εφές και το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Euroleague, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου. Ο Έλληνας προπονητής έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τονίζοντας πώς θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, ευχαρίστησε και τον κόσμο για την παρουσία του, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι αξίζουν να βρεθούν στο Final-Four.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι πλέι-οφ Ευρωλίγκας όπου η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για τον γηπεδούχο, κάτι που αποτυπώθηκε κυρίως στα ποσοστά στις βολές και στα τρίποντα, όπως και στην Εφές. Υπήρχε νευρικότητα και είχαμε πει να πάμε επίθεση με την επίθεση. Κάναμε καλή δουλειά πάνω σε Φάρμαρ και Βούγιατσιτς, όχι τόσο πάνω στον Γκόρντον στη δημιουργία, αλλά αυτό ήταν σημαντικό. Έγινε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι σε ριμπάουντ, λάθη και ασίστ.  Αυτό που μετρά είναι η νίκη. Η σειρά είναι πονηρή. Έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε και να δούμε τον αγώνα της Παρασκευής. Χρειαζόμαστε περισσότερη διάρκεια, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Αν φτάσουμε στο 2-0 θα δυσκολέψουμε πολύ το έργο της Εφές", ανέφερε αρχικά ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους του Ολυμπιακού: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και να πω μπράβο στον κόσμο μας. Ακόμη και σε σημεία του αγώνα μας στήριξαν. Είμαστε ένα βήμα από το Final-Four και θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Νομίζω το αξίζουμε. Είναι ένας μαραθώνιος η φετινή Ευρωλίγκα και τα παιδιά αξίζουν μπράβο για την προσπάθειά τους".

Όσον αφορά για το αν η νέα μπάλα επηρέασε τους παίκτες σημείωσε πως "είναι καλό να ρωτήσετε τους παίκτες. Η μπάλα είναι πολύ καλή, αλλά όταν δεν είναι παιγμένη δυσκολεύει. Αν το βάλεις στο μυαλό σου ότι έχεις πρόβλημα με την μπάλα θα αρχίσεις να αστοχείς. Όλα είναι στο μυαλό μας. Αν πιστέψουμε πως η μπάλα είναι καλή, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Μαχμουτί: "Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό"

Ο Μαχμουτί σχολίασε πως το πρώτο ματς των playoffs κρίθηκε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, επισημαίνοντας πως δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση στο Final-Four.
Ο προπονητής της Αναντολού Εφές δεν θέλησε να πει πολλά στη συνέντευξη Τύπου. Επεσήμανε πως το ματς κρίθηκε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, ενώ τόνισε πως δεν χάνει τις ελπίδες του για πρόκριση στο Final-Four του Λονδίνου.
Ο Τούρκος τεχνικός είπε τα εξής: "Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Θεωρώ πως ήταν ένα καλό και ισορροπημένο παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά κρίθηκε στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα.

Δεν απογοητεύομαι από αυτή την ήττα. Από την πρώτη στιγμή της ζωής μου που ασχολούμαι με το άθλημα του μπάσκετ, φροντίζω πάντα να κρατώ τις ελπίδες μου ζωντανές όταν μάχομαι.

Έχουμε εμπιστοσύνη τόσο στους εαυτούς μας, όσο και στην ομάδα μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας".

Λούκας: "Μας κέρδισαν γιατί έπαιξαν καταπληκτική άμυνα"

Ο Λούκας τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να ξεχάσει την ήττα στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ, ενώ τόνισε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε την Εφές επειδή έπαιξε καταπληκτική άμυνα.
Ο πρώην παίκτης των Πειραιωτών και νυν της Εφές, Τζαμόν Γκόρντον, αγωνίστηκε για 35 λεπτά στο πρώτο ματς της σειράς στο ΣΕΦ, σημειώνοντας 10 πόντους και 6 ασίστ στο παιχνίδι. Στις δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε επειδή έπαιξε καταπληκτική άμυνα, ενώ επεσήμανε πως οι Τούρκοι θα πρέπει άμεσα να ξεχάσουν αυτό το ματς και να επικεντρωθούν στο επόμενο, στη δεύτερη αναμέτρηση της σειράς, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή (12/4).
Ο Αμερικανός γκαρντ σχολίασε: "Προτεραιότητα μας είναι να ξεχάσουμε το πρώτο χαμένο ματς των playoffs και να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε το δεύτερο παιχνίδι της σειράς που θα γίνει την Παρασκευή (14/2) και πάλι στο ΣΕΦ. Βρισκόμαστε πίσω με 1-0, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμάς από το αντιδράσουμε και να επιχειρήσουμε να αλλάξουμε υπέρ μας την κατάσταση.

Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά ώστε να πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four, αλλά αρχικά θα πρέπει να κάνουμε το 1-1.

Ελπίζω να κερδίσουμε το δεύτερο ματς της σειράς μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας. Ο σημαντικότερος λόγος που ο Ολυμπιακός μα κέρδισε απόψε ήταν το ότι έπαιξε καταπληκτική άμυνα πάνω μας. Για αυτό μας νίκησαν".

Παπανικολάου: "Κάθε ματς είναι ξεχωριστό"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή Super Basketball για την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές, τονίζοντας πως η μία νίκη είναι μόνο η αρχή και χρειάζονται άλλες δύο για την πρόκριση.
Στην εκπομπή Super Basketball φιλοξενήθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές. Ο 23χρονος σμολ-φόργουορντ επεσήμανε πως κάθε ματς είναι ξεχωριστό, ενώ αναφέρθηκε και στη "ζεστή" παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του ΣΕΦ.
Ο διεθνής φόργουορντ των ερυθρολεύκων τόνισε πως ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σειράς, αλλά χρειάζονται δύο ακόμα για να πανηγυρίσει την πρόκριση του στο Final-4. Επιπλέον, μίλησε με πολύ καλά λόγια για την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας στο ΣΕΦ:"Σήμερα ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι, διότι το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο δύσκολο. Σημασία έχει ότι νικήσαμε και πλέον θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια. Ξέρουμε ότι το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Μία νίκη δεν είναι τίποτα. Χρειαζόμαστε τρεις για να περάσουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, μας χειροκρότησαν και προσπάθησαν να εμψυχώσουν την ομάδα. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε και πιστεύω πως το ΣΕΦ μπορεί να γεμίσει ακόμη περισσότερο".


 
Παράλληλα ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε και έξω από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ, λέγοντας τα εξής: "Καταρχήν νομίζω ότι το γεγονός πως είχαμε παθητικό 62 πόντους, λέει πολλά. Από εδώ και πέρα στόχος μας είναι μόνο η άμυνα η οποία σε κάνει να πας ακόμα παραπάνω. Έχουμε το ταλέντο να σκοράρουμε στην επίθεση. Όπως το έκανε σήμερα ο Γιώργος (σ.σ.: Πρίντεζης), αύριο μπορεί να είναι ο Βασίλης (σ.σ.: Σπανούλης), μεθαύριο κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι ότι κάναμε πάρα πολύ καλή προσπάθεια και σταματήσαμε όλα τα επιθετικά όπλα και φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Πρέπει να δουλέψουμε το μυαλό μας. Έχουμε ξαναπαίξει και πέρυσι και πρόπερσι τέτοια παιχνίδια στους "8" της Ευρωλίγκας. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γίνει το 2-0 γιατί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς. Δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα. Δεν μας λέει κάτι η σημερινή νίκη. Πάμε παρακάτω δεν έχει τελειώσει τίποτα".

Λο: "Πάμε για το 2-0"

Ο Λο υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα αλλά πρέπει να προσέξει τις δεύτερες ευκαιρίες που έδωσε σε επιθέσεις της Εφές, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται τώρα στο ματς της Παρασκευής (12/4) με σκοπό να ντουμπλάρουν τις νίκες τους επί της τουρκικής ομάδας.
Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Έισι Λο, βοήθησε και αυτός από την πλευρά του, κυρίως αμυντικά, ώστε να έρθει το 1-0 επί της Αναντολού Εφές, υποστηρίζοντας πως η νίκη στο πρώτο ματς της σειράς ήταν απαραίτητη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Έισι Λο είπε τα εξής στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού: "Το πιο σημαντικό ήταν το να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Ήταν απαραίτητο να ξεκινήσουμε τη σειρά με νίκη. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση, καθώς χάσαμε σουτ, αλλά θεωρώ πως η άμυνα ήταν το σημείο κλειδί στο ματς. Παίξαμε καλή άμυνα, αν και δεχθήκαμε κάποιους πόντους με δεύτερες προσπάθειες. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Θα δούμε τα λάθη μας στο βίντεο και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

Κάναμε το 1-0 που είναι η ουσία και αυτό είναι το σημαντικό. Τώρα συγκεντρωνόμαστε για το επίσης σημαντικό ματς της Παρασκευής. Σκοπός μας κάνουμε το 2-0. Ήταν ένα δύσκολο ματς, προσπαθήσαμε να τρέξουμε στην επίθεση αλλά δεν μας το επέτρεψαν όσο θα θέλαμε. Πήραμε τη νίκη που είναι κάτι πολύ σημαντικό και τώρα κοιτάμε το δεύτερο παιχνίδι.", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Έισι Λο.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Λο στα αποδυτήρια:


Πρίντεζης: "Άμυνα, ενέργεια, ταχύτητα"

Ο Πρίντεζης τόνισε πως όσο αυτή η ομάδα παίζει καλή άμυνα, βγάζει ενέργεια και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, είναι ένας Ολυμπιακός που αποδίδει καλύτερα. Δείτε το βίντεο από τα αποδυτήρια.
Ο διεθνής φόργουορντ των ερυθρολεύκων ήταν καθοριστικός στο πρώτο ματς των προημιτελικών κόντρα στην Αναντολού Εφές καθώς με 26 πόντους (7/11δ, 4/7τρ) έριξε στο καναβάτσο τα αμυντικά συστήματα του Οκτάι Μαχμουτί και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Γιώργος Πρίντεζης στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων τόνισε πως όταν η ομάδα παίζει καλή άμυνα, βγάζει ενέργεια στο παρκέ και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, αποδίδει καλύτερα, ενώ επεσήμανε πως οι Τούρκοι παραμένουν επικίνδυνοι. Παρά την επικράτηση των Πειραιωτών όμως, κρατάει χαμηλούς τόνους, ενώ έκανε και την αυτοκριτική του αναφέροντας ορισμένα λάθη που έκαναν στο ματς οι γηπεδούχοι,
Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής: "Σίγουρα αντιμετώπισαν ορισμένα προβλήματα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα, αλλά τώρα είμαι καλύτερα. Αυτά συμβαίνουν όμως. Η χρονιά φέτος είναι πολύ μεγάλη και έχει πάρα πολλούς αγώνες και τεράστια διάρκεια, οπότε χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια απ' όλους, μεγαλύτερο ροτέισον, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται κυρίως στο τέλος. Όλοι στην ομάδα είμαστε απαραίτητοι. Παρά το γεγονός πως δεν δεχτήκαμε πολλούς πόντους από την Εφές, κατά τη γνώμη μου είχαμε ορισμένα άσχημα διαστήματα στην άμυνα στο παιχνίδι. Από τους 62 πόντους που δεχτήκαμε, αν το προσέξουμε, ήταν εύκολοι πόντοι, πόντοι που μας έβαλε ο αντίπαλος είτε κάτω από το καλάθι, είτε από δικά μας λάθη στους αιφνιδιασμούς, κάτι στο οποίο χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά.

Και στο "πικ-εν-ρολ" βέβαια δεχθήκαμε αρκετούς πόντους, τομέας τον οποίο φυσικά και πρέπει να προσέξουμε. Προετιμαστήκαμε πιστεύω αρκετά καλά για αυτό το ματς, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στον δεύτερο αγώνα της σειράς τη Παρασκευή. Δεν θεωρώ πως στο ματς δείξαμε εαυτό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο ματς η Εφές είχε πάρα πολλά άστοχα σουτ και είναι ομάδα που μπορεί να σου κάνει την "ζημιά". Θα πρέπει να προσέξουμε στα επόμενα, γιατί κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Σε αυτά τα ματς, σε αυτή την φάση της Euroleague, δεν παίζει ρόλο η έδρα, αλλά το πόσο έτοιμος είσαι, το πόσο καλά παίζεις. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους αγώνες.

Είμαστε σε μία φάση που αγωνίζονται οι οκτώ καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ο αντίπαλος μας διαθέτει σύνολο με μεγάλες προσωπικότητες. Είναι μία ομάδα απρόβλεπτη, η οποία μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού και χρειάζεται προσοχή.

Έχω πει πως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού όσο παίζει καλή άμυνα, βγάζει ενέργεια και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, είναι διαφορετική ομάδα, μία ομάδα που αποδίδει καλύτερα. Όσο το δείξαμε αυτό το πράγμα σήμερα είχαμε καλά διαστήματα και πρέπει κατά τη γνώμη μου να επικεντρωθούμε σε αυτό. Από εκεί και πέρα μέσα από την άμυνα ξεκινάνε όλα, αλλά και στο ένστικτο του κάθε παίκτη. Οι περισσότεροι στην ομάδα μας το έχουμε και είναι σημαντικό όταν το δείχνουμε στο παρκέ".

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη στα αποδυτήρια:





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου