ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


11/04/2013


Η 29η αγωνιστικη






























«Σκιές» για τον Βιντιάδη

10/04/2013
 Επίσημο έγγραφο του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη φέρεται να έχει πλαστογραφήσει ο Δημήτρης Βιντιάδης για να μην εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις!

«Σκιές» για τον Βιντιάδη
Ύποπτος για πλαστογραφία σε επίσημο έγγραφο του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη θεωρείται ο Δημήτρης Βιντιάδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Ο υποψήφιος αγοραστής της ΑΕΚ φέρεται να έχει πλαστογραφήσει επιστολόχαρτο του Προξενείου για να μπορέσει να μην εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αν και πριν από περίπου έναν μήνα κατετάγη στον Αυλώνα με διαφορά μίας ημέρας από τον πρώην πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη!

Αναλυτικά το δημοσίευμα του «Έθνους»

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2ο τμήμα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Αττικής στις 29 Μαρτίου 2013 διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το επίσημο έγγραφο που είχε κατατεθεί και πιστοποιούσε ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης ήταν μόνιμος κάτοικος Σιγκαπούρης. Με έγγραφο του προς το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Σιγκαπούρης, ο αντισυνταγματάρχης Ηλίας Ξεσφιγγούλης ζητά διευκρινίσεις για το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΠ: Φ.425/2/ΑΣ 47 618/14 Μαρτίου 2013.

Η Στρατολογική Υπηρεσία, λαμβάνοντας το σχετικό έγγραφο, αιτείται, όπως αναφέρεται, «διόρθωσης του πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού που αφορά στον Βιντιάδη Δημήτριο του Βασιλείου και της Ελένης ΣΑ 141/8210/2003, ώστε να πληροί τον διοικητικό τύπο του παραρτήματος “Α”. Συγκεκριμένα παρακαλούμε όπως αναγράφει στην παράγραφο δ ότι ο “ίδιος κατοικούσε στο εξωτερικό κατά την εγκατάστασή του και δεν υπήρξε (αντί είναι) λειτουργός ή έμμισθος υπάλληλος πολιτικός ή στρατιωτικός ή μισθωτός που απασχολούνταν στο Δημόσιο και στα κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου”».

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού μπορούν να οδηγήσουν πρακτικά ακόμη και στην πλήρη απαλλαγή από στράτευση, καθώς η αναβολή η οποία χορηγείται είναι επ’ αόριστον, οπότε όταν ο ενδιαφερόμενος συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του απαλλάσσεται οριστικά. Εάν, όμως, στη διάρκεια αυτής της περιόδους ο ενδιαφερόμενος θελήσει να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, δύναται να καταταγεί σε κάποιο Σώμα, αλλά εάν υπάρχει βεβαιωμένη γέννησή του στο εξωτερικό μπορεί να εκτίσει θητεία τριών ή έξι μηνών.

Η παρατηρητικότητα και η καλή λειτουργία της Στρατολογικής Υπηρεσίας αποκάλυψε την πλαστογραφία.

Με επείγον τηλεαντιγράφημά του στις 4 Απριλίου 2013 (αρ. πρωτ. 17/2013) ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος Σιγκαπούρης, Ανδρέας Γκόρος, ενημερώνει ότι πρόεκιται περί πλαστού εγγράφου:

«Θέμα: Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού ΒΙΝΤΙΑΔΗ Δημήτριο του Βασιλείου και της Ελένης ΣΑ: 141/8210/2003.

Αναφορικά με το θέμα και σε συνέχεια παραπάνω σχετικού βεβαιώνεται ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε και ουδέποτε εκδόθηκε από την Αρχή μας.

1. Το επιστολόχαρτο στο οποίο έχει τυπωθεί, καθώς και η στρογγυλή σφραγίδα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί δεν αντιστοιχούν στο αυθεντικό επιστολόχαρτο και στη στρογγυλή σφραγίδα του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη.

2. Η υπογραφή και ο τίτλος του φερόμενου ως υπογράφοντα δεν ανήκουν στον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο Ανδρέα Γκόρο.

3. Ο φερόμενος ως αριθμός πρωτοκόλλου δεν υφίσταται.

4. Ο υποφερόμενος Δημήτριος Βιντιάδης δεν είναι καταγραμμένος στα αρχεία του Προξενείου ως κάτοικος Σιγκαπούρης και δεν μας είναι γνωστός.

Θεωρούμε ότι πρόκειται περί οργανωμένης απάτης και παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ταυτοποίηση στο μέλλον για παρόμοιες υποθέσεις.
Ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος
Ανδρέας Γκόρος».

Το πλαστογραφημένο έγγραφο εξετάζεται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί εάν είναι προϊόν οργανωμένου κυκλώματος και αν έχουν υποβληθεί και άλλα τέτοια πλαστά πιστοποιητικά.

Το πιστοποιητικό που είχε κατατεθεί στο όνομα Βιντιάδης Δημήτριος ανέφερε ως κύρια και μόνιμη εγκατάστασή του τη Σιγκαπούρη από 16/02/2001.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θεωρείται όποιος ζει στο εξωτερικό για 11 συνεχόμενα χρόνια ή έχει 7 χρόνια βιοποριστική εγκατάσταση, χωρίς η παραμονή του στην Ελλάδα να ξεπερνά το εξάμηνο.

Ο Δ. Βιντιάδης κατετάγη πριν από έναν μήνα και με διαφορά μίας ημέρας από τον τέως πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων του Αυλώνα και συγκεκριμένα στον Λόχο Διαβιβάσεων.

«Αστακός» το Γεντί Κουλέ

10/04/2013
 Υψηλής επικινδυνότητας χαρακτηρίστηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο (14/4, 19:00) με την ΕΛ. ΑΣ να αναμένεται να πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

«Αστακός» το Γεντί Κουλέ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πάρει η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο σε ένα ματς που κρίνει την κατηγορία για τους κρητικούς.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου χαρακτήρισε τον εν λόγω αγώνα υψηλής επικινδυνότητας, παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν θα έχει οπαδούς του στο «Γεντί Κουλέ».

Ακόμη, η θύρα «6» αναμένεται να μείνει πάλι κλειστεί και είναι πιθανό εκεί να τοποθετηθεί ο προσωρινός πυλώνας ή ο γερανός για τη συμπλήρωση του φωτισμού.

Αγώνα δρόμου κάνουν οι τραυματίες Κουτσιανικούλης και Βιτώρος για να προλάβουν τον τελικό κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Τρία τα ερωτηματικά ενόψει… τελικού

Τους Λόπες, Γκιγέρμο και Μπαργκάν περιμένει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενόψει του… τελικού κόντρα στον Πλατανιά.

Τρία τα ερωτηματικά ενόψει… τελικού10/04/2013
Με προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας ενόψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής στην οποία η «Βασίλισσα του Βορρά» θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά (14/4, 19:00).

Πέρα από τους Λόπες και Γκιγέρμο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στον αγκώνα και αστράγαλο ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είδε στην προπόνηση της Τρίτης (9/4) τον Μπαργκάν να κάνει ατομικό λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.

Ωστόσο, απαντήσεις για την κατάσταση των παικτών του θα πάρει σήμερα ο Έλληνας τεχνικός κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Από την άλλη στη διάθεση του Καλαϊτζίδη τέθηκε ο Καλί, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Γράφουν για Τζέφερσον και Παναθηναϊκό

10/04/2013
 Τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Νασιμέντο Τζέφερσον παρακολουθεί ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «A’ Bola».

Γράφουν για Τζέφερσον και Παναθηναϊκό
Για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 25χρονο Νασιμέντο Τζέφερσον κάνει λόγο η εφημερίδα «A’ Bola».

Πρόκειται για Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Εστορίλ στην Πορτογαλία, έχοντας μάλιστα θέση βασικού.

Τα δικαιώματά του ανήκουν σε εταιρεία μάνατζερ, ενώ πιθανολογείται πως πρόκειται για παίκτη που αποτελεί επιλογή του Βαρέλα.

Για τον ποδοσφαιριστή πάντως, φέρεται να υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, όπως οι Μπενφίκα, Μπράγκα και Μαρσέιγ.

Στην Αθήνα ο Σκόρδας

10/04/2013
 Ταξίδι στην πρωτεύουσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Λάμπρου Σκόρδα, με σκοπό να διευθετήσει θέματα της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Στην Αθήνα ο Σκόρδας
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα (Τετάρτη, 10/4) ο Λάμπρος Σκόρδας μαζί με τον Λάζαρο Πολατιάν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με σκοπό να διευθετήσει θέματα που αφορούν την «κίτρινη» ΠΑΕ, με κύριο μέλημά του να βρει τρόπο να ξεμπλοκάρει τα χρήματα που ο Άρης περιμένει να πάρει από τον ΟΠΑΠ και τα οποία θα δώσουν μία μεγάλη ανάσα στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά, την προπόνηση των παικτών θα επιμεληθεί σήμερα ο Τάσος Θέος, λόγω της απουσίας του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος για προσωπικούς λόγους βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα της Τρίτης (9/4).

Τα είπαν Σαββίδης-Μελισσανίδης

10/04/2013
 Για περίπου δύο ώρες συζήτησαν Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, σύμφωνα με όσα αναφέρει εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Τα είπαν Σαββίδης-Μελισσανίδης
Τετ-α-τετ είχαν Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης ανήμερα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα «Metrosport», σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν αφορούσε τα αθλητικά δρώμενα.

Οι δύο άνδρες φέρονται να μίλησαν για άλλα ζητήματα, κυρίως σχετικά με ενδεχόμενη επιχειρηματική συνεργασία, ενώ κυριάρχησαν και θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Να μείνει στον ΠΑΟΚ θέλει ο Χακόμπο

10/04/2013
 Να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ θέλει ο Σάνθ Χακόμπο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη.

Να μείνει στον ΠΑΟΚ θέλει ο Χακόμπο
Την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ επιθυμεί ο Σανθ Χακόμπο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λουίς Περόνε.

Ο ατζέντης του τερματοφύλακα του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως ο Ισπανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και να αποδείξει στον Γιώργο Δώνη πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Το συμβόλαιο του Χακόμπο λήγει τον Ιούνιο, με τον Περόνε να δηλώνει πως δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για την προοπτική της ανανέωσης, κάτι που ωστόσο επιθυμεί ο Ισπανός γκολκίπερ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ατζέντης του Χακόμπο στα «Σπορ του Βορρά»:

«Το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Ο Σανθ πρέπει να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να δείξει στον προπονητή του, πως είναι σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Αναμφίβολα πρώτη μας επιλογή είναι ο ΠΑΟΚ και για τη νέα σεζόν. Όμως, δεν έχουμε ακόμη συζητήσει αναλυτικά με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, το τελευταίο χρονικό διάστημα για την προοπτική της ανανέωσης της συνεργασίας.

Ο Χακόμπο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Το τελευταίο διάστημα προπονείται σε γήπεδο της Χετάφε, με ένα γυμναστή που γνωρίζει πολύ καλά από την προηγούμενη ομάδα του. Πατά γερά στα πόδια του, ο ίδιος πιστεύει ότι μόλις επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να τεθεί αμέσως στην διάθεση του προπονητή του. Όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα τον δει και θα αποφασίσει. Αυτή τη στιγμή ο Χακόμπο μπορεί να αγωνιστεί, καθώς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα».

Κυριάρχησε και στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ

10/04/2013
 Την ανάλυση της εικόνας των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και της Βέροιας, μέσω του συστήματος VIS TRACK, εξηγεί η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν.

Κυριάρχησε και στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ
Ενδιαφέρουσες μετρήσεις προέκυψαν από το σύστημα VIS TRACK για τον πρόσφατο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Βέροια στην Τούμπα.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

«Όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα πλέον, έτσι και εναντίον της Βέροιας, λειτούργησε το σύστημα VIS TRACK, που μετράει τις ομαδικές και ατομικές αθλητικές επιδόσεις, όπως και την τακτική συμπεριφορά. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα ομαδικά και ατομικά στοιχεία.

Ο ΠΑΟΚ έτρεξε πολύ περισσότερο από την αντίπαλό του στο γήπεδο, συγκεκριμένα έτρεξε 104.06 χλμ έναντι 93.36. Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς κυρίως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διένυσαν αυτήν την απόσταση με τη μπάλα στα πόδια. Ο αριθμός των σπριντ ήταν 128 για τον ΠΑΟΚ έναντι 86 της Βέροιας και τα συνολικά τρεξίματα υψηλής έντασης ήταν 493 έναντι 362.

Η κύρια διαφορά όμως εντοπίζεται στο επιθετικό τρέξιμο, δηλαδή στις κούρσες που γίνονται στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Εκεί ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε με υπερδιπλάσια διαφορά, με 388 κούρσες, έναντι 177 της Βέροιας.

Πρώτος παίκτης σε χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο συνήθης ύποπτος Ergys Kace, με 10.8, ενώ από κοντά ήταν οι Oliseh (10.06) και Camara (10.03). Ακολούθησε ο Αποστολόπουλος με 9,81, ο Lino με 9,39 και ο Lawrence που σε 75 λεπτά παιχνιδιού έτρεξε 9.16.Ο μέσος όρος των 13 ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιώργο Δώνη (χωρίς να υπολογίζεται ο τερματοφύλακας) ήταν 7.66

Τη μέγιστη ταχύτητα σε σπριντ πάντως την έπιασε ο Κώστας Κατσουράνης, στη φάση που ο Γεωργιάδης επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έσπευσε από περιοχή σε περιοχή πιάνοντας 31,5 χιλιόμετρα την ώρα στη μέγιστη τιμή της ταχύτητάς του. Μέσος όρος για την ομάδα τα 29.1.

Ο Camara επιχείρησε τα περισσότερα σπριντ με 22, διανύοντας με αυτόν τον τρόπο 406 μέτρα. Ακολούθησε ο Oliseh με 18 και 359 μέτρα και με 14 οι Lino (299 μέτρα) και Lawrence (191 m). Μέσος όρος τα 10 σπριντ και τα 188 μέτρα ανα παίκτη.

Ο Oliseh διένυσε 1034 μέτρα συνολικά στον αγώνα σε έντονο τρέξιμο και είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία, με δεύτερο τον Lawrence (951 μέτρα σε 64 προσπάθειες σε 75 λεπτά αγώνα) και τον Camara να ακολουθεί με 919 μέτρα σε 60 προσπάθειες. Μέσος όρος της ομάδας τα 590 μέτρα σε 38 προσπάθειες.

Πρώτοι στην κατηγορία επιθετικών τρεξιμάτων και πάλι οι Camara (67) και Oliseh (58). Μέσος όρος του ΠΑΟΚ τα 30».

«Λύμπε»: «Όλοι μια γροθιά»

10/04/2013
 Τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα και θα μπορούσε να εκφέρει άποψη γι’ αυτόν. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δίνει σύνθημα… ανατροπής σκηνικού και μιλάει για τον Τραϊανό Δέλλα.

«Λύμπε»: «Όλοι μια γροθιά»
Σύνθημα ανατροπής σκηνικού και στήριξης από τον κόσμο στον Τραϊανό Δέλλα έδωσε μέσω του aek365, ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον «Τράι» αναφέρθηκε στις ικανότητές του, αλλά και στην απόφασή του να αναλάβει τα «ηνία» της ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα είναι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

«Θα μιλήσω για τον Δέλλα όχι ως φίλος του, αλλά αντικειμενικά. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ σε αυτόν και στα πράγματα που μπορεί να πετύχει. Τώρα επιστρατεύτηκε για αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια και πρέπει όλοι να είναι στο πλευρό του. Όλοι να είναι μια γροθιά και να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι στο γήπεδο, γιατί έχει αποδείξει πράγματα φέτος. Από εκεί και πέρα, πρέπει οι παίκτες να μην έχουν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από το να δώσουν το 100%. Να μην σκέφτονται τίποτα άλλο. Αν γίνουν αυτά, η άποψή που είναι ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείς για το αν θα βρίσκεται την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, αρκέστηκε να πει: «Εννοείται».

Δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε…

10/04/2013
 Καμία συνέχεια στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μυαλό του Ζήση Βρύζα να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να δώσει ο Σέρσε Κόσμι.

Δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε…
Τους τόνους για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του και τον ΠΑΟΚ προσπαθεί να χαμηλώσει ο Σέρσε Κόσμι.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, ακούγεται έντονα στη γειτονική χώρα πως βρίσκεται στο μυαλό του Ζήση Βρύζα να αποτελέσει τον επόμενο προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το δημοσίευμα του «calciomercato»

«Ιδιαίτερη επίσκεψη στο Τορίνο. Ο ΠΑΟΚ έστειλε ανθρώπους να επισκεφτούν το “ Vinovo ”, το αθλητικό κέντρο της Γιουβέντους και στη συνέχεια το γήπεδο της ομάδας.

Μεταξύ αυτών και ο Ζήσης Βρύζας, ο πρώην επιθετικό της Περούτζια, ο οποίος είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συνεργασία των δύο συλλόγων για τους νεαρούς παίκτες της Γιουβέντους.

Ωστόσο, Σέρσε Κόσμι δεν μπαίνει στο πειρασμό να δοκιμάσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης (Ιβάν Σαββίδης) έχει αρκετά χρήματα να επενδύσει, ο Βρύζας που τον γνωρίζει καλά (τον Κόσμι), θα μπορούσε να τον σκεφτεί (για επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ).

Από την πλευρά του, ο Κόσμι μίλησε στο Sky: “Για μένα ο Ζήσης (Βρύζας) είναι ένας καταπληκτικός τύπος και στο γήπεδο, ήταν φανταστικός παίκτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αθλητικός διευθυντής. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που βλέπω είναι ότι οι Ρώσοι μπαίνουν στο ποδόσφαιρο με αρκετά χρήματα. Έχω, όμως, συνηθίσει και σε χειρότερες καταστάσεις…”
».

Χάνει Πανθρακικό ο Φουρτάδο

10/04/2013
 Χωρίς τον Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του, θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του ο Τραϊνός Δέλλας ενόψει του… τελικού με τον Πανθρακικό.

Χάνει Πανθρακικό ο Φουρτάδο
Τις υπηρεσίες του Εμίλιο Φουρτάδο θα στερηθεί ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, στην οποία η Ένωση θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό (14/4, 19:00).

Ο επιθετικός της ΑΕΚ στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δέχτηκε την τέταρτη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ζοσέ Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική».

Σε Τάτο και Ροτζέριο τα βραβεία

10/04/2013
 Στον Ανδρέα Τάτο του Άρη και στον Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού κατέληξαν τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Σε Τάτο και Ροτζέριο τα βραβεία
Ο Ανδρέας Τάτος του Άρη και ο Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ ο δεύτερος εκείνο του καλύτερου γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος των «κιτρίνων» χάρη στην απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο τερμάτισε πρώτος και καλύτερος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκεντρώνοντας 69,26%. Πίσω του έμεινε ο Νίκος Γιαννακόπουλος του Πανιωνίου με 25,75%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού με 4,99%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του καλύτερου γκολ εκείνο του Ροτζέριο Μάρτινς κόντρα στην Κέρκυρα αναδείχτηκε το κορυφαίο για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με 53,64%. Στην δεύτερη θέση έμεινε το το τέρμα του Κώστα Φλίσκα της Ξάνθης με 25,19%, ενώ την τριάδα έκλεισε εκείνο του Κώστα Μήτρογλου του Ολυμπιακού με 21,17%.

Το… σκέφτεται ο Χουανίτο

10/04/2013
 Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης, στο φινάλε της σεζόν, ο Χουανίτο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το… σκέφτεται ο Χουανίτο
Το ερχόμενο καλοκαίρι, τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών εκπνέουν στον Αστέρα Τρίπολης, όμως κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Σε αυτούς δεν φαίνεται να βρίσκεται ο Ισπανός Χουανίτο.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος ήρθε το καλοκαίρι του 2011 στην Τρίπολη και έγινε βασικός υπό τις οδηγίες τόσο του Όσκαρ Φερνάντεθ (με εισήγηση του έγινε η μεταγραφή) αλλά και του Σάκη Τσιώλη αργότερα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τον υπολόγιζε για τη μεσαία γραμμή, ενώ από το φετινό καλοκαίρι τον υπολόγιζε και σαν κεντρικό αμυντικό.

Στο περιθώριο των παιχνιδιών για το Europa League ο Χουανίτο υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε σχεδόν όλη την σεζόν. Τώρα έχει ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις όμως ακόμα δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Μάλιστα, φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, αφού ήδη «ψάχνεται» για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Εξάλλου είναι και σε προχωρημένη ηλικία αφού έχει πατήσει τα 33 του χρόνια.

Μισή ντουζίνα… απουσίες

10/04/2013
 Πολλούς λόγους για να πονοκεφαλιάζει έχει ο Σάκης Τσιώλης, για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής με τον Άρη. Έξι παίκτες εκτός για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Μισή ντουζίνα… απουσίες
Πολλές είναι οι απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Σάκης Τσιώλης ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή. Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει πως δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ουσέρο, Ράγιος, Σανκαρέ και Αλβάρες.

Οι παραπάνω παίκτες δεν υπολογίζονται, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και την Τετάρτη οι Μπαρτολίνι και Ουρτάδο και δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης».

Οι Αρκάδες θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού οι δύο ήττες από Πανιώνιο και Ξάνθη τους «γκρέμισαν» από τη δεύτερη θέση και έδωσαν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με τον Τσιώλη να δοκιμάζει εναλλακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Τα λένε Δέλλας-Λίνεν

10/04/2013
 Τελετή παράδοσης-παραλαβής θα έχουμε στην ΑΕΚ, αφού στις 16:00 αναμένεται να συναντηθούν ο Τραϊανός Δέλλας με τον Έβαλντ Λίνεν.

Τα λένε Δέλλας-Λίνεν
Συνάντηση με τον Έβαλντ Λίνεν θα έχει σε λίγη ώρα ο Τραϊανός Δέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός θα βρεθεί στις 16:00 στα Σπάτα για να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και θα μιλήσει με τον νέο προπονητή της ΑΕΚ.

Ο 60χρονος προπονητής αποχωρεί πικραμένος από την Ένωση, όμως σε όσους έχουν έρθει σε επαφή μαζί του εξέφρασε την επιθυμία η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Λίνεν θα ενημερώσει τον «κολοσσό», ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του αναμένεται να φτάσουν στις 15:00 στα Σπάτα, για όλα τα αγωνιστικά θέματα του «δικεφάλου».

Εν τω μεταξύ, ο Δέλλας – θέλοντας η ομάδα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο προσεχές ματς «τελικό» τον Πανθρακικό και προστατευμένη από κάθε εξωτερικό παράγοντα για τις επόμενες εβδομάδες- ζήτησε να μην έχει κανείς πρόσβαση στα αποδυτήρια, εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Η προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 7 το απόγευμα.

Ίωση ο Αποστολόπουλος

10/04/2013
 Χωρίς τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό. Θεραπεία ακολούθησαν οι Βούκιτς και Ολίσε. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Κατσικάς.

Ίωση ο Αποστολόπουλος
Με τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο να μην συμμετέχει στη προπόνηση ο ΠΑΟΚ συνέχισε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής στην οποία θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Λεβαδειακού (14/4, 19:00).

Ο μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά» ταλαιπωρείται από ίωση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να μην του επιτρέπει τη συμμετοχή στο σημερινό πρόγραμμα.

Στα υπόλοιπα, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, είδε τους Ολίσε και Βούκιτς να ακολουθούν θεραπεία λόγω των ενοχλήσεων που έχουν, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κατσικάς.

Στην προπόνηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νέα Μεσημβρία οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφιερώθηκαν σε ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια σε άσκησεις για την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ τα δυο έπαιζαν διπλό στο μισό γήπεδο ενώ το τρίτο εξασκούνταν στα τελειώματα των φάσεων.

Τσιώλης: «Ο Αστέρας δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν»

10/04/2013
 Αυτή ήταν η απάντηση του Σάκη Τσιώλη για την αναμέτρηση με τον Άρη που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Τσιώλης: «Ο Αστέρας δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν»
Ο Αστέρας Τρίπολης, την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», ομάδα που είναι η πρώην του Σάκη Τσιώλη. Ο ίδιος τόνισε πως οι Αρκάδες δεν έχουν υποχρέωση σε καμία ομάδα και θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα στο ερώτημα Τσάμπιονς Λιγκ ή Κύπελλο Ελλάδας, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός διάλεξε την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η οποία εκτός από πρεστίζ θα προδώσει και πολλά οικονομικά οφέλη στο σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως»:

Για την ανανέωση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Υπήρχαν δύο σοβαροί λόγοι που έπρεπε να παραμείνω στον Αστέρα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας, είναι ευλογία να είναι κάποιος στον Αστέρα. Έχουν τα πάντα λυμένα τα αφεντικά εδώ. Το άλλο είναι ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Είναι εγγύηση για να προχωρήσει. Θα ήταν πολύ μεγάλο το άγχος για τους παίκτες και τον κόσμο να ξέρουν ότι ο προπονητής, μετά τα πλέι οφ μπορεί να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Όλα αυτά με έκαναν να πάρω την απόφαση που πήρα».

Για το ποιος είναι ο στόχος, Κύπελλο ή Τσάμπιονς Λιγκ: «Σαν επαγγελματίας θα ήθελα το καλύτερο για την ομάδα. Τα προκριματικά θα ήταν εξαιρετικό. Θα γράψεις μια ιστορία που μπορεί να μην ξανάρθει. Το Κύπελλο είναι κάτι που θα ξανάρθει. Αν υπήρχε ζυγαριά, θα διάλεγα Τσάμπιονς Λιγκ».

Αν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ πριν την έναρξη των πλέι οφ: «Μας στεναχώρησε που πέσαμε από τη δεύτερη θέση. Δεν αισθανθήκαμε καλά που τη χάσαμε την θέση. Με τον Άρη παίζει ο Αστέρας που δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν. Θα παλέψουμε και τα δύο παιχνίδια. Οι δύο πόντοι δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα μεταξύ μας παιχνίδια θα σημαίνουν πολλά. Θέλω να πιστεύω πως θα ξεκινήσουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ».

Αν βρίσκεται σε περίοδο κάμψης ο Αστέρας: «Δεν υπάρχει κόπωση, προσέξαμε πολύ. Υπάρχει πνευματική κόπωση. Ξεκινήσαμε από τον Ιούλιο. Μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου υπήρξε μία μικρή χαλάρωση. Έρχονται τα πλέι οφ, δώσαμε άδεια να πάνε οι παίκτες στις πατρίδες τους και χάθηκε λίγο ο ρυθμός. Όμως και στα δύο ημίχρονα με την Ξάνθη, δεν είχαμε ξανά ποτέ τόση πίεση και τόσο πολύ την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου».

Ο συναισθηματικός Τραϊανός Δέλλας!

10/04/2013
 Ο Γιάννης Θειακός γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση του Τραϊανού Δέλλα να αναλάβει τη δεδομένη χρονική περίοδο την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ο συναισθηματικός Τραϊανός Δέλλας!
Πολλοί αποκάλεσαν την απόφασή του αποστολή αυτοκτονίας! Είναι αλήθεια ότι θέλει καρδιά, ενδεχομένως και άγνοια κινδύνου, για να δεχθείς να καθίσεις στον πάγκο της ΑΕΚ, έντεκα μέρες πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, με την Ένωση να είναι στην ζώνη του υποβιβασμού!

Όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα τον Τραϊανό Δέλλα, τότε θα ήταν σίγουρος ότι θα έλεγε το «ναι», στην έκκληση της διοίκησης για την σωτηρία της ομάδας.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής είναι συναισθηματικός τύπος, γνήσιο παλικάρι και γενικά του αρέσουν τα δύσκολα. Άλλωστε στην ζωή του δεν πέρασε και λίγα, ούτε του ήρθαν όλα ρόδινα. Είναι σίγουρο ότι κάμποσοι διαφωνούν με την τελική του απόφαση, όμως ο "Τράι" πάντα οδηγείται από την καρδιά του. Αν η διοίκηση πήγαινε στον Δέλλα πριν από ένα μήνα και του ζήταγε να αναλάβει την ομάδα, λέω με πάσα βεβαιότητα, ότι θα έλεγε «όχι»!

Χθες όμως όλα ήταν αλλιώς. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της ομάδας, είναι πιο κοντά από ποτέ και όποιος σκέφτηκε και πρότεινε τον πρώην αρχηγό της ομάδας, ήξερε και την απάντηση του. Σε 11 μέρες ,γιατί τόσες συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο, κανένας προπονητής στον πλανήτη δεν μπορεί να βελτιώσει και να διδάξει κανέναν ποδοσφαιριστή. Ο Δέλλας όμως είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει και να αποφορτίσει τους παίκτες της ΑΕΚ, παίκτες που ενώ είναι για να οδηγούν …ντακότα βρέθηκαν στο πιλοτήριο ενός boeing.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται μόνο ηρεμία, κάτι που με τον Λίνεν φοβάμαι ότι δεν θα υπήρχε. Χρειάζεται συγκέντρωση στον έναν και μοναδικό στόχο που είναι η παραμονή. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και κυρίως πάθος από όλους. Αν είχε κάτι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ στην πλούσια καριέρα του, ήταν το πάθος του και η ηγετική του φυσιογνωμία, ακόμη και όταν δεν ήταν πρώτο… βιολί στην εκάστοτε ομάδα του. Αυτό καλείται να βγάλει από τους παίκτες του, που ξέρουν και οι ίδιοι ότι μπορεί στο τέλος να γίνουν ήρωες, σε μια χρονιά που δεν έχει προηγούμενο για την ΑΕΚ.

Πλαισιωμένος από ανθρώπους που ο ίδιος εμπιστεύεται και φυσικά πρώην ηγέτες, όπως ο Άκης Ζήκος, έχει ζυγίσει την κατάσταση και νιώθει σίγουρος για την επιτυχία. Οι δυσκολίες πολλές αλλά τα προβλήματα είναι για να τα αντιμετωπίζεις κατάματα και όχι να τα προσπερνάς. Άλλωστε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς άλλος -ακόμη και έμπειρος τεχνικός-δεν θα έλεγε τώρα «ναι», χωρίς δεύτερη σκέψη....

«Προσβλητικό και δυσφημιστικό δημοσίευμα»

10/04/2013
 Διέψευσε ο Δημήτρης Βιντιάδης το δημοσίευμα του «Έθνους» που τον ήθελε να έχει πλαστογραφήσει έγγραφο του Γενικού Προξενείου στη Σιγκαπούρη για να μην εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

«Προσβλητικό και δυσφημιστικό δημοσίευμα»
Άμεση ήταν η απάντηση του υποψήφιου αγοραστή των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Βιντιάδη, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», που τον ήθελε να έχει πλαστογραφήσει έγγραφο του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, με σκοπό να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για προσβλητικό και δυσφημιστικό δημοσίευμα και άγνοια για την ύπαρξη αυτών των εγγράφων.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως θα παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τον προσεχή Μάιο και αποκαλύπτει ότι αν η εφημερίδα δεν ανακαλέσει θα κινηθεί νομικά εναντίον της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη:

«Σε απάντηση του από 10/4/2013 δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» με τίτλο «Βιντιάδης … Σιγκαπούρης», δηλώνω τα κάτωθι:

1. Γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στην Ελλάδα και ουδέποτε δήλωσα κάτοικος εξωτερικού.
2. Αγνοώ την ύπαρξη των εγγράφων που αναφέρονται στο άκρως προσβλητικό και δυσφημιστικό σε βάρος μου ως άνω δημοσίευμα και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την σύνταξη ή προσκόμισή τους ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής.
3. Δεν απέφυγα την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου καθηκόντων, αντίθετα, αναμένω να εμφανισθώ εντός του μήνα Μαΐου 2013, σε όποιο σώμα ή μονάδα κληθώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου.
4. Θεωρώ κάθε άλλο παρά τυχαία την εμπλοκή του ονόματός μου σε ένα δήθεν «σκάνδαλο», με το οποίο ουδεμία σχέση έχω, κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, ενώ το όνομα της οικογένειάς μου έχει συνδεθεί με ενδεχόμενη αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, καλώ την εφημερίδα EΘΝΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, καθώς και κάθε άλλο μέσο που αναπαρήγαγε αντιδεοντολογικά και χωρίς την παραμικρή έρευνα ή διασταύρωση το ψευδέστατο, συκοφαντικό και άκρως προσβλητικό της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητάς μου δήθεν «ρεπορτάζ», να ανακαλέσει άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι να ασκήσω, δια των συνηγόρων μου Ελίζας Βόζεμπεργκ, Γιαννουλίδου Αναστασίας και Βίκτωρα Παππά κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για να προστατευθώ από αυτήν την άδικη, άνανδρη και κακόβουλη επίθεση.

Με Κεϊτά, χωρίς Τζημόπουλο

10/04/2013
 Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Πολ Κεϊτά, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου για τον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα.

Με Κεϊτά, χωρίς Τζημόπουλο
Με την επιστροφή του Πολ Κεϊτά συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Κέρκυρα (14/4, 19:00).

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος, είδε τον Πολ Κεϊτά να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ωστόσο, στον αντίποδα βρέθηκε ο Τζημόπουλος, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μην προπονηθεί κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Ακόμη, συντηρητικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Νικλητσιώτης, Φεγκρούς και Ρουμπουλάκου, λόγω μικροενοχλήσεων, που ωστόσο δεν προκαλούν άγχος στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας.
Από την άλλη ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ιωάννου και Αυγενικού.

Στη σημερινή προπόνηση (14/4) οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο οι ποδοσφαιριστές έκαναν χαλαρή προπόνηση με ασκήσεις ευλιγισίας και ποδοτένις, ενώ στο δεύτερο δούλεψαν σε τελειώματα φάσεων από τον άξονα και τα πλάγια.

(Σχεδόν) όλα πέντε ευρώ!

10/04/2013
 Σε κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια (οι τιμές ξεκινούν από πέντε ευρώ) για τον «τελικό» του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (14/4, 19:00).

(Σχεδόν) όλα πέντε ευρώ!
Στη διάθεση των φίλων του Άρη είναι από σήμερα (10/4) τα εισιτήρια για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, με αισθητά μειωμένες τιμές (τα εισιτήρια στις θύρες 1, 2, 3 και 9 κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 7, 15 ευρώ). Για το συγκεκριμένο ματς δεν θα ισχύσουν προσκλήσεις, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο από το Aris Mobile κι όχι μέσω ίντερνετ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως έχει ανακοινώσει, στο παιχνίδι με την πελοποννησιακή ομάδα οι τιμές των εισιτήριων είναι ειδικά διαμορφωμένες και αισθητά μειωμένες σε σχέση με προηγούμενους εντός έδρας αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια στις θύρες 1,2,3 και 9 κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 7 (επισήμων) 15 ευρώ.

Επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπως έχει ανακοινώσει, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις.

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το ARIS MOBILE θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διευκρινίζει ότι μόνο για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο κόσμος του ΑΡΗ δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing για τεχνικούς λόγους.

Όπως είναι γνωστό, η διάθεση των εισιτηρίων για τον κυριακάτικο αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης έχει ξεκινήσει από το ARIS MOBILE».

Επιστρέφει σε τέσσερις μήνες

10/04/2013
 Σε επιτυχημένη επέμβαση στο γόνατο υποβλήθηκε ο Μιχάλης Γιαννίτσης στον Άρη. Σε τέσσερις μήνες υπολογίζεται η επιστροφή του.

Επιστρέφει σε τέσσερις μήνες
Τη φετινή σεζόν ο Μιχάλης Γιαννίτσης δεν θα ‘θελε να την θυμάται.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του νεαρού αμυντικού, που δεν απέφυγε το χειρουργείο στο γόνατο. Την επέμβαση ανέλαβε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, ήταν επιτυχημένη, και πλέον αρχίζει το στάδιο αποθεραπείας για τον 21χρονο.

Το πρώτο διάστημα θα κυκλοφορεί με πατερίτσες, σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσει φυσιοθεραπείες, σε 2,5 μήνες θα ξεκινήσει τρέξιμο και σε τέσσερις μήνες υπολογίζεται να ‘χει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.

Κλειδώνει τ’ αποδυτήρια ο Δέλλας

10/04/2013
 Η αποστολή του απαιτεί να προετοιμάσει «καμικάζι». Γι’ αυτό ο Τραϊανός Δέλλας ξεκαθάρισε πως τα αποδυτήρια της ΑΕΚ θ’ αποτελούν άβατο για οποιονδήποτε άλλον εκτός του ίδιου και των συνεργατών του.

Κλειδώνει τ’ αποδυτήρια ο Δέλλας
Αποφασισμένος να περάσει από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία του στην ΑΕΚ έφτασε στα Σπάτα ο Τραϊανός Δέλλας.

Κρατώντας έναν… πάκο σημειώσεων και συνοδευόμενος από τους Βασίλη Μπορμπόκη και Αντώνη Κέζο (λίγο αργότερα έφτασε και ο Άκης Ζήκος) ο νέος τεχνικός της «Ένωσης» έφτασε στις εγκαταστάσεις προκειμένου -αρχικά να συναντήσει τον Έβαλντ Λίνεν κι έπειτα να προετοιμάσει την προπόνηση.

Πριν απ’ αυτή ωστόσο φρόντισε να δώσει εξαρχής το στίγμα για το πώς θα δουλεύει γενικώς η ομάδα. Δηλαδή… πριβέ, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ήδη στη διοίκηση ότι εκτός του ίδιου και των άμεσων συνεργατών του, κανένας άλλος δεν θα μπαίνει στ’ αποδυτήρια.

Την ίδια «εμμονή», δε, στην αυτοσυγκέντρωση της ομάδας ενόψει των παιχνιδιών αναμένεται να κάνει σαφή και στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τους οποίους θα προπονήσει για πρώτη φορά στις 7 το απόγευμα.

Εξοντωτικά πρόστιμα σε ΠΑΟ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ!

10/04/2013
 Με πρόστιμα που κυμαίνονται από 100.000 έως 260.000 ευρώ τιμώρησε η ΕΕΑ τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ, λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής.

Εξοντωτικά πρόστιμα σε ΠΑΟ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ!
Με βαρύτατα πρόστιμα τιμώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τις ΠΑΕ που δεν είχαν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές από την αρχή της περιόδου.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 260.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΑΡΗΣ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 110.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΦΗ: 100.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αναβολή για 17/4/2013
-ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: 50.000 ευρώ
-ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ: 50.000 ευρώ

Η ΕΕΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να επιβάλει πρόστιμα, έπειτα από τη μη συμμόρφωση των ομάδων στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις της, καθώς και τη μη επιβολή προστίμων από τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου μετά τις σχετικές εισηγητικές εκθέσεις της Επιτροπής προς την ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί, πως η (σύμφωνα πάντα με την ΕΕΑ) μη παραπομπή των σχετικών πορισμάτων από την ΕΠΟ προς τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου προκειμένου αυτές να επιβάλουν τα πρόστιμα για μη κατάθεση εγγυητικής, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του εισαγγελέα, με την ΕΕΑ να τον προτρέπει να απευθυνθεί στην ΕΠΟ και να την ρωτήσει γιατί δεν προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες (αν και εφόσον πράγματι δεν προχώρησε).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, τα παραπάνω πρόστιμα, οι ΠΑΕ θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν μέσω της εφορίας! Ωστόσο, αν η παράβαση θεραπευτεί (δηλαδή καταθέσουν έστω και τώρα εγγυητική), πιθανότατα θα ανακληθεί και το πρόστιμο.

«Κίνδυνος υποβιβασμού για Άρη αν δικαιωθεί ο Σηφάκης»

10/04/2013
 Τους κινδύνους που κρύβει η υπόθεση «Σηφάκη» για τον Άρη επισήμανε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Αργυριάδης.

«Κίνδυνος υποβιβασμού για Άρη αν δικαιωθεί ο Σηφάκης»
Στις ενέργειες της ΠΑΕ Άρης για να συμμαζέψει τα οικονομικά της αναφέρθηκε Αργύρης Αργυριάδης και μεταξύ άλλων και στην υπόθεση «Σηφάκη», καθώς και τους κινδύνους που κρύβει για τους «κίτρινους» η οφειλή στον διεθνή τερματοφύλακα.

«Ο Άρης κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δικαιωθεί ο Σηφάκης. Αν η απόφαση βγει σε 15 μέρες θα αφαιρεθούν βαθμοί στον Άρη και θα υποβιβαστεί. Η χθεσινή υπόθεση ήταν ένα βατερλό για τον Άρη. Δεν υπάρχει συνήθης τακτική για τις αποφάσεις των δικηγόρων. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα βγει η απόφαση», δήλωσε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Άρης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Αν λάβουμε σαφή εντολή του επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης θα την εκπροσωπήσουμε. Ο φάκελος είναι στα γραφεία της ΠΑΕ, έχει παραδοθεί στη διοίκηση Ψηφίδη και μετά στη διοίκηση Σκόρδα. Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα ουσίας και η ουσία είναι τι θα πούμε στο δικαστήριο. Συνεχίζουμε με το ίδιο σχέδιο ή αλλάζουμε;

Ζητήσαμε έγκριση ότι αποδέχεται η νέα διοίκηση το επιχειρηματικό σχέδιο. Αν τα εγκρίνει δικάζουμε, αν όχι δεν θα πάμε. Εμείς τουλάχιστον. Δε μπορούμε να παραπλανούμε τους αντιδίκους. Το σχέδιο λέει αύξηση κεφαλαίου με 6 εκατομμύρια. Λέει χρέη στο δημόσιο με 60 δόσεις. Επιμήκυνση των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών 50%. Θα το υποστηρίξει ναι ή όχι; Όλα αυτά είχαν γίνει από τη διοίκηση Ζαμπέτα και προς τιμήν της η διοίκηση Ψηφίδη συνέχισε το ίδιο έργο.

Η διοίκηση Σκόρδα συμφώνησε και την Κυριακή μας έστειλε έγγραφο πως εγκρίνει την υπόθεση. Δευτέρα βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως δεν συμφωνεί. Χθες το μεσημέρι στείλαμε εγράφη δήλωση που ζητήσαμε ρητή έγκριση από τη διοίκηση, αν δεν υπάρξει δεν μπορούμε να παρασταθούμε την Παρασκευή.

Χθες βράδυ η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση αλλά πάλι δεν μας έδωσε την έγκριση της. Εμείς υποστηρίζουμε αυτά που μας λέει ο εντολέας μας, δεν είναι δική μας υπόθεση. Αν μου δώσει το φάκελο και εγκρίνει το business plan θα πάμε την Παρασκευή στο δικαστήριο. Μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε δικηγόρος και μπορεί να ζητήσει αναβολή ενόψει αλλαγής προσώπων ή αλλαγής του business plan. Αν πάρει αναβολή δε θα είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ Άρης γιατί θα μαζευτούν πολλά χρέη και δε θα μπορεί να γίνει αποπληρωμή».

Για την υπόθεση «Σηφάκη»: «Ο Άρης κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δικαιωθεί ο Σηφάκης. Αν η απόφαση βγει σε 15 μέρες θα αφαιρεθούν βαθμοί στον Άρη και θα υποβιβαστεί. Η χθεσινή υπόθεση ήταν ένα βατερλό για τον Άρη. Δεν υπάρχει συνήθης τακτική για τις αποφάσεις των δικηγόρων. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα βγει η απόφαση».

Τζαβέλλας για την ΑΕΚ

10/04/201310/04/2013Βέβαιος για την επιτυχία των Δέλλα, Ζήκου και Μπορμπόκη στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνουν στην ΑΕΚ δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Τζαβέλλας για την ΑΕΚ
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Τραϊανό Δέλλα σχολιάστηκε θετικότατα στους κύκλους των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Άλλωστε ο «Κολοσσός» παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και σεβαστός στις τάξεις τους. Κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα.

Ο μπακ της Μονακό δεν έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Δέλλα και τους συνεργάτες του στην Εθνική, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει την άποψη ότι η πρόσληψή τους θ’ αποδειχθεί αρκετή για να σωθεί η ΑΕΚ. Έτσι, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Δέλλας-Ζήκος-Μπορμπόκης. Προσωπικότητες και εμπειρία! Δεν πέφτει η ΑΕΚ»!

«Έχει περισσότερες δυνατότητες η ΑΕΚ»!

10/04/2013
 Η αποστολή που αναλαμβάνει είναι δύσκολη. Στις πρώτες δηλώσεις του ωστόσο ως προπονητής της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η «Ένωση» έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει.

«Έχει περισσότερες δυνατότητες η ΑΕΚ»!
Απόλυτα συνειδητοποιημένος για την κατάσταση που βρίσκει στην ΑΕΚ -αλλά και αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να την αντιστρέψει- εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ο Τραϊανός Δέλλας.

«Ο λόγος που δέχθηκα την πρόσκληση-πρόκληση της διοίκησης είναι ότι πιστεύω πως η ομάδα έχει περισσότερες δυνατότητες απ’ αυτές που έχουν φανεί. Νομίζω ότι αδικείται από τη βαθμολογική της θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι αφού τόνισε ότι «αυτό που προέχει όμως τώρα είναι η σωτηρία της», και παραδέχθηκε πως «δεν μπορούν να γίνουν θαύματα σε τόσο λίγες μέρες», υπογράμμισε:

«Ο,τι έχει γίνει στο παρελθόν το αφήνουμε πίσω. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε μαζί με τους συνεργάτες μου στην ψυχολογία, ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να αντιστρέψει το κλίμα και να σώσει την κατηγορία. Αν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και 1% παραπάνω από αυτά τα παιδιά, θα είναι κέρδος».

Ερωτώμενος, κατά τ' άλλα, για το περιεχόμενο της κουβέντας του με τον Έβαλντ Λίνεν, ο Δέλλας ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε τι ειπώθηκε», ενώ κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για την Κυριακή «να έρθει στο γήπεδο, να σταθεί στο πλευρό των παικτών και όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».

Προβλήματα; Last year

10/04/2013
 Χωρίς κανένα πρόβλημα και με μοναδικό στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο Πανθρακικός.

Προβλήματα; Last year
Μετά από τη νίκη επί του ΟΦΗ και την ισοπαλία στον Άρη, ο Πανθρακικός είναι έτοιμος για έναν ακόμα «τελικό» αφού την Κυριακή αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του να είναι έτοιμοι και σε αυτή την αναμέτρηση, όπου δεν θα έχει και πρόβλημα να αντιμετωπίσει.

Ο Μακεδόνας τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς προβλήματα. Ο Αντώνης Λαδάκης είναι και αυτός μέσα, ενώ ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης, ο οποίος δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τέλος την Πέμπτη στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου η καθιερωμένη συνέντευξη του Παύλου Δερμιτζάκη.

Διάψευση για Ανελκά και Κόσμι

10/04/2013
 Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που την ήθελαν να ασχολείται με τις περιπτώσεις των Νικολά Ανελκά και Σέρσε Κόσμι προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Διάψευση για Ανελκά και Κόσμι
Μετά το ταξίδι των ανθρώπων του ΠΑΟΚ (Βρύζας, Τσιστιακόφ και Γκοντσάρεβα) στην Ιταλία προέκυψαν διάφορες πληροφορίες. Μεταξύ αυτών ότι έγινε επίσημη πρόταση στον Γάλλο επιθετικό, Νικολά Ανελκά κι επίσης όπως γράφτηκε στην γειτονική χώρα, ότι ο Σέρσε Κόσμι φέρεται να βρίσκεται στα υπόψη για την θέση του προπονητή. Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" πήρε επίσημη θέση, διαψεύδοντας ότι ασχολείται με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η επίσημη ενημέρωση από τον λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο facebook:

«Σεβόμαστε τον ποδοσφαιριστή Νικολά Ανελκά και τον προπονητή Σέρσε Κόσμι, ωστόσο οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανείς τους στα πλάνα της ομάδας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πληροφορηθούν όταν θα έρθει η ώρα τις μεταγραφικές κινήσεις από εμάς κι όχι από ατζέντηδες (η) και όσους χρησιμοποιούν το όνομα του συλλόγου για να επιτύχουν τους δικούς τους σκοπούς».

Και ξαφνικά… ήρθε η ανακούφιση

10/04/2013
 Από το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Αναστόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο και όπως φαίνεται αυτό λειτούργησε… μάλλον θετικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Και ξαφνικά… ήρθε η ανακούφιση
Ο Γιώργος Παράσχος έχει ήδη αναλάβει τα ηνία του Ατρόμητου, αφήνοντας τον Νίκο Αναστόπουλο στο παρελθόν. Ο «μουστάκιας» αποχώρησε το πρωί της Δευτέρας, μετά την ήττα από τον Άρη.

Είναι αλήθεια πως το «διαζύγιο» των «κυανόλευκων» με τον πρώην τεχνικό του ΟΦΗ δεν… στεναχώρησε και πολύ κάποιους παίκτες στον Ατρόμητο. Οι σχέσεις του Έλληνα προπονητή με κάποιους από αυτούς είχαν διαταραχθεί αρκετά, ενώ κάποιοι από αυτούς λάμβαναν… μηνύματα μέσω πλαγίας οδού πως δεν υπολογίζονται.

Το κλίμα, ήταν έτσι κι αλλιώς, λοιπόν, κακό κάτι που φαινόταν και στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δεδομένο πως στην ψυχολογία και μόνο, η έλευση του Παράσχου, ή καλύτερα η αποχώρηση του Αναστόπουλου θα λειτουργήσει θετικά και το μόνο που μένει είναι να φανεί αυτό και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Έτοιμος και ο Κυζιρίδης

10/04/2013
 Στα πλάνα του τεχνικού του ΟΦΗ, Γιάννη Πετράκη, για το εντός έδρας ματς κόντρα στον Ατρόμητο έχει τεθεί ο μέσος της ομάδας, Γρηγόρης Κυζιρίδης.

Έτοιμος και ο Κυζιρίδης
Στο κανονικό πρόγραμμα του ΟΦΗ μετά από καιρό επέστρεψε ο μέσος της ομάδας, Γρηγόρης Κυζιρίδης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του προπονητή του συλλόγου, Γιάννη Πετράκη.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με σταδιακή αύξηση στην ένταση και όπως όλα δείχνουν θα δώσει το «παρών» κόντρα στον Ατρόμητο με τον ίδιο να θέλει να αγωνιστεί πως και πως.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τετάρτης (10/4) ο Πετράκης είδε τους Ιωαννίδη, Μπούρμπο, Συνάνη, Βαλεριάνο και Ζαχαράκη να κάνουν θεραπεία.

Αρχίζει αλλαγές ο Δέλλας

10/04/2013
 Τεράστιες καινοτομίες δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν στην ΑΕΚ. Υπάρχουν κάποιοι τομείς όμως (όπως οι ώρες των προπονήσεων) όπου ο Τραϊανός Δέλλας ξεκινά ήδη τις αλλαγές.

Αρχίζει αλλαγές ο Δέλλας
Οι μέρες που απομένουν μέχρι τον «τελικό» με τον Πανθρακικό είναι λίγες.

Κι όπως παραδέχθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τραϊανός Δέλλας, «σε τόσο λίγο χρόνο δεν μπορούν να γίνουν θαύματα». Μπορούν όμως να γίνουν αλλαγές που θεωρούνται σημαντικές από τον «Κολοσσό» για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας.

Εκτός της απαίτησης λοιπόν να μετατραπούν σε άβατο (για οποιονδήποτε άλλο εκτός του ίδιου και των συνεργατών του) τα αποδυτήρια, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ αποφάσισε και αλλαγή στις ώρες των προπονήσεων. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα γυμνάζονται πλέον το πρωί όπως συνέβαινε με τον Έβαλντ Λίνεν, αλλά στις 7 το απόγευμα (εκτός του Σαββάτου που θα το κάνουν στις 16:30).

Κι αυτό διότι ο Δέλλας θεωρεί ότι προπονούμενοι την ώρα που θα διεξαχθούν οι δυο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος, οι παίκτες θα μπορούν να εγκλιματίζονται καλύτερα έπειτα στις συνθήκες τους.

Χαμόγελα για Ουζουνίδη

10/04/2013
 Η SKODA Ξάνθη διεκδικεί την είσοδο στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.

Χαμόγελα για Ουζουνίδη
Έτσι, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη επέστρεψαν την Τετάρτη στις προπονήσεις, μετά το ρεπό της Τρίτης, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.

Η απογευματινή προπόνηση της ημέρας, μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής μπάλας, με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε υπο-ομάδες και να αγωνίζονται σε μικρούς χώρους. Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, πέραν του τιμωρημένου Θοδωρή Βασιλακάκη.

Όλοι εκεί, εκτός του Σούλη

10/04/2013
 Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον «τελικό» με τον Ασ. Τρίπολης. Προπονήθηκε κανονικά κι έχει πιθανότητες συμμετοχής ο Ψυχογιός. Απουσίαζε στην Αθήνα ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Όλοι εκεί, εκτός του Σούλη
Υπό τις οδηγίες του Τάσου Θέου και των υπόλοιπων συνεργατών του στο τεχνικό επιτελείο έγινε η σημερινή (10/4) προπόνηση του Άρη, καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα για να διευθετήσει προσωπικό του ζήτημα.

Αύριο πάντως που θα ‘χει επιστρέψει στην βάση θα έχει στην διάθεσή του, τον Νίκο Ψυχογιό, ο οποίος πλέον προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα κι έχει πιθανότητες να βοηθήσει -έστω κι ως εναλλακτική επιλογή- τους «κίτρινους» στον κρίσιμο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (Κλεάνθης Βικελίδης, 14/04, 19:00).

Για το ίδιο ματς, ο Έλληνας τεχνικός θα υπολογίζει τους Νούνο Κοέλιο, Μανώλη Παπαστεριανό και Γιάννη Ζαραδούκα που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ δεν εμπνέεται ανησυχία για την κατάσταση του Μπάμπη Οικονομόπουλου (είχε ενοχλήσεις στο γόνατο από ένα χτύπημα στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ατρόμητο).

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κοτσαρίδης, ενώ να θυμίσουμε ότι εκτός πλάνων βρίσκεται ο τιμωρημένος, Αγκάνθο.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο Ν. Ρύσιο.

Μιας πεντάδας προβλήματα…

10/04/2013
 Με σημαντικά προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μιας πεντάδας προβλήματα…
Αυτό, αφού στην προπόνηση της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο, ο Δημήτρης Καλαϊτζιδης είδε τους Πέρεζ, Μπαργκάν, Σνάουτσνερ και Λόπεζ να ακολουθούν ξανά ατομικό, ενώ ο Καλογέρης υπέφερε από ίωση και δε γυμνάστηκε.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε, μετά το προθερμαντικό στάδιο, τακτική, διάσπαση πολυπρόσωπης άμυνας και στατικές φάσεις, αμυντικές και επιθετικές.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί ξανά στο Δημοτικό Στάδιο στις 16.30.

Μόνο πρόβλημα ο Κηπουρός

10/04/2013 
Τα ίδια προβλήματα με της Τρίτης διαπίστωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην προπόνηση της Τετάρτης στον Πλατανιά στο γήπεδο των Περιβολίων.

Μόνο πρόβλημα ο Κηπουρός
Ο Μακεδόνας τεχνικός διαπίστωσε πως ο Φώτης Κηπουρός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα, κάνοντας ατομικό.

Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έδωσαν κανονικά το «παρών» και υπολογίζονται για την κυριακάτικη αναμέτρηση στη Βέροια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η προπόνηση της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στο Μάλεμε.

«Ούτε μια κενή θέση στο ΟΑΚΑ»!

10/04/2013
 Εκτός της κατηγορίας, η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή και την ιστορία της. Εκείνοι που τη συνέθεσαν λοιπόν δεν θα μπορούσαν να μην απευθύνουν το δικό τους κάλεσμα στον κόσμο.

«Ούτε μια κενή θέση στο ΟΑΚΑ»!
Όλη τη χρονιά βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας στην προσπάθεια που κάνει να επιβιώσει.

Και τώρα που έρχεται το παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ το αν η ΑΕΚ θα το καταφέρει, οι παλαίμαχοι του συλλόγου δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν.

Σε ανακοίνωσή τους λοιπόν οι παλιές δόξες της «Ένωσης» αποφεύγουν τα πολλά λόγια και καλούν τον κόσμο του συλλόγου να μην αφήσει ούτε μια κενή θέση την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το ΔΣ του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ καλεί τους Ενωσίτες φιλάθλους να συμπαρασταθούν στους ποδοσφαιριστές μας και στο νέο “αεκτζήδικο” προπονητικό τιμ, για την ύστατη προσπάθεια της σωτηρίας της ομάδας. Την Κυριακή κόντρα στον Πανθρακικό δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία κενή θέση στο ΟΑΚΑ»!

Έφυγε κακήν-κακώς ο Μπέος!

10/04/2013
 Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιώνιου, ενώ κατά την αποχώρησή του έγινε στόχος κουκουλοφόρων!

Έφυγε κακήν-κακώς ο Μπέος!
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά την Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Πανιώνιου, στην οποία έδωσε το «παρών» ο Αχιλλέας Μπέος, συνοδεία 30 ατόμων.

Ο πρώην παράγοντας είχε λεκτικό επεισόδιο με τον άλλοτε συνεργάτη του, Νίκο Ζαμάνη, ενώ υποχρεώθηκε να φυγαδευτεί μέσα στα στενά της Νέας Σμύρνης, καθώς μπήκε στο στόχαστρο περίπου 100 κουκουλοφόρων!

Καλημέρα με… πρόβλημα για Δέλλα

10/04/2013
 Με ένα μίνι… πονοκέφαλο (λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε ο Ταξιάρχης Φούντας) έκανε ποδαρικό στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας.

Καλημέρα με… πρόβλημα για Δέλλα
Ούτε η έλευση του Τραϊανού Δέλλα ήταν αρκετή για να ξορκίσει τα αγωνιστικά προβλήματα που (εκτός των άλλων) κυνηγάνε την ΑΕΚ.

Στην πρώτη προπόνηση που έγινε υπό τις οδηγίες του «Κολοσσού», ο Ταξιάρχης Φούντας δέχθηκε ένα χτύπημα στο μετατάρσιο λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος και δεν το ολοκλήρωσε. Θα φανεί στην αυριανή προπόνηση λοιπόν αν και κατά πόσο θα τεθεί θέμα για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Εκεί απ’ όπου θα λείψουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Κορδέρο και Φουρτάδο, αλλά και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο στα Γιάννενα κι έκανε φυσιοθεραπεία την Τετάρτη.

Όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά σήμερα, με τον Δέλλα να μην κάνει δόκιμες και να προτιμά να βάλει στην τελική ευθεία την προετοιμασία για τον επερχόμενο «τελικό» από την προπόνηση της Πέμπτης (η οποία θα ξεκινήσει στις 18:30).

«Λογική η επιστροφή του Ζαγοράκη»

10/04/2013
 Ως μια λογική κίνηση από πλευράς Σαββίδη, βλέπει την διαφαινόμενη επιστροφή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ, το μέλος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Ζιγκερίδης.

«Λογική η επιστροφή του Ζαγοράκη»
Βέβαιος ότι η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη θα προσθέσει στοιχεία που λείπουν από τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, το μέλος του Ερασιτέχνη, ελπίζει να εκλείψουν οι όποιες διαφορές μεταξύ Ζαγοράκη και Βρύζα, ενώ τόνισε ότι εκτός των άλλων, απαιτείται θωράκιση της ομάδας και στα κέντρα αποφάσεων.

Αναλυτικά, όσα είπε στο “Arena 89,4”:

Για την φημολογούμενη επιστροφή Ζαγοράκη: «Mου φαίνεται πολύ λογικό. Έχει εμπειρία, εικόνες και παραστάσεις. Ο Ζαγοράκης θα μπορεί να δώσει συμβουλές για την στελέχωση του ρόστερ, για θέματα της ομάδας. Δεν λέω να κάνει αυτός παρεμβάσεις στα κέντρα των αποφάσεων, αλλά να είναι μέσα στα της Λίγκας, να προστατεύει την ομάδα, να την σέβονται. Να μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει με 50-50 διαιτησία, ποτέ δε ζητήσαμε σαν ΠΑΟΚ εύνοια.

Εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει ανθρώπους στα κέντρα αποφάσεων. Δυστυχώς επαληθεύεται ο κανόνας πως δεν είναι καθαρά τα πρωταθλήματα. Και φέτος, που υπάρχει μεγάλη διαφορά, είδαμε πως έπαιρνε ο Ολυμπιακός τα σφυρίγματα που ήθελε. Χρειάζονται άνθρωποι με προσωπικότητα».

Για το αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν Ζαγοράκης και Βρύζας: «Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό, από ότι ξέρω υπάρχει μια ψυχρότητα. Όμως στις μεγάλες ομάδες, δεν μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικούς μικροεγωισμούς, πρέπει να υπάρχει μια κεντρική ιδέα, να βρουν μια φόρμουλα συνεργασίας για το καλό της ομάδας. Οι σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες, από ότι λένε οι πληροφορίες. Εγώ νομίζω πως οι κακές καταστάσεις δημιουργήθηκαν όταν δεν υπήρχαν λεφτά, δεν υπήρχαν λεφτά για να φτιάξει ένα καλό μπάτζετ. Ο κ. Σαββίδης ξέρει, αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος και αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Τώρα, με αυτόν, οι Βρύζας- Ζαγοράκης, μπορούν να ασχοληθούν με αυτά που πραγματικά γνωρίζουν. Αλλά ξαναλέω, πρέπει να θωρακιστεί σε όλα τα επίπεδα, στα κέντρα αποφάσεων, να κάνουν κινήσεις ώστε να θεωρηθεί ισότιμη και να μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα».

Για τη μικρή προσέλευση κόσμου στην Τούμπα: «Σίγουρα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η οικονομική δυσπραγία. Ο κόσμος της επαρχίας, εδικά, άρχισε να σκέφτεται και τις βενζίνες, τα προϊόντα που ενδεχομένως να θέλουν να αγοράσουν από την μπουτίκ, κλπ. Πλέον, δεν είναι προτεραιότητα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα όπως στην Αγγλία, που είναι η μόνη τους διασκέδαση. Νομίζω πως στα ημιτελικά του κυπέλλου και στα πλέι-οφ, που θα έχουν και πιο πολύ ενδιαφέρον θα έχει πιο πολύ κόσμο».

Για τα 25 εκ. ευρώ που έχει βάλει ο κ. Σαββίδης και το τι οικονομικές τρύπες καλύπτει: «Με αυτά τα χρήματα καλύπτεται η περίοδος 2012-13. Νομίζω περισσεύει και ένα ποσό για τα χρέη. Καλύπτει και την οικονομική τρύπα του Γούμενου, πιθανώς θα χρειαστεί να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη. Νομίζω πως μπορεί να ξαναβάλει άλλα 10-15 εκατομμύρια! Μπήκε στη χειρότερη περίοδο οικονομικά και έχει βάλει 25 εκ. ευρώ, είναι φαινόμενο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που επενδύει στην Ελλάδα γενικώς. Βλέπουμε ότι επένδυσε στο Μακεδονία Παλλάς, στη ΣΕΚΑΠ και πάει λέγοντας. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος, πλέον. Πρέπει να υπάρχει ένα λογικό πλαίσιο, να μην υπάρχουν πολλές άσκοπες και περιττές δαπάνες. Να μη γίνει κάτι ανάλογο όπως με τον Μπατατούδη, που γίνονταν μεγάλες μεταγραφές χωρίς ουσία».

Οι πρώτες εντολές του Δέλλα

10/04/2013
 Δεν «επέβαλε το νόμο του». Ούτε «έσφιξε τα λουριά». Ο Τραϊανός Δέλλας όμως ήταν σαφής στους παίκτες της ΑΕΚ. Τονίζοντας ότι πιστεύει σ’ αυτούς και ζητώντας τους δυο πρώτα… βασικά πράγματα.

Οι πρώτες εντολές του Δέλλα
Ο Τραϊανός Δέλλας δεν πήγε ως… μπαμπούλας στην ΑΕΚ. Φρόντισε να ξεκαθαρίσει άλλωστε -από τις πρώτες του δηλώσεις κιόλας- ότι το βάρος του θα πέσει στη βελτίωση της ψυχολογίας της ομάδας.

Μιλώντας πρώτη φορά λοιπόν την Τετάρτη σ’ αυτή (αφότου τον παρουσίασαν οι Δημητρέλος και Μπρουσιανός) ο «Κολοσσός» ξεκαθάρισε την πίστη του στις ικανότητές των παικτών του.

«Ήρθαμε εδώ για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Σας πιστεύουμε, όμως το σημαντικότερο είναι να ‘μαστε συγκεντρωμένοι. Ξεχνάμε το παρελθόν και κλείνουμε τα αυτιά μας. Ότι ακούγεται και ότι λέγεται, δεν πρέπει να μας απασχολεί», τους είπε χαρακτηριστικά.

Κι αφού τους τόνισε ότι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν και ότι δεν πρέπει να σκέφτονται τίποτα άλλο από το επόμενο παιχνίδι, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τι θεωρεί δεδομένο από μέρους τους: «Θέλω δύο πράγματα. Δεν θέλω να δω κανέναν να ασχολείται με το κινητό του και θέλω όλοι να είστε εδώ στην ώρα σας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

Όσο για τα αγωνιστικά πλάνα του Δέλλα, αυτά πιθανότατα θ' αρχίσουν να φαίνονται από την προπόνηση της Πέμπτης κι έπειτα. Κι αυτό διότι σήμερα το πρόγραμμα περιορίστηκε σε ασκήσεις (σε κάποιες από τις οποίες μάλιστα συμμετείχαν και οι Ζήκος και Μπορμπόκης) ενώ από αύριο ο «Κολοσσός» σκοπεύει να χωρίσει σε δυο ομάδες το ρόστερ -δουλεύοντας με 22-23 παίκτες για τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια.

Πρόβλημα με Τσαμουρλίδη

10/04/2013
 Άσχημα μαντάτα πρόεκυψαν στον Πανιώνιο για τον Κώστα Παναγόπουλο, ενόψει της προετοιμασίας για την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στη SKODA Ξάνθη.

Πρόβλημα με Τσαμουρλίδη
Ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης εγκατέλειψε την προπόνηση της Τετάρτης, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στο εγχειρισμένο του πόδι.

Ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» θα υποβληθεί σε βγάλει μαγνητική τομογραφία την Πέμπτη, ώστε να φανεί η ακριβής κατάστασή του και από τα αποτελέσματά της θα κριθεί το πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

Με δύναμη στον άξονα

11/04/2013
 Σχήμα 4-5-1 έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Βονόρτας για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Ποια τα διλήμματά του.

Με δύναμη στον άξονα
Σε ένα σύστημα με ενισχυμένο κέντρο προσανατολίζεται ο Γιάννης Βονόρτας εν όψει του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στο «Καραϊσκάκη». Όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έκανε την Τετάρτη, σκέφτεται να μετατρέψει το 4-3-3 σε 4-5-1.

Στον άξονα προτίθεται να τοποθετήσει τους Βιτόλο και Σο σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Σισοκό λίγο μπροστά τους, ο Ζέκα προορίζεται για τη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ, ενώ για το αριστερό άκρο ερίζουν Ντίνας και Μπαρμπαρούσης.

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα: πέραν του ακλόνητου Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, ο Μπουμσόνγκ που εξέτισε την ποινή του θα αντικαταστήσει τον Πίντο και θα είναι παρτενέρ του Τριανταφυλλόπουλου, ο Σεϊταρίδης θα είναι δεξί μπακ και αριστερά ο πιο έμπειρος Μαρίνος έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Χουχούμη. Για την κορυφή της επίθεσης ο Φιγκερόα είναι το φαβορί αντί του Τοτσέ.

Εκτός πλάνων είναι ο Μαυρίας, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θα προφυλαχθεί υπό τον κίνδυνο χειρουργείου, ενώ ο απείθαρχος τακτικά Κουίνσι δεν θα είναι στο βασικό σχήμα.

Ο Γιάννης Βονόρτας έδειξε στους παίκτες του βίντεο από τον αγώνα με τον Πανιώνιο ζητώντας περισσότερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και ομαδικότητα σε περιπτώσεις που ορισμένοι παίκτες προτίμησαν να τελειώσουν φάσεις από το να πασάρουν σε ελεύθερο συμπαίκτη.

«Παίξτε σαν Παναθηναϊκός…»

11/04/2013
 Πρόποση νίκης από τον Γιάννη Αλαφούζο στο δείπνο που παρέθεσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεσμεύσεις για τα οικονομικά και «ντόπες» στους νέους.

«Παίξτε σαν Παναθηναϊκός…»
Να παίξουν σαν Παναθηναϊκός και να σταθούν στο ύψος της περίστασης κάλεσε τους παίκτες της ομάδας ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στην ομάδα στον «Αστέρα Βουλιαγμένη». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που συνοδευόταν από τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ύψωσε το ποτήρι του κι έκανε πρόποση νίκης λέγοντας «παιδιά, να έχετε καλή επιτυχία την Κυριακή».

Στα πηγαδάκια του δείπνου, που διήρκεσε τρεις ώρες και έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, δεν παρέλειπε να τονώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών. «Σας πιστεύουμε και θέλουμε από σας να παίξετε σαν Παναθηναϊκός και να κερδίσετε την Κυριακή τον Ολυμπιακό», τους έλεγε, ενώ τους είπε πως θα πάει μαζί τους στο «Καραϊσκάκη» για να είναι στο πλευρό τους. Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τους νέους παίκτες της ομάδας, τους οποίου αποκάλεσε «μέλλον του συλλόγου».

Το δείπνο είχε και κουβέντα για τα οικονομικά. Ο Γιάννης Αλαφούζος υποσχέθηκε πως η κατάσταση στην ομάδα θα βελτιωθεί, ακόμη-δε- περισσότερο αν εξασφαλιστεί η έξοδος στην Ευρώπη, ενώ ευχαρίστησε τους παίκτες για την υπομονή που δείχνουν και τους διακανονισμούς που έκαναν διευκολύνοντας τη διοίκηση στην προσπάθεια για να εξασφαλιστεί αδειοδότηση.

Στην παρέα έγινε συζήτηση και για το παρασκήνιο, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να αφήνει αιχμές για τη διαιτησία και το ρόλο της ΕΠΟ.

Κιτρινόμαυρη πανστρατιά

11/04/2013
 Λαϊκός ξεσηκωμός στις τάξεις της ΑΕΚ για το «τελικό» την Κυριακή απέναντι στον Πανθρακικό. Ντέμης, Μελισσανίδης, Μαύρος και άλλοι στις κερκίδες. «Κέρδισε» τους παίκτες με το καλημέρα ο Δέλλας.

Κιτρινόμαυρη πανστρατιά
Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να δώσει την Κυριακή τον κρισιμότερο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της και δεν θα είναι μόνη… Στον τελικό παραμονής απέναντι στον Πανθρακικό αναμένεται δυναμικό «παρών» από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και από ανθρώπους που έχουν σημαδέψει με τον έναν ή άλλον τρόπο την ιστορία της και αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να τους χωρίζει ή να τους πικραίνει θα ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης σε συνδυασμό με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από εμβληματικές μορφές όπως οι Δέλλας, Ζήκος και Μπορμπόκης έχουν συσπειρώσει τον κόσμο. Πληροφορίες αναφέρουν πως την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Θωμάς Μαύρος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, καθώς και άλλοι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει την ΑΕΚ εντός ή εκτός γηπέδου.

Τους κέρδισε ο Δέλλας

Ο Τραϊανός Δέλλας κέρδισε με το «καλημέρα» τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ασφαλώς όχι με τις προπονητικές του ικανότητες, αφού αυτές μένει να φανούν προσεχώς, αλλά με την ομιλία και τα λόγια του. Από την πρώτη στιγμή έδωσε βάση στην ψυχολογία της ομάδας θέλοντας να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών, καθώς αναγνωρίζει πως έχουν βαρύ φορτίο στις πλάτες τους. Πέραν όλων αυτών, στα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα, ο «Κολοσσός» δεν θα προχωρήσει σε φοβερές και τρομερές αλλαγές που μπορεί να κάνουν άνω-κάτω την ομάδα, παρά σε μικρές κινήσεις που θεωρεί πως μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά την ομάδα. Η αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, τα περισσότερα «πατήματα» στην αντίπαλη περιοχή και το πρέσινγκ είναι κάποια από αυτά τα στοιχεία…

Όσο για τα πλάνα του νέου τεχνικού, ακόμη δεν έχουν γίνει σαφή. Το δεδομένο είναι πως εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Κορδέρο και Φουρτάδο, ενώ με ένα χτύπημα που σε πρώτη φάση δεν εμπνέει ανησυχία αποχώρησε από το πρόγραμμα ο Φούντας. Το ευχάριστο είναι πως Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Τσουμάγκας είναι ετοιμοπόλεμοι.

Νέο σύστημα από Παράσχο

11/04/2013
 Σχήμα 4-4-2 με ειδικούς ρόλους στους γνώριμούς του Ναπολεόνι και Σουμπίνιο δοκίμασε στην προπόνηση του Ατρομήτου εν όψει ΟΦΗ ο Γιώργος Παράσχος.

Νέο σύστημα από Παράσχο
Λύση στο πρόβλημα παραγωγής φάσεων και γκολ του Ατρομήτου (ένα γκολ στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές) αναζητεί ο Γιώργος Παράσχος. Ο νέος προπονητής των Περιστεριωτών δοκίμασε εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ σχήμα 4-4-2.

Χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης σαν δίδυμο τους Ναπολεόνι και Κούτσι, με τον Καραμάνο να διεκδικεί τη θέση από τον τελευταίο. Στο χώρο του κέντρου δοκίμασε τους Μπρίτο αριστερά και Σουμπίνιο δεξιά, με τους Φυτανίδη και Δημούτσο στον άξονα, αν και υπάρχει σαν σκέψη ο «ρόμβος», με Φυτανίδη αμυντικό χαφ, Δημούτσο και Μπρίτο στις πτέρυγες και τον Σουμπίνιο «δεκάρι». Ο Νάστος και ο Λαζαρίδης έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ αλλαγές δεν υπήρξαν στα άκρα με τους Σκόνδρα και Γιαννούλη.

Ο Γιώργος Παράσχος είχε συνεργαστεί με επιτυχία στον Λεβαδειακό με Σουμπίνιο και Ναπολεόνι και ήδη οι δύο παίκτες παρουσιάζονται μεταμορφωμένοι στις προπονήσεις.

Σημειώνεται πως για το προσεχές ματς εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Ταυλαρίδης και Ιγκλέσιας.

Σισοκό γιοκ!

11/04/2013
 Όλο και μειώνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Ιμπραήμ Σισοκό και τη νέα σεζόν. Είναι… πολλά τα λεφτά για τον Ιβοριανό της Βόλφσμπουργκ, τον οποίο θέλει η Σέλτικ.

Σισοκό γιοκ!
Μια καταστροφική χρονιά για τον Παναθηναϊκό φτάνει στο τέλος της και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Έτσι, πρέπει να αρχίσουν το ξεσκαρτάρισμα του ήδη υπάρχοντος ρόστερ και να δουν ποιους θα κρατήσουν και ποιους όχι.

Μέσα σε εκείνους που επιθυμούν να κρατήσουν στην ομάδα οι «πράσινοι» είναι και ο Ιμπραήμ Σισοκό, για τον οποίο έγιναν οι πρώτες επαφές με την Βόλφσμπουργκ για τον εκ νέου δανεισμό του και για την επόμενη χρονιά. Το θέμα είναι όμως πως στο «τριφύλλι» χρήματα δεν υπάρχουν και ειδικά αν αποκλειστεί από την Ευρώπη τότε ακόμα χειρότερα.

Οι Γερμανοί ενημέρωσαν τον Παναθηναϊκό πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο, την Σέλτικ, η οποία πληρώνει αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει. Σε τέτοια περίπτωση οι «πράσινοι» δεν μπορούν να απαντήσουν αφού όπως είπαμε λεφτά δεν υπάρχουν!

Μαύρος: «Θα είμαι κι εγώ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή»

11/04/2013
 Το «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να στηρίξει την ΑΕΚ στον… τελικό με τον Πανθρακικό θα δώσει ο Θωμάς Μαύρος. «Έπρεπε να αλλάξει κάτι», το σχόλιο του για την πρόσληψη Δέλλα.

Μαύρος: «Θα είμαι κι εγώ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή»
Για την μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ την Κυριακή στο ματς με τον Πανθρακικό μίλησε ο Θωμάς Μαύρος. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης τόνισε πως κι εκείνος θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ, κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ ενώ σχολίασε και την πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ομάδας.

Διαβάστε όσα είπε ο Θωμάς Μαύρος στην «Ώρα των σπορ»:

«Νομίζω πως αυτή η αλλαγή που έγινε, έγινε για καλό και χρειαζόταν. Φαινόταν πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε τελευταία και μακάρι τα πρόσωπα που ήρθαν, τα οποία εκτιμώ, να τους δώσουν κίνητρο και ψυχολογία να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι την Κυριακή.

Η ΑΕΚ την Κυριακή μας χρειάζεται κοντά της όλους. Θα είμαι στο γήπεδο και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι. Να είμαστε όλοι δίπλα της και να την βοηθήσουμε. Να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά για να πάρουν τη νίκη, να σωθεί οριστικά η ομάδα και το καλοκαίρι με ηρεμία να βρεθεί μια λύση στα διοικητικά και να δοθεί ένα τέλος στα προβλήματα της ΑΕΚ».

«Εμείς τη δουλειά μας»

11/04/2013
 Προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και να μην επηρεαστούν από απουσίες που έχει ο Αστέρας Τρίπολης ζητά ο Σούλης Παπαδόπουλος από τους παίκτες του στον Άρη.

«Εμείς τη δουλειά μας»
Να κλείσουν τα αυτιά τους σε ό,τι ακούγεται για απουσίες του Αστέρα Τρίπολης και να συγκεντρωθούν στις προπονήσεις για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Κυριακής ζητά από τους παίκτες του στον Άρη ο Σούλης Παπαδόπουλος στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας.

«Τώρα που κρατάμε την τύχη στα… πόδια μας, δεν πρέπει με τίποτα να μην κλωτσήσουμε. Προσοχή, συγκέντρωση πάθος και αφομοίωση», είναι κάποια από τα λόγια του Σούλη Παπαδόπουλου.

«Μην ακούτε για απουσίες και χαλαρότητα. Κανένα παιχνίδια δεν κερδίζεται στα λόγια. Μην πέφτετε στην παγίδα. Εμείς τη δουλειά μας», αναφέρει επίσης.

Έτοιμος να… παίξει ο Ζήκος

11/04/2013
 Οι Δέλλας, Μπορμπόκης και Ζήκος έκαναν ποδαρικό ως προπονητικό τιμ της ΑΕΚ χθες και εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις με την… αγωνιστική του ετοιμότητα ήταν ο τελευταίος!

Έτοιμος να… παίξει ο Ζήκος
Ο Άκης Ζήκος μπορεί να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση αλλά συνεχίζει να γυμνάζεται καθημερινά. Πράγμα που φάνηκε και χθες στα Σπάτα αφού με αθλητική περιβολή έμοιαζε περισσότερο ποδοσφαιριστής από… πολλούς νυν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Ο βοηθός προπονητή ήταν σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση που ίσως να μπορούσε να ξεκινήσει κιόλας στο ματς-τελικό για την Ένωση κόντρα στον Πανθρακικό αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται αφού είναι κομματάκι δύσκολο να του εκδοθεί δελτίο!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου