ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


12/04/2013


Η 29η αγωνιστικη




























Στην «συντήρηση» για να προλάβει ο Κουτσιανικούλης

11/04/2013
 Συντηρητικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Βασίλης Κουτσιανικούλης προκειμένου να προλάβει το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο.

Στην «συντήρηση» για να προλάβει ο Κουτσιανικούλης
Ο Γιάννης Πετράκης θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις στα χέρια του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει δώσει εντολή στον Βασίλη Κουτσιανικούλη να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα. Η κατάσταση του δεν πρέπει να επιδεινωθεί σε καμία περίπτωση αν θέλει να βρίσκεται στην αποστολή την Κυριακή.

Πάντως, και ο ίδιος ο Έλληνας άσος τονίζει πως δεν θέλει ούτε να ακούει στο ενδεχόμενο να μην προλάβει να παίξει στα εναπομείναντα ματς και θα «σφίξει» τα δόντια έτσι ώστε να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Πράσινες σκέψεις για Φωτάκη

11/04/2013
 Eπαφή με τον Γιώργο Φωτάκη είχε ο Παναθηναϊκός μέσω αντιπροσώπου τους.
Σκέψεις για την απόκτηση του Γιώργου Φωτάκη κάνει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal.

Οι πράσινοι, μέσω ατόμου που τους αντιπροσωπεύει φέρονται να έχουν κάνει μια πρώτη διερευνητική κρούση για τον Έλληνα διεθνή μέσο.

Ο Φωτάκης αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ με τον οποίο όμως έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και όπως φαίνεται δύσκολα θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Φέρεται να έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, την οποία και σκέφτεται σοβαρά.

Δεν ανησυχούν στην Βέροια

11/04/2013
 Καθοριστική είναι η σημερινή (11/4) προπόνηση της Βέροιας, στην οποία ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης περιμένει να δει την κατάσταση των Λόπες, Γκιγέρμο και Μπαργκάν.

Δεν ανησυχούν στην Βέροια
Με μικροπροβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας για την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά (14/4, 19:00).

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στη χθεσινή προπόνηση είδε πέντε παίκτες του να ακολουθούν
ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο μόνο ο ένας έχει τεθεί οριστικά νοκ άουτ.

Ο λόγος γίνεται για τον Σνάουτσνερ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Από την άλλη, μόνοι τους προπονήθηκαν και οι Λόπες, Γκιγέρμο και Μπαργκάν, με τον τελευταίο ωστόσο να ταλαιπωρείται από ίωση.

Όσον αφορά στην κατάσταση του Λόπες, το ιατρικό επιτελείο δεν φαίνεται να ανησυχεί, αφού η ακτινογραφία του ήταν καθαρή, ενώ και ο Γκιγέρμο δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η σημερινή προπόνηση (11/4) είναι κρίσιμη για τη Βέροια, δεδομένου ότι ο Έλληνας τεχνικός θα δει την κατάσταση των παικτών του.

Θέλει παίκτες – κράχτες

11/04/2013
 Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες των θεμάτων του ΠΑΟΚ στις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη είναι η απόκτηση παίκτη ή παικτών που θα μπορέσουν να προκαλέσουν ενθουσιασμό στους οπαδούς.

Θέλει παίκτες – κράχτες
Παρά τις διαψεύσεις για το ενδιαφέρον παικτών με «δυνατό» όνομα από τον ΠΑΟΚ, οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα της ομάδας αναφέρουν ότι στις προθέσεις της νέας διοίκησης είναι τέτοιες…

Στις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη φέρεται να είναι η απόκτηση ενός ή δύο ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν να… ταρακουνήσουν λίγο τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φυσικά στόχος μιας τέτοιας κίνησης θα είναι πώληση περισσότερων εισιτηρίων διαρκείας και ουσιαστικά το μήνυμα που θα στείλει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στις άλλες ομάδες της Ελλάδας και κυρίως στον Ολυμπιακό ότι αρχίζει η… αντεπίθεση με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

11/04/2013
 «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα», δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος, θέλοντας να ρίξει τους τόνους.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα»
Χαμηλούς τόνους θέλει να κρατήσει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, τονίζοντας πως τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως δουλεύουν πολύ σκληρά για τον αγώνα της Κυριακής (14/4, 19:00) κόντρα στην Κέρκυρα τον οποίο χαρακτήρισε ως τον σπουδαιότερο στην ιστορία της ομάδας.

Ακόμη, ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει τους “Ζωσιμάδες” από άκρη ως άκρη, καθώς το παιχνίδι με την Κέρκυρα είναι το τελευταίο εντός έδρας για τον ΠΑΣ.

«Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να κάνουμε αυτή τη στιγμή θα ήταν να πιστέψουμε ότι πετύχαμε το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Παραμένουμε ταπεινοί και δουλεύουμε σκληρά. Την Κυριακή δεν κατεβαίνουμε για φιέστα, αλλά για τον σπουδαιότερο αγώνα της ιστορίας μας. Μακάρι το «Ζωσιμάδες» να είναι γεμάτο από άκρη ως άκρη».

Δεν χαλαρώνουν στον Λεβαδειακό

11/04/2013
 Τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν θέλει να αρχίσει να καταστρώνει ο Γιάσμινκο Βέλιτς, «βλέποντας» στις τελευταίες αγωνιστικές παίκτες για το νέο πρωτάθλημα.

Δεν χαλαρώνουν στον Λεβαδειακό
Μπορεί οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Λεβαδειακό, ωστόσο ο Γιάσμινκο Βέλιτς θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα δύο παιχνίδια, ώστε να αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λιβαδειάς θέλει να σχηματίσει μία αξιόπιστη εικόνα για τους παίκτες που θα στηριχτεί την επόμενη χρονιά μέσω των αναμετρήσεων με ΠΑΟΚ (29η αγωνιστική) και Πλατανιά (30η αγωνιστική).

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναμένονται αρκετές αλλαγές κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» (14/4, 19:00), πέρα από τις αναγκαστικές των Βασιλείου, Μεντί και Μουλόπουλου, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή τους.

Και ο Αδαμίδης στη ΓΑΔΑ

11/04/2013
 Η σειρά του Σταύρου Αδαμίδη ήταν σήμερα να παρουσιασθεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Συνελήφθη και οδηγείται στον Εισαγγελέα.

Και ο Αδαμίδης στη ΓΑΔΑ
Μετά από τους Δημητρέλο, Θανόπουλο και Νικολαϊδη ήρθε η σειρά του Σταύρου Αδαμίδη να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Εκεί συνελήφθη και οδηγείται στον Εισαγγελέα για να καταθέσει

«Καμία ενημέρωση για Σισοκό»

11/04/2013
 Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο πως ο Σισοκό αποτελεί -ήδη- παρελθόν προχώρησαν άτομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Καμία ενημέρωση για Σισοκό»
Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σισοκό να αποτελεί –ήδη- παρελθόν από τον Παναθηναϊκός διέψευσε η ΠΑΕ.

Σε ενημέρωσή τους οι πράσινοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει κάποια ειδοποίηση από την Βόλφσμπουργκ και πως θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους της γερμανικής ομάδας τη νέα εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για κάτι τέτοιο. Οι Γερμανοί αναμένεται να έρθουν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη και την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να κάνουμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το μέλλον του ποδοσφαιριστή, με τον οποίο έχουμε ήδη μιλήσει διερευνώντας τις προθέσεις του. Μέχρι τότε οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Πανιώνιος: Ανησυχούν για τα χρήματα οι παίκτες

11/04/2013
 Την ανησυχία τους για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εξέφρασαν οι παίκτες του Πανιώνιο με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν. Άμεση η αντίδραση της ΠΑΕ.

Πανιώνιος: Ανησυχούν για τα χρήματα οι παίκτες
Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη οι παίκτες του Πανιώνιου αποφάσισαν να εκφράσουν τον εντονότατο προβληματισμό τους και την ανησυχία τους γιατί δεν έχουν λάβει ακόμη τα δεδουλευμένα τους.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν με την ίδια αγωνιστικότητα και το ίδιο πάθος στις αναμετρήσεις που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η αντίδραση της ΠΑΕ ήταν άμεση… Ο Γενικός διευθυντής της ομάδας, Βαγγέλης Σουφλέρης –με απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε- ευχαριστεί τους παίκτες του Πανιώνιου για την προσπάθειά τους και ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του Πανιωνίου:
«Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εμείς οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, παραμερίζοντας όλα τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες επιδείξαμε απόλυτο επαγγελματισμό και φιλότιμο προσηλωμένοι στους στόχους της ομάδας. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν δημιούργησε πρόβλημα βάζοντας τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Με την εξασφάλιση και μαθηματικά της παραμονής, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Ήρθε η ώρα να ανταμειφτεί αυτός ο επαγγελματισμός.

Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα και το ίδιο πάθος και θα παλέψουμε για να πετύχουμε ότι καλύτερο αναλογεί στο σύλλογο και στους ποδοσφαιριστές.

Με εκτίμηση

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου»

Διαβάστε και την απάντηση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, Βαγγέλη Σουφλέρη:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες της ομάδας μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο, καθώς και για τον επαγγελματισμό τους, που είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή του Πανιωνίου στην Σούπερ Λίγκα.

Είναι αυτονόητο πως, εν μέσω της δύσκολης οικονομικά εποχής που διανύουμε, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου η προσπάθειά τους να ανταμειφτεί και να συνεχίσουν έτσι με τον ίδιο επαγγελματισμό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον σύλλογο, βοηθώντας τον να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, κατακτώντας συνεχώς νέους στόχους. Ούτως ή άλλως είμαστε περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει οι ποδοσφαιριστές μας μέχρι σήμερα, αλλά και για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει για το μέλλον.

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Βαγγέλης Σουφλέρης

Γενικός Διευθυντής»

Τακτική από Βονόρτα

11/04/2013
 Το βάρος στην τακτική, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έριξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στη σημερινή (11/4) προπόνηση στην Παιανία. «Δένει» το κέντρο ο Ελληνας τεχνικός.

Τακτική από Βονόρτα
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα και συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Στη συνέχεια, όπως γράψαμε παραπάνω, επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και έπαιξαν δίτερμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τελειώματα.

Ο Ταμπάκης έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Μαυρίας ακολούθησε θεραπεία.

Δένει τον άξονα
Σε ένα σύστημα με ενισχυμένο κέντρο προσανατολίζεται ο Γιάννης Βονόρτας εν όψει του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στο «Καραϊσκάκη». Όπως φάνηκε από τις δοκιμές που έκανε την Τετάρτη, σκέφτεται να μετατρέψει το 4-3-3 σε 4-5-1.

Στον άξονα προτίθεται να τοποθετήσει τους Βιτόλο και Σο σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Σισοκό λίγο μπροστά τους, ο Ζέκα προορίζεται για τη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ, ενώ για το αριστερό άκρο ερίζουν Ντίνας και Μπαρμπαρούσης.

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα: πέραν του ακλόνητου Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, ο Μπουμσόνγκ που εξέτισε την ποινή του θα αντικαταστήσει τον Πίντο και θα είναι παρτενέρ του Τριανταφυλλόπουλου, ο Σεϊταρίδης θα είναι δεξί μπακ και αριστερά ο πιο έμπειρος Μαρίνος έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Χουχούμη. Για την κορυφή της επίθεσης ο Φιγκερόα είναι το φαβορί αντί του Τοτσέ.

Αδαμίδης: «Τα περισσότερα χρήματα δόθηκαν στη θητεία μου»

11/04/2013
 Τα περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο τα έδωσε η ΑΕΚ επί της θητείας του υποστήριξε ο Σταύρος Αδαμίδης στο aek365.

Αδαμίδης: «Τα περισσότερα χρήματα δόθηκαν στη θητεία μου»
Με γραπτή του δήλωση στο aek365 ο Σταύρος Αδαμίδης αναφέρθηκε στην σημερινή παρουσία του στη ΓΑΔΑ.

Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι στο χρονικό διάστημα της θητείας του η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία -όπως υποστηρίζει- είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ η Ένωση στο Δημόσιο.

Αναλυτικά αναφέρει ο Σταύρος Αδαμίδης

«Παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στον ανακριτή για να απολογηθώ για τα θέματα οφειλών της ΑΕΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα απολογηθώ αύριο το πρωί στον ανακριτή. Επειδή πολλές ανακρίβειες λέγονται και γράφονται θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου η ΑΕΚ πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων της Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων ποσό άνω των 8,5 εκατ. ευρώ, ως επί τω πλείστον για ρυθμίσεις και οφειλές προηγουμένων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγούμενων διοικήσεων.

Πιστεύω ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν αυτά τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πληρωμές οφειλών της δικής μου και μόνο χρήσης δεν θα είχα σήμερα κανένα πρόβλημα, αλλά μία ανώνυμη εταιρία εχει συνέχεια και όφειλα να πληρώνω και υφιστάμενες ρυθμίσεις.

Οι οφειλές της ΑΕΚ προς το ΙΚΑ ήταν όλες ρυθμισμένες όταν έφυγα από την ΑΕΚ (και δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση), αλλά η νυν διοίκηση δεν μπόρεσε να τηρήσει της ρυθμίσεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παραστατικά των πληρωμών θα κατατεθούν στον ανακριτή. Εκτιμώ ότι όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει από την πλευρά τους, όσο ο καθένας μπορούσε και μπορεί, να πληρώνουν τις οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο, αφού κανείς δεν θέλει να περνάει από αυτή τη διαδικασία.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και η ομοψυχία όλων των ΑΕΚτζήδων, ενόψει των δύο τελικών που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας».

«Τα παιδιά ξέσπασαν»

11/04/2013
 Ως ένα ξέσπασμα λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης προς αυτούς χαρακτήρισε τα κλάματα των παικτών του Άρη μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Κυριάκος Μπιμπισίδης.

«Τα παιδιά ξέσπασαν»
«Ήταν ένα ξέσπασμα των παιδιών που έχουν περάσει πολλά τη φετινή χρονιά»…

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης τις εικόνες που ακολούθησαν της νίκης επί του Ατρόμητου για τη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη στον Αθλητικό Metropolis.

-Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Άρη και τη δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τιμ:

«Ο Λάμπρος ο Σκόρδας ζήτησε τη συνδρομή μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Συζητήσαμε κάποια πράγματα και η συμφωνία μας ήταν γρήγορη. Πιάσαμε αμέσως δουλειά και θέλαμε να δώσουμε στην ομάδα κάποια πράγματα που λείπανε.

Εμείς προσπαθήσαμε με όλο το τιμ να δώσουμε στα παιδιά την εμπιστοσύνη και τη ψυχολογία που δεν υπήρχε σε όλο το πρωτάθλημα. Νομίζω πως τα καταφέραμε γιατί είδαμε ένα άλλο πρόσωπο και μια αποφασιστικότητα στα πρόσωπα των παιδιών. Βλέπαμε στο πρόσωπο τους πως το πίστευαν και ο Άρης εκείνο το παιχνίδι θα το κέρδιζε ότι και να γινόταν».

-Για το κλάμα των ποδοσφαιριστών μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου:
«Ήταν ένα ξέσπασμα των παιδιών που έχουν περάσει πολλά τη φετινή χρονιά. Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τόσες αλλαγές προπονητή και διοίκησης. Κανείς δεν έδειξε την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε σε αυτά τα παιδιά και θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα αν είχαν τη στήριξη από όλους. Γι αυτό είδατε αυτό το ξέσπασμα. Πέρασαν πολλά τη φετινή χρονιά και είναι ότι πιο θετικό υπάρχει να σωθεί η ομάδα. Θα τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

-Για την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη:
«Η ψυχολογία είναι στα ύψη της ομάδας από τη νίκη στον Ατρόμητο και όπως ήρθε. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, είναι πολεμιστής. Δίνουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και θα πρέπει να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί και πειθαρχημένοι. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει αν το δούμε με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όπως αυτό με τον Ατρόμητο».

Κάλεσμα στον κόσμο από Βέροια

11/04/2013
 Την υποστήριξη του κόσμου της ζήτησε η Βέροια ενόψει της 29ης αγωνιστικής, στην οποία θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά.

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας απηύθυνε η ΠΑΕ Βέροια.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» ανακοίνωσε πως στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, οι άνεργοι, οι γυναίκες και τα παιδιά θα έχουν δωρεάν είσοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βέροιας:

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει ότι για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πλατανιά οι άνεργοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, θα μπορούν επιδεικνύοντάς την να εισέρχονται δωρεάν. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών.
Επίσης μαθητικά εισιτήρια διατέθηκαν στα εξής σχολεία:
1ο,2ο,3ο,4ο,5ο Λύκεια Βέροιας.
3ο, 5ο Γυμνάσια Βέροιας.
1ο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Βέροιας.
Λύκειο Μακροχωρίου.
Γυμνάσιο/ Λύκειο Μελίκης.
Εσπερινό Γυμνάσιο/ Λύκειο.

Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ καλεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να ανταποκριθεί και να δώσει το παρών στην πολύ σημαντική, τελευταία εντός έδρας, αναμέτρηση με τον Πλατανιά, την Κυριακή 14/04 στις 19.00, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League»

«Και μόνο λόγω ονόματος, φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Την πίστη που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του Κυπέλλου και της πρωτιάς στα πλέι οφ μετέφερε ο Μάκης Αγγελίνας.

«Και μόνο λόγω ονόματος, φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του, εμφανίστηκε ο Μάκης Αγγελίνας, μιλώντας στη σημερινή (11/4) Media Day.

«Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό για να μπούμε στα δύσκολα παιχνίδια», τόνισε ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του "Δικέφαλου του Βορρά", ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον μεγάλο αντίπαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (κοντράρονται στα ημιτελικά), Αστέρα Τρίπολης, ανέφερε:

«Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ λόγω ονόματος είναι φαβορί. Υπάρχει μια ομάδα πολύ ισορροπημένη εδώ και 2-3 χρόνια και θα έχουμε να την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε καλά και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τίτλο».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την πορεία της ομάδας ως τώρα: «Από την αρχή έχουμε βάλει ένα σκοπό να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο καλή για εμάς που θα μπορεί να πετύχει. Πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα στον επιθετικό τομέα, στον αμυντικό τα οποία κατά την άποψή μας και κατά την άποψη του προπονητή έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Έχει βελτιωθεί πολύ η αμυντική λειτουργία. Έχει βελτιωθεί σημαντικά, το κομμάτι των προσωπικών ενεργειών που χρειαζόμασταν. Αυτά είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε, δεδομένου ότι θέλουμε την κυριαρχία στο παιχνίδι».

Για την προσθήκη έμπειρων παικτών: «Το να έρθει κάποιος έμπειρος παίκτης ανάμεσα σε νέους είναι πολύ σημαντικό. Δίνει την αυτοπεποίθηση και στα νέα παιδιά για το κάτι παραπάνω. Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό για να μπούμε στα δύσκολα παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχασε για τελευταία φορά πριν 2,5 μήνες: «Το ότι η ομάδα αγνοεί την ήττα μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μέσα από τα παιχνίδια, το πως εξελίσσονται την κατοχή, τις ευκαιρίες και τις λίγες φάσεις που δεχόμαστε, φαίνεται ότι είμαστε σε καλό σημείο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν τα αποτελέσματα αλλά πιστεύω πως είμαστε καλά».

Για τον τίτλο του φαβορί που δίνεται στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ λόγω ονόματος είναι φαβορί. Υπάρχει μια ομάδα πολύ ισορροπημένη εδώ και 2-3 χρόνια και θα έχουμε να την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε καλά και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τίτλο».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές την Κυριακή: «Οι παίκτες που έχουμε, είτε είναι βασικοί είτε έρχονται από τον πάγκο τους πιστεύουμε το ίδιο. Σίγουρα υπάρχει κάτι στο μυαλό του Γιώργου που θα το αποφασίσει ως την αυριανή προπόνηση. Εχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα,. Είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στα πλέι οφ με τέσσερις πόντους διαφορά από τον πέμπτο. Το κύπελλο είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Έχει ο Γιώργος (Δώνης) κάποιες σκέψεις για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τη σημασία του VIS Track: « Ένας παίκτης που θεωρεί ότι τα δίνει όλα στην προπόνηση, αν εσύ πας και του δείξεις τα στοιχεία που βγαίνουν από το σύστημα και θέλει κάτι παραπάνω ο ίδιος θα θελήσει να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω. Επειδή το βάλαμε στο τέλος το πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο να δούμε άμεσα αποτελέσματα αλλά από τη νέα χρονιά πιστεύω θα δούμε αυτό που θέλουμε».

Για τους τραυματισμούς και τα γήπεδα της Νέας Μεσήμβριας: «Είναι ένας συνδυασμός όλων για τον τραυματισμό. Το καλό γήπεδο βοηθάει σε πολλούς τομείς. Νομίζω ότι πρέπει να το σταματήσουμε κάποια στιγμή. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν τραυματισμοί. Το παλεύουμε και πιστεύω θα τη βρούμε τη λύση. Τώρα υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε».

Για τους δανεικούς: «Κάποιοι έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο κάποιοι άλλοι θέλουν λίγο χρόνο. Δεν απέχουν πολύ από το να μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση από το επίπεδο που είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή: «Είναι στοιχεία που τα βλέπουμε τώρα συν κάποια πράγματα που περιμένουμε να μπουν στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για τις αντιδράσεις των παικτών και τις κάρτες: «Έχουμε βελτιωθεί πολύ σε αυτό το κομμάτι. Όταν ένας παίκτης παίζει στον αγωνιστικό χώρο και έχει και την ιδιοσυγκρασία του έτσι, θα υπάρξει η στιγμή που θα ξεφύγει. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Λόρενς, με αυθόρμητο χαρακτήρα και ο ίδιος το έχει βελτιώσει πολύ αυτό. Ανέφερα τον Λόρενς επειδή μου είπατε συγκεκριμένα για αυτόν. Νομίζω το ελέγχουμε αυτό το θέμα».

Για τον Λίνο: «Του βγάζω το καπέλο. Δεν έχει χάσει προπόνηση, στα παιχνίδια δίνει ότι δεν έχει και δεν έχει και μάλιστα με καλή απόδοση. Μακάρι να τελειώσει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Για την εικόνα, την απόδοση και την επίτευξη των στόχων: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σταθεροί και προς ανοδική πορεία στην απόδοσή μας. Να βγάζουμε αυτό που θέλουμε και κάτι παραπάνω. Να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και να φτάσουμε στον τελικό. Και η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε σαν στόχους».

Για το αν σκέφτεται ένα γεμάτο ΟΑΚΑ από φίλους του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Θα πω ψέματα αν πω ότι δεν το έχω σκεφτεί. Το ονειρευόμαστε και μακάρι να γίνει».

Για την πίεση που βιώνει ο Δώνης στον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχει βιώσει σε τέτοια ένταση. Δε γίνεται να μην ακούς, αλλά προσπαθούμε να προσπερνάμε κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να πετύχουμε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Πιστεύω το έχουμε καταφέρει ως ένας σημείο. Ούτε να πανικοβληθούμε ούτε να φτάσουμε απέναντι. Μαθήματα είναι αυτά πιστεύω θα μας βγουν στην πορεία».

«Μακράν ο πιο τίμιος ο Αδαμίδης»

11/04/2013
 Την άποψη πως ο Σταύρος Αδαμίδης είναι ο τιμιότερος πρόεδρος που είχε η ΑΕΚ εξέφρασε ο οικονομικός διευθυντής επί των ημερών του στην ΠΑΕ, Βασίλης Πουλάκος.

«Μακράν ο πιο τίμιος ο Αδαμίδης»
Στο πλευρό του Σταύρου Αδαμίδη -μετά και τη δική του σύλληψη για χρέη της ΑΕΚ- στάθηκε ο Βασίλης Πουλάκος.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, που εργαζόταν σ’ εκείνη κατά τη θητεία του πρώην προέδρου, τόνισε πως εκείνος κατηγορείται λόγω του ότι πλήρωνε ρυθμίσεις προηγούμενων.

Δεν δίστασε, δε, να τονίσει ότι ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος και ο ρέκορντμαν καταβολών στο ελληνικό Δημόσιο».


Αναλυτικά όσα είπε ο Πουλάκος

Για τη διανυκτέρευση του Αδαμίδη στη ΓΑΔΑ: «Σήμερα προσήλθε ο Σταύρος Αδαμίδης για τη γνωστή υπόθεση που εμπλέκονται όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ. Λόγω του ό,τι η υπόθεση ήταν στον 9ο ανακριτή που είχε γνώση του αντικειμένου, λόγω φόρτου εργασίας του (σ.σ. συμμετέχει σε συμβούλιο), δόθηκε η υπόθεση στον 10ο ανακριτή. Αυτός ζήτησε να ενημερωθεί, να διαβάσει τον φάκελο. Αυτό έχει ως κατάληξη να επιστρέψει στην ΓΑΔΑ, να διανυκτερεύσει εκεί και αύριο το πρωί θα αποφασίσει για την υπόθεση».

Για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Αδαμίδη: «Δεν είναι μόνο το ΦΠΑ. Αφορά όλους τους παρακρατημένους φόρους της ΠΑΕ. Ο ΦΠΑ ήταν για ποσό 300.000 ευρώ. Τα πολλά χρήματα ήταν για τον φόρο συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και αφορά 2.235 εκατ. ευρώ και 300.000 ευρώ για πριμ επί των συμβολαίων, άρα αφορά σε ποσό συνολικά περίπου 2,6 εκατ. ευρώ. Για παρακρατημένους φόρους επί των συμβολαίων, όταν οι αντίστοιχες καταβολές της περιόδου για ΦΠΑ ήταν 1 εκατ. ευρώ».

Για την αιτία του προβλήματος: «Εάν θέλετε την άποψη μου πως δημιουργήθηκε: Δεν έγινε μια ρύθμιση. Όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ μέχρι τώρα, ακολουθούσαν τις ρυθμίσεις που είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

Επί προεδρίας Σταύρου Αδαμίδη, 15 Μαρτίου του 2010 με 31 Ιανουαρίου του 2012, κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο για παρακρατημένους φόρους 8,7 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 4,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προηγούμενες ρυθμίσεις. Με 8,7 εκατ. ευρώ καταβολή σε διάστημα 20-21 μηνών, ο Αδαμίδης είναι μακράν ο πιο τίμιος και ο ρέκορντμαν καταβολών στο ελληνικό Δημόσιο»
.

Ημιτελικός σαν τελικός

11/04/2013
 Με γοργούς ρυθμούς φεύγουν τα εισιτήρια για την πρώτη κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ημιτελικός σαν τελικός
Παραπάνω από ικανοποιητικός ήταν ο αριθμός των εισιτηρίων που διέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την πρώτη μέρα πώλησής τους, εν όψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης (17/4, Τούμπα), για τους «4» του Κυπέλλου.

Κάτι η προσπάθεια της ομάδας να περάσει στον τελικό του θεσμού, κάτι οι μειωμένες τιμές, βοήθησαν ώστε 2.000 εισιτήρια να βρουν κάτοχο την Πέμπτη. Να θυμίσουμε ότι η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται σε καθημερινή βάση από τα εκδοτήρια της Τούμπας (9:00 - 17:00).

* «Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της για τον χαμό του Ευάγγελου Μυλωνά. Ο Ευάγγελος Μυλωνάς διατέλεσε -μεταξύ άλλων- πρόεδρος στον ΠΑΟΚ το 1969, ενώ υπηρέτησε τον Σύλλογο μας από διάφορες άλλες θέσεις».

«Στα ντέρμπι δεν μετράει η βαθμολογία»

11/04/2013
 Αισιόδοξος ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα βγάλουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ενέργεια και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, εμφανίστηκε ο Γιάννης Βονόρτας.

«Στα ντέρμπι δεν μετράει η βαθμολογία»
Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει και ο Γιάννης Βονόρτας με δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε τέτοια ματς, ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι οι βαθμολογικές διαφορές δεν παίζουν ρόλο ενώ μίλησε και για τους «ερυθρόλευκους».

Ο τεχνικός των «πράσινων» στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη που έχουν οι παίκτες του στις δυνατότητές τους αλλά και στο καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βονόρτα:

Είναι πολύ μεγάλη η βαθμολογική διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, κάτι που είναι αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα σας. Πιστεύετε ότι αυτή η διαφορά αντικατοπτρίζει και την αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων;

Πράγματι υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά ειδικά για το ντέρμπι, αυτή η διαφορά δεν σημαίνει τίποτα. Είναι παιχνίδια ξεχωριστά, ιδιαίτερα και έχουμε δει στο παρελθόν- είτε η μια ομάδα, είτε η άλλη- να υπερέχει βαθμολογικά και όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδια να υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικά πράγματα και διαφορετική εικόνα των ομάδων.

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην νίκη και είχε καλή αγωνιστική εικόνα. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και σε αυτό το ντέρμπι;

Φυσικά και μπορεί να γίνει αυτό. Είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι πολύ καλό το κλίμα και τα παιδιά πλέον πιστεύουν στα πόδια τους, στις δυνατότητες τους και παίζουν απελευθερωμένα.

Γνωρίζετε πολύ καλά και ως ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ως τεχνικός πλέον, την σημασία των ντέρμπι «αιωνίων». Τι ξεχωριστό δίνουν αυτοί οι αγώνες στον παίκτη και στον φίλαθλο; Τι τα κάνει τόσο ιδιαίτερα;

Αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλα. Είναι για το πρεστίζ των παικτών και της ομάδας. Το γόητρο των ομάδων εξαρτάται από τα αποτελέσματα σε αυτά τα ντέρμπι, που είναι μεγάλα παιχνίδια. Ο κόσμος επίσης, είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά, θέλει αυτά τα παιχνίδια, θέλει τη νίκη, γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθει και αυτός υπερήφανος. Άρα λοιπόν έχουμε μια πίεση από όλες τις πλευρές για ένα καλό αποτέλεσμα και μια θέληση γι' αυτό.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καθώς υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την συμμετοχή στα πλέι οφ. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σας ενόψει του ντέρμπι;

Είναι πολύ καλή η κατάσταση των παικτών. Έχουν αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μετά το τελευταίο παιχνίδι, όπου βρήκαμε απέναντι μας έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και την τύχη να μην μας χαμογελάει... Τώρα πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Τα παιδιά είναι έτοιμα για τέτοια παιχνίδια, η φανέλα του Παναθηναϊκού οδηγεί σε καλές αποδόσεις στα μεγάλα παιχνίδια και ελπίζουμε, εφόσον υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Εμείς παλεύουμε μέχρι το τέλος για την Ευρώπη. Έστω με αυτές τις ελπίδες που υπάρχουν.

Στο κομμάτι της τακτικής που θα επικεντρωθείτε;

Αυτό δεν μπορώ να σας το πω. Έχουμε κάποια σχέδια και θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε στο γήπεδο.

Ως τεχνικός πλέον του Παναθηναϊκού, πως κρίνετε τον Ολυμπιακό; Τι ομάδα είναι;

Ποιοτική ομάδα, με καλή και σταθερή παρουσία φέτος. Χωρίς προβλήματα. Πέρασε μια αγωνιστική κάμψη, όμως ξεπέρασε αυτά τα θέματα γρήγορα και έτσι έφτασε μέχρι εδώ. Υπήρξαν βέβαια κάποιες άλλες περιπτώσεις και μια άλλη κατάσταση, η οποία βέβαια είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Σημασία έχει ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ.

Πολλοί από τους παίκτες σας θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην έδρα του Ολυμπιακού. Τους έχετε κάνει... ιδιαίτερα για την ατμόσφαιρα των ντέρμπι και την σημασία αυτών των αγώνων;

Τα ιδιαίτερα έχουν να κάνουν με την προβολή των βίντεο και τον δυνατό ήχο, έτσι ώστε να αισθάνονται την ατμόσφαιρα από το Καραϊσκάκη.

Υπάρχει κάποιο από τα ντέρμπι που είχατε αγωνιστεί και σας έχει μείνει;

Ναι, υπάρχει... Στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν πήγαμε να παίξουμε εκεί για πρώτη φορά. Προπονητής ήταν ο Γιάτσεκ Γκμοχ και ήμασταν ακριβώς στην ίδια κατάσταση, όπως και τώρα. Ήταν μια εποχή όπου ο Ολυμπιακός υπερείχε για μια τετραετία και καταφέραμε και είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι, με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Κάτι το οποίο θέλουμε να κάνουμε και την Κυριακή.

Υπάρχει έντονη προπονητολογία. Σας επηρεάζει διαβάζοντας διάφορα ονόματα στον Τύπο; Σας δίνει κίνητρο το γεγονός ότι υπάρχουν πιθανότητες παραμονής σας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και την νέα σεζόν;

Το κίνητρο για μένα ήδη υπάρχει. Από εκεί και πέρα, ο κάθε προπονητής ξέρει ότι πάντα παίζουν άλλα ονόματα, πάντοτε σε κακές στιγμές υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι θα ακολουθήσουν και πάντα έτσι γίνεται. Όχι δεν με επηρεάζει καθόλου. Έτσι είναι η ζωή του προπονητή και κοιτάζω μόνο πως θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει κυρίως πικράνει τον κόσμο του την εφετινή σεζόν. Μπορεί να του δώσει χαρά, έστω και στο φινάλε του πρωταθλήματος, σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό;

Είναι στόχος μας να τελειώσουμε την χρονιά με καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, ώστε να μείνει και ο κόσμος μας λίγο ικανοποιημένος. Γιατί η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει καλύτερα...

«Να τελειώσουμε τη σεζόν και βλέπουμε…»

11/04/2013
 Καμία συζήτηση για το μέλλον του στον Πανιώνιο δεν έχει γίνει με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Να τελειώσουμε τη σεζόν και βλέπουμε…»
Αντικατέστησε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και βοήθησε τον Πανιώνιο να φτάσει στην σωτηρία. Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία αλλά και στο επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη.

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι εμφανιστήκαμε απολύτως διαβασμένοι. Ξέραμε ότι η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι στον άξονα, με τους Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα και για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να τους... βγάλουμε από το ματς. Οδηγήσαμε τον αντίπαλο να επιχειρεί προσπάθειες από τα πλάγια με πολλές σέντρες, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί μας να τις εξουδετερώνουν με ευκολία.

Ξεκουράζει αρκετούς βασικούς

11/04/2013
 Με αρκετές αλλαγές προτίθεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό (14/4, 19:00) ο Γιώργος Δώνης.

Ξεκουράζει αρκετούς βασικούς
Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μπει σε ένα δύσκολο σερί παιχνιδιών, που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την επίτευξη των στόχων του, σε πλέι οφ και Κύπελλο.

Προτού μπει στην μάχη των ημιτελικών του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, προηγείται η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Ένα ματς στο οποίο ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δοκιμές που έκανε στη σημερινή (11/4) προπόνηση στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαίνεται πως θα ξεκινήσει με τους εξής έντεκα:

Τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος, ακραίoι μπακ οι Έτο, Κωνσταντινίδης, στόπερ οι Ιντζίδης, Σίλντενφελντ, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κάτσε, Λάζαρ, δεξιά ο Φωτάκης, αριστερά ο Ρομπέρ, με τον Κίτσιου σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Στα υπόλοιπα νέα της προπόνησης, ο Αποστολόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ο Λόρενς έμεινε σπίτι, λόγω συμπτωμάτων ίωσης, Ολίσε, Βούκιτς και Κατσικάς ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας, ενώ με άδεια απουσιάζει ο Σταφυλίδης.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός από τον άξονα απείλησε μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία, σε συνδυασμό με το ότι ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και έκανε πέντε αποκρούσεις, δεν βρήκαν το στόχο τους. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ελέγξαμε τον αγώνα, όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει».

Για τον επικείμενο αγώνα με την Ξάνθη ο Παναγόπουλος τόνισε: «Θα ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε δύο τρία παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής χωρίς όμως να αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση η συνοχή της ομάδας. Το βλέπω σαν επιβράβευση για τη δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες μου. Δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις αλλά το έχω στο μυαλό μου.

Κίνητρο για τους παίκτες του Πανιωνίου πάντα υπάρχει. Για τους νεαρούς είναι η καθιέρωση στην ομάδα και η μετέπειτα ανάπτυξη της καριέρας τους. Για τα πιο έμπειρα παιδιά κίνητρο μπορεί να είναι το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Για μας η νέα σεζόν ξεκινάει τώρα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συμβολαίου του: «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Αυτά τα πράγματα θα τα πούμε μόλις τελειώσει η σεζόν. Και η σεζόν τελειώνει όχι στις 21 Απριλίου αλλά μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες προπονήσεις συντήρησης».

ΑΕΚ μόνη… δεν γινόταν

11/04/2013
 Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον «τελικό των τελικών» την Κυριακή. Κι ο κόσμος να χαλούσε, θα ‘βρισκε λύση (όπως και βρήκε τελικά) για να σφραγιστούν εισιτήρια και να ‘χει τον κόσμο στο πλευρό της!

ΑΕΚ μόνη… δεν γινόταν
Ένα από τα πολλά άγχη που συνόδευσαν τη φετινή σεζόν της ΑΕΚ είναι αυτό του σφραγίσματος εισιτηρίων πριν τα εντός έδρας παιχνίδια.

Αυτό που έρχεται την Κυριακή όμως δεν είναι ένα από οποιοδήποτε εντός έδρας παιχνίδι.

Είναι αυτό όπου παίζεται μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της. Και η «Ένωση» ούτε που θα μπορούσε να διανοηθεί ενδεχόμενο να το δώσει χωρίς τον κόσμο της.

Η διοίκηση, λοιπόν, έκανε το αυτονόητο, βρήκε λύση με την Εφορία και τελικώς εξασφάλισε το σφράγισμα των εισιτηρίων και τη δυνατότητα να τεθούν σε κυκλοφορία από την Παρασκευή.

Κάτι που θα γίνει στη γενική τιμή των 10 ευρώ (όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ.) και όπως εξήγησε ο Ανδρέας Δημητρέλος με δήλωσή του στο «aek365», θα επιτρέψει εκτός των άλλων στην ΠΑΕ να πληρώσει παίκτες και υπαλλήλους.

«Αύριο το μεσημέρι τα εισιτήρια θα τεθούν σε κυκλοφορία και θα είναι στη διάθεση του κόσμου. Μετά από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος το θέμα διευθετήθηκε και την Κυριακή θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας», ανέφερε.

Κι αφού τόνισε ότι «περιμένουμε πλέον από τους φιλάθλους να ανταποκριθούν και να έρθουν στο γήπεδο, γιατί η ομάδα χρειάζεται τη στήριξή τους σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα», τόνισε πως «το μεγαλύτερο μέρος από τις εισπράξεις έχει αποφασιστεί να διατεθεί για να πληρωθούν οι παίκτες, καθώς και το προσωπικό».

Φουλάρουν στον Άρη

11/04/2013
 Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για την κόντρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ποιες οι σκέψεις του Σούλη Παπαδόπουλου για την ενδεκάδα.

Φουλάρουν στον Άρη
Σε μεγάλο βαθμό ο Σούλης Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα επιλέξει για τον αγώνα του Άρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (Κυριακή, 14/4 - 19:00).

Από τις δοκιμές του Έλληνα τεχνικού υπάρχουν δύο ερωτηματικά, τα οποία και θα απαντηθούν στις τελευταίες προπονήσεις. Στη σημερινή πήρε μέρος ο Μπάμπης Οικονομόπουλος δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στο γόνατο, όπως και ο Νίκος Ψυχογιός -για δεύτερη συνεχόμενη μέρα (εξάλλου ατομικά γυμνάστηκαν οι Ηρακλής, Κοτσαρίδης).

Σύμφωνα λοιπόν με όσους ποδοσφαιριστές έχει διαθέσιμους (να θυμίσουμε ακόμη ότι ο Αγκάνθο είναι τιμωρημένος) προβάδισμα να ξεκινήσουν έχουν οι εξής: Τερματοφύλακας ο Διούδης, αριστερά στην άμυνα ο Ζαραδούκας, δεξιά ο Παπαζαχαρίας, στόπερ οι Πουλίδο, Κοέλιο, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Παπαστεριανός, Τριανταφυλλάκος (ή Οικονομόπουλος), πιο μπροστά τους θα κινείται ο Τάτος, αριστερά ο Γιαννιώτας, δεξιά ο Καζναφέρης και στην επίθεση ο Διαμαντάκος έχει περισσότερες πιθανότητες έναντι του Αγγελούδη.

* Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, ο 19χρονος μέσος της ομάδας, Παντελής Αντωνιάδης, θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση από τον γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή.

** Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Χωρίς περιγραφή για 15 λεπτά στα ματς της Κυριακής

11/04/2013
 Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε βάρος αθλητικών συντακτών, η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κήρυξε στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής.

Χωρίς περιγραφή για 15 λεπτά στα ματς της Κυριακής
Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί πως αν οι κρατικές και οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις, η απάντησή του δημοσιογραφικού κόσμου θα είναι πιο σκληρή και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Η στάση εργασίας στα Κυριακάτικα ματς, θα διαρκέσει από το 5ο έως το 20ο λεπτό των αγώνων και στο διάστημα αυτό δεν θα υπάρχει τηλεοπτική περιγραφή, ραδιοφωνική μετάδοση και ζωντανή κάλυψη από τις ιστοσελίδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κηρύσσει στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29 ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013. Η στάση εργασίας που είναι προειδοποιητική κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται έντονα για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και την ενημέρωση και να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού. Προειδοποιούν δε πως αν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και οι αρχές του ποδοσφαίρου δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις, η απάντησή του δημοσιογραφικού κόσμου θα είναι πιο σκληρή και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καλούν τους διευθυντές και τους συναδέλφους μας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και στις ιστοσελίδες να τηρήσουν τη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 19.05 την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 και θα διαρκέσει για 15 λεπτά. Στη διάρκεια της στάσης δεν θα υπάρχει καμία ενημέρωση και με τον τρόπο αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος θα διατρανώσει τη αντίθεσή του στις επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας, στηρίζοντας την προσπάθεια για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν από όλους να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται κα να στηρίξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που είναι πυλώνας της δημοκρατίας. Ζητούν ακόμη από τις αρμόδιες αρχές να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι και να μην καταλήξουν στο αρχείο και αυτές οι υποθέσεις των ξυλοδαρμών και των επιθέσεων κατά συναδέλφων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πέπλο σιωπής και ατιμωρησίας, η οποία αποθρασύνει τόσο τους φυσικούς όσο, κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Από τις αρχές του ποδοσφαίρου ζητούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα, προάγοντας έτσι την ελεύθερη ενημέρωση. Από την αθλητική δικαιοσύνη ζητάμε να μην θέτει ελαφρά τη καρδία στο αρχείο τις υποθέσεις αυτές αθωώνοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στη βία και να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη καταγγέλλοντας αμέσως οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή εκφοβισμού τους απ’ όπου κι αν προέρχεται. Γιατί τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί επιδιώκουν τη σιωπή και τη δράση στο παρασκήνιο».

Στο... ύψος της η Λεωφόρος

11/04/2013
 Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης, διαγράφοντας τα σενάρια κατεδάφισης της Λεωφόρου πριν την ανέγερση νέου γηπέδου στο Βοτανικό.

Στο... ύψος της η Λεωφόρος
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατεδαφίσει την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μετά το άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος της Διπλής Ανάπλασης, με το οποίο είχε γίνει σαφές ότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα γκρεμιζόταν μονάχα όταν θα είχε αναγερθεί το νέο «σπίτι» του συλλόγου στον Βοτανικό, ήρθε και το ΣτΕ, να βάλει τέλος στα διάφορα σενάρια κατεδάφισης κι ας έβαλε... διορία πέντε ετών.

Έτσι, σε συνέχεια των προσπαθειών, τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με επίσημη απόφαση κρίθηκε νόμιμο και συνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κατεδαφιστεί το «Απόστολος Νικολαΐδης» προτού η ομάδα αποκτήσει νέο γήπεδο.

Βέβαια, σε αυτό, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια...

Δηλαδή, η απαγόρευση κατεδάφισης του «Απόστολος Νικολαΐδης», θα ισχύσει για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αν σε αυτή τη... διορία, δεν υπάρξουν εξελίξεις με την ανέγερση του νέου γηπέδου, τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Από την άλλη, το «πράσινο φως» απο το ΣτΕ, βοηθάει τον Γιάννη Αλαφούζο στο σχέδιο της επιστροφής του «τριφυλλιού» στη φυσική του έδρα, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα προς διευθέτηση.

Όπως, η αποκατάσταση των σχέσεων του Ερασιτέχνη με την «πράσινη» ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της «μάνας του λόχου», Αχιλλέας Μακρόπουλος, δεν δείχνει πρόθεση να υποχωρήσει στα όσα ζητάει και στα όσα οφείλει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον σύλλογο, με την υπογραφή για το εκμισθωτήριο για την χρήση της Λεωφόρου την επόμενη σεζόν, να μην έχει μπει ακόμα.

«Θα το πάρει ο κόσμος της ΑΕΚ»!

11/04/2013
 Η δική του ΑΕΚ δεν έχανε (σχεδόν) ποτέ. Κι η σημερινή όμως -μ’ αυτά που έχουν φτάσει να παίζονται την Κυριακή- δεν γίνεται να μη νικήσει. Αυτό ξεκαθάρισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Ατματσίδης.

«Θα το πάρει ο κόσμος της ΑΕΚ»!

Στην ομάδα που έπαιζε εκείνος η νίκη ήταν πολλές φορές αυτονόητη.

Και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και τώρα -σύμφωνα με τον Ηλία Ατματσίδη- που η ΑΕΚ δεν παίζει τίτλο, αλλά κομμάτι της ιστορίας της.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας τόνισε ότι «πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι που επιτρέψαμε να φτάσει εδώ η ΑΕΚ».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν είναι ώρα για καταμερισμό ευθυνών. Κι αφού τόνισε πως «δεν υπάρχει τίποτα άλλο τώρα από τη νίκη με τον Πανθρακικό», δήλωσε… επανειλημμένα βέβαιος ότι αυτή «θα την πάρει ο κόσμος, η ιστορία και η φανέλα».


Αναλυτικά όσα είπε ο Ατματσίδης στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Δεν έχω καθόλου άγχος, είμαι σίγουρος για την Κυριακή. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την οικογένεια της ΑΕΚ, μιας ομάδας με τίτλους και πορείες στην Ευρώπη να παίζει προτελευταία αγωνιστική την παραμονή της.

Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- που επιτρέψαμε να φτάσει εδώ. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για να μοιράσουμε ευθύνες. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, το σημαντικό όμως είναι να πάρουμε το ματς και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις που χρειάζονται».


Για την αλλαγή προπονητή: «Είτε άλλαζε, είτε όχι προπονητής, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου -ούτε και όταν ήμασταν τελευταίοι- πως θα πέφταμε. Ουαί κι αλίμονο αν το πιστεύαμε ποτέ αυτό. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο και με τη βοήθεια του κόσμου θα νικήσουμε. Αυτό το ματς θα το πάρει ο κόσμος, η φανέλα και η ιστορία».

Για τον ερχομό των Δέλλα, Ζήκου, Μπορμπόκη: «Φυσικά και πιστεύω στα παιδιά που ανέλαβαν τώρα, αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αλλάξουν την ψυχολογία των παικτών. Το ξαναλέω όμως: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουμε. Θα το πάρουμε το παιχνίδι -και πολύ εύκολα. Έτσι αισθάνομαι εγώ».

Για το πού βασίζει την αισιοδοξία του: «Το υλικό της ομάδας είναι καλό. Καλύτερο απ’ όσο δείχνει η βαθμολογία. Είναι νέα παιδιά όμως και δεν έχουν εμπειρίες. Ίσως δεν βοήθησαν τόσο και οι παλιοί, να τραβήξουν τα νέα παιδιά. Αυτό όμως λίγο μας απασχολεί τώρα. Προσωπικά δεν με νοιάζει ποιος έφταιξε. Με νοιάζει να σωθεί η ομάδα και μετά να ληφθούν αποφάσεις».

Για το αν θα βρίσκεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Εννοείται ότι θα είμαι στο γήπεδο. Αν και θα είμαι εκτός Αθηνών, θα έρθω μόνο και μόνο για να βρεθώ στην εξέδρα. Δεν γίνεται να το χάσω. Το ξαναλέω σε όλους όμως: Μην ανησυχείτε, η ΑΕΚ θα σωθεί».

«Στο μυαλό όλων μας ο Πανιώνιος»

11/04/2013
 Να βάλουν στην άκρη τις διαφορές που υπάρχουν για το καλό του Πανιωνίου, παρότρυνε όλους στις τάξεις των «κυανέρυθρων» ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης , μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στο μυαλό όλων μας ο Πανιώνιος»
Για το καλό του Πανιωνίου θα πρέπει όλοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους οποίους και έχουν θέσει, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου».

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Άρης Μισαηλίδης:

Για την ένταση που υπήρξε στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (10/4):

«Υπήρξε μία ένταση στην Γενική Συνέλευση όταν μίλησε ο κύριος Μπέος. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε πως θα ερχόταν. Βέβαια, είναι μέλος και δικαιούται να μιλήσει. Η ένταση κράτησε μόνο για λίγα λεπτά. Ευτυχώς όλα μετά κύλισαν ομαλά».
Για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου:

«Η επόμενη μέρα με το ενιαίο ψηφοδέλτιο δείχνει πως οι ισορροπίες είναι λεπτές. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν και άλλες εντάσεις στο μέλλον, αλλά πρέπει να πρυτανεύει η λογική και στο μυαλό όλων μας να είναι ο Πανιώνιος. Πρέπει να είμαστε εντάξει για να μπορεί να προχωρήσει ο Πανιώνιος. Γι’ αυτό έγινε το ενωτικό ψηφοδέλτιο. Και οι δύο πλευρές βάλαμε μερικά πράγματα στην άκρη και είδαμε πως έτσι πρέπει να γίνει. Από εμάς εξαρτάται. Όπως είπα και πιο πριν οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Θα υπάρχουν προβλήματα και εντάσεις, αλλά δεν θα πρέπει να φτάσουμε στα άκρα».

Δώνης: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ»

11/04/2013
 Ως προσωπικό στοίχημα, αλλά και παράλληλα ως υποχρέωση προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, βλέπει ο Γιώργος Δώνης την επίτευξη των στόχων της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δώνης: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο του ΠΑΟΚ»
Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εφετινή πορεία του ΠΑΟΚ έχει μείνει ο Γιώργος Δώνης. «Νομίζω ότι η χρονιά κύλησε καλά για την ομάδα. Θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να έχουμε ένα με δύο βαθμούς διαφορά αλλά και να δώσουμε χαρά στο κόσμο με τη διεκδίκηση του Κυπέλλου», δήλωσε ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όσα είπε στον "ARENA FM 89,4":

«Νομίζω ότι η χρονιά κύλησε καλά για την ομάδα. Υπάρχουν οι καλές και οι δύσκολες στιγμές, όμως αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Εδώ που βρισκόμαστε έχουμε μπροστά τη πρόκριση στα πλέι-οφ αλλά και στο κύπελλο, καθώς θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να έχουμε ένα με δύο βαθμούς διαφορά αλλά και να δώσουμε χαρά στο κόσμο με τη διεκδίκηση του Κυπέλλου.

Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας στόχος που θα μας δώσει βάση ως μεγάλη ομάδα που είμαστε, όμως ως ΠΑΟΚ πρέπει να θέσουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Δεν μπορείς να κάνεις υποθέσεις γενικότερα αυτό που βλέπεις είναι τα παιχνίδια που έχουν περάσει και αξιολογείς την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Το τελευταίο διάστημα από τον Ιανουάριο υπάρχουν επιλογές, ώστε να αναβαθμίσουν το παιχνίδι μας για να καταφέρουμε και τους δύο στόχους που έχουμε. Όσον αφορά τη πίεση που υπάρχει δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή, διότι κάθε φίλαθλος και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μιλήσει, ωστόσο παίζουν ρόλο τα όρια. Γενικότερα οι προπονητές δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς η ομάδα πρέπει κατά βάση να βελτιώνεται. Αυτός που δουλεύει σκληρά δικαιώνεται και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται οι στόχοι της ομάδας».

Μποροβήλος: «Σε αγωνιστικά πλαίσια τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ»

11/04/2013  
Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μονοπωλούν τον ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όσο και από αυτών των Αρκάδων.

Μποροβήλος: «Σε αγωνιστικά πλαίσια τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ»
Ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο «Αθλητικό Μetropolis» για την αναμέτρηση με τον Άρη αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν με τον ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, σχολίασε και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά ο Μποροβήλος που μίλησε για τον αγώνα που έρχεται με τον Άρη: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τις δυο ομάδες. Δε μας χωρίζει τίποτα με την ομάδα του Άρη και έχουμε φιλικές σχέσεις. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και τυχερότερος και πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θα αγωνιστούμε σε αθλητικά πλαίσια και θα κοιτάξουμε να παίξουμε μπάλα. Γίνεται ένας προγραμματισμός εν όψει των ημιτελικών που έχουμε με τον ΠΑΟΚ μέσα στην εβδομάδα και λογικό είναι να γίνει μια διαχείριση ώστε η ομάδα να μπορέσει αν ανταπεξέλθει στα πλέι οφ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θέλουμε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμη για τη συνέχεια».

Όσον αφορά τους αγώνες που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ, ο Μποροβήλος επεσήμανε: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται σε ψυχική ευφορία λόγω του καινούργιου επενδύτη και των προβλημάτων που επιλύονται. Ελπίζουμε να γίνουν όλα τα παιχνίδια μεταξύ μας σε αθλητικά πλαίσια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Μίλησε και για τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτήρισε… «ξένο επενδυτή»:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί τα μέγιστα από την κρίση και έχει ανάγκη από επενδυτές γιατί οικονομικά αιμορραγεί. Αρκετές ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση και κινδυνεύουν και φέτος να μην πάρουν, αυτές και άλλες τόσες. Η ποιότητα πέφτει και αυτό έχει επιπτώσεις ακόμη και στην Εθνική ομάδα και στο επίπεδο του πρωταθλήματος μας. Είναι ευτύχημα να έρχονται ξένοι επενδύτες και οι ομάδες να γίνονται ανταγωνιστικές. Να μπορέσουμε να φέρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα εκεί που του αξίζει».

Για την ανανέωση συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη:
«Ο Σάκης ο Τσιώλης, το χρονικό διάστημα που είναι στον Αστέρα, η ομάδα είχε άνοδο και εκτιμώντας το έργο του προβήκαμε στην ενέργεια αυτή, μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει σε αυτόν. Όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Με σκληρή δουλειά ελπίζουμε να δούμε τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το αν θα διάλεγε ένα παιχνίδι για να κερδίσει η ομάδα της Τρίπολης ανάμεσα σε αυτά εναντίον του Άρη ή του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μποροβήλος επεσήμανε: «Δεν πρέπει να επιλέγουμε παιχνίδια όμως η πορεία στο Κύπελλο και στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντική. Όμως και στο παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα θα κατέβει να κερδίσει»

«Θα λογοδοτήσουν όσοι βιάζουν την αλήθεια»

11/04/2013
 «Κανείς πρόεδρος δεν εκβιάστηκε… Πρόκειται για σκευωρία», υποστηρίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του για την υπόθεση με τους «στημένους πίνακες διαιτητών».

«Θα λογοδοτήσουν όσοι βιάζουν την αλήθεια»
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για την υπόθεση που ερευνάται από τη δικαιοσύνη σχετικά με τις καταγγελίες για τους «στημένους πίνακες διαιτητών», που οι πληροφορίες λένε ότι θα καταλήξει σε δίωξη των Σαρρή, Κουρίδη, Δούρου και Μπριάκου.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ:

Υπάρχει ένα ζήτημα, που ερευνάται από τη δικαιοσύνη, σχετικά με τους πίνακες διαιτητών. Ποια είναι η θέση της Ομοσπονδίας;

«Τη θέση της Ομοσπονδίας εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πρόεδρός της, ο Γιώργος Σαρρής. Δεν είπε πολλά, αλλά τα είπε όλα. Πρόκειται για μια σκευωρία».

Μίλησε και για αγωγές ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Ναι, διότι είναι καιρός να λογοδοτήσουν όλοι όσοι βιάζουν την αλήθεια, εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να λάμψει η αλήθεια και ταυτόχρονα να αποκαλυφθούν και να μάθει ο κόσμος ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται πίσω από αυτή τη σκευωρία».

Ναι, αλλά στην όλη ιστορία έχουν βγει στη δημοσιότητα διάφορα στοιχεία. Είτε καταγγελίες είτε ένορκες καταθέσεις…

«Όλα αυτά τα φερόμενα στοιχεία που δήθεν τεκμηριώνουν τις αιτιάσεις σε βάρος της ΕΠΟ, στην πραγματικότητα θα τεκμηριώσουν το πόσο ψευδής είναι αυτή η ιστορία. Για ποια στοιχεία μιλάμε; Για επιστολές προσώπων που αναιρούνται πολλαπλώς από μεταγενέστερες καταθέσεις ή άλλες νεότερες επιστολές;».

Σχολιάζετε, να υποθέσουμε, μια επιστολή του κ. Βασάρα;

«Με την ευκαιρία της αναφοράς στο όνομα του Κύρου Βασάρα, έχω να σας πω το εξής: ο συγκεκριμένος φόρεσε το μανδύα του καταγγέλλοντος το περασμένο καλοκαίρι, μετά πήγε και κατέθεσε και ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η διαδικασία των εξετάσεων για την αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας και πως έχουν αναπαραχθεί στον Τύπο πράγματα που δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Και δεν τα είπε προφορικώς αυτά στα οποία αναφέρομαι. Υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις για ό,τι λέω».

Επειδή, όμως, ορισμένα πράγματα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, ο Κύρος Βασάρας συμμετείχε στη διαδικασία συγκρότησης των πινάκων; Συμφώνησε τελικά με τους πίνακες που καταρτίστηκαν;

«Σαφέστατα και συμμετείχε στη διαδικασία ο κ. Βασάρας. Αν και στη διάρκεια του 2012 δε συνήθιζε να εμφανίζεται στην ΕΠΟ… Από τον Ιανουάριο μέχρι το Αύγουστο ήρθε στα γραφεία μας 22 φορές, ενώ τα άλλα μέλη της ΚΕΔ είχαν καθημερινή παρουσία εκτελώντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στην Επιτροπή και προετοιμάζοντας τις προσεχείς. Σας λέω, λοιπόν, ότι στις 13 Αυγούστου ο κ. Βασάρας πήρε μέρος στη συνεδρίαση μαζί με τα άλλα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στη διάρκεια της οποίας έγινε ο καταρτισμός των πινάκων. Επειδή λέει ότι δε συμμετείχε; Αυτά είναι για τις εντυπώσεις. Απλώς δεν πέρασε το δικό του και οι προτάσεις που ήθελε και γι’ αυτό ξεκίνησε την ιστορία. Άλλωστε, τόσο στα γραπτά κείμενα που διορθώθηκαν, όσο και στους πίνακες που ανακοινώθηκαν η δική του υπογραφή υπάρχει. Ούτε η δική μου ούτε του Σαρρή».

Στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ άλλα ισχυρίζεται όμως...

«Σε ποια από τις δύο επιστολές αναφέρεστε; Αυτή του περασμένου Σεπτεμβρίου ή του Ιανουαρίου εφέτος; Διότι και από τις δύο, οι οποίες παρεμπιπτόντως μεταξύ τους... παίζουν μπουνιές και είναι να απορεί κάποιος αν έχουν γραφτεί από τον ίδιο άνθρωπο για το ίδιο θέμα, δεν προκύπτει από πουθενά παραβίαση. Είτε της ακολουθούμενης διαδικασίας είτε του κανονισμού. Χώρια που και στις δύο ο κ. Βασάρας καθιστά σαφές πως στη διαδικασία συγκρότησης των πινάκων δε συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ούτε και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ τότε, Χρήστος Σάββας. Το πιο αστείο όλων, πάντως, είναι ότι κ. Βασάρας πρώτα έγραψε τις δύο επιστολές που συγκρούονται μεταξύ τους και μετά πήγε και κατέθεσε στον ανακριτή, στον οποίο πάλι αυτοαναιρέθηκε».

Αφού δήλωσε αυτά ο κ. Βασάρας, τότε γιατί ο κ. Σάββας υποστήριξε ότι οι πίνακες είναι του Σαρρή και ενέπλεξε στην όλη ιστορία και τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, τον κ. Κουρίδη, αλλά και το μέλος του Δ.Σ., τον κ. Σταθόπουλο, μαζί με τους Μπριάκο και Δούρο;

«Ο ίδιος ο κ. Σάββας έχει δηλώσει δημοσίως, αλλά απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω και στον ανακριτή, ότι ο Γιώργος Σαρρής δεν συμμετείχε στη διαδικασία και πως ο ίδιος είχε ενημερωθεί τότε από τον κ. Πιλάβιο γι’ αυτήν την εξέλιξη. Αν κάποιος εξετάσει προσεκτικά τα όσα έχει πει ο κ. Σάββας για την ιστορία αυτή, δεν θα βγάλει άκρη. Όλα όσα λέει αποτελούν προσωπικές του εκτιμήσεις, δε στηρίζονται στο παραμικρό στοιχείο και επί της ουσίας εμφανίζεται σαν άλλος Δον Κιχώτης που θέλει δήθεν να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη διαιτησία και κυνηγάει ανεμόμυλους. Ξεχνάει βέβαια εσκεμμένα να πει, και αυτά έχουν καταγραφεί σε πρακτικά του ΔΣ της ΕΠΟ την περίοδο προ κατάρτισης πινάκων, πως αν του είχε γίνει το χατίρι να μπουν στους πίνακες διαιτησίας δύο πρόσωπα που επιθυμούσε, ο Βαλιώτης και ο Τομίδης, τότε δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Πάντως ο κ. Σάββας υποστήριξε ότι οι πίνακες διαιτησίας ενόψει εκλογών χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο πίεσης στους προέδρους Ενώσεων.

«Από την ημέρα που έκανε τις καταγγελίες και είπε τα λόγια τα παχιά έχουν περάσει περίπου εννέα μήνες και πρόεδρος ΕΠΣ δεν βγήκε να πει κουβέντα. Και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που ψήφισαν την παράταξη Σαρρή στις εκλογές. Δεν έχει βγει ούτε ένας από τις Ενώσεις που ψήφισαν την αντίπαλη παράταξη να μιλήσει για εκβιασμούς ή ό,τι άλλο θέλετε. Ούτε καν ο καταγγέλλων, ο κ. Σάββας. Ο οποίος τη μία καταθέτει στον ανακριτή ότι οι πίνακες είναι του Σαρρή και την άλλη, πάλι στον ανακριτή, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την εντιμότητα του Σαρρή. Στην ένορκη κατάθεσή του, όταν ο κ. Σάββας κλήθηκε να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε, επικαλέστηκε περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είπε ότι καταθέτει προσωπική άποψη, πως έχει μια αίσθηση, λέει, από την πολυετή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Ωραίες αποδείξεις! Περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αίσθηση και πάει λέγοντας. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Δηλαδή δεν εκβιάστηκαν πρόεδροι;

«Όχι βέβαια! Κανένας πρόεδρος δεν εκβιάστηκε! Και να σας πω κάτι; Τι είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων για να εκβιάζονται; Πρόβατα και άβουλα όντα ή φοβισμένα ανθρωπάκια; Απεναντίας. Είναι άνθρωποι που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του ποδοσφαίρου, που γνωρίζουν το αντικείμενο απ’ έξω και ανακατωτά, που έχουν θυσιάσει αμέτρητες ώρες για το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό. Όχι το εμπορικό ποδόσφαιρο, το επαγγελματικό, αλλά για το ποδόσφαιρο των τοπικών κοινωνιών, που υπηρετούν και υπερασπίζονται με νύχια και δόντια. Επομένως, όχι μόνο δεν μπορούμε να μιλάμε για εκβιασμό, αλλά οφείλουμε να μιλάμε για σεβασμό απέναντί τους. Τον αξίζουν».

Εσείς έχετε το δικαίωμα να διατηρείτε την άποψή σας, αλλά κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «σύσταση συμμορίας» με αφορμή τους πίνακες διαιτησίας και μάλιστα εμπλέκεται και το όνομα του κ. Σαρρή στην όλη υπόθεση.

«Δε θέλω να μιλήσω για τη δικαιοσύνη. Μου επιτρέπετε, όμως, να μιλήσω για την επιστήμη; Και τι εννοώ μ’ αυτό; Ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Εμπλέκεται το όνομα του προέδρου, για τον οποίο ο Χρήστος Σάββας όπως σας είπα κατέθεσε απερίφραστα ότι δεν αμφιβάλει καθόλου για την εντιμότητά του και ο Κύρος Βασάρας του διαμήνυσε πως “δημιουργούνται εντυπώσεις” προφανώς λανθασμένες για τους πίνακες διαιτησίας. Εκτός των άλλων, επαναλαμβάνω ότι ο κ. Σαρρής δεν είχε καμία συμμετοχή στη συγκρότηση των πινάκων».

Φούντας μεν, αλλά…

11/04/2013
 Τον Ταξιάρχη Φούντα θα τον έχει κανονικά διαθέσιμο με τον Πανθρακικό. Ο Τραϊανός Δέλλας ωστόσο, σημείωσε άλλη απώλεια σήμερα για τον «τελικό» με τον Πανθρακικό.

Φούντας μεν, αλλά…
Ένας σηκώνεται, άλλος… πέφτει στην ΑΕΚ.

Στη σημερινή προπόνηση, ο Τραϊανός Δέλλας είδε με ικανοποίηση τον Φούντα να γυμνάζεται κανονικά μετά το χτύπημα που δέχθηκε την Τετάρτη στο μετατάρσιο και τον είχε αναγκάσει ν’ αποχωρήσει.

Ούτε η δεύτερη μέρα του «Κολοσσού» ωστόσο στην «Ένωση» θα ολοκληρωνόταν χωρίς προβλήματα. Κι αυτό διότι ο Κώστας Τσούπρος υπέστη θλάση στο δεξιό δικέφαλο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Έτσι, τέθηκε κι εκείνος εκτός πλάνων του κυριακάτικου «τελικού» με τον Πανθρακικό, απ’ όπου θα λείψουν επίσης οι τιμωρημένοι Κορδέρο-Φουρτάδο, ο τραυματίας Κωνσταντόπουλος (που έκανε σήμερα ασκήσεις στο γυμναστήριο) και ο φυσικά ο Καλογέρης, που συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Όλοι οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά και απ’ την Παρασκευή πλέον θα μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το κυριακάτικο ματς, με προπόνηση που θα ξεκινήσει στις 18:00.

Που να παίξουν και με τον Ατρόμητο

11/04/2013
 Πως και πως περιμένουν το ματς με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ» οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως φάνηκε και στην προπόνηση της Πέμπτης (11/4).

Που να παίξουν και με τον Ατρόμητο
Όλοι στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ» που θα γίνει την Κυριακή (14/4).

Ήδη στο μυαλό των παικτών του Γιάννη Πετράκη βρίσκεται μόνο το συγκεκριμένο ματς. Αυτό φάνηκε και στην προπόνηση της Πέμπτης (11/4) όπου στην οποία οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου έδειξαν πρωτόγνωρο πάθος κατά την διάρκειά της.

Τώρα όσον αφορά στο πρόγραμμα της ημέρας ο Πετράκης έβαλε τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, στα τελειώματα φάσεων και στο τέλος τους χώρισε, προκειμένου να παίξουν δίτερμα σε μικρό χώρο.

Το καλό για τον 53χρονο προπονητή είναι πως είδε τους Χρήστο Μπούρμπο και Γιώργο Ιωαννίδη να παίρνουν κανονικά μέρος, ενώ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα με τον Πετράκη να τον υπολογίζει για το ματς με τους Περιστεριώτες.

Παράλληλα, οι Μάνος Ζαχαράκης και Γιώργος Βαλεριάνος έκαναν θεραπεία και τρέξιμο. Ο μοναδικός που έκανε μόνο θεραπεία για άλλη μία φορά ήταν ο Αργύρης Συνάνης.

Πρόστιμο σε Πλατανιά

11/04/2013
 Με πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Πλατανιάς από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για υβριστικά συνθήματα των οπαδών της στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Πρόστιμο σε Πλατανιά
Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 28ης αγωνιστικής:

-ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

*Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Άρης, αναβλήθηκαν».

Τα γνωστά προβλήματα…

11/04/2013
 Χωρίς κάποια συγκλονιστικά νέα συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Κέρκυρα.

Τα γνωστά προβλήματα…

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γύμνασε τους παίκτες του στο ΠΕΑΚΙ και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ταχύτητας.

Άπαντες έδωσαν το «παρών», εκτός των Τζημόπουλου, Ιωάννου, Αυγενικού, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 της Παρασκευής στο ΠΕΑΚΙ.

Εν τω μεταξύ, οι μαθητές του 5ου Ειδικού Γυμνασίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πέμπτη το ΠΕΑΚΙ και πριν την έναρξη της προπόνησης συναντήθηκαν με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του γηπέδου, συνομίλησαν με τους ποδοσφαιριστές και πήραν αυτόγραφα, ενώ τους δόθηκε για το σχολείο τους μια φανέλα του ΠΑΣ με τις υπογραφές όλων των παικτών. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου και συμμετείχαν σε ... φιλικό αγώνα με τον ΠΑΣ.

Για την ιστορία, οι μαθητές νίκησαν με 2-1 και κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε, ως τερματοφύλακας, ο Τάσος Πάντος.

Κρεμαστός… προβολέας στο «Γεντί Κουλέ»

11/04/2013
 Με τη βοήθεια γερανού, που θα κρατάει τον προβολέα, αφού ο πυλώνας δεν υπάρχει πλέον στη θύρα 1, θα διεξαχθεί το ματς του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο.

Κρεμαστός… προβολέας στο «Γεντί Κουλέ»
Μετά την πτώση του πυλώνα στη θύρα 1 του «Γεντί Κουλέ», οι άνθρωποι του ΟΦΗ εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει να σκέφτονται για το πως ο αγώνας απέναντι στον Ατρόμητο θα γινόταν στη φυσική έδρα της ομάδας και όχι στο Παγκρήτιο, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Όλοι οι αγώνες της Σούπερ Λίγκας, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, θα διεξαχθούν στις 19:00, με αποτέλεσμα να είναι φυσικό να υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα όσο η ώρα θα περνάει, αφού το παιχνίδι θα γινόταν με τρεις αντί για τέσσερις προβολείς.

Τελικά, οι διοικούντες την ΠΑΕ αποφάσισαν να βάλουν γερανό να κρατάει έναν προβολέα πάνω από τη θύρα 1, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα θέμα ορατότητας στο ματς απέναντι στους Περιστεριώτες.

Πήρε… και για του χρόνου ο Αγκάνθο!

11/04/2013
 Με ποινή αποκλεισμού συνολικά πέντε (4+1) αγωνιστικών τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, τον Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη, για την αποβολή του στο ματς με τον Ατρόμητο.

Πήρε… και για του χρόνου ο Αγκάνθο!
Κι αυτό, διότι η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, του επέβαλε την Πέμπτη ποινή μίας αγωνιστικής για την αποβολή του στον Περιστέρι και επιπλέον άλλες τέσσερις αγωνιστικές για τη συμπεριφορά του (υβριστική συμπεριφορά –έργω ή λόγω) απέναντι στον διαιτητή του αγώνα, αμέσως μετά την αποβολή του.

Θυμίζουμε πως ήδη ο Αγκάνθο, λόγω συμπλήρωσης καρτών, θα εκτίσει δύο αγωνιστικές αποκλεισμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Συνεπώς, οι 4+1 αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν την Πέμπτη, θα εκτιθούν την επόμενη σεζόν.

Στον Άρη, βέβαια, δηλώνουν έξαλλοι με την απόφαση και ετοιμάζονται να καταθέσουν έφεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Δερμιτζάκης: «Βαριά της ΑΕΚ η φανέλα»

11/04/2013
 Το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι σε πρώτο πλάνο για την ομάδα του Πανθρακικού και τον Παύλο Δερμιτζάκη, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μακεδόνας τεχνικός στην συνέντευξη Τυπου.

Δερμιτζάκης: «Βαριά της ΑΕΚ η φανέλα»
Ο Παύλος Δερμιτζάκης πιστεύει πως η ομάδα του κρατάει την τύχη στα χέρια της και θα τα παίξει όλα για όλα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Μακεδόνας τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έρχεται, την αλλαγή προπονητή στην Ένωση αλλά και στην υπόθεση παραμονή.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Παύλου Δερμιτζάκη:

«Προηγήθηκε το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο οποίο υπήρχε μεγάλο άγχος και πίεση, αφού θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να μείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση του στόχου της παραμονής. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει, ήμασταν πολύ καλοί στη φάση της άμυνας, κάναμε αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση και πετύχαμε τρία γκολ. Η αγωνία για την παραμονή κορυφώνεται. Όλοι κατανοούμε το συντελεστή δυσκολίας του αγώνα της Κυριακής. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, παραμένει ένας ιστορικός σύλλογος, με βαριά φανέλα. Τις τελευταίες ημέρες, η ΑΕΚ έκανε και αλλαγή προπονητή και έχει συσπειρωθεί.

Εμείς έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι στα δύσκολα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πολύ καλά. Είμαστε σε καλή αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά το ζητούμενο για εμάς είναι η νίκη, ώστε να μη μας αφορούν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων. Εξάλλου, σε περίπτωση ήττας η ισοπαλίας, η τύχη μας θα εξαρτάται από τις άλλες ομάδες.

Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο μόνο θέματα τακτικής, αλλά βασικό είναι να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση, να μην κάνουν οι παίκτες εύκολα λάθη και να έχουν καθαρό μυαλό. Γενικά, θεωρώ ότι αυτή η αγωνιστική θα μας δείξει σε μεγάλο βαθμό, ποιο θα είναι το βαθμολογικό όριο της παραμονής. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα γι’ αυτήν την αναμέτρηση, με εξαίρεση τον Κοντογουλίδη».

Μια απ΄ τα ίδια…

11/04/2013
 Με πέντε απουσίες αναμένεται να παραταχθεί την Κυριακή κόντρα στον Πλατανιά η Βέροια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μια απ΄ τα ίδια…
Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είδε ξανά την Πέμπτη τον Μπαργκάν να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ θα υποβληθεί και σε μαγνητική, τον Καλογέρη να ξεκουράζεται και να μπαίνει από την Παρασκευή στο κανονικό πρόγραμμα, τον Λόπεζ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα και τον Σνάουτσνερ να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και να έχει τεθεί εκτός μάχης.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε χτυπήματα της μπάλας, συνεργασίες στην επίθεση και την άμυνα και, στο τέλος, προστέθηκαν οι στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 16.30 στο Δημοτικό Στάδιο της περιοχής.

«Ανεβάζει» ρυθμούς ο Κηπουρός

11/04/2013
 Δεν διαπίστωσε κάποια άλλη απουσία ο Άγγελος Αναστασιάδης στην προπόνηση του Πλατανιά την Πέμπτη, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βέροια.

«Ανεβάζει» ρυθμούς ο Κηπουρός
Ο Μακεδόνας τεχνικός είδε μόνο τον Φώτη Κηπουρό να ακολουθεί ατομικό, έχοντας, όμως, «ανεβάσει» ρυθμούς στο Μάλεμε.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο ίδιο γήπεδο.

Οι πρώτες αλλαγές από Παράσχο

11/04/2013 
 Τις πρώτες του… πινελιές είναι έτοιμος να προσθέσει στον Ατρόμητο ο Γιώργος Παράσχος. Τα πλάνα και οι δοκιμές του έμπειρου τεχνικού στην προπόνηση της Πέμπτης (11/4).

Οι πρώτες αλλαγές από Παράσχο
Πλησιάζει η ώρα για το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Ατρόμητου. Ο έμπειρος τεχνικός καλείται να ανακατέψει την… τράπουλα και να παρουσιάσει σαφώς βελτιωμένο το «κυανόλευκο» σύνολο.

Το πρώτο πράγμα που πάει να αλλάξει ο Μακεδόνας τεχνικός είναι το σύστημα της ομάδας. Τα… 4-2-3-1 και 4-3-3 ανήκουν στο παρελθόν και τη θέση τους έχει πάρει το 4-4-2.

Σε αυτό ειδικούς ρόλους θα έχουν Σουμπίνιο και Ναπολεόνι. Αυτοί είναι δύο παίκτες οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Παράσχο και στον Λεβαδειακό, την περασμένη σεζόν, και αν μη τι άλλο ο προπονητής τους ξέρει τα… κουμπιά τους.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (11/4) φάνηκε πως και οι δύο θα έχουν ιδιαίτερους ρόλους στον… νέο Ατρόμητο. Στις δοκιμές που έγιναν φάνηκε πως ο «Σούμπι» θα επιφορτιστεί με το να φτιάχνει παιχνίδι, τη στιγμή που ο Ιταλός επιθετικός θα ανοίγει διαδρόμους στον Κούτσι. Ο τελευταίος φαίνεται να κερδίζει τη «μάχη» από τον Καραμάνο.

Από εκεί και πέρα ο Ράντμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Σκόνδρας στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γιαννούλης στο αριστερό και οι Νάστος, Λαζαρίδης στο κέντρο της. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Φυτανίδης και Δημούτσος, με τον Μπρίτο να κινείται δεξιά και τον Σουμπίνιο αριστερά.

Εκτός από την «μάχη» της Κρήτης θα είναι οι τιμωρημένοι Ιγκλέσιας και Ταυλαρίδης. Η προπόνηση της Παρασκευής (12/4) θα αποκαλύψει τα τελικά πλάνα του Παράσχου.

Τους θέλει… τσιτωμένους ο Δέλλας

11/04/2013
 Ούτε δοκιμές έκαναν, ούτε επαναστατικές αλλαγές ετοιμάζουν. Ο Τραϊανός Δέλλας κι οι συνεργάτες του, όμως, έχουν αρχίσει ήδη τη… μετάγγιση χαρακτήρα νικητή στους παίκτες της ΑΕΚ.

Τους θέλει… τσιτωμένους ο Δέλλας
Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του είναι ελάχιστος. Παρόλα αυτά, ο Τραϊανός Δέλλας δεν βιάζεται να φανερώσει τα σχέδια του για τον «τελικό» με τον Πανθρακικό.

Ο «Κολοσσός» δεν έκανε δοκιμή ενδεκάδας ούτε στην προπόνηση της Πέμπτης, κρίνοντας ότι προηγούνται άλλοι τομείς όπου πρέπει να γίνει δουλειά. Ήτοι να αυξηθεί η ένταση που θα βγάζουν οι ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι (γι’ αυτό τον λόγο έγιναν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας με έμφαση στις γρήγορες εναλλαγές) και γενικώς να τονωθεί η ψυχολογία νικητή που οφείλουν να έχουν την Κυριακή.

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, τους επανέλαβε σήμερα ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και με επιμονή -αλλά χωρίς άγχος- το μυαλό τους να ‘ναι μονάχα στον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν τους τρεις πόντους. Εξάλλου, αυτή ακριβώς είναι η κατεύθυνση που παίρνουν οι παίκτες και από τους Ζήκο, Μπορμπόκη και Κέζο, για τους οποίους τονίζουν ότι είναι εμφανής η διαφορά στον τρόπο που τους προσεγγίζουν σε σχέση με τους συνεργάτες του Λίνεν.

Όπως και να ‘χει, η πιο «ζεστή» αντιμετώπισή τους από το τεχνικό τιμ και η εντύπωση ότι τους καταλαβαίνουν καλύτερα (αφού πρόκειται για παίκτες που σταμάτησαν σχετικά πρόσφατα το ποδόσφαιρο) έχει αρχίσει ήδη να κάνει καλύτερο το κλίμα στ’ αποδυτήρια.

Άλλωστε, η απροθυμία του Δέλλα και των συνεργατών του να δείξουν διάθεση… επιβολής φάνηκε και απ’ την απόρριψη της σκέψης να κλειστεί η ομάδα στο ξενοδοχείο από το βράδυ της Παρασκευής. Αντ’ αυτού λοιπόν, οι παίκτες θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συγκέντρωσή τους για φαγητό. Μετατρέποντας το γεύμα σε δείπνο (λόγω του ότι η προπόνηση θα γίνει απόγευμα) και συνεχίζοντας εκεί την προσπάθεια για… ψυχολογικό restart που θα τους εμφανίσει «καμικάζι» την Κυριακή.

Παπαδόπουλος: «Να μη γυρίσει μπούμερανγκ»

11/04/2013
 Ο Σούλης Παπαδόπουλος προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο Αστέρας Τρίπολης λόγω των απουσιών του, καθώς αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον Άρη.

Παπαδόπουλος: «Να μη γυρίσει μπούμερανγκ»
Κατάθεση ψυχής υποσχέθηκε και για το νέο «τελικό» του Άρη, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός αναγνώρισε την αξία του επόμενου αντιπάλου των «κίτρινων» και επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του, στο γεγονός ότι παρά τις απουσίες τους οι Αρκάδες παραμένουν ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και ποιοτικός αντίπαλος.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη Nova:

Έρχεται ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για τον Άρη, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο οποίο κατεβαίνετε με άλλη ψυχολογία, μετά τη μεγάλη νίκη που πετύχατε στο Περιστέρι...

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό που έχουμε να παίξουμε την Κυριακή, με μια ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία, όπως ήταν και ο Ατρόμητος. Έχει καλούς παίκτες, πάρα πολύ καλό προπονητή και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θέλει, λοιπόν, πολύ μεγάλη προσοχή από εμάς και όπως είπα στο Περιστέρι, πρέπει να κερδίσουμε, για να έχει αξία η νίκη που κάναμε εκεί. Διότι, δεν υπάρχει αύριο εάν δεν κερδίσουμε το παιχνίδι».

Τα προγνωστικά στο Περιστέρι, δεν ήταν μαζί σας. Τώρα όμως αλλάζουν τα πράγματα διότι, επιστρέφουν παίκτες, ο αντίπαλος έχει απουσίες, η ψυχολογία είναι με το μέρος σας και το γήπεδο θα είναι γεμάτο…

«Τα προγνωστικά δεν ήταν μαζί μας απ’ τους άλλους. Εμείς πήγαμε κάτω με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους εαυτούς μας, παρά τις απουσίες που είχαμε και δεν είπαμε και τίποτα. Έτσι τώρα έχει κάποιες απουσίες ο Αστέρας, αλλά νομίζω ότι στο τέλος του πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες έχουν απουσίες, λόγω των καρτών και του ότι δεν υπάρχουν άλλα παιχνίδια για να τις δηλώσουν. Ο Αστέρας έχει βάθος στο ρόστερ, είναι μια δυνατή ομάδα, όμως εμείς θέλουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Και το ίδιο θα κάνουμε την επόμενη Κυριακή, στη Ξάνθη».

Σχεδιάζετε βάσει των απουσιών του Αστέρα Τρίπολης;

«Κοιτάξτε, είναι δύσκολο αυτό, διότι άλλο να ξέρεις πως θα κατέβει ο Αστέρας, αυτή η πολύ καλή ομάδα και άλλο να λείπουν τρεις τέσσερις παίκτες. Δεν ξέρεις, δηλαδή, πως ακριβώς θα παρατάξει ο προπονητής την αντίπαλη ομάδα. Κάποια στιγμή μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ! Σίγουρα οι παίκτες που λείπουν από τον Αστέρα είναι αξιόλογοι, αλλά γενικώς έχει καλούς παίκτες. Θα δούμε πως θα παίξει και νομίζω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι».

Δεν θα έχετε τον Αγκάνθο από εδώ και πέρα. Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα;

«Όπως λέμε για τις ομάδες που έχουν προβλήματα, έτσι έχουμε κι εμείς τα δικά μας. Ο Αγκάνθο είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, όμως και στο Περιστέρι δεν τον είχαμε, γιατί βγήκε πάρα πολύ νωρίς. Θα δούμε.. Έχουμε κάποια παιδιά, θα το αντιμετωπίσουμε».

Τι έχετε να πείτε στον κόσμο ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα γεμίσει το «Κλ. Βικελίδης»…

«Ότι είπα και μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όταν όλοι μας είχαν τελειωμένους. Ότι, δηλαδή, όσο κι αν φαίνεται παράξενο ή τρελό θα δίναμε και την ψυχή μας, ώστε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Το ίδιο λέω και τώρα!»

Το ότι ο κ. Τσιώλης γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον Άρη, σας προβληματίζει;

«Όλοι οι προπονητές στη Superleague, γνωρίζουν πράγματα για τους αντιπάλους. Για τον κ. Τσιώλη, ένας λόγος παραπάνω, διότι έχει περάσει από εδώ και ακόμα περισσότερο γιατί είναι από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Θέλει μεγάλη προσοχή».

Δεν ξεχνά την ΑΕΚ ο… Ενσαλίβα

11/04/2013
 Τι κι αν λείπει καιρό, τι κι αν παίζει αλλού. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα έχει εκφραστεί επανειλημμένως ως… ΑΕΚτζής. Και ως τέτοιος σχολίασε την έλευση των Δέλλα και Ζήκου στην «Ένωση».

Δεν ξεχνά την ΑΕΚ ο… Ενσαλίβα
Έχει φύγει σχεδόν τρία χρόνια. Φέτος που γύρισε στο ΟΑΚΑ την πλήγωσε με το γκολ-αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Παρόλα αυτά, ο Ταμαντανί Ενσαλίβα δεν σταμάτησε να νοιάζεται για την ΑΕΚ.

Τώρα λοιπόν που η «Ένωση» βρίσκεται αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ιστορίας της, ο Καναδός δεν έκρυψε την αισιοδοξία πως η έλευση των (παλιών του συμπαικτών) Δέλλα και Ζήκου θα τη βοηθήσει να επιβιώσει.

Έτσι, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Λίνεν έκανε ό,τι μπορούσε για την ΑΕΚ. Τώρα εύχομαι τα καλύτερα στον Δέλλα και τον Ζήκο! Εξαιρετικοί άνθρωποι, παίκτες και -είμαι σίγουρος- και προπονητές».

Χειρουργείο για Τσαμουρλίδη

12/04/2013
 Η ατυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη για τον Μιχάλη Τσαμουρλίδη στον Πανιώνιο.

Χειρουργείο για Τσαμουρλίδη
Ο αριστερός μπακ των "κυανέρυθρων" υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως το πόδι του έχει μαζέψει υγρό, ενώ έχει υποστεί και οστικό οίδημα.

Έτσι, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, Χρήστος Δάρας, πρότεινε στον παίκτη να ξαναμπεί στο χειρουργείο, ώστε να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα.

Έτσι, θα υποστεί ξανά την ίδια ταλαιπωρία, αφού πρόσφατα είχε υποβληθεί σε επέμβαση για ρήξη μηνίσκου.

Λίνο: «Είμαστε κοντά»

12/04/2013
 Την επιθυμία όλων στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου επισημαίνει ο Λίνο μιλώντας στην Sportday.

Λίνο: «Είμαστε κοντά»
Την προσοχή όλων στον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου στρέφει ο Λίνο με δηλώσεις του στην Sportday. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» επισημαίνει ότι όλοι στην ομάδα το θέλουν πολύ και ξεκαθαρίζει ότι ο Σαββίδης και ο Δώνης ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του στη Sportday…

-για το κύπελλο:
«Το θέλουμε όλοι πολύ. Είμαστε κοντά. Είμαι 4,5 χρόνια στην ομάδα και έχω άλλη μια ευκαιρία. Έπειτα από αυτό που πάθαμε πέρσι με τον Ατρόμητο μάθαμε πολλά. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το Κύπελλο».

-για τον αγώνα με την Βέροια:
«Μου δείχνουν όλοι ότι αναγνωρίζουν όσα προσφέρω. Μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και το ότι τρέχω πολύ έχει να κάνει με τον τύπο μου αλλά και τις απαιτήσεις μιας θέσης».

-για το ενδεχόμενο ανανέωσης συμβολαίου:
«Θα είμαι χαρούμενος αν ο ΠΑΟΚ με χρειαστεί και για έναν ακόμη χρόνο. Όταν έρθει η στιγμή θα το συζητήσουμε. Τώρα πρέπει να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση για το Κύπελλο και τα πλέι-οφ».

-για την αποχώρηση του Γκαρσία και την απουσία του από τα αποδυτήρια:
«Τώρα μιλάμε λιγότερο. Εκείνα απλά ξεκουράζεται. Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και σπουδαίος χαρακτήρας. Στα αποδυτήρια είμαστε στεναχωρημένοι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν. Μας άρεσε που ήμασταν μαζί αλλά τώρα εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»,

¬-για τη λειτουργία της ομάδας μετά τον Σαββίδη
«Η παρουσία του Σαββίδη μας έδωσε σιγουριά. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε και δύσκολες στιγμές αλλά τώρα όλα είναι καλύτερα».

-τι κρατάει από όλα όσα τους έχει πει ο Σαββίδης:
«Μας λέει αρκετά και κυρίως κρατάω ότι θα είναι συνέχεια δίπλα μας και ότι από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός»

-τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό:
«Έχουν καλούς παίκτες και σύνολο. Μπορούμε κι εμείς να τους φτάσουμε και να ξεπεράσουμε. Ξέρει ο επενδυτής αλλά και ο προπονητής τι πρέπει να κάνουν».

Και… ψυχολόγος ο «Τράι»

12/04/2013
 Το ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό είναι χωρίς… αύριο και ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζει πως την Κυριακή δεν αρκεί μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα.

Και… ψυχολόγος ο «Τράι»
«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα», λέει το γνωστό ρητό και ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζει πως δεν μπορεί να φέρει ριζικές αλλαγές στην ΑΕΚ μέσα σε λίγα 24ώρα. Η «Ένωση» παίζει την… ύπαρξή της την Κυριακή κόντρα στον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και ο «Τράι» εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, αναμένεται να δουλέψει αρκετά στο ψυχολογικό, με τους ποδοσφαιριστές του.

Εκτός από προπονητής, ο «Κολοσσός» θα αναλάβει και το ρόλο του… ψυχολόγου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει τους παίκτες του με «κομμένα πόδια» στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ την Κυριακή. Έτσι, με «όπλο» την εμπειρία του, θα προσπαθήσει να τους διαχειριστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποβάλουν το άγχος και ταυτόχρονα να είναι σε κατάσταση εγρήγορσης σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Σήμερα η απολογία Αδαμίδη

Με καθυστέρηση μίας ημέρας θα γίνει η απολογία του Σταύρου Αδαμίδη. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απολογηθεί χθες (11/4) στον ανακριτή, με αποτέλεσμα να διανυκτερεύσει στης ΓΑΔΑ. Έτσι, σήμερα αναμένεται να βρεθεί πάλι στην Ευελπίδων και θα περιμένει τι ακριβώς θα συμβεί με την περίπτωσή του. Πάντως, το πιθανότερο σενάριο για τον 39χρονο δικηγόρο –επειδή η υπόθεσή του είναι περίπου ίδια με αυτή του Ανδρέα Δημητρέλου- είναι να μείνει ελεύθερος με κάποια εγγύηση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Σήμερα το sold out

12/04/2013
 Μόνο 500 εισιτήρια απέμειναν στα εκδοτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Σήμερα το sold out
Τα τελευταία… κομμάτια αναμένεται να βρουν σήμερα κάτοχο!

Περίπου 500 εισιτήρια απέμειναν χθες αδιάθετα για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, και φυσικά όλοι εκτιμούν ότι μέσα σε λίγες ώρες θα γίνουν και αυτά καπνός.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξει και το γεγονός ότι η τιμή τους είναι αρκετά μικρή, δηλαδή μόνο 17 ευρώ.

Σήμερα μαθαίνει για το… αύριο

12/04/2013
 Ο Άρης παίζει την κατηγορία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο σήμερα αναμένεται να μάθει για αν θα… υπάρχει μέχρι την Κυριακή.

Σήμερα μαθαίνει για το… αύριο
Μία από τις πιο κρίσιμες μέρες της ιστορίας του διανύει ο Άρης, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (12/4). Οι «κίτρινοι» δίνουν «μάχη» για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα με τον Αστέρα Τρίπολης την προσεχή Κυριακή, ωστόσο σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα εκδικάσει το αίτημα της ΠΑΕ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, με την απόφαση να αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς από αυτή εξαρτάται η βιωσιμότητα του συλλόγου.

Ήδη από την πλευρά τους, οι νομικοί σύμβουλοι του Άρη έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις τους για το δικαστήριο, ενώ αναμένεται να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ οι υπάλληλοί της, διάφοροι πιστωτές, ποδοσφαιριστές, αλλά και η «Λέσχη» με τον Ερασιτέχνη.

Παππάς στο Καραϊσκάκη

12/04/2013
 Ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Παππάς στο Καραϊσκάκη
Ο Ανδρέας Παππάς, με βοηθούς τους Καρατζίκα και Γεωργαράκο, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στο ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση ΑΕΚ-Πανθρακικός θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να είναι στο Άρης-Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών), Πάχος (Χίου).

ΑΕΚ - Πανθρακικός: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Πανιώνιος – SKODA Ξάνθη: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), Καρσιώτης (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Δελφάκης (Αρκαδίας).

Άρης - Αστέρας Τρίπολης: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κωσταράς (Αιτωλ/νίας), Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Βέροια - Πλατανιάς: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας), Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Θάνος (Γρεβενών).

ΟΦΗ - Ατρόμητος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς), Μπαλτάς (Αχαΐας), Ποντίκης (Πρέβεζας), Ντίτσος (Πρέβεζας).

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ιωαννίδης (Αργολίδας).

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Σίπκας (Πέλλας), Βέρρης (Λέσβου), Μάνταλος (Αθηνών).

Μώραλης: "Δυσπιστία και οικονομικά προβλήματα"

O Γιάννης Μώραλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την δυσπιστία του κόσμου στην Ελλάδα για το άθλημα.
Ο πρόεδρος της Super League μίλησε στην εκπομπή "TODAY" στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Το καλοκαίρι του 2012 βάλατε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Ήσασταν ο μοναδικός υποψήφιος και λάβατε 13 από τις 17 ψήφους με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να ψηφίζουν "απών". Καταρχάς γιατί αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα για την προεδρία σε μια εποχή που η οικονομική κρίση όχι μονό είχε χτυπήσει τη χώρα αλλά και το ποδόσφαιρο και τα προβλήματα θα ήταν μεγάλα;

"Είμαι 19 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δουλεύοντας στον Ολυμπιακό, ένα σωματείο με μεγάλη εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρήσαμε ότι είναι σκόπιμο να θέσω υποψηφιότητα για να βοηθήσω τον Συνεταιρισμό.

Με την εμπειρία που διαθέτω, να βοηθήσω και εγώ από τη πλευρά μου να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα. Γνωρίζω ότι ήταν δύσκολη περίοδος οικονομικά. Νομίζω όμως ότι είναι υποχρέωση όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο και δουλεύουν πολλά χρόνια σε ομάδες να δίνουν την βοήθεια τους. Σε αυτή τη λογική πάρθηκε η απόφαση να βάλω υποψηφιότητα. Με τον Ατρόμητο και την Δόξα που έλλειπαν είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και ήταν σύμφωνοι. Μόνο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν στήριξαν την δική μου υποψηφιότητα. Νομίζω ότι είναι λογικό με βάσει αυτά που γνωρίζουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

-Αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για έναν πρόεδρο της Λίγκας το γεγονός ότι προέρχεται από έναν σύλλογο; Πόσο δυσκολεύει η δυσκόλεψε αυτό το έργο σας;

"Στην δική μου περίπτωση για το ότι δεν με στήριξαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έπαιξε ρόλο η συγκεκριμένη χρονική περίοδος. Γιατί τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον είχε ψηφίσει για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Υπήρχε μια ένταση τότε και κάποιες ανταγωνιστικές ομάδες θεώρησαν πως η δική μου παρουσία δεν ήταν θετική. Δεν έχω κανένα παράπονο. Είχα βάλει ένα στόχο πως μέχρι το Μάρτιο θα αποδείξω σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ότι εγώ δεν μπήκα εδώ με χρωματικά ή οπαδικά κριτήρια, αλλά για να προσφέρω στον Συνεταιρισμό και θέλω να πιστεύω πως αυτό το οκτάμηνο το έχω αποδείξει".

Πιστεύετε θα ήταν καλύτερο για την Λίγκα να διοικείται από έναν τεχνοκράτη;

"Ναι πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να διοικείται η Λίγκα από έναν τεχνοκράτη. Θα μπορούσε αυτό το μοντέλο να λειτουργήσει καλύτερα, γιατί δεν θα υπήρχαν θέματα αμφισβήτησης. Ότι δηλαδή ανήκει σε κάποια ομάδα ή λειτουργεί υπέρ μιας ομάδας".

Στις πρώτες σας δηλώσεις ως πρόεδρος είχατε πει ότι στόχος είναι να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες; Όπως φαίνεται αυτό θα γίνει…

"Το είχα πει αυτό γιατί γνώριζα τις δυσκολίες πραγματικά. Πολλοί θεωρούν λάθος την δήλωση μου. Αν και αυτό θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο στην χώρα που ζούμε δεν υπάρχει κάτι το αυτονόητο. Τα πάντα αμφισβητούνται: οι νόμοι, τα εργασιακά κ.τ.λ.. Ο μεγάλος αγώνας που δόθηκε φέτος από όλους (Πολιτεία-ΕΠΟ-Λίγκα) ήταν να αντέξουν όλοι τις μεγάλες οικονομικές πιέσεις που έρχονται από προηγούμενα χρόνια. Δυο αγωνιστικές έμειναν μέχρι το τέλος θα τα καταφέρουμε πιστεύω να τελειώσουμε με 16 ομάδες. Θα τελειώσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα και αυτό ήταν κάτι σημαντικό".

Πόσο επηρέασε η οικονομική κρίση το ποδόσφαιρο; Θεωρείται ότι η κρίση εκτός από κακό έκανε και καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι αρκετές ομάδες στραφήκαν στους Έλληνες παίκτες που είναι και πιο φθηνοί;

"Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων είναι προ κρίσης. Δεν δημιουργήθηκαν με την κρίση. Όλοι γνωρίζουν πως δημιουργήθηκαν τα χρέη στον Άρη, την ΑΕΚ που μπήκε στο άρθρο 44 και παρόλα αυτά κατάφερε να δημιουργήσει ξανά χρέη, τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο. Η κρίση απλά στέρησε λύσεις και έσοδα. Εκεί έπαιξε ρόλο η κρίση. Στην λύση του προβλήματος και όχι στην δημιουργία του. Δεν υπάρχουν χορηγοί και επενδυτές. Τα εισιτήρια είναι λίγο μειωμένα αλλά δεν έρχονται διαφημίσεις. Κατά την άποψη μου η κρίση αποδείχθηκε θετική για το ποδόσφαιρο. Αν οι ομάδες λειτουργούσαν όπως φέτος, χωρίς σπατάλες και με προσοχή στα οικονομικά, σε βάθος χρόνου θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους".

Εσείς μείνατε ικανοποιημένος από την φετινή εικόνα του πρωταθλήματος;

"Έχω μείνει ικανοποιημένος από την εικόνα του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα βλέπω και όλα θετικά. Προβλήματα υπάρχουν και τα γνωρίζω".

Ποια ήταν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ως Λίγκα φέτος, αλλά και εσείς προσωπικά ως πρόεδρος;

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Λίγκας διαχρονικά είναι η δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο ποδόσφαιρο. Το δεύτερο, είναι η οικονομική κατάσταση των ομάδων. Όταν αγωνιούμε κάθε εβδομάδα για οφειλές προς παίκτες, δημόσιο, προμηθευτές και αν θα μπορέσει μία ομάδα να σφραγίσει εισιτήρια, αν θα πάρει ενημερότητα, αν θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών ή εάν θα γίνουν και οι 8 αγώνες. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν είναι αυτό που θέλουμε, όπως και αρκετές εγκαταστάσεις. Η συμπεριφορά των φιλάθλων συνολικά δεν είναι η επιθυμητή. Έχουμε διαιτησίες που ήταν και κακές. Δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με την εικόνα, αλλά με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αντέξαμε και τα φέραμε εις πέρας".

Υπήρχε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς όπως την ΕΠΟ, την Πολιτεία, την Αστυνομία; Τι γίνεται με τον ΟΠΑΠ και τη NOVA;

"Είχαμε καλή έως άριστη συνεργασία με τη NOVA. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο λήγει τον έκτο μήνα του 2015, οπότε έχουμε ακόμα 2 χρόνια και δεν τίθεται κανένα θέμα. Με τον ΟΠΑΠ μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί νέα σύμβαση για τα επόμενα δυο χρόνια, ύψους 13 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή 26 εκατ. ευρώ συνολικά. Υπάρχουν όμως και ρήτρες για επεισόδια κ.τ.λ. αλλά ήμαστε σε καλό επίπεδο. Βέβαια θα πρέπει και ο ΟΠΑΠ να δει και το θέμα των ανανεώσεων των φανελών με τις ομάδες. Με το θέμα της Πολιτείας, υπάρχει ο Γιάννης Ιωαννίδης που προέρχεται από τον αθλητισμό και μόνο το ότι διαδέχθηκε άτομα που δεν γνώριζαν το κομμάτι του αθλητισμού είναι θετικό. Υπάρχουν διαφωνίες και διαφορές αλλά ξέρουμε για το τι συζητάμε που είναι το βασικό και υπάρχει διάθεση για κοινές λύσεις για το καλό του αθλήματος. Στην Λίγκα αυτόν τον καιρό υπάρχει καλό κλίμα. Διαφωνίες υπάρχουν αλλά είναι μικρές".

Τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση;

"Πέρσι η τιμωρία των ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση ήταν να μπορούν να κάνουν τρείς μεταγραφές το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα Ελλήνων ή ξένων και απεριόριστες κάτω των είκοσι τεσσάρων ετών. Ήταν συνειδητή επιλογή και στοχευόμενη για να προωθήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να ελληνοποιήσουμε το ποδόσφαιρο μας. Να πέσουν και οι τιμές. Αρχικά ήταν ο υποβιβασμός, όμως αντικειμενικά δεν μπορούσαν να υποβιβαστούν αυτές οι ομάδες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Τον Μάρτιο που ήρθε η ΕΠΟ και λέει ότι 7 με 8 ομάδες είχαν πρόβλημα μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει πρωτάθλημα χωρίς αυτές τις ιστορικές και εμπορικές ομάδες. Αν είχε συμβεί αυτό θα κατέρρεαν όλα. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ο ΟΠΑΠ και οι χορηγίες. Θα κατέρρεε το σύστημα. Έτσι με πλειοψηφία αποφασίσαμε να μην υποβιβαστούν. Φέτος λέμε να είναι οι ίδιες ποινές αλλά να τις ελαφρύνουμε.

Έτσι για φέτος δώσαμε συν 4 ανανεώσεις η επεκτάσεις συμβολαίων. Ναι, τα χαλαρώσαμε τα μέτρα. Σέβομαι το επιχείρημα προέδρων που λέει ότι δεν μπορεί εμείς να ήμαστε σωστοί και τυπικοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ποδοσφαιριστές (εφορία κ.τ.λ.) και να ανταγωνιζόμαστε σε ευθεία γραμμή τις προβληματικές ομάδες που χρωστούν παντού. Είναι σωστή η άποψη, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε και λέμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα σκληρά ή να κοιτάξουμε το συμφέρων όλων μας γίνεται το δεύτερο. Πάντως ο Ιούνιος του 2015 θα είναι ορόσημο, γιατί λήγουν τα συμβόλαια με ΟΠΑΠ και NOVA και θα πρέπει να επανέλθουμε και σε μικρότερο αριθμό ομάδων από 18 που θα γίνει του χρόνου. Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστούν επενδυτές.  Ένα από τα θετικά σημεία του φετινού πρωταθλήματος είναι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ που δημιούργησε μια άλλη προοπτική στον σύλλογο".

Μέσα στα κριτήρια αδειοδότησης είναι και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Όμως βλέπουμε πως αρκετά γήπεδα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πρόσφατα έπεσε ένας πυλώνας στο Θόδωρος Βαρδινογιάννης ενώ στο γήπεδο των Ζωσιμάδων ο αγωνιστικός χώρος είναι τραγικός. Τι κάνει η Λίγκα για αυτά;

"Στο θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων δεν έχει καμία σχέση η Λίγκα. Ούτε μπορεί να δώσει άδεια καταλληλότητας. Αυτά είναι θεματα άλλων φορέων. Εμείς παίρνουμε την άδεια ότι μπορεί να τελεστεί εκεί αγώνας και ορίζουμε το παιχνίδι. Υπάρχει θέμα με τους αγωνιστικούς χώρους κάποιων γηπέδων, όπως αυτό της Κέρκυρας, του ΠΑΣ Γιάννενα και της Βέροιας που θα πρέπει να διορθωθούν. Πήραμε απόφαση ότι του χρόνου δεν θα ξαναδούμε φαινόμενα, όπως με μια βροχή να γίνεται ο αγωνιστικός χώρος χάλια. Θα μου πείτε πως θα γίνει αυτό, όταν πολλά από τα γήπεδα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία αθλητισμού και δεν είναι ευθύνη των ΠΑΕ. Επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να δώσει λεφτά και από την στιγμή που θέλουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν θα πληρώσουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ για να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι. Η Λίγκα δίνει χρήματα για την συντήρηση τους. Όμως τώρα θα χρειαστεί οι πρόεδροι να επενδύσουν ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ για να παίζουμε σε ανθρώπινα γήπεδα για το καλό όλων μας. Ντρέπομαι το 2013 να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Υπάρχει όμως σταδιακή βελτίωση. Παλιά τα γήπεδα που είχαν τέτοια προβλήματα ήταν περισσότερα και τώρα είναι μόνο τρία".

Για να μην λέμε ότι για όλα φταίει η Λίγκα, ποιος είναι ο ρόλος της και ποιες οι ευθύνες της;

"Η Λίγκα είναι ένας εμπορικός συνεταιρισμός με στόχο να αυξήσει στα έσοδα των μελών της. Γιατί μέσα από την αύξηση εσόδων και αν επενδυθούν σωστά θα επέλθει και η βελτίωση των εγκαταστάσεων, η βελτίωση της ποιότητας του ποδοσφαίρου με καλύτερους ποδοσφαιριστές, η ανάπτυξη των Ακαδημιών και το σωστό σκάουτινγκ. Δεν είναι αύξηση εσόδων για να τα βάλουμε στην τσέπη μας. Γιατί υπάρχει μια παρανόηση ότι μας ενδιαφέρει μόνο να βγάλουμε λεφτά. Από την στιγμή που πρόκειται για επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρίες, αυτός είναι ο σκοπός.

Προφανώς υπάρχει η ιστορία, η φανέλα, το συναίσθημα, αλλά υπάρχει και η επιχειρηματικότητα. Πρέπει οι ομάδες να έχουν έσοδα  και να μπορούν να βγάζουν κέρδη. Αρκεί τα έσοδα και τα κέρδη να επανεπενδύονται για ποδοσφαιρικούς λόγους. Επίσης στις αρμοδιότητες της Λίγκας είναι και η οργάνωση των αγώνων. Εκεί όμως είμαστε πολλοί. Η αστυνομία που είναι της Πολιτείας και η διαιτησία που είναι της Ομοσπονδίας. Δεν έχει αρμοδιότητα η Λίγκα να επιβάλλει στις ομάδες αν θα δώσουν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης των δύο ΠΑΕ".

Εάν πάνε χωρίς εισιτήρια 1000 οπαδοί είτε του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού, είτε της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο που δεν έχει συναινέσει η γηπεδούχος ομάδα τι πρέπει να γίνει;

"Όταν μια ομάδα μετακινεί κόσμο έχει και την ευθύνη. Υπάρχουν τα μέτρα που εφαρμόζει η αστυνομία και η γηπεδούχος. Αν όμως γίνουν επεισόδια λέμε πως φταίει η πάντα Λίγκα και δεν κοιτάμε αν τα μέτρα της αστυνομίας ήταν σωστά ή όχι. Όταν μια ομάδα δεν θέλει να διαθέσει εισιτήρια σε μια άλλη για δικούς της λόγους, η ακόμα και όταν η αστυνομία απαγορεύσει την διάθεση εισιτηρίων και μαζευτούν 1000 οπαδοί και αποφασίσουν να πάνε στο γήπεδο, τι επιλογές έχουμε; Η πρώτη είναι η αστυνομία μακριά από το γήπεδο να κόψει την πρόσβαση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χρήση δακρυγόνων, συγκρούσεις και άλλα. Πως αλλιώς θα κόψει 1000 ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι και οι πιο ήρεμοι του κόσμου; Με το να τους πει παρακαλώ παιδιά μην περάσετε; Η δεύτερη λύση είναι να πουν ότι αφού 'ήρθατε, να σας αφήσουμε να μπείτε'. Όμως έρχεται η γηπεδούχος ομάδα και λέει πολύ σωστά ότι δεν είναι δικοί της οπαδοί, πως μπαίνουν μέσα με το έτσι θέλω και ενώ καμιά φορά δεν πληρώνουν, κάνουν επεισόδια, σπάνε καθίσματα, και αναρωτιούνται μετά άπαντες ποιος θα πληρώσει τη ζημιά. Θα σου πει η φιλοξενούμενη ομάδα εγώ δεν πήρα εισιτήρια και δεν έχω ευθύνη.

Έτσι οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι. Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν έχουμε την σωστή νοοτροπία στην χώρα μας. Δεν πάνε για παράδειγμα 2000 Άγγλοι με το ζόρι στο γήπεδο όταν η ομάδα τους δεν έχει πάρει εισιτήρια. Αν όμως πάνε έχουν απέναντι τους ένα κράτος σκληρό, με κανόνες και ξέρουν πως θα πάνε κατευθείαν «μέσα». Το έχω πει ότι πρέπει να γίνονται συλλήψεις σε φυσικά πρόσωπα. Δεν αλλάζει κάτι με το να πληρώνουν πρόστιμα οι ομάδες. Θέλει σωστή εφαρμογή μέτρων. Υπάρχει όμως πλήρης ατιμωρησία.

Στον Ολυμπιακό είχε επιβληθεί σε ορισμένους οπαδούς που είχαν προκαλέσει επεισόδια, να παρουσιάζονται στο τμήμα σε κάθε αγώνα της ομάδας. Σας πληροφορώ ότι δεν είχαν χάσει ούτε ένα ματς είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ουδείς τους αναζητούσε. Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο αγωνιζόμαστε. Στο κράτος που ζούμε δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Όπως και το οικονομικό όπου φτάνει μια ομάδα να χρωστάει 100 εκατ. ευρώ, αντί με το που έφτανε στα 10 εκατ. ευρώ να... κοβόταν".

Αποφασίστηκε του χρόνου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Αντέχει η Λίγκα τόσες ομάδες;

"Ποδοσφαιρικά είναι λάθος οι 18 ομάδες. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις που τις έχουμε αναφέρει επανειλημμένως. Είναι πολλές οι 18 ομάδες, όπως ήταν πολλές και οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Τώρα έγιναν δυο και αυτό είναι ένα βήμα. Πρέπει να ανακοινώσουμε εγκαίρως στους φιλάθλους ότι το 2015-16 οι ομάδες θα είναι 16 ή πως στοχεύουμε την στην πενταετία να ήμαστε 14 ομάδες. Θα γίνει αυτή η κουβέντα στην Λίγκα μέχρι τον Ιούνιο".

Το γεγονός ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα φορτωθεί με τις 18 ομάδες και είναι και χρονιά Μουντιάλ, σας έβαλε σε σκέψεις να καταργηθούν τα πλέι οφ;

"Είναι δεσμευτικά τα πλέι οφ από την σύμβαση μας με τη NOVA. Ακόμα και αν υπήρχε αυτή η σκέψη περί κατάργησή τους μέσα στη Λίγκα, όπως σας είπα η συζήτηση περιττεύει".

Τι παρανόηση υπήρξε με τις ημερομηνίες των πλέι οφ φέτος; Γιατί δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα με τον τελικό Κυπέλλου, που τελικά θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου και θα μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από την λήξη του πρωταθλήματος μέχρι την έναρξη των αγώνων κατάταξης;

"Δεν γνωρίζω τους λόγους που δεν μπόρεσε να γίνει η αλλαγή στην ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου από την ΕΠΟ. Γνωρίζω όμως την διαδικασία που έγινε. Ζητήσαμε να γίνει μεταφορά του Κυπέλλου, όπως είχε γίνει και τη περσινή σεζόν που ο τελικός διεξήχθη τέλη Απριλίου. Ο τελικός είχε οριστεί από τη διοίκηση Πιλάβιου, όμως εγώ δεν βλέπω πρόσωπα, αλλά φορείς. Πιστεύω ότι έπρεπε να είχε αλλάξει ο τελικός. Θέλαμε να γίνει στις 27 Απριλίου και μετά να αρχίσουν και τα πλέι οφ, γιατί σύμφωνα με τον ΚΑΠ τα πλέι οφ πρέπει να ξεκινάνε μετά τον τελικό Κυπέλλου.

Επίσης θέλαμε να γίνει νωρίς ο τελικός για να μην τελειώσουν αργά και τα πλέι οφ, γιατί η 4η ομάδα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις 17 η 18 Ιουλίου. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πιθανότατα να ήταν δεσμευτικό το συμβόλαιο του ΟΤΕ που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΠΟ. Άλλο επιχείρημα είναι ότι ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να έχουν οι παίκτες παιχνίδια στα πόδια τους μέχρι βαθιά στον Μάιο, ώστε μην κάθονται μέχρι τις 7 Ιουνίου που έχει αγώνα η Εθνική. Πάντως το ποδόσφαιρο έπρεπε να το είχε προλάβει. Μας δόθηκε μεν η εναλλακτική λύση που ήταν και αντίθετη με τον ΚΑΠ, εφόσον όμως συμφωνήσουν όλες οι ομάδες να γίνουν δυο αγώνες για τα πλέι οφ πριν τον τελικό Κυπέλλου, όμως ο ΠΑΟΚ ήθελε να δοθεί ένας αγώνας και από την στιγμή που δεν υπήρχε ομοφωνία δεν προχώρησε το θέμα".

Εδώ δεν καταφέρατε να προγραμματίσετε το θέμα με τα πλέι οφ και τον τελικό πως θα καταφέρετε να προγραμματίσετε του χρόνου το πρωτάθλημα που είναι και χρόνια Μουντιάλ και θα έχει και πλέι οφ και περισσότερες αγωνιστικές λόγω των 18 ομάδων;

"Τον Μάϊο φέτος θα έχουμε οριστικοποιήσει από κοινού το πρόγραμμα για του χρόνου. Θα τα βάλουμε κάτω: αγώνες Κυπέλλου, πλέι οφ, αργίες, φιλικά Εθνικής και θα έχουμε καταλήξει μέσα στο Μάϊο η τον Ιούνιο. Βέβαια του χρόνου θα έχει περισσότερα παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές θα κουραστούν λίγο παραπάνω, αλλά εσείς οι δημοσιογράφοι δεν λέτε πως οι στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους; Αυτή την χρονιά θα έχουν".

Υπάρχει πρόβλημα με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος; Πότε θα γίνει;

"Πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Με δεδομένο τις 18 ομάδες το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίτερα. Το συζητάμε για 17 με 18 Αυγούστου".

Ξεκινήσατε ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αρχικά με το 'μια μπάλα για τα παιδιά', πραγματοποιήσατε το 1ο διεθνές σεμινάριο Footballabout, τώρα ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του «Ευ Αγωνίζεσθαι», αλλά και ένα πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτά τα προγράμματα και που αποσκοπούν;

"Η σκέψη όταν ανέλαβα ήταν και 1000 προβλήματα να είχαμε, και το χειρότερο ποδόσφαιρο να είχαμε, θα έπρεπε να βγει η Λίγκα προς τα έξω, προς την κοινωνία, για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Δεν θα βγει εκτός προϋπολογισμού η Λίγκα αν δώσει μερικές μπάλες στα παιδιά ή μαζέψει μερικές φιάλες αίμα ή κάνει σεμινάρια για Ακαδημίες ή ένα διεθνές σεμινάριο. Αρά το θέμα κοινωνικής ευθύνης είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δεν είναι το κερασάκι στη τούρτα και να λείπει η τούρτα. Αυτό κάποια στιγμή θα το εκτιμήσουν οι φίλαθλοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 1.100.000 εισιτήρια. Ποιο άλλο θέαμα στην Ελλάδα έχει περισσότερο κόσμο; Αντί να κάνουμε προσπάθεια να το βελτιώσουμε το πυροβολούμε. Το γνωρίζω ότι έχουμε πολλά προβλήματα αλλά προσπαθούμε να τα φτιάξουμε".

Πότε θα είναι έτοιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο να διεξαχθούν ντέρμπι με την συμμετοχή των οπαδών και των δυο ομάδων;

"Είδατε όταν λέω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτονόητα πράγματα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Στην χώρα μας θα αργήσουμε αρκετά να δούμε οπαδούς του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη ή του Άρη στη Τούμπα. Είναι ντροπή να μην μπορούμε να διοργανώσουμε ένα ντέρμπι στο οποίο να συμμετέχουν οι οπαδοί και των δυο ομάδων. Όμως αυτό γίνεται και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ και στο πόλο και σε άλλα αθλήματα. Δεν είναι παθογένεια που γέννησε το ποδόσφαιρο. Μικρές μειοψηφίες επιβάλλονται στη πλειοψηφία. Πρέπει και οι οπαδοί να βοηθήσουν προς αυτό".

Το καλοκαίρι θα οδηγηθείτε σε νέες εκλογές για την Προεδρία της Λίγκας η θα παραμείνετε και για 2ο χρόνο όπως προβλέπει το καταστατικό;

"Οι προηγούμενοι πρόεδροι έφυγαν στον ένα χρόνο. Όμως δεν ήταν εκτελεστικοί. Είχαν επιχειρήσεις, καράβια και ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα εκμεταλλευτώ την διετία. Το αν θα παραμείνω και του χρόνου θα είναι κατόπιν επιβεβαίωσης από το σώμα του Συνεταιρισμού".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου