ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Είναι ελαφριά η νέα μπάλα"

"Είναι ελαφριά η νέα μπάλα"

Ολυμπιακός και Εφές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με τη νέα επίσημη μπάλα της Euroleague, την Spalding. Έχει διαφορές με τις προηγούμενες, με κυριότερο χαρακτηριστικό πως είναι πιο ελαφριά, όπως δήλωναν οι παίκτες, και ακόμη βρίσκονται σε περίοδο εξοικείωσης μαζί της.
Στην προημιτελική φάση της Euroleague, οι οκτώ ομάδες αγωνίστηκαν με τη νέα επίσημη μπάλα της διοργανώτριας αρχής, την φημισμένη Spalding. Έχει ορισμένες διαφορές με τις προηγούμενες, με κυριότερο το ότι είναι περισσότερο ελαφριά. Το γεγονός πως είναι λιγότερο βαριά ήταν κάτι που το σχολίαζαν οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός - Εφές στο ΣΕΦ, οι οποίοι βέβαια τις τελευταίες μέρες κάνουν προπονήσεις με τις συγκεκριμένες μπάλες ώστε να εξοικειωθούν μαζί τους.
Όταν ο κάθε παίκτης έχει συνηθίσει να σουτάρει με συγκεκριμένο τρόπο, "ζυγίζοντας" όπως πρέπει το χέρι του με το συνήθης βάρος που έχει μία μπάλα, όταν αυτό αλλάζει σαφώς και επηρεάζει τους αθλητές.

Οι περισσότερο τόνιζαν πως "είναι περισσότερο ελαφριά αυτή η μπάλα", ενώ και κατά την διάρκεια του αγώνα θα παρατηρήσατε, σε ορισμένες φάσεις, πως όταν έβρισκε στεφάνη έκανε ορισμένα.... παιχνίδια, μέχρι να καταλήξει να μπει ή να βγει από το καλάθι.

Το γεγονός, βέβαια, το ανέφεραν τόσο οι αθλητές του Ολυμπιακού, όσο και της Εφές. Κανείς, όμως, δεν το είπε σαν δικαιολογία, αλλά σαν μία νέα κατάσταση στην οποία οφείλουν να συνηθίσουν και να προσαρμοστούν.

Για τη νέα μπάλα, και σε ερώτηση για το αν επηρέασε τους παίκτες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Είναι καλό να ρωτήσετε τους παίκτες. Η μπάλα είναι πολύ καλή, αλλά όταν δεν είναι παιγμένη δυσκολεύει. Αν το βάλεις στο μυαλό σου ότι έχεις πρόβλημα με την μπάλα θα αρχίσεις να αστοχείς. Όλα είναι στο μυαλό μας. Αν πιστέψουμε πως η μπάλα είναι καλή, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου