ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Champions League:Αποτελεσματα πρωτης ημερας-Preview: Γιουβέντους-Μπάγερν-Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν (videos)

 Champions League:Αποτελεσματα πρωτης ημερας-Preview δευτερης ημερας (videos)

10/04/2013

Μόνος μου κι όλοι σας…

Ο πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, Κριστιάνο, οδήγησε την Ρεάλ στα ημιτελικά αφού έβαλε όσα γκολ και η Γαλατά σε 2 παιχνίδια. Το 3-2 των Τούρκων ήταν… λίγο για να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου ματς!

Μόνος μου κι όλοι σας…
Η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα με 3-2 στην έδρα της Γαλατά, αφού το 3-0 του πρώτου ματς ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να ανατραπέι. Ο Κριστιάνο με γκολ στο 8’ έκανε την «βασίλισσα» να… χαλαρώσει και οι Τούρκοι, παρότι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια και το γύρισαν σε 3-1 στο 72’, δεν έκαναν άλλη ευκαιρία μετά. Και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Ρονάλντο, έβαλε ακόμη ένα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Το ματς:

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα σε κανέναν να ονειρεύεται και με το σκεπτικό αυτό, μπήκε μέσα στο Τουρκ Τέλεκομ να καθαρίσει τον αγώνα από νωρίς. Και με τον συνήθη ύποπτο, το έκανε. Στο 8ο λεπτό ο Κεντίρα πάσαρε παράλληλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έβαλε το 10ο γκολ το Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας το 1-0 για την βασίλισσα στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το υπόλοιπο πρώτο μέρος ήταν απλά ένα ματς χωρίς άγχος. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο γήπεδο, είχε περισσότερες ευκαιρίες αλλά η Γαλατά δεν τα παρατούσε και προσπαθούσε να ικανοποιήσει τους οπαδούς της που γέμισαν το γήπεδο. Το 1-0 του πρώτου μέρους ήρθε φυσιολογικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρονάλντο έχασε τεράστια ευκαιρία μόνος του να κάνει το 2-0 και στην επόμενη φάση, ο Εμπουέ (58’) με έναν κεραυνό έκανε το 1-1 και έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι Τούρκοι αναθάρρησαν και πίεζαν αφού ήθελαν τη νίκη, και στο 70’ ο Σνάιντερ με ωραία ενέργεια έκανε το 2-1. Το γήπεδο ξεσηκώθηκε και ο Ντοργκμπά με τακουνάκι (72’) έκανε το 3-1.

Η Γαλατά ήθελε δύο γκολ ακόμη και πίεζε παντού αλλά η Ρεάλ σοβαρεύτηκε, πάγωσε τον ρυθμό και αυτή ήταν που έχανε ευκαιρίες. Και στο 92’, ο συνήθης ύποπτος, Κριστιάνο Ρονάλντο, έβαλε το ενδέκατο γκολ στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας στις δύο αναμετρήσεις με τους Τούρκους όσα έβαλαν οι αντίπαλοί του, οδηγώντας την «βασίλισσα» στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Galatasaray vs Real Madrid 3:2 HIGHLIGHTS από footballdaily1

Ενδεκάδες:


Γαλατάσαραϊ(Τερίμ): Μουσλέρα, Γκοκχάν Ζαν, Καγιά, Εμπουέ(80’Ελμάντερ), Άλτιντοπ(46’Άμραμπατ), Ινάν, Μέλο, Ριέρα, Σνάιντερ, Ντρογκμπά, Μπουλούτ(63’Σάμπρι)

Στον πάγκο: Ίσκαν, Μπαλτά, Σαριόγλου, Γιλμάζ, Κουρτουλούγκ

Ρεάλ Μαδρίτης(Μουρίνιο): Λόπεθ, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Εζίλ(81’Αλμπιόλ), Εσιέν(31’Αρμπελόα), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν(76’Μπενζεμά)

Στον πάγκο: Κασίγιας, Μαρσέλο, Καγεχόν, Μοράτα

Υπάρχει Θεός…

Ούτε ο Θεός το ήθελε να αποκλειστεί η Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί, με δύο γκολ μετά το 90’ επικράτησαν 3-2 της Μάλαγα και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Υπάρχει Θεός…
Έχασε τα άχαστα…

Έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, την δεύτερη με γκολ οφ σάιντ του Ελισέου.

Όμως με δύο γκολ μετά το 90’ από τον Ρόις και τον Σαντάνα πανηγύρισε την πρόκριση και έδειξε πως ο Θεός υπάρχει και αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιωσύνη, επικρατώνας 3-2.

Η Μάλαγα άνοιξε το σκορ με τον Χοακίν (25’), ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε σύντομα (40’), όμως ο Ελισέου (82’) ξανάβαλε τους Ισπανούς σε θέση πρόκρισης. Κάπου εκεί όλα άλλαξαν!

Ο Ρόις σκόραρε στο 91’ έφερε τα πάντα στα ίσα και ο Σαντάνα ολοκλήρωσε το θαύμα δύο λεπτά αργότερα. Η Μπορούσια πέρασε στην επόμενη φάση, ήταν σαφώς ανώτερη στα δύο παιχνίδι και πλέον… πάει να γράψει ιστορία.

Το ματς:

Μακριά από τον καλό της εαυτό στα πρώτα 45 λεπτά, η Ντόρτμουντ είχε καθολική υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στα καρέ του Καμπαγέρο. Οι Ισπανοί, ήξεραν πως αν κρατήσουν τους Γερμανούς μακριά από τα καρέ τους, είναι προσεκτικοί στις επιθέσεις τους και δεν αφήσουν κενά τότε κάτι μπορούν να καταφέρουν. Αυτό το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα, προηγήθηκαν με τον Χοακίν, ο οποίος άλλαξε πολύ ωραία τη μπάλα με τον Ίσκο.

Η Ντόρτμουντ είχε την μπάλα στα πόδια της, δεχόταν πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου, κάτι το οποίο την… «μπλόκαρε» σε μεγάλο βαθμό. Σε μία από τις ελάχιστες φορές (ίσως και η μοναδική) που η Μάλαγα βρέθηκε εκτεθειμένη, οι Γερμανοί το εκμευταλλεύτηκαν και με άριστη ασίστ από τον Ρόις και άψογο τελείωμα του Λεβαντόφσκι, έφεραν τα πάντα στα ίσια. Το 1-1 του πρώτου μέρους, έδινε την πρόκριση στη Μάλαγα και με αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπορούσια να πιέζει, να προσπαθεί τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Ισπανών, όμως να μην βρίσκει τις λύσεις που θα ήθελε. Ο Κλοπ ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο τον Σαχίν και Σίμπερ, παίκτες οι οποίοι έδειξαν να «ξεμπλοκάρουν» για λίγο την ανάπτυξη των γηπεδούχων, η οποία έμοιαζε μονοδιάστατη.

Κόντρα στην εικόνα και την ροή της αναμέτρησης η Μάλαγα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Σε μια από τις επιθέσεις της Ντόρτμουντ, η Μάλαγα βρήκε χώρο, βγήκε στην κόντρα και ο Μπαπτίστα βρέθηκε απέναντι από τον Βαϊντερφέλερ. Αφού πλάσαρε, ο Ελισέου, ο οποίος προερχόταν από θέση οφ σάιντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και προσπάθησε να βάλει «ταφόπλακα» στις διαθέσεις των Γερμανών. Αυτοί… δείχνουν αποφασισμένοι να μην χάσουν ποτέ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόις αναζωπύρωσε τη φλόγα, για να έρθει ο Σαντάνα να δείξει γιατί η Ντόρτμουντ είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και άξιζε να περάσει.

szólj hozzá: D3-2M www.fasthighlights.com

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (73’ Σαχίν), Γκουντογκαν (86’ Χούμελς), Μπλαστσικοφτσκι (73’ Σίμπερ), Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Κελ, Λέιτνερ, Γκροσρόις.

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Σάντσεθ, Αντούνες, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87’ Πορτίγιο), Ντούντα (74’ Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (83’ Σάντα Κρουζ).

Στον πάγκο: Καμενί, Λουγκάνο, Παιζόν, Πορτίγιο, Σαβιόλα.

Διαιτητής: Τόμσον (Σκωτία)
Βοηθοί: Ρόουζ (Σκωτία), Ρος (Σκωτία)
Γήπεδο: «Ιντούνα Παρκ»

Champions League Preview

Preview: Γιουβέντους-Μπάγερν

09/04/2013
 Το 2-0 του Μονάχου δίνει σαφές προβάδισμα στην Μπάγερν απέναντι στη Γιουβέντους εν όψει της ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League την Τετάρτη στο Τορίνο.

Preview: Γιουβέντους-Μπάγερν
Ο πρώτος λόγος ανήκει στην Μπάγερν, αλλά η Γιουβέντους θέλει να έχει τον τελευταίο. Τα δύο μεγαθήρια της Ευρώπης κοντράρονται στη ρεβάνς του 2-0 του Μονάχου, με τους Βαυαρούς να έχουν προβάδισμα αλλά τους «μπιανκονέρι» να δηλώνουν έτοιμοι για μάχη.

Η «Γιούβε» προέρχεται από το 2-1 επί της Πεσκάρα και καλπάζει προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχούς τίτλου στη Serie A. Ο Αντόνι Κόντε, ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς τιμωρημένοι είναι οι Αρτούρο Βιδάλ και Στέφαν Λιχτστάινερ. Η Μπάγερν κατέκτησε και μαθηματικά τον 23ο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2010 από την 28η αγωνιστική, χάρη στο 1-0 στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ που τη διατήρησε στο +20 απέναντι στη Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κρόος και Μπαντστούμπερ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές συνολικά, όλες στους ομίλους. Τη σεζόν 2004/05, η Γιουβέντους είχε νικήσει 1-0 στο Μόναχο και το Τορίνο, την επόμενη περίοδο οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους με 2-1, ενώ το 2009/10 μετά το 0-0 στη Γερμανία οι Βαυαροί θριάμβευσαν 4-1 στην Ιταλία. Η «Γηραιά Κυρία» έχει 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία, ενώ η Μπάγερν έχουν 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες στην Ιταλία.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Στο όριο των καρτών είναι από πλευράς Γιουβέντους οι Τζόρτζιο Κιελίνι και Κλαούντιο Μαρκίζιο, ενώ από πλευράς Μπάγερν οι Ντάντε, Μάριο Μάντζουκιτς, Φίλιπ Λαμ και Λουίς Γκουστάβο.

Πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους (Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ίσλα, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τζοβίνκι, Βούτσινιτς.

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Preview: Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν

09/04/2013
 Η ελλιπής Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς του 2-2 της Γαλλίας για τα προημιτελικά του Champions League.

Preview: Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν
Παρούσα για έκτη συνεχή χρονιά στα ημιτελικά του Champions League θέλει να είναι η Μπαρτσελόνα. Για να τα καταφέρει θα πρέπει το βράδυ της Τετάρτης να ξεπεράσει τις απουσίες και την Παρί Σεν Ζερμέν, που παρά το 2-2 ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με πίστη για ανατροπή.

Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα συνέτριψε με 5-0 τη Μαγιόρκα το Σάββατο και διατηρεί τη διαφορά 13 βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ματς του «Καμπ Νου», ωστόσο, θα έχει σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Μασεράνο (είναι και τιμωρημένος) και Πουγιόλ, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον ο νεαρός Μπαρτρά θα παίξει δίπλα στον Πικέ στο κέντρο της άμυνας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λιονέλ Μέσι, που είχε τραυματιστεί στο πρώτο ματς.

Η Παρί μετά το 2-0 επί της Ρεν διατηρεί διαφορά επτά βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ στη Ligue 1. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπλεζ Ματουιντί, ενώ οι Τιάγκο Μότα, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά και τη σεζόν 1994/95, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αποσπά 1-1 στη Βαρκελώνη και να προκρίνεται με 2-1 στη ρεβάνς. Τρία χρόνια μετά, οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 1-0 τους Παριζιάνους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Τον περασμένο Αύγουστο σε φιλικό που έγινε στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2 με την «Μπάρτσα» να νικά 4-1 στα πέναλτι. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στην έδρα τους απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ η Παρί έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στην Ισπανία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς. Στο όριο των καρτών είναι για την Μπαρτσελόνα οι Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Αντριάνο και Άλεξ Σονγκ, ενώ για την Παρί οι Τιάγκο Σίλβα και Εζέκιελ Λαβέτσι.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Άλμπα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Σάντσες (Μέσι), Βίγια.

Παρί (Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας, Μπέκαμ, Βεράτι, Παστόρε, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου