ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Να το γιορτάσουμε με τον κόσμο»

«Να το γιορτάσουμε με τον κόσμο»

12/04/2013
 Νίκη και καλό ποδόσφαιρο προκειμένου να γιορτάσει ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του τίτλου μαζί με τον κόσμο του, θέλει ο Ιμπαγάσα εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Να το γιορτάσουμε με τον κόσμο»
Ο Ολυμπιακός την Κυριακή φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και ο Αριέλ Ιμπαγάσα με δηλώσεις του στη NOVA τόνισε ότι το ματς αυτό θα είναι μία καλή ευκαιρία να γιορτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με τον κόσμο τους την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο, ο Αργεντινός μέσος, ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως το ματς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επισήμανε ότι η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων, όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι, δεν παίζει ρόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιμπαγάσα:

Αριέλ, ενώ έχετε εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο, αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό. Παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, συμφωνείς πως πάντα είναι σημαντικό ένα ντέρμπι «αιωνίων»;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα το έχουμε ήδη κερδίσει και η βαθμολογική διαφορά είναι μεγάλη. Όμως, ένα ντέρμπι είναι πάντα σημαντικό, με την έννοια πως ο κόσμος μας θέλει να κερδίσουμε. Και έτσι εμείς αυτό που θέλουμε είναι να προετοιμαστούμε καλά, να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Ελπίζουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι».

Η σημαντική διαφορά των 37 βαθμών που σας χωρίζει απ' τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Φαντάζομαι, όμως, πως δεν φέρνει εφησυχασμό σε εσάς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Όχι, η βαθμολογική διαφορά δεν έχει καμία σημασία. Γιατί για τους αντιπάλους μας είναι μία απ' τις τελευταίες ευκαιρίες τους για να περάσουν στα πλέι οφ. Επομένως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε είναι όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Είναι ένα ντέρμπι. Ένα παιχνίδι όπου παίζονται πολλά πράγματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά, να το κερδίσουμε. Και ελπίζουμε ο κόσμος να το απολαύσει».

Το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ είναι ένα καλό μάθημα για το πώς πρέπει να προσεγγίσετε το κυριακάτικο ματς; Το αναφέρω διότι και στον πρώτο γύρο ήσασταν το φαβορί για τη νίκη πριν απ' τη σέντρα, αλλά στα 90 λεπτά ο αγώνας έκρυβε πολλές συγκινήσεις.

«Ναι, η αλήθεια είναι πως σε ένα παιχνίδι, πολλά μπορεί να συμβούν. Στο πρώτο γύρο, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Μετά ισοφαρίσαμε. Και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι πολλά μπορεί να συμβούν. Σε ένα ντέρμπι και οι δύο ομάδες θέλουν να αποδείξουν πως είναι δυνατές. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό μπορεί να τον ωφελήσει στη μεταξύ σας αναμέτρηση;

«Πάντα επηρεάζουν οι αλλαγές προπονητών και πάντα αλλάζουν την ψυχολογία των παικτών. Επομένως, μπορεί να τους βοηθήσει. Και εμείς έχουμε αλλάξει προπονητή στη μέση της χρονιάς. Φέτος, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Έχουν μείνει πολύ πίσω. Είναι μία μεγάλη ομάδα. Όμως, τα πράγματα δεν έχουν πάει καθόλου καλά για αυτούς. Έχουν μείνει 37 βαθμούς πίσω. Αυτό δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα συμβεί. Και οι δύο ομάδες θέλουν να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς. Για τον Παναθηναϊκό σημαίνει πολλά αυτό το παιχνίδι. Ελπίζουμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να τον απολαύσει ο κόσμος».

Ο κόσμος «εξαφανίζει» τα εισιτήρια και θα γεμίσει το Καραϊσκάκη. Θα ήθελες να πεις δύο λόγια προς τους φίλους του Ολυμπιακού;

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Όχι μόνο για την Κυριακή που έρχεται επειδή θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά για την παρουσία του και τη στήριξή του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έχουμε παίξει καλά και άσχημα παιχνίδια. Και εκείνοι ήταν πάντα στο πλευρό μας. Εμείς θέλουμε την Κυριακή να κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι, να κερδίσουμε και να το γιορτάσουμε μαζί τους, γιατί είναι και εκείνοι ένα μέρος της ομάδας».

Πόσο ιδιαίτερα είναι τα κολακευτικά σχόλια που κάνει ο προπονητής σου για εσένα για την εικόνα σου στο γήπεδο, τόσο με δηλώσεις του προς τον Τύπο, όσο και στις ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές του στις προπονήσεις.

«Πάντα είναι καλό να μιλάνε για εσένα. Πόσο μάλλον όταν το κάνει ο προπονητής σου, ο οποίος έχει την ευθύνη όλης της ομάδας. Αισθάνομαι πολύ καλά για αυτό, για τα καλά λόγια που ειπώθηκαν απ' τον προπονητή μου. Εκείνος θα πάρει την απόφαση για το αν θα παίξω ή όχι. Απ' την πλευρά μου αισθάνομαι καλά. Θέλω να προσφέρω στην ομάδα. Αυτά τα λόγια με κάνουν να έχω περισσότερη όρεξη στις προπονήσεις. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Από 'κει και πέρα, το μόνο που έχει σημασία είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσει ο κόσμος».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου