ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 05/04/2013

 

Μπαρτζώκας: "Κοιτάμε το επόμενο ματς"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε να μοιράσει συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη-πρόκριση επί της Χίμκι, παρά να σταθεί σε αναλύσεις του ματς. Ο κόουτς του Ολυμπιακού στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση του Κώστα Παπανικολάου, ενώ θέλησε να ρίξει τους τόνους ενόψει Εφές.
Συγχαρητήρια σε όλους μοίρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας που στήριξε την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει τη νίκη απέναντι στην Χίμκι.
Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου και πρόσθεσε πώς όλοι θα πρέπει στην ομάδα να χαρούν την πρόκριση, αλλά και να ρίξουν τους τόνους, καθώς ακολουθεί η Εφές.

"Καλησπέρα σας. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ματς. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στους οκτώ της Ευρωλίγκας, αλλά και σε όλο το τιμ", είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:

"Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία.

Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά. Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυνε την ομάδα.

Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στο Top-8 και γιατί όχι στο Final-4. Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές. Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω είναι πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε".

Κουρτινάιτις: "Μας σκότωσε ο Παπανικολάου"

Ο Κουρτινάιτις έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ στάθηκε στα έξι τρίποντα του Παπανικολάου, τονίζοντας πως τους "σκότωσε" με τα μεγάλα του σουτ.
Ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς στάθηκε στην τρομερή ευστοχία του Κώστα Παπανικολάου από την περιφέρεια, τονίζοντας πως ο φόργουορντ του Ολυμπιακού "σκότωσε" την ομάδα του με τα 6/6 τρίποντα που σημείωσε.
Ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας είπε τα εξής: "Θα ήθελα καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό τόσο για τη νίκη, όσο και για την πρόκριση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ήταν ένα καλό παιχνίδι.

Εμείς από την πλευρά μας χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και πολλά τρίποντα, ενώ μας νίκησαν και στα ριμπάουντ.

Έτσι όμως είναι τα σπορ. Όταν κάποιος νικάει, κάποιος άλλος χάνει. Ξοδέψαμε πολύ ενέργεια στα τελευταία παιχνίδια μας, όπως και σήμερα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Παπανικολάου ήταν ασταμάτητος και μας "σκότωσε" με τα έξι σερί τρίποντα που έβαλε. Ήταν εκπληκτικός".

Παπανικολάου: "Κάθε ματς σαν τελικό"

O Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως σημασία έχει η νίκη επί της Χίμκι και όχι η προσωπική του απόδοση, υποστηρίζοντας πως στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε ματς σαν τελικό.
Με 6/6 τρίποντα, 21 πόντους και 12 ριμπάουντ ο εκπληκτικός, κόντρα στην Χίμκι, Παπανικολάου οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 79-70 και την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague, όπου οι εν δυνάμει Πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας την Αναντολού Εφές. Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στην συνολική επιτυχία της ομάδας και όχι στην προσωπική του απόδοση,υποστηρίζοντας πως στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε ματς σαν τελικό.
Ο Κώστας Παπανικολάου είπε τα εξής: "Δεν έχει σημασία αν έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι εγώ ή ο Σπανούλης ή κάποιος άλλος. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και αυτό είναι που μένει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Σημασία έχει τι κάνει ο Ολυμπιακός, το αν θα τα καταφέρει η ομάδα μας και από εκεί κρινόμαστε όλοι μας. Αν χάναμε και έπαιζα καλά, κανείς δε θα το θυμόταν.

Έτυχε να βρεθώ σε καλή μέρα και αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα ώστε να κερδίσουμε. Ας παίρνουμε τις νίκες και ας είναι ο καλύτερος και ένας διαφορετικός παίκτης κάθε φορά. Όλα τα παιδιά μπορούμε να τα καταφέρουμε και να προσφέρουμε στην ομάδα.

Παίξαμε αρκετά καλή άμυνα κόντρα στη Χίμκι, είχαμε πολύ καλές αλληλοκαλύψεις και βοηθήσαμε αρκετά όλα τα παιδιά στα ριμπάουντ.

Κάναμε βέβαια κάποια λάθη και είχαμε ορισμένα κενά διαστήματα, αλλά λογικό είναι να συμβαίνουν αυτά όταν αντιμετωπίζεις έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Χίμκι. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα ό,τι θέλεις στο παρκέ, ειδικά στην άμυνα.

Δείξαμε πιστεύω χαρακτήρα σαν ομάδα, σταθήκαμε στο ύψος μας, φτάσαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και στο τέλος το πήραμε. Τώρα έχουμε την Εφές με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει πως τα αβαντάζ δεν παίζουν ρόλο. Έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε για αυτά τα ματς και θεωρώ πως πρέπει ειδικά τώρα να βλέπουμε το κάθε ματς διαφορετικά και ξεχωριστά.

Πρέπει στα προημιτελικά να αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς ως τελικό. Δεν έχει σημασία να κερδίσεις με διαφορές, αλλά να φτάσεις στις τρεις νίκες ώστε να πάρεις την πρόκριση. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στο Final-Four. Πρέπει κάθε ένα από αυτά τα ματς στα playoffs να τα αντιμετωπίσουμε με προσοχή και με συγκέντρωση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου.

RedPlanet.gr - Παπανικολάου στα αποδυτήρια από redplanetgr

Περπέρογλου: "Τα μεγάλα σουτ του Παπανικολάου"

Ο Στράτος Περπέρογλου στάθηκε στην μεγάλη μέρα που βρέθηκε ο Κώστας Παπανικολάου κόντρα στην Χίμκι, τονίζοντας πως αν αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός τότε θα βρεθεί στο Final-4 του Λονδίνου.
Νίκησε την Χίμκι, βγήκε δεύτερος στον όμιλο του και πλέον ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Αναντολού Εφές στα προημιτελικά της Euroleague. Ο Στράτος Περπέρογλου μετά την νίκη-πρόκριση των ερυθρολεύκων στάθηκε στην μεγάλη μέρα που βρέθηκε ο Κώστας Παπανικολάου κόντρα στην Χίμκι, τονίζοντας πως αν αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός, τότε θα βρεθεί στο Final-4 του Λονδίνου.
"Πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν, κάναμε ένα καλό παιχνίδι και τώρα σκεφτόμαστε την σειρά αγώνων με την Εφές. Ειναι μια πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται προσοχή, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να την περάσουμε αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας και να πάμε στο Final - 4.

Είχαμε σε μεγάλη μέρα τον Παπανικολάου. Με τα μεγάλα του σουτ μας ξεκολλησε και μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη. Μας πήρε από το χέρι και μας έσπρωξε ώστε να φτάσουμε στη νικη", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης

RedPlanet.gr - Περπέρογλου στα αποδυτήρια από redplanetgr

Χάινς: "Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας"

Ο Χάινς χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Χίμκι, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. "Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση", σχολίασε.
Ο Κάιλ Χάινς κόντρα στη Χίμκι στο ΣΕΦ ήταν εξαιρετικός, καθώς βοήθησε την ομάδα τόσο στην επίθεση με τα σημαντικά και δύσκολα καλάθια που σημείωσε, όσο και με τα πολύτιμα ριμπάουντ που πήρε. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και στις δηλώσεις του τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει τώρα να υπερασπιστούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης
Ο Αμερικανός σέντερ είπε τα εξής: "Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη νίκη αυτή που πετύχαμε κόντρα στη Χίμκι στο γήπεδο μας, διότι πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τώρα, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, έχουμε την δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατακτήσαμε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, φτάνοντας στο Final-Four του Λονδίνου.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να περάσουμε το εμπόδιο της Εφές, που είναι ο επόμενος μας αντίπαλος στα playoffs. Πρόκειται για μία ομάδα γεμάτη ταλέντο, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα πάρουμε την πρόκριση για το Final-Four. Το σημείο "κλειδί" είναι το να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα της έδρας, να παίξουμε δυνατά σε κάθε ένα από αυτά τα ματς, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στην Τουρκία. Να παίζουμε πάντα για τη νίκη".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου