ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνεντευξη Στράτου Περπέρογλου(video)

Συνεντευξη Στράτου Περπέρογλου(video)

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στο RedPlanet.gr, τονίζοντας πως για να τρέξει ο Ολυμπιακός στο ανοιχτό γήπεδο θα πρέπει πρώτα να βγάλει καλές άμυνες, ενώ επεσήμανε πως το ματς κόντρα στη Χίμκι είναι ένας τελικός για την ομάδα. "Δεν πρέπει να γίνουμε κυνηγοί στο σκορ", σχολίασε. Βίντεο.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο (88-73) στο ΣΕΦ, ο Στράτος Πεπέρογλου παραχώρησε συνέντευξη στο RedPlanet.gr. Ο Έλληνας σμολ-φόργουορντ μας τόνισε πως για να τρέξει ο Ολυμπιακός στον αιφνιδιασμό στο ανοιχτό γήπεδο θα πρέπει πρώτα να βγάλει καλές άμυνες, ενώ επεσήμανε πως η αναμέτρηση της Πέμπτης (4/4, 21:45) κόντρα στη Χίμκι στον Πειραιά είναι ένας τελικός για τους ερυθρόλευκους. Ενόψει αυτού του αγώνα σχολίασε πως οι Πρωταθλητές δεν θα πρέπει να κυνηγήσουν και πάλι τον αντίπαλο, μένοντας πίσω στο σκορ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στο RedPlanet.gr:

-Στράτο, δυσκολευτήκατε απέναντι στο Ρέθυμνο, αλλά για ακόμη μία φορά στην τέταρτη περίοδο βελτιωθήκατε και φτάσατε στη νίκη. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και σε προηγούμενα παιχνίδια σας. Πως το εξηγείς;

"Το Ρέθυμνο είναι μία ομάδα που παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο μπάσκετ, η οποία παίρνει παίκτες και παίζει πολύ από την περιφέρεια. Εμείς από την πλευρά μας αργήσαμε να προσαρμοστούμε σε αυτόν τον τρόπο του παιχνιδιού, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο, κυρίως με τις αλλαγές που κάναμε στην άμυνα, βελτιωθήκαμε αγωνιστικά και στο τέλος πήραμε τη νίκη".

-Θεωρείς πως θα ήταν καλύτερο για εσάς να στραφείτε στην επίθεση περισσότερο στο transition-game και να τρέξετε στο ανοιχτό γήπεδο; Από πλευράς πως το σετ παιχνίδι φαίνεται να μην σας ταιριάζει;

"Για να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και για να επιδιώξουμε το transition-game θα πρέπει πρώτα να βγάλουμε την άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί. Πρέπει να παίζουμε σκληρή άμυνα με ενέργεια. Αν βγάλεις καλές άμυνες τότε μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχεις εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, πράγμα το οποίο σου δίνει ψυχολογία και για το σετ παιχνίδι, όταν θα χρειαστεί δηλαδή να παίξουμε στο πέντε εναντίον πέντε στο μισό γήπεδο".

-Έχετε μπροστά σας ένα σημαντικό ματς με την Χίμκι στο ΣΕΦ. Συνήθως στην έδρα σας φέτος παίζετε με άγχος. Πως προετοιμάζεστε για αυτό το παιχνίδι;

"Είναι ένα παιχνίδι τελικός για εμάς και πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τη νίκη για να συνεχίσουμε στην διοργάνωση. Το άγχος είναι μέρος του πρωταθλητισμού και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Και οι Ρώσοι βέβαια θα έρθουν να παίξουν με πίεση, διότι και εκείνοι θέλουν πάση-θυσία τη νίκη. Πιστεύω όμως πως με την βοήθεια του κόσμου θα καταφέρουμε να πάρουμε τη σημαντική νίκη που χρειαζόμαστε".

-Θεωρείς πως αυτό το ματς με την Χίμκι θα έχει ομοιότητες με τον αγώνα του πρώτου γύρου στη Μόσχα; Τι θα πρέπει να προσέξει στο ματς ο Ολυμπιακός;

"Κατά την γνώμη μου η Χίκμι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας φέτος. Μία ομάδα πολύ καλά δουλεμένη. Ελπίζω να μπούμε στο ματς αρκετά καλύτερα σε σχέση με το κακό μας ξεκίνημα στη Μόσχα, στον αγώνα δηλαδή του πρώτου γύρου. Είναι γεγονός πως στα τελευταία μας παιχνίδια πραγματοποιούμε ένα χαλαρό ξεκίνημα και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε τέλος, διότι μας έχει στοιχίσει κάποιες φορές. Γινόμαστε συχνά "κυνηγοί", με αποτέλεσμα να κυνηγούμε συνήθως τον αντίπαλο ώστε να τον φτάσουμε στο σκορ και αυτό δεν είναι καλό για εμάς".

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη του Στράτου Περπέρογλου 

Ο Στράτος Περπέρογλου στο RedPlanet.gr από redplanetgr


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου