ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


05/04/2013


Η 28η αγωνιστικη






















«Θα μιλήσουμε με Τότεναμ για Κουμάλο»

04/04/2013
Συζητήσεις με την Τότεναμ για το μέλλον του Μπονγκανί Κουμάλο θα κάνει ο μάνατζέρ του στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα.

«Θα μιλήσουμε με Τότεναμ για Κουμάλο»
Στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τη θέση του. Στην Τότεναμ, όπου και ανήκει, το μέλλον του είναι αμφίβολο. Ο λόγος για τον Μπονγκανί Κουμάλο, ο μάνατζερ του οποίου θα μεταβεί στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα για να αποσαφηνίσει τα πράγματα γύρω από τη συνέχεια της καριέρας του Νοτιοαφρικανού αμυντικού.

«Θα πάω την άλλη εβδομάδα στο Λονδίνο για να μιλήσω με τη διοίκηση της Τότεναμ και να δούμε τι θα γίνει με τον Μπονγκανί. Υπάρχει νέος προπονητής στην ομάδα και δεν ξέρουμε τι γίνεται. Θα ακούσουμε τι θα μας πουν και θα δούμε», τόνισε ο ατζέντης του παίκτη, Γκλιν Μπίνκιν.

Συλλυπητήρια από Σούπερ Λίγκα

04/04/2013
 Ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη, εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα.

Συλλυπητήρια από Σούπερ Λίγκα
Τη θλίψη τους για τον θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και επί σειρά παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Πέτρου Θεοδωρίδη, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρου Θεοδωρίδη και απευθύνουν στους οικείους του και την αθλητική οικογένεια των Σερρών θερμά συλλυπητήρια.

Η απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Super League θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του».

Δυσκολεύει για Μπουγαΐδη

04/04/2013
 Ούτε σήμερα γυμνάστηκε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης και η συμμετοχή του στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Απών από την προπόνηση η Μητρόπουλος. Με τη Νέων ο Παυλής.

Δυσκολεύει για Μπουγαΐδη
Μειώνονται οι πιθανότητες συμμετοχής του Μαυρουδή Μπουγαΐδη στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα τη Δευτέρα. Ο νεαρός αμυντικός έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα λόγω των ενοχλήσεων που έχει στα πλευρά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει το ματς στους Ζωσιμάδες. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα τον αντικαταστήσει ο Κώστας Τσούπρος, καθώς εκτός πλάνων είναι ο Γιάγκο Φερνάντες μετά τον τραυματισμό του στον ώμο.

Απών από την προπόνηση ήταν ο Παύλος Μητρόπουλος λόγω ενός απροόπτου. Ο μεσοαμυντικός της «Ένωσης» αποφασίστηκε να γυμναστεί μόνος του για να μη χάσει την προπόνηση.

Με τους Νέους ο Παυλής

Ο Μιχάλης Παυλής προπονήθηκε κανονικά, αλλά προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ζήτησε να παίξει με την ομάδα Νέων της ΑΕΚ το Σάββατο στα Γιάννενα. Με την Κ20 θα παίξουν επίσης οι Γροντής, Κουρέλλας, Νικολιάς, Κ. Βλάχος και Μοσχονάς.

«Η ΑΕΚ πρώτα…»

04/04/2013
 Προτεραιότητα στην ΑΕΚ για το μέλλον του δίνει ο Παύλος Μητρόπουλος, που σήμερα κλείνει τα 23 του, αν και αναγνωρίζει πως με τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολη η μεταγραφή του.

«Η ΑΕΚ πρώτα…»
Στην ΑΕΚ δίνει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του ο Παύλος Μητρόπουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά 96,1», ο μεσοαμυντικός της «Ένωσης» που σήμερα έχει γενέθλια εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα που βρίσκεται, αλλά επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν να καταβληθούν οι 250.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά των δικαιωμάτων του από τον Παναιτωλικό. Παράλληλα αναφέρθηκε στη φημολογία περί ενδιαφέροντος άλλων ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα του Αγρινίου.

Αναλυτικά ο Παύλος Μητρόπουλος μίλησε για:

-την πορεία του στην ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ βρήκα τον εαυτό μου. Βρήκα έναν πολύ καλό προπονητή και πολλούς συμπαίκτες που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Αυτό που με ένοιαζε ήταν να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα να βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Τα σχόλια και τα δημοσιεύματα με κολακεύουν. Είναι κάτι που δείχνει ότι ανταμείβεται η δουλειά μου, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει που η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στη σωτηρία».

-το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τα Γιάννενα είναι μια ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, ειδικά από τη μέση και μπροστά και με τη φετινή της πορεία μπορεί να γράψει ιστορία μπαίνοντας στα play offs. Εμείς έχουμε συνεχόμενα ματς που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και πάμε εκεί να σφραγίσουμε την παραμονή μας».

-τους λόγους της αγωνιστικής του ανόδου: «Όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, γιατί, κακά τα ψέματα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ, είναι μεγάλη ομάδα. Το καταλάβαμε και στη Λειβαδιά που ο κόσμος ήρθε και ήταν στις οικοδομές και στις πολυκατοικίες. Όταν βλέπεις αυτόν τον υπέροχο κόσμο, από μόνος σου θέλεις να δώσεις πράγματα παραπάνω. Όταν φεύγεις από τη Β’ Εθνική, που για μένα είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο δεν μπορείς να βγάλεις αυτά που πραγματικά μπορείς μετά από το διαπληκτισμό που είχα με τον κ. Καραγεωργίου και ψυχολογικά με είχε πάει πολύ πίσω, με το που χώρισα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο βρήκα τον εαυτό μου και τα πατήματά μου πάλι».

-το μέλλον του: «Ίσως είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα, αλλά οι διοικούντες της ΑΕΚ μου έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα, κάτι που φυσικά είναι και δική μου επιθυμία. Ο τρόπος που με έχει παραχωρήσει ο Παναιτωλικός δανεικό και η ρήτρα που υπάρχει για τα δεδομένα της εποχής είναι υψηλή. Νομίζω το γνωρίζουν και οι δύο διοικήσεις. Είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να κάνει τη μεταγραφή με αυτούς τους όρους, αν δεν βρεθεί κάποιος νέος επενδυτής να μπει στην ομάδα. Από προηγούμενες συζητήσεις που έκανα, πιστεύω ότι και οι άνθρωποι του Παναιτωλικού νοιάζονται για το τι επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής. Νομίζω ότι και η δική μου επιθυμία θα μετρήσει πάρα πολύ στον κ. Κωστούλα».

-το ενδιαφέρον άλλων ομάδων: «Αυτά τα χειρίζεται ο εκπρόσωπός μου. Κάθε χρόνο για πολλούς ποδοσφαιριστές υπάρχουν δημοσιεύματα. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες καταστάσεις, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η ηρεμία της ΑΕΚ και πώς θα σωθεί. Το μόνο που θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ, είναι ότι προτεραιότητα για μένα αποτελεί η ΑΕΚ».

-τις φήμες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ιταλικές ομάδες: «Αυτά τα βλέπω μόνο από δημοσιεύματα. Για κάτι συγκεκριμένο δεν έχω ενημερωθεί από τον εκπρόσωπό μου».

-την πορεία του Παναιτωλικού: «Όταν είχα φύγει έκανα κάποιες δηλώσεις ότι είναι δύσκολο ν’ ανέβει. Μόλις έφυγε ο κ. Καραγεωργίου τα πράγματα άλλαξαν με τον καινούργιο προπονητή. Έχει αλλάξει 100%πρόσωπο. Ο κ. Καραγεωργίου ήταν το 80% που η ομάδα δεν βρίσκονταν ούτε στις θέσεις των play offs. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις ήρθε ένας άνθρωπος και αναφέρομαι στον κ. Χάβο, που του αρέσει να δουλεύει, που σαν άνθρωπος και χαρακτήρας είναι εξαιρετικός απέναντι στα παιδιά, ο Παναιτωλικός άλλαξε πρόσωπο. Πίστεψα στην ομάδα, στην οποία κάποια στιγμή της καριέρας μου θα ήθελα να επιστέψω. Γιατί είναι μια ομάδα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Τον συγκεκριμένο Παναιτωλικό που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, εγώ τον κρίνω σαν ακλόνητο φαβορί, αν συνεχίσει με την απόδοση που έχει».

-το αν θα επέστρεφε τώρα: «Ο καθένας στη θέση μου θα κοίταζε να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Όχι ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι ομάδα που πληροί αυτά που θέλω, αλλά αυτή τη στιγμή, όλοι καταλαβαίνουν, νομίζω, ότι πρέπει να κοιτάξω κάτι παραπάνω. Όμως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Αν μέχρι 30 Μαΐου που τελειώνει η συμφωνία με την ΑΕΚ και η ρήτρα που υπάρχει δεν καλυφθεί, από 1η Ιουνίου είναι παίκτης του Παναιτωλικού. Έχω συμβόλαιο μαζί του. Παρότι είναι δύσκολο, δεν το αποκλείω κιόλας».

-το αν έχει μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας: «Είχα πάει να δω τα παιδιά στο ξενοδοχείο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που είχαν κερδίσει. Μίλησα με τον κ. Μπελεβώνη και τον κ. Χάβο. Μου ευχήθηκαν τα καλύτερα. Ευχήθηκα ν’ ανέβει ο Παναιτωλικός στην Α’ Εθνική. Είπαμε το λογικό, ότι όταν τελειώσουν όλα αυτά, να έχουμε ένα ραντεβού να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ανάμεσα στις δύο διοικήσεις, απ’ ότι γνωρίζω, έχουν γίνει κάποιες πρώτες κουβέντες, ώστε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το θέμα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο ότι έγιναν οι πρώτες επαφές».

-τον κόσμο του Παναιτωλικού: «Ένα γεγονός που με έκανε χαρούμενο ήταν η επιστροφή των Warriors στο γήπεδο, που από το πρώτο ματς έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Πιστεύω ότι με αυτόν τον κόσμο και με τη συγκεκριμένη διοίκηση, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ν’ ανέβει στην Α’ Εθνική»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από ΟΦΗ

04/04/2013
 Τη θλίψη για τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη εξέφρασε η ΠΑΕ ΟΦΗ μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από ΟΦΗ
Ανακοίνωση μέσω της οποίας η ΠΑΕ ΟΦΗ εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του αντιπροέδρου της Football League και Football League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

«Η ΠΑΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην Προέδρου και νυν Αντιπροέδρου της ΕΝΩΣΗΣ Β’ και Γ’ Εθνικής, και Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ Πέτρου Θεοδωρίδη, καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Νέο σύστημα από Λίνεν

04/04/2013
Σχήμα 4-2-3-1 δοκίμασε ο Έβαλντ Λίνεν στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ποιες οι σκέψεις του Γερμανού προπονητή εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα.

Νέο σύστημα από Λίνεν
Αποκρυσταλλώνεται στο μυαλό του Έβαλντ Λίνεν η ιδέα να παρατάξει την ΑΕΚ με διαφορετικό σχήμα από το 4-4-2 με ρόμβο. Ο Γερμανός τεχνικός έδειξε για δεύτερη συνεχή μέρα την πρόθεσή του να παρατάξει την ομάδα του στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα με 4-2-3-1.

Στη σημερινή κανονική δοκιμή (γιατί χθες απλώς έγιναν κάποιες ασκήσεις τακτικής) ο 59χρονος προπονητής τοποθέτησε στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Τσουκαλά (έχει προβάδισμα έναντι του Βλάχου), Κουτρουμπή, Τσούπρο (ο Μπουγαΐδης δύσκολα θα προλάβει λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά) και Τσουμάγκα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Φέτσης και Αναστασόπουλος, αν και τη θέση του δεύτερου αναμένεται να πάρει ο Μητρόπουλος που λόγω ενός απροόπτου καθυστέρησε να πάει στη σημερινή προπόνηση χωρίς να τίθεται θέμα τιμωρίας του. Μπροστά από τα κεντρικά χαφ ήταν οι Καραλής δεξιά, Ανάκογλου αριστερά και Γκερέιρο ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον μοναδικό καθαρόαιμο φορ, που ήταν ο Πετρόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Κορδέρο και Φούντας (μαζί φυσικά με τους Κατίδη και Αρκούδα που δεν ξαναπαίζουν τη φετινή σεζόν), αλλά και ο τραυματίας Γιάγκο.

Το σκέφτεται ο Αλαφούζος

04/04/2013
 Οι αντιδράσεις του κόσμου για ενδεχόμενη συνεργασία με Γιάννη Αναστασίου και Νίκο Νταμπίζα, κάνουν τον Γιάννη Αλαφούζο να μπαίνει σε σκέψεις και να εξετάζει κι άλλες λύσεις.

Το σκέφτεται ο Αλαφούζος
Μέχρι χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν αποφασισμένος για τις επιλογές του. Αυτές είχαν να κάνουν με την επιλογή του Αναστασίου για τη θέση του προπονητή και του Νταμπίζα για αυτή του τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο, μερίδα του κόσμου αντιδρά, κυρίως για τον δεύτερο. Αιτία, το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του (αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό παλαιότερα) και φυσικά η απειρία του σε θέματα που έχουν να κάνουν με σχεδιασμό ομάδας. Ετσι, λοιπόν, ο Αλαφούζος κάνει δεύτερες σκέψεις και τίποτε δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά.

Το σίγουρο είναι ότι εξετάζονται κι άλλες λύσεις για τον πάγκο της ομάδας, όπως αυτά του Σάκη Τσιώλη, του πρώην βοηθού του Φερέιρα και νυν τεχνικού της Βιντεοτόν, Ζοσέ Γκόμες, αλλά και του Γιώργου Δώνη. Ο χρόνος θα δείξει…

«Θλίψη για το θάνατο του φίλου…»

04/04/2013
 Ο Πανθρακικός με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη για το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη.

«Θλίψη για το θάνατο του φίλου…»
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε έναν υπηρέτη και η διοίκηση του Πανθρακικού έναν φίλο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου της Κομοτηνής για το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη.

«Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι μέτοχοι και σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ αισθάνονται βαθειά θλίψη για τον θάνατο του φίλου και Προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραικός, Πέτρου Θεοδωρίδη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια, θα τιμά αιώνια τη μνήμη του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και την αθλητική οικογένεια της ΠΑΕ Πανσερραϊκός», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενοχλήσεις ο Μαρίνος

04/04/2013
 Ο Στέργος Μαρίνος έκανε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ενοχλήσεις ο Μαρίνος
Όλα δείχνουν ότι αύριο, ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς και θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Βονόρτα για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, ο Μαυρίας, που δεν υπολογίζεται, υποβλήθηκε σε θεραπεία. Εκτός πλάνων είναι και οι τιμωρημένοι Σο και Μπουμσόνγκ.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μετά το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο groups τα οποία ακολούθησαν πρόγραμμα επιθετικής και αμυντικής τακτικής αντίστοιχα. Επειτα χωρίστηκαν σε τρία groups και έπαιξαν δίτερμα σε μικρό χώρο και τελειώματα εναλλάξ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα.

Στην προπόνηση, τον ρόλο του βοηθού του Γιάννη Βονόρτα, είχε ο Ράϊκο Γιάγιανιν, ο οποίος δούλεψε προς το τέλος στο πρόγραμμα επιθετικής τακτικής. Ολα δείχνουν θα αποτελέσει τον βοηθό του πρώτου, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Έπιασε δουλειά ο Σκόρδας

04/04/2013
 Κατατέθηκε από τον Ερασιτέχνη Άρη η αίτηση για σχηματισμό νέας διοίκησης, κάτι που θα γίνει το αργότερο τη Δευτέρα. Ανέλαβε ήδη δράση ο Λάμπρος Σκόρδας επικοινωνώντας με τους αρχηγούς.

Έπιασε δουλειά ο Σκόρδας
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία του Άρη. Ο Ερασιτέχνης κατέθεσε την αίτηση για νέα διοίκηση στην ΠΑΕ και η απόφαση αναμένεται μέσω του Πρωτοδικείου και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχει αναλάβει η νέα διοίκηση.

Πριν αναλάβει και τυπικά τα ηνία της ΠΑΕ, ο Λάμπρος Σκόρδας ανέλαβε ήδη δράση. Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης επικοινώνησε με τους αρχηγούς της ομάδας και τους διαβεβαίωσε πως η αλλαγή στη διοίκηση είναι τυπική διαδικασία, αλλά και πως η ομάδα θα είναι στο πλευρό τους. Τους τόνισε, δε, πως θα πρέπει να δώσουν τα πάντα για τη νίκη στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μάλιστα είπε πως πριν τον αγώνα θα μιλήσει σε όλη την ομάδα στο ξενοδοχείο.

Σημειώνεται πως τα νέα πρόσωπα που έχουν ήδη αποφασιστεί για τη νέα διοίκηση είναι-πέραν του Λάμπρου Σκόρδα-οι Στέφανος Τσιόνκης, Νίκος Βογιατζής, Γιώργος Βασβάνης και ένας εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, καθώς ο πρόεδρος του τελευταίου, Νίκος Παπαδόπουλος, απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έγινε.

Ερωτηματικό παραμένει το κατά πόσο θα παραστούν στο δικαστήριο τα παραμένοντα μέλη της ΠΑΕ και αν όπως δηλώθηκε δημόσια από τα χείλη των Γιάννη Ψηφίδη και Στάθη Τσομίδη είναι διατεθειμένοι να προβάλλουν τις ενστάσεις τους στο δικαστήριο για την αίτηση για νέα διοίκηση.

Ο Γκόγκιτς ανακοίνωσε… Τζανακάκη σε Ολυμπιακό

04/04/2013
 Τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μανώλη Τζανακάκη επιβεβαίωσε ο προπονητής του Εργοτέλη, Σίνισα Γκόγκιτς. «Το σκέφτεται ακόμη ο Μπουχαλάκης», πρόσθεσε για τον άλλο στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ο Γκόγκιτς ανακοίνωσε… Τζανακάκη σε Ολυμπιακό
Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού «ανακοίνωσε» τη μεταγραφή του Μανώλη Τζανακάκη στην ομάδα του Πειραιά.

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Σίνισα Γκόγκιτς, επιβεβαίωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου πως οι πρωταθλητές έχουν έρθει σε συμφωνία με τον 21χρονο μπακ. Όσο για τον συμπαίκτη του, τον 20χρονο χαφ Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο άλλοτε φορ αλλά και προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, είπε πως «… ακόμη το σκέφτεται».

«Ο Τζανακάκης έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Σίνισα Γκόκιτς και πρόσθεσε: «Ο Μπουχαλάκης το σκέφτεται ακόμα, δεν έχει αποφασίσει».

Το κοινωνικό πρόσωπο της Σούπερ Λίγκας

04/04/2013
 Στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Σούπερ Λίγκα παρουσίασε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των φιλάθλων.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Σούπερ Λίγκας
Πρόκειται για το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε όλα τα γήπεδα των ΠΑΕ-Μελών της Super League την 29η και 30η αγωνιστική ημέρα και το πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την έννοια του "Ευ Αγωνίζεσθαι" (Fair Play) και την ανάδειξη συμπεριφορών που το αναδεικνύουν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον σε όλες τις πόλεις των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η Super League για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες, με διπλό σκοπό: Την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για την εθελοντική αιμοδοσία και την εκπαίδευση και την ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία για την αξία του Fair Play. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ευθύνης που μας αφορά όλους. Δίνοντας αίμα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Στόχος της Super League είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το πιλοτικό πρόγραμμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση σε σχολεία της Αττικής, σε συνεργασία με τις ομάδες, με στόχο να επεκταθεί αργότερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να μάθουν τα παιδιά στα σχολεία τις αξίες του Fair Play, καθώς αποτελούν βασικό συστατικό της διαμόρφωσης μιας φιλοσοφίας που αποδέχεται και υιοθετεί βασικές έννοιες, όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η συνεργασία και η συμμετοχή. Ευελπιστούμε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές της διοργανώτριας θα δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου τόνισε: «Η Super League και οι 16 ΠΑΕ-Μέλη της αναγνωρίζουν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της εκπαίδευσης γύρω από τις βασικές αξίες του Fair Play. Δίνουμε όλοι μαζί ένα θετικό μήνυμα προς όλους τους φιλάθλους και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά, καθώς το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι στάση ζωής και δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο και η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και εξειδικευμένους αθλητικούς ψυχολόγους υλοποιούμε τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, οι οποίες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής ευθύνης της Super League».

*Τα συνεργεία αιμοδοσίας θα βρίσκονται στα γήπεδα από τις 3:00 μ.μ. έως και τις 6:00 μ.μ. την 29η και 30η αγωνιστική.

«Στο αρχείο η παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα»

04/04/2013
 Ποια η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ Άρης στις καταγγελίες του Πανθρακικού για επίθεση στον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

«Στο αρχείο η παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα»
Μετά την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, η ΠΑΕ Άρης κλήθηκε σε απολογία για την καταγγελία του Πανθρακικού ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Δημήτρης Παπαδόπουλος δέχθηκε επίθεση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Κατά την σημερινή (4/4) της απολογία, διαμέσου του νομικού εκπροσώπου της, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη αμφισβήτησε «όσα υποστήριξε η ΠΑΕ Πανθρακικός» και θεωρεί «προσχηματική και εσκεμμένη την ανακοίνωση που έβγαλε».

Κατόπιν τούτου τόνισε πως «η παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα πρέπει να μπει στο αρχείο», καθώς «δεν σημείωσε τίποτα ο παρατηρητής».

Επιπλέον ζητήθηκε «να μην τιμωρηθεί ο Αγκάνθο», αφού όπως υποστήριξε ο κ. Κοντοβαζαινίτης «ο διαιτητής ήταν σε σύγχυση και έδειξε σε άλλο παίκτη την κάρτα» και παρέδωσε το σχετικό βίντεο στην πειθαρχική επιτροπή. Αναμένεται η απόφαση της επιτροπής.

«Ήταν από τους εντιμότερους παράγοντες»

04/04/2013
 Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Ήταν από τους εντιμότερους παράγοντες»
Τα θερμά της συλληπτήρια για την απρόσμενη απώλεια του Πέτρου Θεοδωρίδη εξέφρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Υπήρξε από τους εντιμότερους και πλέον δραστήριους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του Πέτρου Θεοδωρίδη για την απρόσμενη απώλειά τους. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης υπήρξε ένας από τους εντιμότερους και πλέον δραστήριους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έγινε φτωχότερο».

Άνοιγμα του ΠΑΟΚ στους οργανωμένους

04/04/2013
 Άνοιγμα στο οργανωμένο κομμάτι των οπαδών της ομάδας, πραγματοποιεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Άνοιγμα του ΠΑΟΚ στους οργανωμένους
Δίαυλο επικοινωνίας με τους ενεργούς συνδέσμους οργανωμένων οπαδών του "Δικεφάλου του Βορρά", επιθυμεί ν' αποκτήσει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ανοίγοντας τον δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας των φίλων του ΠΑΟΚ, δηλαδή τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, η ΠΑΕ γνωστοποιεί τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Κυριάκου Γιαντσίδη και Χρήστου Δετσιούδη.

Οι ενεργοί σύνδεσμοι φίλων του ΠΑΟΚ παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τους Κυριάκο Γιαντσίδη: 6941 584328 ή Χρήστο Δετσιούδη: 6947 371919 προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή όσων εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται».

Καλύτερα ο Ηρακλής

04/04/2013
 Αρκετές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στα πλάνα του Σούλη Παπαδόπουλου για τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο συγκεντρώνει ο Ανδρέας Ηρακλής.

Καλύτερα ο Ηρακλής
Για δεύτερη μέρα, ο Ανδρέας Ηρακλής ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα του Άρη, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις.

Ο αμυντικός των «κίτρινων» δεν υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα από τον Σούλη Παπαδόπουλο, αλλά έστω κι ως εναλλακτική επιλογή είναι υπερ-πολύτιμος για τον Έλληνα τεχνικό, εν όψει του «τελικού» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (6/4, 19:30).

Αντιθέτως, δεν υπολογίζονται οι Νίκος Ψυχογιός και Κώστας Κοτσαρίδης, καθώς ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Μετά την αυριανή απογευματινή προπόνηση στο "Ν. Ρύσιο" θα γίνει γνωστή η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

* Ο Μιχάλης Γιαννίτσης την ερχόμενη Τετάρτη (10/4) θα κάνει επέμβαση στο γόνατο από τον γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή.

** «Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Θεοδωρίδη, ο οποίος σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή».

Δύναμη ψυχής από τον Κολοβό

04/04/2013
 Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, ο Δημήτρης Κολοβός αποδεικνύεται πολύ δυνατός άνθρωπος και πάνω από όλα εξαιρετικός επαγγελματίας.

Δύναμη ψυχής από τον Κολοβό
Πριν δύο ημέρες, ο πατέρας του Δημήτρη Κολοβού άφησε την τελευταία του πνοή. Ωστόσο, ο νεαρός άσος του Πανιωνίου, αν και περνάει δύσκολες στιγμές, φέρεται σαν άψογος επαγγελματίας.

Κι αυτό γιατί την Πέμπτη έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας του και μάλιστα έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου για το προσεχές ματς με τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, ο τεχνικός του «Ιστορικού» επανέλαβε ακόμη μια φορά πως όλη η «οικογένεια» του συλλόγου είναι δίπλα του.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για Βούκιτς

04/04/2013
 Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο Σέρβος μέσος του ΠΑΟΚ υπέστη θλάση β’ βαθμού στην γάμπα και θα χάσει τρεις ‘βδομάδες.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για Βούκιτς
Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ζβόνιμιρ Βούκιτς και παράλληλα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για θλάση.

Έτσι, λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για τις επόμενες (περίπου) τρεις εβδομάδες. Ο Σέρβος μέσος, όπως και το έτερο θύμα θλάσης, ο Κώστας Σταφυλίδης, περιορίστηκαν σε πρόγραμμα θεραπείας.

Με την σημερινή (4/4) προπόνηση στην Τούμπα, συνεχίστηκε η προετοιμασία για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια (Σάββατο, 6/4). Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προθέρμανση και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές σε μικρό χώρο εξασκήθηκαν στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, καθώς και στην πίεση του αντιπάλου. Στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δυο ομάδες και τους έδειξε τους τρόπους ανάπτυξης που θέλει να επιχειρούν στον προσεχή αγώνα. Η προπόνηση τελείωσε με διαγωνισμό ανάμεσα σε τρεις ομάδες σε διπλά στο μισό γήπεδο. Κωνσταντινίδης, Πέλκας, Κουμάλο και Κατσικάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης,

Ημέρα βράβευσης στον ΟΦΗ

04/04/2013
 Τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 27ης αγωνιστικής παρέλαβαν την Πέμπτη (4/4) οι παίκτες του ΟΦΗ, Βασίλης Κουτσιανικούλης και Θανάσης Παπάζογλου, αντίστοιχα.

Ημέρα βράβευσης στον ΟΦΗ
Το απόγευμα της Πέμπτης (4/4) απονεμήθηκαν στους παίκτες του ΟΦΗ, Βασίλη Κουτσιανικούλη και Θανάση Παπάζολγου τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπάζογλου υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο βραβείο δεν είναι ατομικό, αλλά ομαδικό:

«Μπορεί να είναι προσωπικό το βραβείο, αλλά ουσιαστικά είναι όλης της ομάδας και αυτό αποδεικνύεται από τα βραβεία που παίρνουμε σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να πιάνουμε καλή απόδοση και σε αυτό το παιχνίδι με τα Γιάννινα, έτυχε εγώ και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης να πιάσουμε καλή απόδοση. Αυτό προέρχεται από την σκληρή δουλειά. Είναι επιβράβευση για μένα και την ομάδα. Με βοηθάει και τη βοηθάω και εγώ όσο μπορώ. Τα αποτελέσματα βγαίνουν στο γήπεδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Βασίλη Κουτσιανικούλη που πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

«Είναι ένα σπουδαίο βραβείο για μένα. Είναι σημαντικό ότι ήρθε. Όπως είναι σημαντικό και το δεύτερο βραβείο για το Θανάση (Παπάζογλου). Είναι πολύ χαρούμενος, αν και ήρθε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε ένα βαθμό για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Έχουμε αρκετά προβλήματα και ελπίζω να τα μειώσουμε όσο γίνεται».

Το γράμμα του Φάμπρι

04/04/2013
 Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να πει αντίο ο Φάμπρι στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ισπανός τους άφησε ένα γράμμα, πήρε ένα κλαδί ελιάς από την Παιανία και αναχώρησε οδικώς(!) για την χώρα του!

Το γράμμα του Φάμπρι
Το ότι ήταν περίεργος, το είχαν αναφέρει οι Ισπανοί δημοσιογράφοι από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε πως ο Παναθηναϊκός προσέλαβε τον Φάμπρι. Και ο Ίβηρας, σε κάθε του στιγμή, το επιβεβαίωνε. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, ο αποχαιρετισμός του να μην είναι κομματάκι… γραφικός.

Ο Φάμπρι αποφάσισε να πει αντίο στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού όχι όπως πρόσωπο με πρόσωπο, όπως κάνουν πάντοτε όλοι οι προπονητές που φεύγουν από μία ομάδα, αλλά αφήνοντας τους ένα γράμμα! «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα και την προσπάθεια που κάνατε. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχετε τους στόχους που έχει η ομάδα και ότι καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο» ήταν όσα έγραψε ο Ισπανός για... αντίο!

Κίνηση που έχει δύο εκδοχές. Η μία, αυτή της πρωτοτυπίας που διέκρινε τον χαρακτήρα του Ισπανού και γράφτηκε πιο πάνω. Η δεύτερη, έχει να κάνει με τον καυγά που είχε με διάφορους παίκτες λόγω της δήλωσης του μετά το ματς με τον Πλατανία. Το «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αρχ…α» που είπε στην κάμερα, έφερε και την απομάκρυνσή του από τον πράσινο πάγκο και την ρήξη με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας . Ότι και να ισχύει, δεν αλλάζει πως ο Φάμπρι, ήταν... περίεργος.

Το οποίο, αποδεικνύεται κι από το γεγονός πως φεύγοντας από την Παιανία πήρε ένα κλαδί ελιάς (προφάνώς για να θυμάται το πέρασμα του από την Ελλάδα) και είπε πως πάει στην Ισπανία οδικώς. Από Αθήνα θα πήγαινε στην Πάτρα, θα έπαιρνε το πλοίο για Ανκόνα και από εκεί θα απολάμβανε της διαδρομές της Ιταλιάς και Νότιας Γαλλίας φτάνοντας τελικώς στη χώρα του. Ο βοηθός του Φάμπρι πάντως, Φερέιρα Κίνγκ, πήγε στην Παιανία και χαιρέτησε έναν-έναν τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

04/04/2013
 Κατά την προσφιλή του συνήθεια, η ΠΑΕ Ατρόμητος έστειλε αντιπροσωπεία παικτών στο 7ο Γυμνάσιο προκειμένου να μοιράσουν εισιτήρια στους μικρούς θαυμαστές των «κυανόλευκων».

Η συνήθεια που έγινε λατρεία
Όπως κάθε αγωνιστική πριν από εντός έδρας αναμετρήσεις, έτσι και αυτή τη βδομάδα αντιπροσωπεία παικτών του Ατρόμητου, την οποία αποτελούσαν οι Νίκος Λαζαρίδης, Βέλιμιρ Ράντμαν και Παναγιώτης Μπάλλας. Οι τρείς παίκτες φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς τους θαυμαστές, μοίρασαν αυτόγραφα και φυσικά εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Άρη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου έγινε σήμερα η «γέφυρα» που ενώνει επί σειρά ετών τον Ατρόμητο με τα σχολεία της πόλης.

Αντιπροσωπεία των παικτών αποτελούμενη από τους Νίκο Λαζαρίδη, Βέλιμιρ Ράντμαν, Παναγιώτη Μπάλλα βρέθηκε κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου γνωρίζοντας κυριολεκτικά την αποθέωση με συνθήματα αγάπης υπέρ της ομάδας μας.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές μοίρασαν εισιτήρια του αγώνα με τον Άρη και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα σε όλους τους μαθητές του σχολείου».

Στην… απομόνωση ο Βασιλακάκης

04/04/2013
 Για άλλη μία μέρα ο μέσος της Ξάνθης, Θοδωρής Βασιλακάκης, ήταν ο μοναδικός παίκτης του ακριτικού συλλόγου που ακολούθησε θεραπεία, λόγω των ενοχλήσεων που συνεχίζει να αισθάνεται.

Στην… απομόνωση ο Βασιλακάκης
Τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης έχει ξεκινήσει να καταστρώνει ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής για το εν λόγω ματς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Θοδωρή Βασιλακάκη.

Ο 24χρονος μέσος για άλλη μία μέρα συνέχισε τη θεραπεία του, αφού συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μην προλάβει το παιχνίδι με τους Αρκάδες.

Κατά τα άλλα ο Ουζουνίδης έβαλε τους υπόλοιπους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη βάση στην τακτική και σε ασκήσεις ταχύτητας αρχικά, ενώ στην συνέχεια τους χώρισε σε γκρουπ, προκειμένου να βελτιωθούν στην αμυντική και την επιθετική τους λειτουργία.

Ωστόσο, η προπόνηση της Πέμπτης (4/4) ήταν… ιδιαίτερη, αφού ο Δημήτρης Γούτας είχε τα γενέθλιά του και έτσι κέρασε τους ανθρώπους της ομάδας γλυκά, ενώ εκείνοι με την σειρά τους του ευχήθηκαν τα καλύτερα.

Δερμιτζάκης: «Ηρεμία και υπομονή»

04/04/2013
 Αυτά τα δύο στοιχεία χρειάζεται να έχει ο Πανθρακικός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σύμφωνα με τον Παύλο Δερμιτζάκη και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Δερμιτζάκης: «Ηρεμία και υπομονή»
Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, για την 28η αγωνιστική είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Πανθρακικό. Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν το τρίποντο προκειμένου να «ανασάνουν» βαθμολογικά και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία. Ο Μακεδόνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον Άρη που πέρασε, αλλά φυσικά και τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Για το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη: «Αρχικά θα ήθελα να εκφράσουμε σαν Πανθρακικός αλλά κι εγώ προσωπικά, τα συλλυπητήρια μας για το θάνατο του προέδρου του Πανσερραϊκού, κυρίου Πέτρου Θεοδωρίδη. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό αθλητικό. Δεν είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του, αλλά είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε ένα μεγάλο παράγοντα, που προσέφερε τα μέγιστα στο χώρο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και φυσικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Στο παιχνίδι με τον Άρη, στόχος μας ήταν να πάρει βαθμό ή βαθμούς η ομάδα. Τα καταφέραμε, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει καθόλου και μάλιστα είχαμε ευκαιρία να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Αν τα καταφέρναμε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Για άλλο ένα παιχνίδι δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που μας αναλογούσε».

Για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ: «Στο επόμενο παιχνίδι, αυτό της Κυριακής με τον ΟΦΗ, ο αποκλειστικός μας στόχος είναι οι 3 βαθμοί, ώστε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα, συγκεντρωμένη, που ξέρει, ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Πήρε βαθμούς σε Βέροια και Λιβαδειά, ενώ έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι πιο άνετος βαθμολογικά. Ο ΟΦΗ έχει ελλείψεις, ωστόσο κι εμείς με απουσίες κάναμε πολύ καλά παιχνίδια, αφού όλα τα παιδιά θέλουν να δείξουν την αξία τους.

Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται επίσης συγκέντρωση αλλά και προσήλωση στο πλάνο που θα ακολουθήσουμε σαν ομάδα αλλά και καθαρό μυαλό, ώστε να διαχειριστούμε σωστά τον αγώνα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για τη νίκη. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έχω ξαναπεί, σε αυτά τα παιχνίδια, δε μετράνε τα πρόσωπα αλλά η ομάδα.
Μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος. Τον έχουμε ανάγκη και θέλουμε να είναι ο 12ος παίκτης σε αυτήν την αναμέτρηση».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό παικτών στη διάθεσή μας και το έργο μας γίνεται πιο εύκολο. Υπάρχει βέβαια η απουσία του Κοντογουλίδη, ο οποίος σήμερα χειρουργήθηκε στην Αθήνα και του ευχόμαστε φυσικά ταχεία ανάρρωση»

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει σκοράρει για 6 διαδοχικά παιχνίδια: «Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για τη δυστοκία της ομάδας. Ιδιαίτερα σε αυτό το κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Πρέπει να τονώσουμε την ψυχολογία των παικτών και να τους εξασφαλίσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Έχουμε τους παίκτες και το υλικό για να σκοράρουμε».

Για την υπομονή που χρειάζεται το παιχνίδι: «Εφόσον ο στόχος μας είναι η νίκη και δεδομένου ότι γνωρίζουμε τον ΟΦΗ, χρειάζεται πάνω απ’ όλα υπομονή και επιμονή. Η ομάδα πρέπει να είναι ήρεμη και αν πιάσει την απόδοση που έχει στα περισσότερα παιχνίδια της, τότε μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη».

Επιστρέφει μετά από καιρό ο Γεωργιάδης

04/04/2013
 Μετά από καιρό, ο Γιώργος Γεωργιάδης επιστρέφει σε αποστολή του ΠΑΟΚ, για τον αγώνα με την Βέροια στην Τούμπα (Σάββατο, 6/4).

Επιστρέφει μετά από καιρό ο Γεωργιάδης
Η τρέχουσα σεζόν σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις καλύτερες του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς κι επί της ουσίας τους τελευταίους τρεις μήνες δεν μπόρεσε να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ.

Μετά από καιρό, επιστρέφει σε αποστολή της ομάδας (έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα στο πέλμα) για το ματς με τη Βέροια και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Επανέρχεται και ο Λάζαρ που έλειψε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με Ατρόμητο και τέλος ο Αγκάνθο

04/04/2013
 Δεν έγινε δεκτή η ένσταση του Άρη από τον αθλητικό δικαστή για την τιμωρία του Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά την τρέχουσα σεζόν κόντρα στον Ατρόμητο.

Με Ατρόμητο και τέλος ο Αγκάνθο
Οριστικά χωρίς τον Νταβίντ Αγκάνθο θα δώσει ο Άρης τα δύο από τα τρία κρίσιμα τελευταία ματς της σεζόν, καθώς ο αθλητικός δικαστής διατήρησε την τιμωρία του Ισπανού επιθετικού.

Η υπερασπιστική γραμμή των «κίτρινων» υπέβαλε ένσταση για την κίτρινη κάρτα (συμπλήρωσε 10) που αντίκρισε στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Ωστόσο ούτε οι ισχυρισμοί της νομικής υπηρεσίας τους, ούτε το βίντεο που προσκομίστηκε στην επιτροπή δεν έπεισαν για να «σβηστεί» η ποινή.

Έτσι, ο αγώνας κόντρα στον Ατρόμητο (6/4) θα είναι ο τελευταίος του και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Θεσσαλονικείς απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη.
Από εκεί και πέρα, εκτός πλάνων για τον Γιώργο Δώνη βρίσκονται οι τραυματίες Βούκιτς, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Πέλκας, και Κωνσταντινίδης.

Η αποστολή: Ιτάνζ, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Ετό, Ιντζίδης, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης, Κίτσιου, Γεωργιάδης, Καμαρά, Λόρενς, Ολίσε, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Χειρουργήθηκε ο Κοντογουλίδης

04/04/2013
 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επέμβαση στην ωμοπλάτη για τον Βαγγέλη Κοντογουλίδη. Ο έμπειρος επιθετικός εγχειρίστηκε την Πέμπτη και ξεκινάει την αποκατάστασή του, σύντομα.

Χειρουργήθηκε ο Κοντογουλίδης
Την Πέμπτη, ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης του Πανθρακικού υποβλήθηκε σε πετυχημένη επέμβαση στην ωμοπλάτη, για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο. Ο έμπειρος επιθετικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Εξάλλου, στο ίδιο χειρουργείο υποβλήθηκε και πάλι πρόσφατα, όμως χρειάστηκε εκ νέου. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν θα τον έχει στη διάθεσή του μέχρι το φινάλε της σεζόν.

«Νοκ άουτ» και ο Κουτσιανικούλης

04/04/2013
 Τις υπηρεσίες του επιθετικού του ΟΦΗ, Βασίλη Κουτσιανικούλη, θα στερηθεί στο επερχόμενο εκτός έδρας ματς με τον Πανθρακικό ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης.

«Νοκ άουτ» και ο Κουτσιανικούλης
Εκτός πλάνων για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό τέθηκε από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο βραχύσωμος φορ το πρωί της Πέμπτης (4/4) υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού.

Κάτι που σημαίνει πως ο 24χρονος παίκτης θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας σε 10 μέρες. Έτσι, ο τεχνικός των Κρητικών, Γιάννης Πετράκης, μετά τους τιμωρημένους Σαρ και Παπάζογλου δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους τραυματίες Κουτσιανικούλη, Ζαχαράκη, Συνάνη και Βιτώρο για το παιχνίδι της Κομοτηνής.

Στον αντίποδα ο 53 προπονητής θα έχει στα πλάνα του τον Ντένις Σόουζα, ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στον αστράγαλο θα βρίσκεται στην αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης (4/4) ο Πετράκης είδε τον Κανούλα να μην βγάζει όλο το πρόγραμμα, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και την Παρασκευή (5/4) θα γίνει γνωστό αν θα δώσει το «παρών» κόντρα στον Πανθρακικό.

Την ίδια ώρα ο Γρηγόρης Κυζιρίδης επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ Ζαχαράκης, Βιτώρος και Συνάνης συνέχισαν τη θεραπεία τους.

«Δεν είμαστε συνένοχοι στις επιθέσεις»

04/04/2013
 Για τους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων, τα λίγα εισιτήρια, την γενικότερη κακή εικόνα και τις προσπάθειες της λίγκας, τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.

«Δεν είμαστε συνένοχοι στις επιθέσεις»
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το πρόγραμμα ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της λίγκας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης μίλησε και για τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως την εικόνα της προηγούμενης αγωνιστικής, που περιελάμβανε ξυλοδαρμό δημοσιογράφου, επίθεση σε ποδοσφαιριστή (Δημ. Παπαδόπουλος), υβριστικές συμπεριφορές όπως του Γ. Κομπότη, αλλά και κάκιστο θέαμα στα ματς.

«Ήταν μια κάκιστη αγωνιστική απ’ όλες τις απόψεις. Όμως, είμαστε εδώ, 27 εργαζόμενοι στη λίγκα και 16 ΠΑΕ που θέλουμε καλύτερο πρωτάθλημα, ποιοτικότερο, και προσπαθούμε γι’ αυτό. Τα όσα συνέβησαν πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβούν. Για τις επιθέσεις υπάρχει δικαστική εξέλιξη», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας και αναφέρθηκε ειδικά στην επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος την Κυριακή στο Καραϊσκάκη:

«Είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Είναι απόλυτα καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα για το συνεταιρισμό. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και διαρκή συνεργασία με τον ΠΣΑΤ. Εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ συμμετέχει κάθε εβδομάδα στις συσκέψεις. Είναι ωραίο να καταγγέλλουμε, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν δέχομαι τον όρο “συνενοχή της λίγκας” που αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ. Δεν είναι συνένοχη η λίγκα.

Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει. Θέλετε να παρατάξουμε τα ΜΑΤ, να δουλεύετε σε αστυνομικό κλοιό; Να το κάνουμε αν είναι. Εμείς ούτε κρύβουμε, ούτε κουκουλώνουμε, ούτε ξεσκεπάζουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.

Κακώς στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι. Και στελέχη, όμως, στοχοποιούνται. Και εγώ έχω οικογένεια και παιδιά και με λένε λαμόγιο και παραγκάρχη στις εφημερίδες. Με αυτά τα πράγματα κινδυνεύω και εγώ και η οικογένεια μου.

Προφανέστατα οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν και τα δημοσιογραφικά, και τα επίσημα, και τους φωτογράφους. Υπάρχουν ΠΑΕ που μπορούν να το κάνουν. Άλλες όμως δυσκολεύονται να το ελέγξουν. Μπορούμε να αυξήσουμε την περιφρούρηση. Πρέπει να μιλήσουμε με τον ΠΣΑΤ.

Αυτά ισχύουν για όλους. Μπορώ εγώ να πάνω να δω ένα ΠΑΟΚ-Άρης; Μπορώ να δω Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Δεν τα εξισώνω, αλλά μη νοιώθετε ότι είστε οι μόνοι αδικημένοι. Απλά λέω ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμη αυτή η κατάσταση
».

Ο κ. Μώραλης ρωτήθηκε και για τη χρήση των καμερών προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και τόνισε τα εξής: «Εκ του νόμου, τις κάμερες τις χειρίζεται αποκλειστικά η αστυνομία, η οποία οφείλει να προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις».

Γενικότερα για τη γηπεδική βία, ο πρόεδρος της λίγκας ανέφερε: «Φέτος είναι η χρονιά με τα λιγότερα επεισόδια στα γήπεδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν δέχομαι ότι τρία, τέσσερα ή πέντε περιστατικά μπορούν να στιγματίσουν 250 αγώνες».

Αναφορικά με την πτώση των εισιτηρίων, σημείωσε: «Στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε περίπου “μία η άλλη” με πέρσι. Δεν πανηγυρίζουμε φυσικά. Υπάρχει πτώση, αλλά όλοι οι κλάδοι θεαμάτων έχουν πτώση. Αν διατηρήσουμε τα νούμερά μας, δεν είναι καθόλου αρνητικό».

Τι γίνεται με «Λύμπε»;

04/04/2013 
Το πρωί της Δευτέρας, ο «τρελός του χωριού» στην Sportday έγραψε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τον Λυμπερόπουλο τεχνικό διευθυντή και φαίνεται πως στην ΠΑΕ, κερδίζει πόντους η σκέψη αυτή!

Τι γίνεται με «Λύμπε»;
Ο Παναθηναϊκός ψάχνει προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Και τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ήταν αυτά των Αναστασίου-Νταμπίζα. Και με τον δεύτερο, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, κυρίως γιατί έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ολυμπιακό, ασχέτων εάν δεν έχει προκαλέσει ποτέ του.

Οι αντιδράσεις, έκαναν τον Γιάννη Αλαφούζο να το σκέφτεται το θέμα. Και όταν του είπαν το όνομα του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, το σκέφτηκε. Διότι ο Μεσσήνιος έχει το λαϊκό έρεισμα στην κερκίδα.

Ο Καλαματιανός ακολουθεί καριέρα μάνατζερ βέβαια και κανείς δεν ξέρει εάν θα δεχθεί, αλλά είναι δεδομένο πως θα γίνει ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως μέχρι το τέλος του Απρίλη θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ο Αλαφούζος δέχεται πιέσεις το πόστο του τεχνικού διευθυντή να το δώσει σε πρώην «πράσινο» και εκτός του Λυμπερόπουλου και το όνομα του Τάκη Φύσσα έχει ακουστεί, με τον παλιό μπακ του «τριφυλλιού» να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Εθνική. Όπως και να έχει, τίποτα δεν είναι δεδομένο τη χρονική στιγμή αφού θα εξεταστούν αρκετές περιπτώσεις και οριστική απόφαση θα παρθεί μέχρι τέλος Απρίλη.

Παιχνίδι δίχως αύριο…

04/04/2013
 Το ξέρουν και στον Ατρόμητο είναι έτοιμοι για όλα. Οι Περιστεριώτες υποδέχονται τον Άρη, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και τους τρεις πόντους.

Παιχνίδι δίχως αύριο…
Το παιχνίδι με τον Άρη, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είναι σημαντικό για την ομάδα του Περιστερίου. Οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τους «κίτρινους» που παίζουν μια κατηγορία. Οι φωνές του Γιώργου Σπανού πριν την αναμέτρηση με την Ξάνθη, δεν έφεραν αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τους Ακρίτες.

Το 0-0 αναγκάζει τους παίκτες και τον Νίκο Αναστόπουλο να τα δώσουν τα πάντα στο παιχνίδι με τον Άρη. Το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο και το Σάββατο θα «πέσουν» κορμιά αφού αυτή είναι και η πεποίθηση που υπάρχει στα αποδυτήρια.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού εκτός από τον Ντένις Επστάιν, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει άλλο θέμα για τον Νίκο Αναστόπουλο. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Να σώσουμε την ΑΕΚ και να συνεχίσουμε μαζί»

04/04/2013
 Για την επιθυμία όλων στην ΑΕΚ να «σώσουν» την ομάδα και να συνεχίσουν όλοι μαζί, μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν τονίζοντας όμως και την σημασία του να λυθεί και το οικονομικό ζήτημα.

«Να σώσουμε την ΑΕΚ και να συνεχίσουμε μαζί»
Η ΑΕΚ παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη αγωνιστική, έναν ακόμα «τελικό» στην προσπάθεια για να «σώσει» την κατηγορία. Λίγες μέρες πριν, ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε στη NOVA για την επόμενη μέρα στην Ένωση, την επιθυμία όλων να πετύχουν τον στόχο της παραμονής και έπειτα να συνεχίσουν όλοι μαζί αλλά και για την ανάγκη να λυθεί το οικονομικό ζήτημα στην ομάδα.

Επιπλέον, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς με την ομάδα των Ιωαννίνων αλλά και το ενδεχόμενο να… συνυπάρξουν για πρώτη φορά Ανάκογλου και Γκερέιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνεν στη NOVA:

Ο προπονητής της Ένωσης αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα δυσκολεύεται εκτός έδρας να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ:

"Συνήθως δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες όταν ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι, δηλαδή όταν κερδίζουμε νωρίς τη μπάλα και γι' αυτό πρέπει να παίζουν κοντά οι τρεις γραμμές μας. Πρέπει να εκπλήσουμε τον αντίπαλο, με το να κερδίζουμε τη μπάλα και να παίζουμε γρήγορα στο κέντρο κι αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουμε συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στην αρχική ενδεκάδα ο Ρότζερ Γκερέϊρο και ο Δημήτρης Ανάκογλου.

"Φυσικά είναι πιθανό να παίξουν μαζί. Εξαρτάται απ' τον τρόπο που θα γίνει. Αυτή τη στιγμή το θέμα μας δεν είναι να είμαστε περισσότερο επιθετικοί. Το θέμα είναι να παίρνουμε νίκες. Δεν είναι η στιγμή να λέμε πως θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, ή πως θα αγωνιστούμε περισσότερο επιθετικά. Πρέπει να αποφεύγουμε να δεχόμαστε γκολ και να δούμε πως θα καταφέρνουμε να σκοράρουμε ένα ή δύο γκολ.

Γι' αυτό και είναι πιθανόν να παίξουν μαζί στην ενδεκάδα, αλλά το σημαντικό είναι να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι, να παλέψουμε, να τα δώσουμε όλα και να μην σκεφτόμαστε τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Ανάκογλου φυσικά και είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι σημαντικό να βάζει σωστά το σώμα του για να βοηθάει και αμυντικά την ομάδα".

Για το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε:

"Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, η ομάδα μας μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ίσως δε θα δημιουργεί πάντα πολλές ευκαιρίες, ή ακόμα και ενδεχομένως να χάνει τη μπάλα, αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα, πως θα έχουμε τον έλεγχο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μπούμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, όλα είναι πιθανά, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόκειται για μια απ' τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ αν και δεν ήθελε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο μέλλον του, ξεκαθάρισε ότι αφού πρώτα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία:

"Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην ομάδα και γι' αυτό συγκεντρωνόμαστε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να "σώσουμε" την κατηγορία, αλλά φυσικά όλοι ελπίζουμε να επιτευχθεί και ο άλλος στόχος που είναι να βρεθούν χρήματα για να συνεχίσουμε όλοι, μαζί με τους υπαλλήλους και την επόμενη σεζόν".

Ο… Καραμάνος με το τατουάζ

04/04/2013
 Το… πρώτο είναι γεγονός. Ο Τάσος Καραμάνος το πήρε απόφαση και «χτύπησε» το πρώτο του τατουάζ, το οποίο έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο καθώς είναι το παρθενικό του γκολ στην Σούπερ Λίγκα.

Ο… Καραμάνος με το τατουάζ
Έγινε η αρχή…

Ο Τάσος Καραμάνος έκανε το πρώτο του τατουάζ «χαράζοντας» για πάντα στη μνήμη αλλά και στο σώμα του, την ημερομηνία που σκόραρε για πρώτη φορά με τον Ατρόμητο.

Ήταν στις 6 Οκτώβρη όταν ο Τάσος Καραμάνος, άνοιξε το σκορ κόντρα στη Βέροια, μόλις στο 13ο λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Καραμάνου με την φανέλα του Ατρόμητου και ο νεαρός επιθετικός ξέρει πως είναι μια μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Έτσι, φρόντισε να ενημερώσει και τους διαδικτυακούς του φίλους, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, με φωτογραφία παρέα με τον άνθρωπο που του έκανε το… «χτύπημα», Ανδρέα Ικαρίου. Σύμφωνα πάντως με… πληροφορίες του sport-fm.gr, αυτό ήταν μόλις το πρώτο «χτύπημα», αφού αναμένεται να ακολουθήσουν κι’ άλλα.

Εκτός ο Καμπάνταης

04/04/2013
 Όσο πλησιάζει η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, τόσο και εντείνεται η προετοιμασία του Πανιωνίου.

Εκτός ο Καμπάνταης
Έτσι, την Πέμπτη ο Κώστας Παναγόπουλος προγραμμάτισε πρωινή προπόνηση στο Απήλιον, ενόψει της αναμέτρησης της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Εκεί, διαπίστωσε πως ο Λεωνίδας Καμπάνταης δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμά του και έκανε ατομικό.

Τέλος, με απόφαση του Έλληνα τεχνικού, ο Τάσος Αυλωνίτης, που έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες, θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών κόντρα σε Παναθηναϊκό και SKODA Ξάνθη.

Αθώος ο Ολυμπιακός

04/04/2013
 Με απόφασή της η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απήλλαξε τον Ολυμπιακό για την υπόθεση της επίθεσης κατά δημοσιογράφου στο «Γ.Καραϊσκάκης». Διαβάστε το σκεπτικό. Απαλλαγή και για Άρη.

Αθώος ο Ολυμπιακός
Οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 3.200 ευρώ για τη γενικότερη συμπεριφορά των οπαδών του.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της λίγκας απάλλαξε και την ΠΑΕ Άρης για την καταγγελθείσα (από τον Πανθρακικό) επίθεση στον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 27ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ Βέροια: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης.

Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την 4η αποδιδόμενη σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση (Δίωξη Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα). Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την πειθαρχική παράβαση που περιγράφεται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 11699/3-4-2013 Πειθαρχική Δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων διακοσίων ευρώ.


Αναλυτικά το σκεπτικό:

Στο σκεπτικό της απαλλακτικής απόφασης για τον Ολυμπιακό, σχετικά με το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του contra.gr, Νίκο Γιαννόπουλο, η πειθαρχική επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Ως προς το περιστατικό αυτό η επιτροπή διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο έλαβε χώρα έτσι όπως περιγράφεται στην υπό κρίση Πειθαρχική Δίωξη. Οι αμφιβολίες αυτές προκύπτουν και ενισχύονται από τα εξής στοιχεία:

1) Τόσο η έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα, όσο και οι παρατηρήσεις του Συντονιστή Εγκατάστασης, πολλώ δε μάλλον η έκθεση της Αστυνομικής Αρχής ουδέν αναφέρουν για το υπό αποδεικτική διερεύνηση περιστατικό. Επισημαίνεται ότι κατά την κοινή πείρα και τη λογική, αν είχε εκτυλιχθεί ένα περιστατικό έτσι όπως αυτό περιγράφεται πιο πάνω, τότε είτε εξ επαγγέλματος, είτε κατόπιν καταγγελίας από τον παθόντα, θα έπρεπε να είχε υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχαν επιληφθεί του επεισοδίου αυτού.

2) Πράγματι το πιο πάνω περιστατικό περιγράφεται σε κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία άλλωστε αποτέλεσαν και το έναυσμα για την άσκηση της προκειμένης Πειθαρχικής Διώξεως. Όμως οι περιγραφές των δημοσιευμάτων αυτών όχι μόνον δεν συμφωνούν μεταξύ τους, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, δοθέντος ότι εξιστορούν το ίδιο συμβάν, αλλά αντιθέτως αποκλίνουν ουσιωδώς μεταξύ τους διαλαμβάνοντας, μάλιστα, κραυγαλέες ασάφειες και αντιφάσεις.

Συγκεκριμένα: Το δημοσίευμα της εφημερίδας "MetroSport" αναφέρει ότι φίλαθλοι της εγκαλουμένης «.. .την "έπεσαν" στον ρεπόρτερ, βγάζοντάς του την μπλούζα [που κατά το δημοσίευμα φέρεται να ήταν πράσινου χρώματος] ενώ ένας εξ αυτών τον δάγκωσε στο αυτί». Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα αυτό, ο λόγος της επίθεσης και της άσκησης σωματικής βίας στον ρεπόρτερ φέρεται ότι ήταν το χρώμα της μπλούζας που φορούσε ο δημοσιογράφος.

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal" «Ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία και είχε λεκτικό διαπληκτισμό με αυτούς που κάθονταν στην πρώτη σειρά των εδράνων. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας εκ των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο (πιθανότατα οπαδός του ΠΑΟΚ) είπε "είμαι ΠΑΟΚ και το φωνάζω" με συνέπεια να κινηθούν προς το μέρος του οι οπαδοί». Από το δημοσίευμα λοιπόν αυτό δεν προκύπτει καν η επίθεση και η άσκηση σωματικής βίας σε δημοσιογράφο, αλλά μόνον κάποια κίνηση οπαδών της εγκαλουμένης «με απειλητικές διαθέσεις» και ένας «λεκτικός διαπληκτισμός» μεταξύ αυτών και κάποιου άλλου παρευρισκόμενου στο συγκεκριμένο χώρο που φέρεται να ήταν οπαδός της ομάδας του ΠΑΟΚ και όχι δημοσιογράφος.

Στην εφημερίδα "Sportday" το ίδιο βιοτικό συμβάν περιγράφεται κατά τον εξής ουσιωδώς διαφορετικό τρόπο : «.στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στις εξέδρες κάτω από τα δημοσιογραφικά οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε δύο άτομα που θεώρησαν ότι είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος τράβηξε σε βίντεο το περιστατικό. Κάποιοι οπαδοί μπήκαν στα δημοσιογραφικά και όπως ισχυρίζεται του επιτέθηκαν και το προπηλάκισαν. Ένας εξ αυτών μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος του δάγκωσε το αυτί!..».

Παρεμφερή με την πιο πάνω περιγραφή του αυτού περιστατικού διαλαμβάνουν και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων "Σπορ του Βορρά", "Ελευθεροτυπία", "ΦΩΣ" και "Live Sport".

3) Οι παραπάνω επισημανθείσες ουσιώδεις διαφορές είναι, κατά την κρίση της Επιτροπής, αδικαιολόγητες, διότι τα πειθαρχικώς ελεγχόμενα συμβάντα φέρονται ότι εκτυλίχθηκαν σε χώρο όπου κατά τεκμήριο υπάρχουν δημοσιογράφοι (δημοσιογραφικά θεωρεία), οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν άμεση και πρωτογενή αντίληψη του επεισοδίου και έτσι να το έχουν περιγράψει στα ρεπορτάζ τους με μία στοιχειώδη ομοιομορφία.

Εξάλλου, όσα εκ των παραπάνω δημοσιευμάτων αναφέρουν το «δάγκωμα του αυτιού» του δημοσιογράφου, παραπέμπουν σε «ισχυρισμό» και «καταγγελία» του τελευταίου, κάτι που δεν είναι λογικό, διότι αν πράγματι είχε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έπρεπε να είχε γίνει άμεσα αντιληπτό και ορατό από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους του.

4) Τέλος στην προκειμένη περίπτωση, ο φερόμενος ως παθών δημοσιογράφος δεν υπέβαλε στοιχειοθετημένη και επώνυμη καταγγελία προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ή έστω προς την παρούσα Επιτροπή, πολλώ δε μάλλον, αυτός ως φέρων το σχετικό βάρος αποδείξεως, δεν επιχείρησε να υποστηρίξει και να ενισχύσει τα διαλαμβανόμενα στα παραπάνω δημοσιεύματα με αλλά αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. μαρτυρικές καταθέσεις, φωτογραφίες).

Κατόπιν τούτων η Επιτροπή κρίνει ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ πρέπει να απαλλαχθεί της πειθαρχικής κατηγορίας που της αποδόθηκε δυνάμει της υπ' αριθ. πρωτ. 11699/3-4-2013 Πειθαρχικής Δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της Ε.Π.Ο».

Ξανά ατομικό οι Ιωάννου, Αυγενικού

04/04/2013
 Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ξανά ατομικό  οι Ιωάννου, Αυγενικού
Ο Γιάννης Χριστόπουλος και οι συνεργάτες του δούλεψαν με τους ποδοσφαιριστές τους σε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα στο ΠΕΑΚΙ.

Οι Ιωάννου, Αυγενικού ακολούθησαν ξανά ατομικό πρόγραμμα.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 της Παρασκευής.

Ψάχνει για λύσεις

04/04/2013
 Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ψάχνει για λύσεις
Ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο προπονητής της ομάδας δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Γεωργιάδη, Γεωργέα και Κόστλι, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν οι Καλτσάς και Καλί θα προλάβουν την εν λόγω αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να ψάχνει τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν με επιτυχία τα κενά των παραπάνω.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Πέμπτης (4/4) ο Καλαϊτζίδης έβαλε τους αμυντικούς και τους μέσους της ομάδας του να παίξουν κόντρα σε υπεράριθμους αντιπάλους.

Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται

04/04/2013
 Ποιο το σχήμα που απ' ό,τι φαίνεται θα εμπιστευτεί ο Σούλης Παπαδόπουλος στον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (6/4).

Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται
Τρία βασικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Σούλης Παπαδόπουλος στον Άρη εν όψει της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, μιας και οι Κοέλιο, Παπαστεριανός και Ζαραδούκας είναι τιμωρημένοι.

Από τις τελευταίες δοκιμές, έχει φανεί σε ποιους παίκτες προσανατολίζεται ο Έλληνας τεχνικός για τους αντικαταστάτες τους.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Διούδης, δεξιά στην άμυνα ο Καζναφέρης, αριστερά ένας εκ των Μαργαρίτη,Τσουκάνη, στόπερ οι Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, πιο μπροστά τους θα κινείται ο Τάτος, στα άκρα οι Γιαννιώτας, Σουνάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο.

Φούλοπ: «Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα»

04/04/2013
 Μπορεί ο Μάρτον Φούλοπ να μην αγωνίζεται λόγω προβλήματος στο χέρι και να βρίσκεται στην πατρίδα του, όμως ο ίδιος δηλώνει πως η σκέψη του είναι στην Τρίπολη και τον Αστέρα.

Φούλοπ: «Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα»
Ο Μάρτον Φούλοπ «άνοιξε» την καρδιά του μιλώντας για τον τραυματισμό του, την αποκατάστασή του αλλά και τον Γιώργο Μπαντή. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας μίλησε στο arcadia-sports για τα παραπάνω αλλά και για όσα θέλει και μπορεί να πετύχει με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάρτον Φούλοπ στο arcadia-sports:

Ποιες εξελίξεις υπάρχουν με το θέμα του τραυματισμού σου;

«Θα παραμείνω στην Ουγγαρία για 15 ημέρες και θα επιστρέψω για να ολοκληρώσω την αποθεραπεία μου στην Τρίπολη. Ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα για το χέρι μου, και χρειάστηκε να κάνω μια μικρή επέμβαση. Έπαιξα τέσσερις αγώνες με πρόβλημα και αυτό επιδείνωσε την κατάσταση...».

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος για να αγωνιστείς;

«Είμαι σίγουρος ότι θα στα πλέι οφ θα μπορώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους του. Ελπίζω να είμαι έτοιμος και στο δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα ματς κρίνεται όλη η χρονιά και θέλω να είμαι εκεί».

Νοιώθεις μια απογοήτευση που αυτό το κρίσιμο διάστημα λείπεις από την Τρίπολη;

«Δεν ήθελα να συμβεί αυτό σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο. Θα κάνω την αποθεραπεία μου και στη συνέχεια θα είμαι έτοιμος για να δώσω ό,τι μπορώ για τον Αστέρα. Μου λείπει η ομάδα, θέλω να επιστρέψω και να κάνω το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Είμαι λυπημένος που δεν μπορώ να βοηθήσω τώρα τον Αστέρα, δεν είναι ωραίο για έναν παίκτη που έκανε τα πάντα μέσα σε μια χρονιά να μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Έχουμε δυνατότητες για κάτι πολύ καλό αυτή τη σεζόν και πρέπει να τις εξαντλήσουμε».

Θα ήθελες να πεις κάτι στους οπαδούς του Αστέρα που ρωτάνε για σένα;

«Οι οπαδοί μας πρέπει να συνεχίσουν να μας στηρίζουν γιατί με τη συμπαράσταση τους μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο σπουδαία πράγματα».

Ποια η γνώμη σου για τον Γιώργο Μπαντή που αυτή τη στιγμή είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Αστέρα;

«Θα είμαι στα πλέι-οφ για να δώσω το 100%, αλλά θέλω να πω ότι και ο Γιώργος κάνει εξαιρετική δουλειά και θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι τώρα που είναι το νούμερο ένα».

Δώνης: «Έχουμε κάνει πρόοδο»

04/04/2013
 Βήματα προς τα εμπρός έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά», Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Έχουμε κάνει πρόοδο»
Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με την αρχή της σεζόν εξέφρασε ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης.

Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν τα περιθώρια να βελτιωθούν και να κάνουν πολλά σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Γιώργος Δώνης:


Για τα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ:

«Πάντα μπορεί να θέλεις κάτι περισσότερο, να θέλαμε τις δυο νίκες, αλλά σίγουρα υπήρχε αισιοδοξία γιατί το τελευταίο διάστημα η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, δείχνει βελτιωμένη και υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους. Άρα, λοιπόν, περιμέναμε ότι θα υπάρχει και καλή συγκομιδή ώστε να βρεθούμε πάλι στη δεύτερη θέση αλλά πάνω απ' όλα να δείχνουμε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα προοδεύει, είναι σημαντικό ότι υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τον Ιανουάριο όπου είχαμε δύσκολα και άσχημα αποτελέσματα κι αυτό μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια».


Για τα στοιχεία στα οποία οφείλεται το αήττητο οκτώ αγωνιστικών που έχει ο «δικέφαλος του Βορρά»:


«Νομίζω ότι πάντα οι ομάδες για να εξελιχθούν χρειάζεται χρόνος. Άρα το πρώτο σημαντικό κομμάτι οφείλεται στο χρόνο. Όταν μια ομάδα δουλεύει σωστά κι όταν οι ποδοσφαιριστές πειθαρχούν κι είναι πολύ συγκεντρωμένοι σ' αυτό που πρέπει να κάνουν. Σίγουρα, από εκεί και πέρα και η αναβάθμιση του ρόστερ μας έχει παίξει σημαντικό ρόλο όπου όσο μεγαλώνει η ποιότητά μας τόσο μπορούν πιο εύκολα τα πράγματα να βγουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν πράγματα τα οποία τα βελτιώνουμε, υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουμε καλύτεροι αν πάρουμε - για παράδειγμα - ως οδηγό το τελευταίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Όπου επιλέξαμε σε οργανωμένη άμυνα να περιμένουμε, κατά διαστήματα, τον αντίπαλό μας, όπου στο κομμάτι αυτό ήμασταν πολύ καλοί, με καλές βοήθειες, με πειθαρχία στην τακτική μας, ώστε να μην αφήσουμε μια καλή ομάδα να μας δημιουργήσει πράγματα, ειδικά εντός περιοχής.

Σ' αυτό το κομμάτι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και κι είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους όσοι χρησιμοποιήθηκαν. Όταν όμως έχει ν' αντιμετωπίσεις καλές ομάδες και ειδικά σε υψηλό επίπεδο, δεν αρκεί μόνον αυτό γιατί παίζει σημαντικό ρόλο και το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας της οργάνωσης του παιχνιδιού, όπου σ' αυτό το παιχνίδι περίμενα μεγαλύτερα διαστήματα να το καταφέρουμε. Μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος κι είναι ένα κομμάτι που πάνω στην πίεση, απέναντι σε καλές ομάδες με ποιότητα, πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο και να βρίσκουμε διαστήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ώστε να κυκλοφορούμε την μπάλα, να πάμε σε οργανωμένο ποδόσφαιρο και να φέρουμε σε μεγαλύτερη και σε πιο δύσκολη θέση τον αντίπαλο».


Για το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό:


«Εντάξει, είναι αυτό που είπα και προηγουμένως, ότι σ' αυτό που είχαμε σχεδιάσει οι ποδοσφαιριστές τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά. Στο κομμάτι, στο 'ανοιχτό' γήπεδο επίσης, βγάλαμε κάποιες αντεπιθέσεις αλλά περίμενα περισσότερα πράγματα στην οργάνωση του παιχνιδιού, όταν εμείς είχαμε την μπάλα στα πόδια. Γενικώς δείξαμε πρόοδο γιατί δεν είναι εύκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα να βρεις πολλά τέτοια παιχνίδια γιατί στα περισσότερα έχουμε εύκολα την κατοχή μπάλας στο αντίπαλο μισό, οι περισσότεροι αντίπαλοι μας περιμένουν κι εκεί πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο ώστε με σωστή ανάπτυξη, με σωστές κινήσεις να διασπάσουμε οργανωμένες άμυνες. Εδώ ήταν διαφορετικό το παιχνίδι αλλά η άποψή μου εμένα πάντα παραμένει ίδια, όχι μόνον τώρα, ότι θεωρώ ότι το κομμάτι της άμυνας, της οργανωμένης άμυνας είναι πολύ πιο εύκολο στην προπονητική παρά της ανάπτυξης και της διάσπασης της αντίπαλης άμυνας που σε περιμένει στο μισό γήπεδο».

Για το γεγονός πως πολλοί παίκτες της ομάδας ταλαιπωρούνται από θλάσεις:

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό . Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε πάρα πολύ μ' αυτό το κομμάτι, με το κομμάτι των τραυματισμών. Έχουν αξιολογηθεί τα πάντα, αξιολογούμε καθημερινά την προπόνηση, δεν υπάρχει κάποιο, διαφορετικό συμπέρασμα. Νομίζω ότι την επόμενη σεζόν σε κάποια κομμάτια θα γίνουν αυτά που πρέπει ώστε τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους».

Για τις απουσίες ενόψει Βέροιας:

«Ξέρετε τα γνωστά προβλήματα που έχουμε, Κατσικάς, Κουμάλο, Σταφυλίδης, Βούκιτς ίσως κι ο Κωνσταντινίδης δε θα είναι διαθέσιμοι γι' αυτό το παιχνίδι. Περιμένουμε ότι ο Κουμάλο, ο Κωνσταντινίδης θα είναι διαθέσιμοι σίγουρα στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και πλέον μπαίνουμε σε μια διαδικασία διαφορετική ώστε να σκεφτούμε και να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες ώστε στον πρώτο ημιτελικό να είμαστε πανέτοιμοι».

Για το αν το απασχολεί που ο Λίνο έχει παίξει πολλούς αγώνες το τελευταίο διάστημα:

«Δε θα το 'λεγα, γιατί ο Λίνο είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει αποδείξει όλο το διάστημα αυτό, όλη τη χρονιά ότι είναι πολύ σοβαρός στις προπονήσεις, ότι κάνει πάρα πολύ καλή ζωή, τον βοηθάει η σωματοδομή του, κατά διαστήματα του δίνουμε 'ανάσες' μέσα στην εβδομάδα. Σίγουρα κι αυτός θα πάρει κάποια ξεκούραση σε κάποια από τα επόμενα τρία ματς αλλά να σας πω την αλήθεια δεν είναι αυτό που με ανησυχεί
».

Για το πού πιστεύει πως θα κριθεί το ματς με τη Βέροια:

«Εντάξει, το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς λειτουργούμε - πάντα - με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλό μας. Θεωρώ ότι η Βέροια δε θα έπρεπε να φτάσει στις τελευταίες αγωνιστικές και να διεκδικεί την παραμονή της. Είναι μια ομάδα που μου αρέσει, ειδικά στην επιθετική της ανάπτυξη με ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, που έχουν ταλέντο και θεωρώ ότι είναι - χωρίς να υποτιμώ κάποιες άλλες ομάδες ούτε να προδικάζω κάτι, από τις ομάδες που πρέπει να μείνουν στην κατηγορία σύμφωνα με την εικόνα και με το ποδόσφαιρο που έχουν παίξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, παρότι έχει κάποιες, σημαντικές απουσίες. Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Να είμαστε πιεστικοί, να ετοιμαστούμε γι' αυτά τα τελευταία παιχνίδια ώστε να πάρουμε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον πέμπτο και να είμαστε σ' εγρήγορση και για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου».

Χωρίς νέες ειδήσεις…

04/04/2013
 Δεν προέκυψαν νέες "πληροφορίες" για τον Άγγελο Αναστασιάδη στην προπόνηση του Πλατανιά την Πέμπτη στα Περιβόλια.

Χωρίς νέες ειδήσεις…
Ο Έλληνας τεχνικός είδε μόνο τον Μαρσέλο Λαμπάρθε να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα τον υπολογίζει για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για 12:30 στο Μάλεμε.

«Τρία βήματα πριν το στόχο μας»

04/04/2013 
Πολύ κοντά στο να πετύχει το φετινό του στόχο που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος.

«Τρία βήματα πριν το στόχο μας»
Τρία ματς χωρίζουν τον ΠΑΣ Γιάννινα από την επίτευξη του φετινού του στόχου που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε και για το επερχόμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και που αυτό θα κριθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Χριστόπουλου στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (4/4):


Για την ως τώρα πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα:

«Έχουμε φτάσει τρία βήματα από το στόχο μας, αλλά όσο κοντά μπορεί να δείχνει ένας στόχος τόσο μακριά μπορεί να είναι. Και το ανάποδο φυσικά. Έχουμε μπροστά μας τρία βήματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας μέχρι την 30η αγωνιστική θα αγωνίζεται και θα βρίσκεται κοντά σε αυτόν το στόχο.

Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό. Πρέπει να το δούμε ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσουμε πολύ κοντά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και πέρα από τη συγκέντρωση και το πάθος θα χρειαστεί μυαλό και ηρεμία. Θέλει σωστή διαχείριση για 90 λεπτά. Η ΑΕΚ του δευτέρου γύρου δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ του πρώτου. Είναι η ομάδα που βγάζει τη μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους της και έχει πάρα πολλές τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Και εμείς όμως είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και δεν ακούμε ό,τι προσπαθεί να μας κάνει κακό. Τα αποδυτήρια μας είναι πολύ στεγανά».


Για τους «αριθμούς» ενόψει του αγώνα της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ:


«Τα στατιστικά δείχνουν μια εικόνα, προϊδεάζουν για κάτι. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όμως κάτι τελείως ξεχωριστό. Μπορεί να λήξει 0-0 ή να κριθεί στα 2-3 γκολ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν έναν αγώνα. Τη Δευτέρα που θα μπούμε στο γήπεδο δεν θα θυμόμαστε τίποτα από αυτά, το μόνο που θα βλέπουμε θα είναι η νίκη και θα προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε».

Για τη διαχείριση του παιχνιδιού:

«Η διαχείριση ενός αγώνα σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ανάλογα με τη στρατηγική και την τακτική που χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σχετικά με τη διαχείριση του αγώνα, θα μπω επί της ευκαιρίας σε ένα άλλο θέμα: όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα έχει διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις με τον τρόπο που πρέπει. Θέλω να ζητήσω από εσάς, ιδιαίτερα τους ντόπιους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους του ΠΑΣ να διαχειριστούν κι αυτοί με την ίδια ηρεμία και ψυχραιμία την κατάσταση αυτή που υπάρχει.

Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι δεν πρέπει τα παιδιά να παίξουν με άγχος κι από την άλλη να λέει ότι αν ο ΠΑΣ δεν βγει στην Ευρώπη, θα πρόκειται για αυτοκτονία. Αυτά είναι οξύμωρα πράγματα. Εμείς είμαστε εδώ, ξέρουμε ποιοι είμαστε και πού πάμε. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια. Ό,τι κι αν γίνει, ξέρουμε ότι θα είμαστε μέχρι το τέλος κοντά στον στόχο ή θα τον έχουμε πετύχει. Γι' αυτό θέλει ηρεμία, καθαρό μυαλό και σωστή διαχείριση από όλους».


Για την παρουσία του κόσμου:

«Εγώ καλούσα τον κόσμο όταν δεν πίστευε τόσο σε αυτή την ομάδα. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι αμφισβητίες του καλοκαιριού έχουν πειστεί για το τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή. Αυτοί που θέλουν να έρθουν και να σταθούν δίπλα μας είναι ευπρόσδεκτοι».


Για το πόσοι βαθμοί χρειάζονται για την πεντάδα:
«Πιστεύω ότι οι 44 βαθμοί θα κρίνουν την πεντάδα. Αν χρειαστούν παραπάνω ή παρακάτω, θα φανεί στην πορεία. Μπορεί παραπάνω, μπορεί όμως και λιγότεροι. Μην ξεγράφετε κανένα παιχνίδι από αυτά που έχουμε μπροστά μας και μην ξεγράφετε και κανένα παιχνίδι των αντιπάλων. Είναι ποδόσφαιρο, όλα είναι ανοιχτά μέχρι να συμβεί κάτι με μαθηματικό τρόπο».

Για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί:

«Μου δίνετε ένα πολύ ωραίο βήμα για να υποστηρίξω αυτό που έλεγα πριν, ότι πρέπει και εσείς να βοηθήσετε στην διαχείριση αυτής της κατάστασης. Έχω αναφερθεί επανειλημμένα για αυτό το θέμα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Μετά τις 21 του μηνός που θα τελειώσει το πρωτάθλημα μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα».

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα»

04/04/2013
 Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού «έπλεξε» με δηλώσεις του ο παίκτης του Πανιωνίου, Στάθης Ρόκας πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα»
Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον παίκτη του Πανιωνίου, Στάθη Ρόκα, παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Ωστόσο, όλοι στις τάξεις των «κυανέρυθρων» πιστεύουν πως εφόσον δείξουν την ίδια συγκέντρωση όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, τότε μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στο «τριφύλλι», όπως υπογράμμισε ο έμπειρος μέσος.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova o Στάθης Ρόκας:

Για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα:
«Ξέραμε όλοι ότι ήταν ένα παιχνίδι-μονόδρομος για εμάς. Ξέραμε ότι έπρεπε να το κερδίσουμε οπωσδήποτε. Μπήκαμε μέσα αποφασισμένοι, πήραμε τους τρεις πόντους, πλέον κοιτάμε με αισιοδοξία τις πιο πάνω θέσεις και ξεχνάμε το θέμα υποβιβασμού. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια και δικαιωθήκαμε στο τέλος».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα φέτος, δεν παύει όμως να είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Με την ίδια σοβαρότητα που έχουμε δει όλα τα παιχνίδια, βλέπουμε και αυτό το ματς. Έχουμε στόχο να κερδίσουμε και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για τις πολλές εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες του Παναθηναϊκού:

«Δεν λέει κάτι αυτό, γιατί με την ίδια λογική αυτοί πάνε να κερδίσουν γιατί έχουν κάποια άσχημα αποτελέσματα τελευταία. Πρέπει να δούμε σοβαρά το παιχνίδι, τα μειονέκτηματά τους, τα πλεονεκτήματά τους και να μπούμε 100% προσηλωμένοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι».


Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό:

«Δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι ξεχωρίζουν. Είναι ομαδικό το άθλημα, όπως κοιτάμε όλα τα παιχνίδια, έτσι θα κοιτάξουμε και τον Παναθηναϊκό για να δούμε τι θα πάρουμε από αυτό το ματς».

«Να σωθεί η ΑΕΚ και βλέπουμε…»

05/04/2013
 Καμία σημασία δεν έχουν τα πολλά λάθη που έγιναν φέτος -μπροστά στον στόχο της ΑΕΚ να επιβιώσει- σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

«Να σωθεί η ΑΕΚ και βλέπουμε…»
Να τελειώσει… με το καλό (και χωρίς απρόοπτα) το θέμα της παραμονής της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα και μετά θ’ ασχοληθούν οι παίκτες της με την επόμενη μέρα.

Αυτό είναι το πνεύμα που κυριαρχεί στα αποδυτήρια της «Ένωσης» και αυτό ξεκαθάρισε και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων «Super FM», ο Έλληνας γκολκίπερ παραδέχθηκε πως έγιναν πολλά λάθη φέτος και υπερβολική ανανέωση για μια ομάδα με τόση πίεση και τόσο βαριά φανέλα.

Αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Δευτέρας όμως, τόνισε ότι θα πρέπει να τελειώνει με το θέμα της σωτηρίας, ώστε να μπορούν έπειτα όλοι να κοιτάξουν το μέλλον.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κωνσταντόπουλος

Για το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ξέρουμε ότι ο ΠΑΣ είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και σίγουρα πριν φτάσουμε στο τελευταίο ματς της σεζόν. Μ’ ένα καλό αποτέλεσμα θα έχουμε πολλές ελπίδες παραμονής και με ενδεχόμενη νίκη θα είμαστε και μαθηματικά σωσμένοι».

Για το γήπεδο, τις συνεχείς βροχές στα Γιάννενα και αν αυτό θα τους επηρεάσει: «Ξέρουμε για το γήπεδο, το έχουμε υπ' όψιν. Και στο ΟΑΚΑ παίξαμε φέτος με βροχή. Προσωπικά είμαι συνηθισμένος στη βροχή απ' όταν έπαιζα στην Κέρκυρα και την Αγγλία. Αν το παιχνίδι γίνει σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, τότε θα πάει στη δύναμη και όποιος αποφύγει τα λάθη θα κερδίσει».

Για το αν αισθάνεται ότι η ομάδα του παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο: «Παίξαμε πολλούς τελικούς μέχρι τώρα. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι καλύτερα βέβαια να παίζεις τελικούς για τρόπαια και όχι για την παραμονή σου, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού η πίεση και πρέπει να ανταπεξέλθουμε».

Για τις δυσκολίες της σεζόν και την επόμενη μέρα: «Έχουν γίνει πολλά λάθη, έχουν πάει πολλά στραβά. Πολλοί παίκτες έφυγαν, έγινε μεγάλη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και είναι δύσκολο όλο αυτό για μια ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη πίεση. Ήταν δύσκολη η χρονιά, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να τη φτάσουμε μέχρι τέλους με επιτυχία. Την επόμενη μέρα θα τη δούμε αφού τελειώσουν όλα επιτυχώς».

Για το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον που έχει: «Θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Λόγω οικονομικών συγκυρίων έκλεισε η ψαλίδα μικρών και μεγάλων, οι ομάδες είναι όλες ανταγωνιστικές και δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε ελληνόπουλα που έπαιζαν σε μικρές κατηγορίες. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι πολλές ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα, με αντίκτυπο σε παίκτες και υπαλλήλους ακόμα και φιλάθλους που έχουν κουραστεί».

Για τις διαφορές οργάνωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό: «Οι ομάδες στο εξωτερικό δουλεύουν σαν εταιρίες. Εδώ γίνονται λάθη και στην οργάνωση των ομάδων, αλλά και του πρωταθλήματος. Κάποια στιγμή όλοι θα μάθουν. Ελπίζω να καλυτερεύσουν τα πράγματα και να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο σοβαρά την οργάνωση του πρωταθλήματος».

Για τη θέση του τερματοφύλακα και πόσο δύσκολη είναι: «Όταν ο τερματοφύλακας κάνει μια απόκρουση είναι σαν να πετυχαίνει το γκολ ένας επιθετικός. Είναι μοναχική θέση. Μπορεί να μη συμμετέχεις σ’ ένα ματς πολύ, αλλά μπορεί να χρειαστείς μόνο για μια στιγμή κάνοντας αυτό που είναι η δουλειά σου. Είναι η πιο υπεύθυνη θέση στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας δεν έχει φόβο πριν το πέναλτι, ο επιθετικός πρέπει να τον έχει. Δεν θα κατηγορήσει κάποιος τον τερματοφύλακα αν δεχτεί γκολ σε πέναλτι, αντιθέτως θα κατηγορήσει τον επιθετικό».

Για τη σεζόν που κάνει ο ίδιος: «Δεν είναι η καλύτερή μου χρονιά. Προσπαθώ όμως να βελτιώνομαι ακόμα και τώρα μέσω προπόνησης, να διορθώνω τις αδυναμίες μου. Σαν τερματοφύλακας δεν πρέπει να σκέφτεσαι τα λάθη, πρέπει να προχωράς μπροστά και να προσπαθείς συνέχεια».

Προτεραιότητα η Φούλαμ για «Κάρα»

05/04/2013
 Την παραμονή του για έναν χρόνο ακόμα στην Αγγλία έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα (05/04) η SportDay. Ποιοι είναι λόγοι που κρατούν στο Νησί τον «τυπάρα».

Προτεραιότητα η Φούλαμ για «Κάρα»
Λίγες είναι οι πιθανότητες ο Γιώργος Καραγκούνης να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής χαφ είναι οπαδός του «τριφυλλιού» και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν έχει κληθεί από τη διοίκηση να συμφωνήσει σε διακανονισμούς που του έχουν προταθεί με την άμεση θετική απάντησή του.

Αυτή τη στιγμή, όπως αποκαλύπτει η SportDay, θεωρείται απίθανο να επιστρέψει το καλοκαίρι στους «πράσινους», στους οποίους επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του.

Ο λόγος είναι ότι ο 35χρονος παίκτης αισθάνεται υπέροχα στη Φούλαμ, στην οποία αγωνίζεται ως βασικός και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των οπαδών της αγγλικής ομάδας.

Οι «χωριάτες», μάλιστα, του προσφέρουν νέο συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και με αυτό τον τρόπο τον επιβραβεύουν για τις εμφανίσεις του. Από την πλευρά του, ο «τυπάρας» θέλει να ζήσει και άλλο την εμπειρία της Premier League και αυτό φαίνεται στις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες.

Πέρα από την επιθυμία του, ο «Κάρα» προτιμάει να παίζει στον ποδοσφαιρικό παράδεισο της Αγγλίας από την ελληνική μιζέρια. Ξέρει ότι αν επιστρέψει εδώ μετά από κάθε ήττα του Παναθηναϊκού, ο πρώτος που θα φταίει θα είναι εκείνος και η γκρίνια και η μιζέρια θα είναι μέρος της καθημερινότητάς του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στον παίκτη και τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά ο πρόεδρος του συλλόγου του έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα επιστροφής.

Ωστόσο, ο «Κάρα» – σαν οπαδός της ομάδας – θεωρεί ότι ένα μοντέλο με Έλληνες τεχνικό διευθυντή και προπονητή, είναι ιδανικό. Μπορεί να τον επηρεάσει, αλλά δεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική του απόφαση.

Ακόμη ένας και πολύ σημαντικός λόγος είναι η οικογένειά του, η οποία ζει στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσει, πάντως, την επόμενη σεζόν να έχει κοντά του την γυναίκα και τα παιδιά τους.

Ο Καραγκούνης στις επαφές, που θα έχει με τον Αλαφούζο και τις επόμενες ημέρες θα ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον, αλλά θα πει ότι στο μυαλό του τώρα είναι να παραμείνει άλλον ένα χρόνο στη Φούλαμ.

Στο μυαλό του προέδρου υπάρχει – εκτός από την πρόταση επιστροφής – να του προτείνει να αναλάβει πόστο στην ομάδα, μόλις ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο πρώτος λόγος σε Αναστασίου

05/04/2013
 Φαβορί για τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό είναι ο Γιάννης Αναστασίου, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή ο Γιάννης Αλαφούζος. Στο προσκήνιο ο «Λύμπε» μετά τις αντιδράσεις για Νταμπίζα.

Ο πρώτος λόγος σε Αναστασίου
Σαφές προβάδισμα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού έχει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον ελπιδοφόρο προπονητή, έχουν μιλήσει ακόμη και για θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού της ομάδας την επόμενη περίοδο, ενώ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία καθώς υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον παλαίμαχο επιθετικό και χθες έλεγε σε συνεργάτες του πως έχει πίστη στις δυνατότητές του και τη δυνατότητά του να χτίσει μία ομάδα με ένα μπάτζετ της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, όπως υπολογίζεται αυτό της επόμενης σεζόν για το «τριφύλλι».

Στα υπόψη υπάρχουν πάντα ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Σάκης Τσιώλης, με τον πρώτο να φαίνεται πως προτιμάται από τον δεύτερο, ενώ έχουν εξεταστεί και κάποιες λύσεις από το εξωτερικό. Φαίνεται, ωστόσο, πως ο Γιάννης Αλαφούζος προτιμά ένα ελληνικό μοντέλο και ο Γιάννης Αναστασίου είναι το ακλόνητο φαβορί για τη θέση του προπονητή.

Οι αντιδράσεις φέρνουν… σκέψεις για «Λύμπε»

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε δίλημμα για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Θεωρεί πως ο Νίκος Νταμπίζας είναι ιδανικός για τη θέση, από τις συζητήσεις που έχει κάνει μαζί του θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά με τις γνώσεις και τις παραστάσεις του έστω κι αν δεν έχει εμπειρία, ωστόσο οι ενστάσεις μίας μερίδας οπαδών τον προβληματίζει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζυγίζει τις αντιδράσεις και έχει στα υπόψη ως εναλλακτική λύση τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ έχουν εξεταστεί σαν λύσεις και δύο άλλα πρώην «παιδιά» της ομάδας, ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος, που όμως έχουν συμβόλαιο με την ΕΠΟ για την Εθνική.

Σχήμα με Κουίνσι και Μπαρμπαρούση

Διάταξη 4-3-3 με τους Κουίνσι και Μπαρμπαρούση στα άκρα της επίθεσης και δίπλα στον Φιγκερόα δοκίμασε χθες ο Γιάννης Βονόρτας για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Στη διάρκεια του διπλού η τριπλέτα αντικαταστάθηκε από τους Ντίνα, Εσπάρθα και Τοτσέ. Ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, Σεϊταρίδης και Χουχούμης ήταν στα άκρα της άμυνας (είχε ενοχλήσεις στον ώμο ο Μαρίνος, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία), Πίντο και Τριανταφυλλόπουλος ήταν οι στόπερ, ο Βιτόλο αμυντικό χαφ και εσωτερικοί μέσοι οι Ζέκα και Σισοκό. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Μαυρίας και οι τιμωρημένοι Σο και Μπουμσόνγκ.

* Βεβαιότητα εκφραζόταν χθες από τη διοικούσα επιτροπή πως την επόμενη εβδομάδα θα βγει η άδεια από το Υπουργείο και με τη συναίνεση του Ερασιτέχνη θα αρχίσουν τα έργα στη Λεωφόρο, όπως και ότι θα εξασφαλιστεί η αδειοδότηση για την ομάδα.

Βιντιάδης… αγνοείται

05/04/2013
 Εξαφανισμένος ο Δημήτρης Βιντιάδης και έντονος ο προβληματισμός στην ΑΕΚ. Καμία επικοινωνία με τη διοίκηση ή τον Πέτρο Παππά. Τι λέει το περιβάλλον του. Τι γίνεται με Νικολαΐδη και… Λυμπερόπουλο.

Βιντιάδης… αγνοείται
Μία ακόμη εβδομάδα εξελίξεων αποδείχτηκε πως δεν ήταν τέτοια για την ΑΕΚ. Οι διαρροές περί έλευσης του Κιθ Χάρις ή αποκάλυψης των πλάνων του Δημήτρη Βιντιάδη δεν επαληθεύτηκαν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο 32χρονος εφοπλιστής είναι… εξαφανισμένος προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ΠΑΕ.

Εδώ και μέρες τηρεί σιγή ιχθύος, δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με κανέναν από τη διοίκηση, ενώ παρότι χθες εξέπνεε η άτυπη προθεσμία που είχε λάβει από τον Πέτρο Παππά για να του παρουσιάσει το σχέδιό του, πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε αυτό συνέβη, ενώ ο πρώην μέτοχος της ομάδας αναχώρησε για το εξωτερικό και ακόμη… περιμένει.

Από το περιβάλλον του Βιντιάδη δεν αλλάζει κάτι. Τονίζουν πως περιμένει την απάντηση του Κιθ Χάρις και των συνεργατών του από την Αγγλία για την έγκριση της επένδυσης στην ΑΕΚ. Αυτή αναμένεται «εντός των ημερών» και εκφράζουν την αισιοδοξία πως θα είναι θετική ανοίγοντας το δρόμο για να μπει ο νεαρός επενδυτής στην ΠΑΕ καταθέτοντας επίσημη πρόταση, έστω κι αν δεν έχει συγκεντρώσει το ύψος των κεφαλαίων που ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Παρά τις αισιόδοξες «διαρροές», ωστόσο, τόσο στις τάξεις της διοίκησης, όσο και σε αυτές των φιλάθλων, υπάρχει πλέον από απλή επιφυλακτικότητα μέχρι δυσπιστία, καθώς όλοι έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και λόγια και θέλουν πράξεις, καθώς η κατάσταση έχει πάψει προ πολλού να είναι οριακή και έχει φτάσει σε… δραματική. Το ΔΣ της ΠΑΕ αναβλήθηκε από σήμερα για την Τρίτη ελπίζοντας να υπάρχει κάτι νεότερο από πλευράς Βιντιάδη.

Ο Ντέμης και ο… «Λύμπε»

Όσο δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση Βιντιάδη, τόσο πληθαίνουν οι ψίθυροι περί δραστηριοποίησης του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ φημολογείται πως εκτιμά ότι λύση δεν θα έρθει ποτέ από τον 32χρονο εφοπλιστή και ετοιμάζει ένα πλάνο σωτηρίας της ΑΕΚ. Γι’ αυτό λέγεται πως είναι ενήμεροι και κάποιοι παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας, ανάμεσα στους οποίους και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που παρότι ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό δείχνει διάθεση να περιμένει την ΑΕΚ και ίσως ένα πόστο στην ομάδα.

Με Σκόρδα και… ελπίδα

05/04/2013
 Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα παίρνει τα ηνία της ΠΑΕ Άρης ο Λάμπρος Σκόρδας, αλλά έχει ήδη πιάσει δουλειά. Έτοιμο το πλάνο για διπλό σωτηρίας από τον Σούλη Παπαδόπουλο στο Περιστέρι με Ατρόμητο.

Με Σκόρδα και… ελπίδα
Τυπική διαδικασία είναι πλέον η επιστροφή του Λάμπρου Σκόρδα στην κεφαλή της ΠΑΕ Άρης. Μετά την κατάθεση του αιτήματος από πλευράς Ερασιτέχνη στο Πρωτοδικείο για άρση εμπιστοσύνης στη διοίκηση Ψηφίδη, αυτό θα εκδικαστεί σήμερα μαζί με αυτό της Κοινωνίας Μελών Άρη για ορισμό νέας διοίκησης. Η απόφαση αναμένεται σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα και θα επισημοποιηθεί ότι ο Λάμπρος Σκόρδας αναλαμβάνει χρέη προέδρου, με τους κ.κ. Βογιατζή, Τσιόκνη και Βασβάνη να τον πλαισιώνουν στο ΔΣ, ενώ εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη σε αυτό θα είναι ο Γιώργος Ανδρεάδης.

Ήδη πάντως ο Λάμπρος Σκόρδας ενεργεί σαν πρόεδρος. Έχει έρθει σε επαφή με την ομάδα, θα την ακολουθήσει στην Αθήνα για το κρίσιμο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και θα μιλήσει στους παίκτες, ενώ ήδη ενημερώνεται για όλα τα οικονομικά ζητήματα.

Ψάχνει νίκη ελπίδας

Ο Άρης θέλει τρίποντο το Σάββατο στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο για να συνεχίσει να ελπίζει στη σωτηρία του. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα του βασικού σχήματος, με μοναδικό ερωτηματικό ποιος εκ των Σουνά ή Καραγιάννη θα πάρει τη θέση του Διαμαντάκου στα αριστερά της επίθεσης.

Ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, οι Πουλίδο και Παπαζαχαρίας θα είναι στόπερ, ο Μαργαρίτης θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ζαραδούκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο δεξί θα είναι ο Καζναφέρης. Οι Τριανταφυλλάκος και Οικονομόπουλος θα καλύψουν τα κενά των τιμωρημένων Παπαστεριανού και Κοέλιο, ο Τάτος θα είναι επιτελικός μέσος και ο Γιαννιώτας θα κινείται δεξιά του Αγκάνθο, που θα παίξει το τελευταίο του ματς για φέτος μιας και λόγω τιμωρίας χάνει τα δύο τελευταία παιχνίδια.

«Τσεκάρουν» Σταύρου στον Ατρόμητο

05/04/2013
 Την περίπτωση του Ανδρέα Σταύρου έχουν… σταμπάρει από το περσινό καλοκαίρι στον Ατρόμητο, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

«Τσεκάρουν» Σταύρου στον Ατρόμητο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ατρομήτου φέρεται να βρίσκεται ο Ανδρέας Σταύρου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το μέλλον του κυπριακού πρωταθλήματος προβλέπεται δυσοίωνο, λόγω των οικονομικών εξελίξεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Μεγαλόνησο ψάχνουν τρόπο να… την κάνουν.

Οι Περιστεριώτες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους εν όψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου και, εκτός του Φώτη Παπουλή που αγωνίζεται στον Απόλλωνα Λεμεσού και το όνομά του είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα, εξετάζουν τον Σταύρου που είναι συμπαίκτης του.

Το συμβόλαιο του 24χρονου εξτρέμ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι «κυανόλευκοι» έχουν σχηματίσει θετική άποψη από το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Ατρόμητος βρισκόταν στο ίδιο ξενοδοχείο με την Εθνική Κύπρου στη Βουλγαρία (για τα προκριματικά του Μουντιάλ).

Την περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη είχε ξεχωρίσει ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ο οποίος – σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο – ασχολείται με την ενίσχυση της ομάδας.

Τη φετινή σεζόν ο Σταύρου μετράει 5 συμμετοχές στο κυπριακό πρωτάθλημα και σε όλα τα ματς έχει περάσει ως αλλαγή.

Στόχος το «3 στα 3» για Δώνη

05/04/2013
 Με τίτλο του φαβορί θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να κάνει το «τρία στα τρία» στους εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος. Τα πλάνα του Γιώργου Δώνη

Στόχος το «3 στα 3» για Δώνη
Το απόλυτο στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, ώστε να μπει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Πρόθεση του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του είναι να παρουσιαστεί δυνατή και παράλληλα «φρέσκια» η ομάδα στους αγώνες με Βέροια, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ασχέτως με τις αλλαγές που θα κάνει ο 44χρονος προπονητής στόχος είναι η νίκη σε κάθε ματς, πραγματοποιώντας rotation και ξεκουράζοντας τους «φορτωμένους» -με πολλά λεπτά συμμετοχής- ποδοσφαιριστές.

Οι όποιες αλλαγές θα αφορούν κυρίως τη μεσαία γραμμή και την επιθετική γραμμή του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού τα πράγματα στην άμυνα είναι λίγο-πολύ δεδομένα.

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάντζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αποστολόπουλος, Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε με τον Λάζαρ (αν και ο Φωτάκης διεκδικεί μία από τις δύο θέσεις), έχοντας ως τα πλάγια τους Ολίσε και Καμαρά. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν δύο εκ των Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και Λόρενς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Ετο, Ιντζίδης, Κίτσιου, Γεωργιάδης (επέστρεψε μετά από επτά μήνες) και Ρομπέρ.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς (που υπέστη θλάση β' βαθμού στην αριστερή γάμπα), όπως και τους τραυματίες, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς και Πέλκας.

«Η μεγάλη ώρα έφτασε»!

05/04/2013
 Την προσοχή των παικτών του Αστέρα Τρίπολης επέστησε ο Γιώργος Μποροβήλος για το φινάλε τη φετινής σεζόν.

«Η μεγάλη ώρα έφτασε»!
Την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε να τονώσει ο Γιώργος Μποροβήλος, στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης της ομάδας εν όψει του κυριακάτικο αγώνα με την Skoda Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ τόνισε ότι έφτασε να χαρούν τους καρπούς της δουλειάς που έχουν ρίξει από την αρχή της σεζόν και να πετύχουν κάτι μοναδικό με τη συμμετοχή τους στο Champions League την επόμενη χρονιά.

«Η ώρα για τους μεγάλους αγώνες έφτασε. Πρέπει να αποδείξετε ότι καλώς μιλάει για εσάς ολόκληρη η Ελλάδα. Αυτό που έχετε καταφέρει εδώ και έξι μήνες πρέπει να το φτάσετε μέχρι το τέλος. Κάντε πραγματικότητα τα όνειρα που έχει ολόκληρος ο αρκαδικός λαός», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μποροβήλος στους παίκτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάκης Τσιώλης είδε με ικανοποίηση τον Χρήστο Πιπίνη να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και τον υπολογίζει για τον αγώνα της Κυριακής.

Επίσης, στη διάθεση του Καρδιτσιώτη τεχνικού έχει τεθεί ο Σάββας Τσαμπούρης, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης και έχει μπει με τη σειρά του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Από την πλευρά του, ο Μάρτον Φούλοπ έκανε έναν καθαρισμό στον τένοντα του χεριού και σε δέκα ημέρες αναμένεται να επιστρέψει.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου