ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η Fifa και..το hi-tec...goal-line technology

Η Fifa και..το hi-tec...goal-line technology

03/04/2013

Η Fifa ανακοίνωσε την επιλογή της για την εφαρμογή της goal-line technology που θα χρησιμοποιηθεί στο Confederations το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι η γερμανική goal-line technology (GLT) "GoalControl" θα χρησιμοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών στη Βραζιλία.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να δώσει άμεση απάντηση για το αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι την γραμμή του τέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, η FIFA θέλει να αποφύγει φαινόμενα του παρελθόντος για τέρματα που μέτρησαν (ή δε μέτρησαν) και ίσως να ανοίξει ένα δρόμο για μια εποχή όπου θα εκλείψει ή θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το ανθρώπινο διαιτητικό λάθος.
Στην ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξήγησε ότι επιλέχθηκε η γερμανική τεχνολογία αντί της βρετανικής "Hawk-Eye" γιατί "η τελικά απόφαση βασίστηκε σε μια σειρά κριτηρίων που έχουν να κάνουν ειδικά για τα τουρνουά της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένων της ικανότητας της εταιρείας να προσαρμόζεται στις τοπικές συνθήκες και τη συμβατότητα του κάθε GLT συστήματος".
Ουσιαστικά στο Confederations θα γίνει το... test-drive ενόψει του Μουντιάλ του 2014. Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο παγκόσμιο κύπελλο θα γίνει το πρώτο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η goal-line technology. Άλλωστε ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά το καθαρό γκολ του Λάμπαρντ που δεν μέτρησε το 2010 στην ήττα της Αγγλίας από την Γερμανία.
Η τεχνολογία "GoalControl" είναι ένα σύστημα 4D αποτελούμενο από 14 κάμερες high-speed. Όταν μπει γκολ, στέλνει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μια δόνηση στο ρολόι χειρός που φοράει ο διαιτητής του αγώνα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου