ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δηλωσεις προπονητων παικτων και παραγοντων

 Δηλωσεις προπονητων παικτων και παραγοντων
13/05/2013

Μπαρτζώκας: "Εδώ ήμασταν χωρίς άγχος"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα, δήλωσε πανευτυχής για το τρόπαιο στο Λονδίνο, μετά το νικηφόρο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (100-88).
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης:
"Δεν ήταν συνηθισμένο. Είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι που το πήραμε δεύτερη φορά. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει. Δεν ήταν μόνο δικό μας έργο, αλλά των παικτών και της διοίκησης της ομάδας. Όλη την χρονιά είχαμε πίεση και άγχος, αλλά στο φάιναλ φορ όχι. Εδώ ήμασταν χωρίς άγχος, καθώς είχαμε πετύχει τον στόχο μας".

Σπανούλης: "Είμαι τόσο περήφανος για την ομάδα μου"

Μεταμορφωμένος μπήκε ο Βασίλης Σπανούλης στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μίλησε για το... μυστικό που τον ανέδειξε σε ΜVP του Final-4!
Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα αναδείχθηκε MVP του Final-4 χάρη στην εξαιρετική του απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έκανε "φύλλο και φτερό" την άμυνα της ισπανικής ομάδας.
"Ήταν κάτι απίστευτο. Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία μίας ομάδας. Δεν είναι εύκολο αυτό που πετύχαμε. Είμαι τόσο ευτυχισμένος, τόσο περήφανος για την ομάδα μου", σχολίασε αρχικά ο μεγάλος αρχηγός του Θρύλου και συνέχισε:

"Στο α' ημίχρονο έπαιξαν πολύ σκληρά, με έκλεισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκα τη συγκέντρωση μου, προσπάθησα να βρω τον τρόπο για να αντιδράσω. Ήμουν πιο επιθετικός στην επανάληψη και έβαλα κάποια σουτ. Παίξαμε απίστευτη άμυνα, βάλαμε μεγάλα σουτ, είχαμε τις σωστές αποφάσεις μετά το -17!".

Πρίντεζης: "Πολλοί έλεγαν ότι ήμασταν φούσκα"

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στη μεγάλη ψυχή που έδειξε ο Ολυμπιακός και στη σπουδαία ανατροπή που πέτυχε στον τελικό επί της Ρεάλ Μαδρίτης.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στη μεγάλη ψυχή που έδειξε ο Ολυμπιακός.
"Δεν θέλω να μιλήσω για μπασκετικές τακτικές. Δείξαμε ψυχή, παλεύουμε πάντα και σε όλα τα παιχνίδια", σχολίασε ο Γιώργος Πρίντεζης και συνέχισε:

"Όλοι ξέρουμε ότι η Ρεάλ μπορεί να κάνει γρήγορα διαφορά 10-20 πόντων. Είμαστε διαβασμένοι, παίξαμε σωστά. Στο ημίχρονο μπήκαμε μέσα και είπαμε ότι έπρεπε να το γυρίσουμε.

Πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα, που κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Πολλοί έλεγαν ότι ήμασταν φούσκα.  Είναι πραγματικά πολύ ωραίο αυτό που πετύχαμε...".

Χάινς: "Ολόκληρη η ομάδα ήταν εξαιρετική"

Ο Κάιλ Χάινς τόνισε πώς όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, υποστηρίζοντας πώς έγινε ανατροπή αντίστοιχη με την περυσινή, αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης μετά τη νίκη του απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final-4 του Λονδίνου, με τον Κάιλ Χάινς να απονείμει τα εύσημα σε όλους τους συμπαίκτες του τονίζοντας πώς ολόκληρη η ομάδα των Πειραιωτών πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.
"Ολόκληρη η ομάδα ήταν εξαιρετική. Την προηγούμενη σεζόν καταφέραμε κάτι πολύ δύσκολο. Ίσως και να ήταν θεϊκή παρέμβαση, όμως τα καταφέραμε όπως πέρυσι. Έγινε μία τεράστια ανατροπή, με διαφορετικό τρόπο", ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Αμερικανού σέντερ.

Άντιτς: "Σαν μία οικογένεια. Σαν αδέρφια!"

Ο Πέρο Άντιτς τα είπε όλα μετά το Έπος του Λονδίνου. Ο Σκοπιανός φόργουορντ μίλησε για το οικογενειακό κλίμα στις τάξεις της ομάδας, το οποίο είναι και το μυστικό της επιτυχίας.
O Πέρο Άντιτς τόνισε πως το μυστικό του Ολυμπιακού είναι πως δεν τα παράτησε ποτέ στον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.
"Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Ήμασταν ομάδα και τα 40 λεπτά. Όλοι μαζί ήμασταν εδώ. Σαν μία οικογένεια. Σαν αδέρφια. Το μυστικό ήταν πως δεν σταματήσαμε ποτέ. Δεν τα παρατήσαμε και παλεύαμε διαρκώς.

Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε πολύ καλά. Η ΤΣΣΚΑ έλεγε πως θα κερδίσει τον ημιτελικό. Εμείς την περάσαμε και πήραμε τον τίτλο. Τα καταφέραμε", ήταν τα λόγια του Σκοπιανού φόργουορντ.

Dunk of the Night: Pero Antic, Olympiacos Piraeus από Euroleague_Basketball

«Παιδιά συγνώμη, δε θα το ξανακάνουμε» (video)

«Παιδιά συγνώμη, δε θα το ξανακάνουμε» (video)
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του olympiacos24 μέσα στα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, και χαριτολογώντας ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδα που έκανε το repeat,
Με το γνωστό του χιούμορ ο Κώστας Παπανικολάου, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης ευρωλίγκας, μίλησε στην κάμερα του olympiacos24. Δείτε το video με τις δηλώσεις του:

Σλούκας: "Αποδείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα"

Ο Σλούκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός απέδιξε σε ολόκληρη την χρονιά πως είναι μεγάλη ομάδα.
Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε για δεύτερη σερί σεζόν Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και στις δηλώσεις του τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν πως διαθέτουν μεγάλη ομάδα.
Ο Έλληνας γκαρντ σχολίασε πως: "Ηταν κάτι πολύ δύσκολο. Αποδείξαμε σε όλητην διάρκεια της χρονιάς πως είμαστε μεγάλη ομάδα και πως διαθέτουμε χαρακτήρα.

Σε κάποια ματς είχαμε και  λίγη τύχη. Χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη. Βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε δυνατά και συγκεντρωμένα".

Περπέρογλου: "Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε"

Ο Περπέρογλου τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση ο Ολυμπιακός να χάσει το τρόπαιο. "Δεν τα παρατάμε ποτέ", είπε ο Έλληνας φόργουορντ που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με τους ερυθρόλευκους.
Οι δηλώσεις του Στράτου Περπέρογλου, για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης.
"Εβαλα κάποια σουτ, αλλά ο τίτλος μετράει. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, βρέθηκαμε να χάνουμε με 17 πόντους, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας.

Κοιτάξαμε φάση-φάση να μειώσουμε την διαφορά και όταν πια κλείσαμε το ημίχρονο στο -4, τότε το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το τρόπαιο. Κάναμε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και κατακτήσαμε δίκαια το Πρωτάθλημα Ευρώπης".

"Είναι απίστευτο"

Με μια φωνή, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Δημήτρης Κατσίβελης τόνισαν πως είναι απίστευτο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final-4 στο "O2 Arena" του Λονδίνου και διατήρησαν τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησαν πέρσι τον Μάιο στην Κωνσταντινούπολη. Γεγονός που χαρακτήρισαν απίστευτο οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Δημήτρης Κατσίβελης.
"Είναι απίστευτο συναίσθημα. Το να κατακτήσεις το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι τεράστιο και το κάναμε δύο φορές συνεχόμενα. Τα δύο τελευταία χρόνια καταφέραμε να γυρίσουμε τόσα παιχνίδια στα οποία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ άρα αυτό που κάναμε σήμερα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, μόνο που έγινε σε παιχνίδι τίτλου.

Είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός. Οι φίλαθλοι μας είναι απίστευτοι και άξιζαν αυτό το τρόπαιο τόσο πολύ. Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα τώρα να πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε", ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λιθουανού γκαρντ.

Κατσίβελης: "Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις"

"Είναι απίστευτο! Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Είναι το όνειρο του καθένα να επαναλάβει αυτή την επιτυχία, την κατάκτηση της Euroleague. Νιώθω καταπληκτικά! Δεν παίξαμε τόσο καλά στην αρχή και δεν βάλαμε τόση ενέργεια και προσπάθεια στο παιχνίδι μας.

Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο μέρος, βάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και νικήσαμε το παιχνίδι. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιος από τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους είναι πιο ιδιαίτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να απολαύσω τη στιγμή".

«Συγχαρητήρια στους πανάξιους Πρωταθλητές Ευρώπης»

Και η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πλευρό της ΚΑΕ και της μεγάλη επιτυχίας της, με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

«Συγχαρητήρια στους πανάξιους Πρωταθλητές Ευρώπης»
Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει του Πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ευρωλίγκα και το ποδοσφαιρικό τμήμα, στέκεται δίπλα σε αυτή την επιτυχία.

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός συγχαίρει τους πανάξιους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ολόκληρη η Ολυμπιακή οικογένεια πανηγυρίζει για τη νέα τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία του συλλόγου», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Συγχαίρει τον ιστορικό θρίαμβο ο Ερασιτέχνης

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε ο «ερυθρόλευκος» Ερασιτέχνης, για την κατάκτηση και της φετινής Ευρωλίγκας.

Συγχαίρει τον ιστορικό θρίαμβο ο Ερασιτέχνης
Όταν πανηγυρίζει ένα τμήμα του Ολυμπιακού τότε πανηγυρίζουν όλοι! Έτσι, ο «ερυθρόλευκος» Ερασιτέχνης συνεχάρη την ΚΑΕ για την κατάκτηση και της φετινής Ευρωλίγκας και της εύχεται αυτό να συνδυαστεί με την κατάκτηση και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Βασιλιάς της Ευρώπης παραμένει στον θρόνο του. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ παραμένει στον Ολυμπιακό, παραμένει στον Πειραιά, παραμένει στην Ελλάδα.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές και του εφετινού ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ και εύχεται στους μπασκετμπολίστες, στο τεχνικό επιτελείο και στη Διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να ολοκληρωθεί η σεζόν με την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος Ελλάδας.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
».

Συγχαρητήρια από Παπούλια-Σαμαρά για το ευρωπαϊκό του Θρύλου

Συγχαρητήρια από Παπούλια-Σαμαρά για το ευρωπαϊκό του Θρύλου
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση για 2η συνεχόμενη χρονιά του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης.

«Η μεγάλη σας επιτυχία σε μια κορυφαία πανευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο παράδειγμα, ότι με μεθοδική δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ’όλα πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο "ευχαριστώ"».

Κάρολος Παπούλιας
Δήλωση για τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού έκανε αμέσως μετά τη λήξη του τελικού στο final-4 του Λονδίνου και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά :

«Από καρδιάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και για τη συγκίνηση που χάρισε σε όλους».

Ο Δημαρχος Πειραια για την κατακτηση του Ευρωπαικου τιτλου
Ο δήμαρχος Πειραιά για τη νίκη του Ολυμπιακού
     Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο Ολυμπιακός Πειραιά έγραψε ιστορία. Μας έκανε περήφανους.
Ο Πειραιάς, η Ελλάδα στο πρόσωπο των ξανά πρωταθλητών Ευρώπης βλέπουν την ελπίδα, την προοπτική την αναγέννηση. Ο βασιλιάς του μπάσκετ έμεινε στο θρόνο του δείχνοντας ότι είναι δύναμη ανατροπής. Με πάθος, μαχητικότητα και πίστη απέδειξε ότι η κορυφή του ανήκει. 
Η ψυχή του πρωταθλητή μίλησε. Συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές, στη διοίκηση σε όλους τους εργαζόμενους στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού που έδειξε την αγάπη του στην ομάδας μας Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνω να τιμήσουμε την ομάδα μας, όπως της αξίζει.”

Ιωαννίδης: "Γράψατε ιστορία"

Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους ερυθρόλευκους για την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης μέσω επιστολής τόνισε πώς ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, δίνοντας συγχαρητήρια στους Πειραιώτες για την κατάκτηση του τροπαίου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης μέσω της επιστολής του:

"Γράψατε ιστορία! Η ψυχή και η καρδιά που δείξατε σας οδήγησε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης. Κατακτήσατε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, το οποίο έχουν καταφέρει μόνο η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι.

Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Τα θερμότερα συγχαρητήρια μου σε εσάς, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά σε όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία.

Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να μας προσφέρετε ανάλογες στιγμές και στο μέλλον".

Συγχαρητήρια ΕΟΚ σε Ολυμπιακό

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Συγχαρητήρια ΕΟΚ σε Ολυμπιακό
Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τονίζει πως με τη νέα αυτή επιτυχία επιβεβαιώνεται η δυναμική του ελληνικού μπάσκετ σε διεθνές επίπεδο.

«Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους καλαθοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση από αυτήν την πρώτης θέσης της Euroleague. Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση, η οποία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί συνέχεια της αυτής διάκρισης στην Κωνσταντινούπολη το 2012.

Με την αγωνιστική αυτή επιτυχία της ομάδας σας, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η ελληνική καλαθοσφαίριση, σε εθνικό και σωματειακό επίπεδο, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας, προβάλλοντας στο διεθνή χώρο την εικόνα της, ως μιας πραγματικά ζωντανής και δημιουργικής κοινωνίας
», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγχαρητήρια από FIBA σε Ολυμπιακό

Η FIBA συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Συγχαρητήρια από FIBA σε Ολυμπιακό
Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό έκανε αίσθηση στην κοινότητα του μπάσκετ ανά τον κόσμο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, η FIBA, συνεχάρη τους «ερυθρόλευκους» για την επιτυχία τους. 

Μπερτομέου: «Επιτυχημένο το φάιναλ-φορ»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, τα είδε όλα ρόδινα από οργανωτικής άποψης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου

Μπερτομέου: «Επιτυχημένο το φάιναλ-φορ»
Στον δικό του κόσμο και παρά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε, ειδικά με την εικόνα των άδειων εξεδρών, κυρίως την Παρασκευή, εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στη Nova. Mάλιστα δήλωσε πως το Final Four του Λονδίνου, ήταν sold out. «Είμαστε ικανοποιημένοι από το Final Four στο Λονδίνο. Εγιναν καλά παιχνίδια, είχαμε πολλές δραστηριότητες εκτός από το μπάσκετ. Ηταν μια επιτυχημένη διοργάνωση. 199 χώρες είδαν τον τελικό, ενώ και το Final Four του Λονδίνου ήταν sold out, όπως συμβαίνει τα τελευταία 12 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας.

Κύριος ο Πάμπλο Λάσο!

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως η πειραϊκή ομάδα είναι για δεύτερη σερί χρονιά άξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Απόλυτα δίκαια αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά ο Ολυμπιακός, όπως παραδέχτηκε ο Πάμπλο Λάσο.
"Είναι οι πρωταθλητές πλέον. Τι άλλο να πούμε; Ανεξάρτητα από το εάν παίξαμε καλά ή όχι δεν είμαι ο τύπος προπονητή που θα λυπηθώ ύστερα από ήττα και θα αρχίσω να λέω πως έπρεπε να κάνουμε εκείνο ή το άλλο. Παίξαμε καλά, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα, το άξιζε, έβαλε κρίσιμα καλάθια σε καθοριστικά σημεία.

Σήμερα (12/05) δεν θέλω να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένο παίκτη και την απόδοσή του. Φθάσαμε στον τελικό με αυτούς τους παίκτες. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όλους τους παίκτες μου, ως προπονητής ξέρω τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αλλά τώρα, μετά τον τελικό αυτό, δεν θα πρέπει αναφερθώ σε αυτά τα θέματα.

Όταν αθλείσαι κάθε ημέρα είναι μία ευκαιρία. Είναι μια καινούρια πρόκληση όταν παίζεις σε έναν τελικό. Φυσικά, σήμερα (12’/05) ήταν χαμένη ευκαιρία. Θα ψάξω πλέον για νέες. Βγάζω το καπέλο στον Ολυμπιακό, κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα και θα πρέπει να μάθουμε από αυτόν, για το μέλλον".

Ρούντι: «Δεν έπαιξαν ρόλο οι διαιτητές»

Δίκαια ήταν η επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Ρούντι Φερνάντεθ.

Ρούντι: «Δεν έπαιξαν ρόλο οι διαιτητές»
Το δίκαιο της επικράτησης του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας αναγνώρισε ο Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ φρόντισε να βάλει τέλος στην όποια κουβέντα περί διαιτησίας άρχισαν κάποιοι συμπατριώτες του.

«Δεν επηρέασαν οι διαιτητές σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρη ομάδα από μας και πρέπει να τον συγχαρούμε. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες σε τελικό, ενώ ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες παραστάσεις», δήλωσε στην τηλεόραση της Ρεάλ.

«Θα πρέπει να μάθουμε από τη φετινή μας πορεία. Παλέψαμε μέχρι τέλους και φτάσαμε σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1995. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε έναν τίτλο», πρόσθεσε.

Γιουλ: «Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός»

Ο πόιντ-γκαρντ της «βασίλισσας», παραδέχτηκε την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» στον τελικό του Λονδίνου και στάθηκε στην εμπειρία του Ολυμπιακού σε τέτοια ματς

Γιουλ: «Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός»
Ο Σέρχιο Γιουλ στάθηκε στο γεγονός πως η Ρεάλ είναι μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα, ενώ τόνισε επιπλέον πως μετά την εκπληκτική εκκίνηση στον αγώνα, η ομάδα του έμεινε από…μπαταρίες.

Πάντως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως στόχος της «βασίλισσας» είναι να επιστρέψει στον τελικό την επόμενη σεζόν και αυτή τη φορά να κατακτήσει την Ευρωλίγκα: «Είχαμε μια καλή Ευρωλίγκα. Αυτή είναι μια νέα, φιλόδοξη ομάδα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στον τελικό της Ευρωλίγκας την επόμενη σεζόν και να προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε. Όταν παίζεις έναν τελικό σαν και αυτό πρέπει να δίνεις όλα όσα έχεις μέσα στο παρκέ. Κάναμε εξαιρετική αρχή, αλλά ίσως μείναμε από μπαταρίες πολύ νωρίς. Εκείνοι επέστρεψαν στο ματς πριν το ημίχρονο και είχαν μεγαλύτερη εμπειρία σε κλειστά, σημαντικά παιχνίδια σαν και αυτό» είπε ο Γιουλ και πρόσθεσε:

«Έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν να κερδίσουν. Είχαμε μια καλή Ευρωλίγκα, αλλά είναι σκληρό τώρα επειδή χάσαμε τον τελικό. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε 100 πόντους. Δεν ήταν ο καλύτερός μας αγώνας, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτόν», ήταν τα λόγια του Γιουλ.

Σλότερ: «Καρδιά πρωταθλητή ο Ολυμπιακός»

Στα μεγάλα σουτ και στην καρδιά του πρωταθλητή που έχει ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Μάρκους Σλότερ μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Σλότερ: «Καρδιά πρωταθλητή ο Ολυμπιακός»
Με την καρδιά του πρωταθλητή που έδειξε ο Ολυμπιακός, αλλά και με τα μεγάλα σουτ που έβαλε ήταν δύσκολο να τον νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Μάρκους Σλότερ.

«Στην αρχή ήμασταν “καυτοί”, αλλά μετά χαλαρώσαμε. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των σερί. Κάναμε ένα μεγάλο σερί στη αρχή, αλλά στη συνέχεια δεν είμαστε σε θέση να βάλουμε τα σουτ. Είναι μία σπουδαία ομάδα που άξιζε τη νίκη. Γύρισαν το ματς και έδειξαν την καρδιά του πρωταθλητή. Έβαλαν μεγάλα σουτ και ειδικά ο MVP Σπανούλης. Δυστυχώς, δεν είμαστε πρωταθλητές και αυτό είναι δύσκολο να το… καταπιούμε», ήταν τα λόγια του Μάρκους Σλότερ.

Φερνάντεθ: «Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός»

Στην εμπειρία του Ολυμπιακού απέδωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Φερνάντεθ: «Πιο έμπειρος ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα ομαδικά φάουλ της Ρεάλ Μαδρίτης και ως έμπειρη ομάδα που είναι, επικράτησε (100-88) και κατέκτησε τη φετινή Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ.

«Προσπαθήσαμε να φανούμε επιθετικοί στο παιχνίδι. Έπαιζαν όλο και περισσότερο στη ρακέτα, όταν συμπληρώσαμε τα πέντε ομαδικά φάουλ. Αυτό δούλεψε καλά για αυτούς και ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που έχουν εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και καταστάσεις. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτό για την επόμενη σεζόν», τόνισε ο Ρούντι Φερνάντεθ.
ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου