"Πόρτα" από Μπλαν σε Γκοβού
Όπως αναφέρει το πάντα έγκυρο "France Football", ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας θέλει να κάνει μια ανανέωση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για παίκτες όπως ο εν λόγω του Παναθηναϊκού ισχύει το "ευχαριστούμε πολύ, αλλά από μακριά και αγαπημένοι...".

Κατά τον Μπλαν, υπάρχουν ένα κάρο ποδοσφαιριστές καλύτεροι από τον άσο του "τριφυλλιού", που θα βλέπει πλέον την Εθνική του από τον... καναπέ ή στην καλύτερη από την εξέδρα σαν φίλαθλος, διότι δύσκολα θα του δώσει άλλη ευκαιρία ο προπονητής του. Εκτός αν πρόκειται για κανένα παιχνίδι βετεράνων αύριο-μεθαύριο.

"Η νέα ομάδα της Γαλλίας έκανε την πραγματική αρχή της το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στη Ρουμανία. Νικώντας 2-0 στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο Σταντ Ντε Φρανς, οι μπλε του Λοράντ Μπλαν απέδειξαν καταρχήν ότι έχουν γυρίσει οριστικά σελίδα. Το νέο σύνολο, φρέσκο και γεμάτο διάθεση, χρειαζόταν μια δυνατή εκκίνηση που θα αφήσει στη λήθη του παρελθόντος όσους ήταν απαραίτητη στον Ρεϊμόντ Ντομενέκ. Όλη η Γαλλία μπορούσε να διαβεβαιώσει ότι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν πρόσφεραν τα απαιτούμενα και ότι οι νέοι διεθνείς δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς του καλοκαιριού. Αντίο Γκοβού, Γκαλάς, Ανελκά, Εβρά, Αμπιντάλ", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο του "France Football". Πόσο πιο ξεκάθαρος να είναι ο Μπλαν! Αντίο του λέει ο άνθρωπος...