ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η προϊστορία των αγώνων

Η προϊστορία των αγώνων 

16/10/2010

Η προϊστορία των αγώνων
Δύο σπουδαία ντέρμπι Αθήνας-Θεσσαλονίκης με μεγάλη προϊστορία, περιλαμβάνει η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Όπως κάθε αγωνιστική το www.sport-fm.gr σας ενημερώνει για την προϊστορία των αγώνων τα τελευταία χρόνια. Έστω κι αν οι παραδόσεις είναι για να… σπάνε.
Του Βαγγέλη Νερατζιά

Πανιώνιος-Εργοτέλης

Αγώνας με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτός της Νέας Σμύρνης, αν λάβουμε υπόψη μας την προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού οι Κρητικοί έχουν νικήσει μόνο μια φορά τους κυανέρυθρους(σ.σ. εντός-εκτός), στην τελυταία πενταετία που αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια οι κιτρινόμαυροι πήραν δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, 0-0 το 2008-09 και 1-1 το 2009-10. Είχαν προηγηθεί το 2-0 του 2006-07 και το 2-1 του 2007-08.

Ξάνθη-Ολυμπιακός

Να συνεχίσει την παράδοση της της τελευταίας τριετίας όπου φεύγει με τους τρεις βαθμούς από τα Πηγάδια θέλει ο Ολυμπιακός, 1-4, 0-1 και 0-1 τα αποτελέσματα απο τη σεζόν 2007-08 και έπειτα. Η τελευταία νίκη της Ξάνθης τοποθετείται την περίοδο 2005-06 με 1-0, ενώ το 2006-07 οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες δίχως τέρματα.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Πράσινη είναι η παράδοση των τελευταίων ετών στα ντέρμπι Παναθηναικού-ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς απέδρασαν νικηφόρα από την έδρα του τριφυλλιού ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2001, όταν νίκησαν με 2-1. Πέρσι ο Παναθηναικός δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε με 2-1, παίρνοντας τη νίκη με το γκολ του Κατσουράνη που προήλθε απο τον εκπληκτικό συνδυασμό των Γκάμπριελ-Σισέ. Συνολικά με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι έχουν 35 νίκες, 13 είναι οι ισοπαλίες και 4 ματς έχει πάρει ο δικέφαλος του Βορρά.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου

Συγκεκριμένα είναι τα πράγματα στο παιχνίδι του Περιστερίου, αφού οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία μετά απο 20 χρόνια. Πρόπερσι που ο Ατρόμητος αγωνίστηκε για μία σεζόν στη Β εθνική, είχε επικράτήσει των Θεσσαλών με 2-0.

Κέρκυρα-Καβάλα

Άλλο ένα ματς χωρίς πρόσφατο παρελθόν ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι αυτό της Κέρκυρας με την Καβάλα, που θα διεξαχθεί στο, ουσιαστικά ουδέτερο Παμπελοπονησιακό. Την περίοδο 2008-09 που οι “Φαίακες” και οι “Αργοναύτες” έπαιζαν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία το ματς είχε λήξει 0-0.

Ηρακλής-Πανσερραϊκός

Ένα παιχνίδι, αυτό του 2008-09 υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια. Σε εκείνο το ματς τα “λιοντάρια” άλωσαν το Καυταντζόγλειο με επικρατώντας με 2-1, παίρνοντας τη νίκη στην έδρα του Ηρακλή μετά από 21 αποτυχημένες απόπειρες!

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης

Δυσκολεύεται αρκετά η Λάρισα όταν υποδέχεται τον Αστέρα, αλλά συνήθως τα καταφέρνει. Την πρώτη χρονιά των Αρκάδων στη μεγάλη κατηγορία, το 2007-08 το ματς ήρθε ισόπαλο 1-1. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες νίκες των “βυσσινί” με 2-1 και 1-0. Πάντως η ΑΕΛ είναι αήττητη κόντρα στον Αστέρα (σ.σ. εντός-εκτός)στα έξι ματς που έχουν δώσει οι ομάδες σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

Άρης-ΑΕΚ

Συνολικά 51 φορές έχουν αναμετρηθεί οι Άρης και ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη με τον απολογισμό να είναι 21 νίκες των γηπεδούχων, 17 ισοπαλίες και 13 “διπλά” για την Ένωση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την τελευταία τριετία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, όλες με 1-1!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου