ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μία αγωνιστική και στον ΠΑΟΚ!

Μία αγωνιστική και στον ΠΑΟΚ! 

14/10/2010

Μία αγωνιστική και στον ΠΑΟΚ!  
 
Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 49.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Συνεχίζουν τη σκληρή γραμμή τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, που μετά τον Παναθηναϊκό, δεν έδειξαν επιείκια ούτε για τον "δικέφαλο του Βορρά". Στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο θα εκτίσουν την ποινή οι Θεσσαλονικείς. «Ευρείας κλίμακας εμπάθεια και ανεπάρκεια», λέει η ανακοίνωση. Η απόφαση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και όχι ομόφωνα, αφού ο δικηγόρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Α. Κατσίμπας, είχε την άποψη πως για τα επεισόδια μετά το τέλος του ματς πρέπει να επιβληθεί 80.000 ευρώ πρόστιμο.

Εξάλλου, είναι βέβαιο πως ο «δικέφαλος του Βορρά» θα εφεσιβάλει την απόφαση, αλλά όπως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαφανίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.

Το σκεπτικό

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας έκανε δεκτή την υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ ότι τα επεισόδια δεν ήταν «ευρείας κλίμακας». Τα έκρινε όμως ως εκτεταμένα και έτσι εκτός από το πρόστιμο, επιβλήθηκε σωρευτικά και η ποινή έδρας. Το εν λόγω άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει: «Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 20.000 έως 100.000 ευρώ, και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές».

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των επεισοδίων, το σκεπτικό των δικαστών αναφέρει: «Κατά την κρίση της επιτροπής τα ως άνω γεγονότα συνιστούν εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και όχι ευρείας κλίμακας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε σοβαρή σωματική βλάβη και εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας, λαμβανομένου υπ όψιν ότι η αρμοδιότητα της παρούσης επιτροπής εξαντλείται κατά άρθρο 1, 14 παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον εν γένει χώρο του γηπέδου και όχι σε εκείνα που διαδραματίζονται εκτός γηπέδου και μέσα στην πόλη».

Και αποφασίζει: «Επομένως η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από την επιτροπή και πρέπει να της επιβληθούν:
α) η πειθαρχική χρηματική ποινή των 3.000 ευρώ για τις ρίψεις αντικειμένων,
β) η πειθαρχική χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ για το άναμμα πυρσών,
γ) η πειθαρχική χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ για τις ρίψεις πυρσών,
δ) η πειθαρχική χρηματική ποινή των 6.000 ευρώ για την χρήση λέιζερ και,
ε) η πειθαρχική χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και την ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία για τα εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.
Κατά την άποψη ενός μέλους της επιτροπής (Α. Κατσίμπας), για τα εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να επιβληθεί χρηματική ποινή 80.000 ευρώ, χωρίς την επιβολή της παρεπόμενης ποινής διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές.
Καθορίζεται, τέλος, συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή 49.000 ευρώ
».

* Στις υπόλοιπες υποθέσεις, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε τις εξής ποινές:

3η αγωνιστική: 2.500 ευρώ πρόστιμο στον Πανιώνιο.
4η αγωνιστική: 8.000 ευρώ πρόστιμο στην ΑΕΚ, 5.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, 4.500 στον ΠΑΟΚ, 4.000 στον Ολυμπιακό, 2.500 στον Ηρακλή, 2.000 στον Ατρόμητο, 1.500 στον Πανιώνιο, 1000 στον Άρη και 1000 στον Ολυμπιακό Βόλου.
5η αγωνιστική: 6.000 ευρώ πρόστιμο στην Καβάλα, 2.500 ευρώ στον Ολυμπιακό, 2.500 στην ΑΕΚ και 1000 στον Πανσερραϊκό.

* Η Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2, επέβαλε 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Εθνικό Αστέρα και δύο μήνες απαγόρευση εισόδου στον Κ. Παπαδόπουλο, 1.500 ευρώ πρόστιμο στον ΠΑΣ Γιάννινα και 1000 ευρώ πρόστιμο στον Απόλλων Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου