ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πέναλτι και… ανατροπή-Οι δηλώσεις των διεθνών (photos+video)

12/10/2010 2

Πέναλτι και… ανατροπή

Διοργάνωση: Προκριματικά EURO

Φάση: Ομίλων

Όμιλος: 6ος

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
  Η εικόνα του αγώνα:
Χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Καραγκούνη, η Εθνική επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012. Άνοιξε το σκορ ο Σαλπιγγίδης, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου το Ισραήλ που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Σουηδού Χάνσον.


Κέρδος οι τρεις βαθμοί και ο Φετφατζίδης Η επόμενη καλή στιγμή για τη «γαλανόλευκη» ήρθε στο 44’ με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου, και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε η φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Σέχτερ μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ο Κατσουράνης τον ανέτρεψε, όμως ο ρέφερι υπέδειξε ότι ο παίκτης του Ισραήλ έκανε θέατρο και μάλιστα του έδειξε κίτρινη κάρτα. Αυτό έφερε διαμαρτυρίες από τον Φερναντέζ και τους παίκτες του, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και για μια φάση περίπου στα μισά του ημιχρόνου, όταν και πάλι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παπασταθόπουλου.

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν το ίδιο καλό για την Εθνική, αφού οι Ισραηλινοί φάνηκαν να μπαίνουν με διάθεση να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Στους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν, οι Φετφατζίδης και Σαμαράς προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα για την άμυνα της ομάδας του Φερναντέζ, ωστόσο δεν το κατάφεραν. Ο ρυθμός εξακολουθούσε να είναι χαμηλός και η Εθνική να παραχωρεί μέτρα στο Ισραήλ, κάτι που τελικά… το πλήρωσε με την ισοφάριση.

Ήταν το 59’ της αναμέτρησης όταν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη σοβαρή τους επίθεση στην επανάληψη, μπήκαν από αριστερά με τον Κουλαούτι και τον Σπυρόπουλο άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για το 1-1 της ισοφάρισης.

Το θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ήταν ότι αντέδρασε άμεσα. Στο 62’ ο Σαλπιγγίδης πήρε την ωραία κάθετη πάσα του Καραγκούνη, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Αουάτ κερδίζοντας το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης που δεν αστόχησε για να δώσει το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Σαλπιγγίδης, με τους Φετφατζίδη, Καφέ και Καραγκούνη να είναι άξιοι συμπαραστάτες του. Οι Κολαούτι και Ρεφαέλοφ προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από το Ισραήλ που διαμαρτύρεται για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι. Όπως και να έχει πάντως, η Εθνική παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, αφού έφτασε πλέον τους 8 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές, έχοντας έτσι προβάδισμα για τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Euro 2012.Αν και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το ξεκίνημα απέναντι στη Λετονία, η Εθνική δεν παρουσιάστηκε τόσο κινητική στην αρχή του παιχνιδιού, μετά το πέρας του πρώτου τέταρτου κατάφερε να ανέβει και να δημιουργήσει προβλήματα στο Ισραήλ που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε να κρατά το αποτέλεσμα που ήθελε και να προσπαθεί παράλληλα να «πάρει» κάτι από τις αντεπιθέσεις.Με τους Καφέ και Σαλπιγγίδη να είναι οι πλέον δραστήριοι, η ομάδα του Σάντος ήθελε να βάλει την μπάλα κάτω και να «ανοίξει» τους Ισραηλινούς ωστόσο ο τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη στο 15’, έριξε κάπως το ρυθμό. Τη θέση πάντως του άσου του Παναθηναϊκού πήρε ο Φετφατζίδης που έδωσε «πνοή» στη δεξιά πτέρυγα και κάπου εκεί ακολούθησε ένα δεκάλεπτο φωτιά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η αρχή του έγινε μεγκολ, όταν στο 22’ από ωραία κάθετη του Καφέ ο Σαλπιγγίδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε στο σπριντ τον αμυντικό και με πανέμορφο πλασέ «κρέμασε» τον Αουάτ για το προαβάδισμα της Εθνικής. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αλλά και οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φετφατζίδης και Καφές προσπάθησαν μέχρι περίπου το 35’ να πετύχουν και ένα δεύτερο όμως κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε.


Από εκεί και πέρα και μέχρι περίπου ένα τέταρτο πριν τη λήξη του παιχνιδιού, η Εθνική ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με κινητήριο μοχλό το Φετφατζίδη, κι αφού η Εθνική «γλίτωσε» τα χειρότερα στο 65’ με το σουτ του Βερμούτ να σταματά στο δοκάρι του Σηφάκη, προσπάθησε να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ για να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές με Σαμαρά, Βύντρα και Φετφατζίδη να τις δημιουργούν αλλά και να τις σπαταλούν συνάμα, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι να φέρει… άγχος σε κόσμο και ποδοσφαιριστές.

Η Εθνική οπισθοχώρησε και πάλι, το Ισραήλ προσπάθησε με τους Μπαρντά και Βερμούτ να δημιουργήσει προβλήματα, όμως δεν κατάφεραν τελικά οι παίκτες του Φερναντέζ να φτάσουν στην ισοφάριση, με το τελικό σφύριγμα να… λυτρώνει τον κόσμο και την ομάδα του Σάντος. Παράλληλα, οι διεθνείς διατήρησαν και μια καλή παράδοση απέναντι στο Ισραήλ αφού αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι απέναντί τους που κερδήθηκε με σκορ 2-1.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Matchpoint: Η άμεση αντίδραση στην ισοφάριση του Ισραήλ, έφερε την Εθνική και πάλι σε θέση οδηγού και της χάρισε τους τρεις βαθμούς

Actionman: Επέστρεψε στα γκολ και τις καλές εμφανίσεις ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, βοηθώντας τα μέγιστα την Εθνική να πάρει τη νίκη

Distracton: Αδικαιολόγητη η οπισθοχώρηση της Εθνικής, τόσο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους όσο και στα τελευταία του αγώνα.


Συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης)



Ισραήλ
(Λουίς Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολαούτι (75' Μπαρντά), Α. Κοέν, Γκόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (63' Βερμούτ), Τ. Κοέν (69' Ε. Κοέν), Γκέρσον


Σκόρερ
: 22’ Σαλπιγγίδης, 63’ πεν. Καραγκούνης- 59’ αυτ.  Σπυρόπουλος

Κίτρινες: 46’ Κατσουράνης, 75’ Ε. Κοέν, 85’ Φετφατζίδης

Κόκκινες:

Δοκάρια: 65’ Βερμούτ

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Βοηθοί διαιτητή: Χέντρικ Άντρεν (Σουηδία), Μάγκνους Σιόμπλομ (Σουηδία)

4ος διαιτητής: Μάρτιν Ίνγκβαρσον (Σουηδία)

Οι δηλώσεις των διεθνών

Τζαβέλας: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή να πάρουμε έξι βαθμούς σε δύο ματς και έτσι να καλύψουμε τη γκέλα με την Γεωργία.

Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Εμείς πήραμε αυτές τις δύο νίκες και συνεχίζουμε. Είμαστε μία καινούρια ομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι παίζουμε καλύτερα. Συνεχίζουμε έτσι».

Σαλπιγγίδης: "Αφιερώνουμε τη σημερινή μας νίκη κόντρα στο Ισραήλ, στον συμπαίκτη μας Αλέξανδρο Τζιόλη. Δικαιωματικά του αξίζει και του εύχομαι να γυρίσει δυνατός.

Η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας.Ο Νίνης είναι νέο παιδί και θα επιστρέψει πολύ σύντομα".

Σηφάκης: Είχαμε στόχο τους έξι βαθμούς και στ δύο ματς. Καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σήμερα ήμασταν καλοί, κάναμε φάσεις και μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ.Στο δεύτερο ημίχρονο για 15-20 λεπτά δεν ήμασταν καλοί, αλλά ευτυχώς το γκολ μας ξύπνησε. Προηγηθήκαμε και μετά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά μετά την ισοφάριση και ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα και μετά μας λύθηκαν τα πόδια. Θεωρώ το 2-1 δίκαιο αποτέλεσμα. Η ομάδα θέλει και πρέπει να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Αυτό θέλουμε όλοι μας.

Με βάση τις εμφανίσεις μας θεωρώ πως ο κόσμος είναι λίγος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος δεν είναι κοντά στην ομάδα».

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Το Ισραήλ δεν είχε να χάσει τίποτα και του δώσαμε το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι του. Τελικώς, όμως, η ουσία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Είμαστε μία καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να δέσουμε. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο… όταν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες προπονείσαι τόσες λίγες ημέρες.

Πάντως, είναι πολύ σημαντικό που αγωνίζονται οι νεαροί παίκτες στην ομάδα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου