Η κριτική των παικτών
Θοδωρής Παπαλουκάς: Ο αρχηγός έπαιξε όλα κι όλα δέκα λεπτά (1/2 βολές, 1/1 δίποντο) και δεν χρειάστηκε, ούτε να κάνει το κάτι παραπάνω στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ούτε να αγωνιστεί περισσότερο. Σαφώς, στα δύσκολα ματς της σεζόν θα είναι από τους κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού.

Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς: Ο Σλοβένος σέντερ παίζει με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχει από την εντεκαετή θητεία του στο ΝΒΑ. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες (3/6 δίποντα), αγωνιζόμενος για περίπου 23 λεπτά, αλλά θεωρείται δεδομένο πως στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου θα κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω μέσα στη ρακέτα.

Τζαμόν Γκόρντον: Ξέρει ότι δεν θα παίζει πολύ και πως ο προπονητής θα τού αναθέτει ειδικούς αμυντικούς ρόλους. Αγωνίστηκε 16 λεπτά, πέτυχε μόλις δύο πόντους, αλλά ολοκλήρωσε το ματς με τρεις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, δείγμα της δημιουργικότητας και της μαχητικότητας που τον διακρίνει.

Βασίλης Σπανούλης: Με την παρουσία του, ανεβάζει επίπεδο την πειραϊκή ομάδα. Έπαιξε 22:37 και ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους (2/5 βολές, 5/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), έχοντας τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα. Στην πρώτη του επίσημη παρουσία με τη φανέλα του Θρύλου, το μόνο σίγουρο είναι πως σκόρπισε τον τρόμο στο πράσινο στρατόπεδο και προϊδέασε την πρώην ομάδα του για το τί την περιμένει φέτος. Καλά θα κάνετε, εκεί στον Παναθηναϊκό, να συνηθίσετε τον Σπανούλη με το δαφνοστεφανωμένο έφηβος στο στήθος. Αναμφίβολα, τα ερυθρόλευκα τού πηγαίνουν απόλυτα.

Κώστας Παπανικολάου: Στον πρώτο επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, άρχισε στη βασική πεντάδα. Όπως και στα φιλικά προετοιμασίας. Ο κόουτς τον εμπιστεύεται και ο ίδιος δείχνει έτοιμος για την καθιέρωση. Σημείωσε εννέα πόντους (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), με ένα κλέψιμο και μία τάπα, σε περίπου 21 λεπτά συμμετοχής.

Γιάννης Μπουρούσης: Μόνο και μόνο που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, είναι ένα ευχάριστο γεγονός για τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε για πέντε λεπτά και ήταν αρκετά νευρικός (δέχθηκε τεχνική ποινή). Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε άλλα εννέα λεπτά, σημειώνοντας 6 πόντους (2/2 βολές, 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο). Ο Μπουρούσης είναι "κολώνα" της ομάδας και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ποντάρει πολλά στον διεθνή φόργουορντ/σέντερ για μία επιτυχημένη σεζόν.

Μάρκο Κέσελ: Μοιράστηκε το χρόνο στη θέση "3" μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου και τα πήγε περίφημα στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε για 19:11 λεπτά, πέτυχε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο). Ο Σέρβος "εκτελεστής" έδειξε και τις αμυντικές αρετές του, έχοντας στο ενεργητικό του δύο κλεψίματα. Πρόλαβε να προσφέρει και δύο έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του (δύο ασίστ).

Ζόραν Έρτσεγκ: Έπαιξε το τελευταίο δίλεπτο, όταν όλα είχαν κριθεί, αλλά πρόλαβε να πάρει δύο επιθετικές προσπάθειες χωρίς να σκοράρει (0/2 δίποντα). Δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του προπονητή και έχει διακοσμητικό ρόλο μέχρι στιγμής στην ομάδα.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο νέο Ολυμπιακό θα έχει ενεργό ρόλο. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της συνάντησης, πετυχαίνοντας 20 πόντους (2/2 βολές, 9/12 δίποντα) σε 24:18 λεπτά συμμετοχής. Διαθέτει ποικιλία κινήσεων μέσα στη ρακέτα. Αυτό που απομένει να αποδείξει είναι πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και στα μεγάλα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν μέσα στην μπασκετική χρονιά.

Μίλος Τεόντοσιτς: Όταν πρέπει να πάρει προσπάθειες και να σκοράρει, θα τις πάρει και θα το κάνει. Κόντρα στον Πανελλήνιο αρκέστηκε στο δημιουργικό κομμάτι, ολοκληρώντας τον αγώνα με επτά ασίστ σε 24:13 λεπτά συμμετοχής. Πέτυχε 9 πόντους, τους επτά από τη γραμμή των βολών (7/8 βολές, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα) και έδειξε να απολαμβάνει το ρεσιτάλ του κόσμου της πειραϊκής ομάδας, που κατέκλυσε το γήπεδο της Λαμίας.

Δημήτρης Κατσίβελης: Πήρε το "βάπτισμα του πυρός", αγωνιζόμενος στο τελευταίο επτάλεπτο της αναμέτρησης. Ο "Ντούντα" πιστεύει πολύ τον 19άχρονο γκαρντ, ο οποίος είχε άγχος και φάνηκε στις κινήσεις του πάνω στο παρκέ (υπέπεσε σε τρία λάθη). Ωστόσο, ο Κατσίβελης έχει όλο το μέλλον μπροστά του και πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά προκειμένου να πάρει ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν για να δείξει το ταλέντο του.

Ματ Νίλσεν: Ο Αυστραλός πάουερ φόργουορντ είναι παίκτης ομάδας. Θα κυνηγήσει κάθε φάση και θα παίξει την καλύτερη δυνατή άμυνα που μπορεί. Έπαιξε περίπου 17 λεπτά, σημείωσε έξι πόντους. Μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες μέσα στην μπασκετική χρονιά και θα τις προσφέρει.