Οριστική αναβολή στην πρεμιέρα
Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, επί της χθεσινοβραδινής απόφασης του ΠΣΑΚ για απεργία επ' αόριστον, οπότε το μόνο σίγουρο στην παρούσα χρονική περίοδο είναι πως το πρωτάθλημα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει. Εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξουν μετά τη νέα συνάντηση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, στην οποία και θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους.

Η θέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ήταν πως η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να λύσει τα αιτήματα των παικτών. "Δεν είμαστε αντίπαλοι, η απεργία είναι ό,τι το χειρότερο αυτή τη στιγμή", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

Οι καλαθοσφαιριστές, πάντως, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους. "Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω", είπε ο επικεφαλής των εκπροσώπων του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε:

"Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Ο ΕΣΑΚΕ λέει ότι συμφωνεί σε όλα μαζί μας, αλλά στην ουσία δεν δέχεται κανένα αίτημά μας. Μας απείλησε, μάλιστα, επειδή κάνουμε απεργία, όμως αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμά μας. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος".

H ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, διαπιστώσαμε ότι τα αιτήματα τα οποία διατύπωσαν προφορικά τα μέλη της, διαφέρουν τελείως από εκείνα που περιλαμβάνονται στην επιστολή που μας εστάλη χθες και με την οποία ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία.

Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Α. Η αναστολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ και η μετάθεσή της για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου.

Β. Η επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και διακοπής συμβολαίων των παικτών που δεν θα συμμετάσχουν κανονικά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.

Στόχος μας είναι να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αναθεωρήσουν οι παίκτες την απόφασή τους και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους, προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό, ας ελπίσουμε πως έστω και τούτη την ώρα θα πρυτανεύσει η λογική".