ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κλειστόν μέχρι νεωτέρας…

Κλειστόν μέχρι νεωτέρας… 

14/10/2010

Κλειστόν μέχρι νεωτέρας…
Με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά, ο ΠΣΑΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία και έτσι, η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, που ήταν προγραμματισμένη γι' αυτό το Σάββατο, βρίσκεται στον «αέρα», εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα την Παρασκευή (15/10), όταν οι παίκτες θα βρεθούν στην έκτακτη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Είναι, πάντως, πολύ δύσκολο να ανατραπεί μία απόφαση την οποία στηρίζει το 90%.
«Θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπάσκετ, όμως, είμαστε εμείς. Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών, Λάζαρος Παπαδόπουλος.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως ίσως θα ήταν καλύτερο να κάνουν υπομονή, πρόσθεσε, όμως, ότι δεν θα ήταν σωστό οι πιο υψηλά αμειβόμενοι καλαθοσφαιριστές να λάβουν μια τέτοια απόφαση.
«Θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε δυο-τρεις αγωνιστικές, ώστε να δούμε τις προθέσεις τους. Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού απείχαν τις διαδικασίας, διαβάστηκε όμως επιστολή του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος προσωπικά τάχτηκε υπέρ της απεργίας.
O Δημήτρης Παπανικολάου είπε από την πλευρά του: «Θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά ο όποιος αγώνας πρέπει να πετύχει. Να έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή, τη θετική του έκβαση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αν δεν παίξω φέτος. Το πολύ-πολύ να "το κόψω" νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, όπως έχω υπολογίσει. Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία αντέχει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα γήπεδα. Προτείνω να δοθεί μια διορία στους φορείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΣΑΚΕ σκέφτεται ακόμα και να μεταθέσει την πρώτη αγωνιστική, ώστε να μην ισχύσει η απεργία και να υπάρξει χρόνος για να συζητηθεί το θέμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

"Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων καλαθοσφαιριστών, με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά, αποφάσισε την επ’ αόριστον απεργία των μελών της από τα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές δε δεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την Πολιτεία, η οποία έχει εγγράφως δεσμευτεί προ δεκαμήνου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πλέον, η απόφαση του Συνδέσμου μας είναι η επ΄ αόριστον απεργία, μέχρι να εφαρμοστούν ως νόμοι του κράτους τα συμφωνηθέντα, με την Πολιτεία, αιτήματά μας. Ελπίζουμε αυτή μας την απόφαση να τη στηρίξουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι ιδιοκτήτες των ομάδων, με σκοπό να απαιτήσουμε μαζί τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είμαστε υποχρεωμένοι, έστω και μόνοι μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας…

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) Ασφαλιστική κάλυψη των μελών μας.
2) Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παικτών.
3) Επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοηθείας.
4) Δικαίωμα εργασίας, σε περίπτωση που παραμένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες που εργαζόμαστε.
5) Άμεσες αποφάσεις από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
6) Κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου