ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Περιμένοντας...το μέλλον

Σημερα το μεσημέρι (12:30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας, η οποία θα κρίνει την αλλαγή ιδιοκτησίας στη Λίβερπουλ.
Ο δικαστής καλείται να αποφασίσει αν οι νυν ιδιοκτήτες του συλλόγου Χικς και Τζιλετ, παραβιάσαν την έγγραφη συμφωνία με την Royal Bank of Scotland και κατά συνέπεια αν έχουν δικαίωμα να μπλοκάρουν τη διαδικασία πώλησης. Αν ο δικαστής Φλοιντ δικαιώσει την πλευρά της RBS και του διοικητικού συμβουλίου, η πώληση στην NESV αναμένεται να προχωρήσει κανονικά. Σε περίπτωση νίκης των Αμερικανών, η πώληση δεν θα ολοκληρωθεί και το χρέος που θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την Παρασκευή θα οδηγήσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία του συλλόγου σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης που θα σημαίνει και την αφαίρεση εννέα βαθμών απο τη Λίβερπουλ.
 
Περιμένοντας...το μέλλον
 Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η Royal Bank of Scotland κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες ότι παραβίασαν τους όρους της συμφωνίας σχετικά με την πώληση του συλλόγου , όταν προχώρησαν στην απομάκρυνση δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει υποχρεωτική διαταγή από το δικαστήριο που θα επιβάλλει την ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
Από την πλευρά τους οι Χικς και Τζιλετ παραδέχθηκαν ότι έχουν παραβιάσει την συμφωνία, αλλά τόνισαν πως αυτό συνέβη επειδή το διοικητικό συμβούλιο τους απέκλεισε από τις διαδικασίες πώλησης ενώ αρνήθηκε να λάβει υπόψη τις μεγαλύτερες προσφορές προς όφελος της NESV. Ο εκπρόσωπος τους αποκάλυψε πως έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα η προθεσμία να παραταθεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ωστόσο τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε η RBS.
O εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίβερπουλ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι οι ιδιοκτήτες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία πώλησης και ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν . Παράλληλα τόνισε πως μετά από μια διεξοδική διαδικασία να βρεθεί αγοραστής για τον σύλλογο, η προσφορά της NESV ήταν η μεγαλύτερη στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου