ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Συνεντευξη Iβκοβιτς στην EUROLEAGUE (video)

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site της Ευρωλίγκας και μίλησε για τον ανανεωμένο Ολυμπιακό ενόψει νέας αγωνιστικής σεζόν . Οι διοργανωτές, στο σχετικό αφιέρωμα "Τeam Focus" που ετοίμασαν για τους Πειραιώτες, τόνισαν πως οι "reds" διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία για να διεκδικήσει τον τίτλο της νέας περιόδου. Αυτό άλλωστε, επανέλαβε και ο Σέρβος τεχνικός στις δηλώσεις του, λέγοντας: "Η Ευρωλίγκα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός πήγε στα δύο τελευταία φάιναλ φορ και αυτό σημαίνει ότι πρέπει φέτος να δώσουμε συνέχεια στους στόχους και να πετύχει το κάτι παραπάνω. Έχουμε καθυστερήσει λίγο γιατί στα μέσα του Οκτώβρη είμαι μόλις τέσσερις εβδομάδες στην ομάδα λόγω των υποχρεώσεων μου με την Εθνική Σερβίας. Χρειαζόμαστε χρόνο, χρειαζόμαστε καρδιά και σεβασμό για πετύχουμε τους στόχους μας".

"To ρόστερ δεν έχει σούπερ σταρ όπως Τσίλντρες και Κλέιζα, αλλά..."

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πιστεύει απόλυτα στην ομάδα που χτίζει: "Πρώτα απ' όλα πιστεύω στην ομάδα, της έχω εμπιστοσύνη αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ και σκληρά γιατί δεν έχουμε χρόνο. Ίσως κάποιοι να πουν ότι το ρόστερ δεν έχει σούπερ σταρ όπως για παράδειγμα ήταν πέρσι ο Τσίλντρες ή ο Κλέιζα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η ομάδα διαθέτει 4-5 παίκτες σε κάθε θέση και έχει και μεγάλη εμπειρία όπως για παράδεογμα είναι ο Νεστέροβιτς ο οποίος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια. Δούλεψε πολύ, είχε μεγάλη υπομονή. Στη θέση "4" έχουμε τον Ματ Νίλσεν ο οποίος είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης από την Αυστραλία.

"Πιστεύω στους Παπανικολάου και Κέσελ"

Και από εκεί και πέρα έχουμε καλούς νεαρούς φόργουορντ όπως ο Παπανικολάου και ο Κέσελ, ο οποίος πιστεύω ότι ήταν μία απο τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρόσφατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τουρκίας, αλλά και ο νεαρός Κατσίβελης που θα αρχίσει να παίρνει εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε μία βάση από Έλληνες παίκτες. Έχουμε επίσης πολύ καλούς διοργανωτές που δημιουργούν το παιχνίδι όπως είναι οι Παπαλουκάς, Σπανούλης και Τεόντοσιτς. Έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά έχουμε και νεαρούς άπειρους παίκτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Συνεπώς μπορεί να μην έχουμε τους μεγάλους σούπερ σταρ αλλά έχουμε μία πλήρη ομάδα με αξιόλογους παίκτες που μπορούν να παίξουν επιθετικό και μοντέρνο μπάσκετ
".

"Δεν είμαστε ομάδα που θα πάμε σε υψηλό σκορ"

Στην ερώτηση, τι αλλαγές πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο Ντούντα σχολίασε ότι: "Σέβομαι την καλή άμυνα και πιστεύω ότι βήμα βήμα θα παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια. Δεν είμαστε ομάδα που θα πάμε σε υψηλό σκορ, αλλά θα παίζουμε με πίεση στον αντίπαλο και θα προσπαθούμε να πηγαίνουμε σε περισσότερες επιθέσεις. Θα επιμένουμε στο τρανζίσιον γκέιμ. Mε βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να περιμένουμε μία νέα ομάδα να φτάσει στο Final Four της διοργάνωσης. Έχουμε φυσικά πολύ δυνατές ισπανικές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα η οποία είναι ίσως η καλύτερη και η πλέον ισχυρή ομάδα της Ευρώπης προς το παρόν".

"Η Ρεάλ είναι φέτος πιο δυνατή"

Σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς η φετινή Ευρωλίγκα δεν θα έχει κάποια ομάδα- έκπληξη, πλην φυσικά κάποιων εκπλήξεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν: "Την είδαμε και πως έπαιξε κόντρα στους Λέικερς κατά την προηγούμενη προετοιμασία της. Έπίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον σαφώς πιο δυνατή φέτος, ενώ και οι ελληνικές ομάδες είναι πολύ δυνατές ενώ η πολύπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι επίσης σε πολύ καλή κατάσταση με τον Βουγιόσεβιτς στον πάγκο της και τον Μαριάνοβιτς στην ρακέτα της. Σίγουρα είναι μία αξιοσέβαστη ομάδα. Ίσως μπορούμε να περιμένουμε και μία πιο δυνατή Μακάμπι η οποία έπαιξε πέρυσι ενδιαφέρον μπάσκετ".

"Δεν θα είναι πρόβλημα για τους παίκτες οι νέοι κανονισμοί"

"Οι νέοι κανονισμοί δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο για του παίκτες αλλά και για τους προπονητές. Ο προπονητής του Ολυμπιακού προέβλεψε τι μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν. "Στην αρχή ίσως πρέπει να περιμένουμε κάποια δυσκολία από το τρίποντο καθώς η γραμμή μετακινήθηκε και πήγε πολύ μακριά, γι' αυτό τα ποσοστά ίσως να είναι πιο χαμηλά. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε πιο αθλητικό δυνατό παιχνίδι με πολύ τρέξιμο. Δεν περιμένω ότι η αλλαγή στη ρακέτα με το τραπεζοειδές σχήμα θα δώσει ένα μεγαλύτερο αβαντάζ στους ψηλούς παίκτες, αλλά πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία για πιο γρήγορο, μοντέρνο μπάσκετ. Χαμηλότερα ποσοστά αλλά μεγαλύτερα σκορ και πιο συναρμπάστικο μπάσκετ", κατέληξε ο Σέρβος τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου