Τα πλάνα του Βαλβέρδε για την Ξάνθη
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το Σάββατο (15/10) στην αγωνιστική δράση με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν στην Ξάνθη την τοπική ομάδα (19:30, NET) με μόνο στόχο τη νίκη. Σκοπός το πολυπόθητο "τρίποντο" ώστε οι ερυθρόλευκοι να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία της Superleague, φτάνοντας τους 15 βαθμούς, σημειώνοντας την πέμπτη σερί επικράτηση τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θέλει στην Θράκη να δει τους παίκτες του να παίξουν εξίσου καλό ποδόσφαιρο όπως παίζουν και στο "Γ. Καραϊσκάκης" κάτι που τόνισε και σε δηλώσεις του. Ο ιδανικός συνδυασμός για τον Ισπανό τεχνικό είναι, βέβαια, οι ποδοσφαιριστές του να συνδυάσουν την ουσία με το θέαμα, αλλά αν ήταν να επιλέξει ανάμεσα στα δύο θα κατέληγε αναμφισβήτητα στο αποτέλεσμα. Νίκη, έστω και με... μισό γκολ. Ο "Βάσκος" δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πως ο Ολυμπιακός θα κάνει "γκέλα" στην Ξάνθη και για τον λόγο αυτό συνέστησε την προσοχή στους παίκτες του ενόψει του αγώνα στην Θράκη. Την οριστική ενδεκάδα για το παιχνίδι ο Ερνέστο Βαβλερδε θα την ανακοινώσει λίγο πριν την έναρξη του ματς, αλλά στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη έχει κάνει κάποιες δοκιμές και έχει δείξει τις διαθέσεις του για το βασικό σχήμα με το οποίο αναμένεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο τους Πειραιώτες.

Επιστρέφουν Πάντελιτς και Φετφατζίδης στην ενδεκάδα O προπονητής των Πειραιωτών δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική του και θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού θα βρεθεί ο Αντώνης Νικοπολίδης, στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο των σέντερ μπακ θα απαρατίζεται από τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ, δεξιά θα ξεκινήσει ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Ραούλ Μπράβο. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τον ρόλο του "κόφτη" θα αναλάβει ο Ντουντού Σεαρένσε, έχοντας δίπλα του ως κεντρικό -δημιουργικό- μέσο τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Στα άκρα, στα αριστερά θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Άλμπερτ Ριέρα, ενώ για την θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει το προβάδισμα αντί του Ντένις Ρόμενταλ, τον οποίο αναμένεται να ξεκουράσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον "Φετφα-genius" παράλληλα να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πίσω από τον σέντερ φορ θα αγωνιστεί ο Νταβίδ Φουστέρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει στην ενδεκάδα των ερυθρολεύκων ο σκόρερ Μάρκο Πάντελιτς.