Το... Ολυμπιακό πεπρωμένο του Ροντρίγκεθ
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Για τρία χρόνια στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έναν στους Σακραμέντο Κινγκς και ένα μικρό διάστημα στους Νιού Γιόρκ Νικς προς το τέλος της περυσινής σεζόν, ο Ισπανός διεθνής επέστρεψε στην πατρίδα του και είναι, πλέον, ένα από τα νέα πρόσωπα της φετινής Ρεάλ Μαδρίτης. Τη Δευτέρα (18/10) θα είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά που θα πρέπει να έχει υπ' όψιν ο Ολυμπιακός για να εξουδετερώσει τα όπλα του Ετόρε Μεσίνα, στην πρεμιέρα της Euroleague. "Είναι πολύ διαφορετικό το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το ΝΒΑ" είπε ο Ροντρίγκεθ, για να προσθέσει: "Δεν είναι δύσκολα, αλλά διαφορετικά. Κάθε μέρα, δουλεύω σκληρά με τον κόουτς Μεσίνα και τους συμπαίκτες μου που με βοηθάνε πάρα πολύ. Θέλει χρόνο, να συνηθίσω και πάλι όπως ήταν πριν φύγω για τις ΗΠΑ" παραδέχθηκε. Ο Ροντρίγκεθ έφυγε για το ΝΒΑ σε ηλικία 19 ετών, τώρα είναι 24, ουσιαστικά πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή: "Τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ σημαίνει ότι ξεκινάω από την αρχή και θέλω κάποιο διάστημα για να συνηθίσω. Είμαι, όμως, χαρούμενος που γύρισα".

Ο Ροντρίγκεθ πριν αναχωρήσει για το ΝΒΑ (από την Εστουντιάντες) είχε δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα τον Φεβρουάριο του 2005. Αντίπαλός του, κατά σύμπτωση, ήταν ο Ολυμπιακός! Η ομάδα που θα βρει πρώτη στο δρόμο του, στην επιστροφή του: "Αν θυμάμαι καλά, εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσο καλή ομάδα, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Νικήσαμε στην Ισπανία, χάσαμε εκτός έδρας (ήταν η μία από τις τέσσερις όλες κι όλες νίκες που είχαν πετύχει οι "ερυθρόλευκοι" στην χειρότερη χρονιά τους στην Ευρωλίγκα). Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, από τη στιγμή που θα βγούμε στο γήπεδο. Είναι το εναρκτήριο ματς μιας διοργάνωσης όπου όλοι θέλουν να παίξουν. Σίγουρα, θέλω να το διασκεδάσουμε αλλά και να νικήσουμε".

Ο πολυτάλαντος Ισπανός θα βρει μπροστά τους τρεις σπουδαίους γκαρντ του Ολυμπιακού: "Είναι πολύ ωραίο που θα ξαναβρεθώ αντίπαλος με Σπανούλη και Παπαλουκά, που έχω να τους δω από τις μονομαχίες των εθνικών ομάδων. Με τον Τεόντοσιτς δεν έχω παίξει αντίπαλος. Είμαι ανυπόμονος να αντιμετωπίσω και τους τρεις. Σίγουρα είναι μέσα στους πέντε καλύτερους Ευρωπαίους γκαρντ και ο καθένας θα ήθελε να παίξει εναντίον τους. Να σας πω την αλήθεια, δεν βλέπω την ώρα!".

Όπως λέει ο Σέρχιο περιμένει τις συμβουλές του Μεσίνα για το πως θα αντιμετωπίσει τον Παπαλουκά ("γιατί τον είχε παίκτη στην ΤΣΣΚΑ") αλλά και θα ζητήσει ιδέες και από τον Πάμπλο Πριτζιόνι που λόγω του τραυματισμού του έχει τεθεί νοκ-άουτ: "Ο Πάμπλο ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Πρέπει να συνηθίσουμε να παίζουμε χωρίς αυτόν, σίγουρα όμως θα τον ρωτήσω να μου πει λεπτομέρειες για τους παίκτες του Ολυμπιακού".