Επικίνδυνα και πονηρά Πηγάδια
Ο αγώνας με την Ξάνθη θα είναι κυριολεκτικά μία μάχη πάνω στο χορτάρι. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα από όλους στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο προκειμένου να κατακτηθεί η νίκη. Αυτά είναι τα ματς που δίνουν Πρωτάθλημα. Κατά τα φαινόμενα, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του σε μία δύσκολη έδρα και κόντρα σε μία ομάδα που θα κάνει ό,τι μπορεί για να κόψει βαθμούς από τον υπερπρωταθλητή Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι, στην τρίτη εξόρμησή τους μακριά από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", θα έχουν δυσκολότερο έργο σε σχέση με τις αναμετρήσεις σε Καυτανζόγλειο και Σέρρες.

Εναντίον του Ηρακλή, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος, αλλά ελέω τύχης και διαιτησίας έχασε στην πρεμιέρα της Super League από τους Θεσσαλονικείς. Κόντρα στον Πανσερραϊκό, η πειραϊκή ομάδα έπαιξε όσο χρειάστηκε, δεν "έβγαλε μάτια" στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πήρε το πολύτιμο "τρίποντο". Οι αγώνες στην επαρχία δίνουν τίτλο και κάνουν τη διαφορά σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο τριάντα αγωνιστικών.

Η Ξάνθη δεν άρχισε καλά τη φετινή σεζόν και μετά το τέλος της τρίτης αγωνιστικής άλλαξε προπονητή, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Κεχαγιά. Με τον Γιώργο Παράσχο στο τιμόνι της νίκησε τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια με 1-0 και έχασε με το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, οι Ακρίτες θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους σε υψηλό επίπεδο (στο υψηλότερο, για την ακρίβεια) και θα τα δώσουν όλα, όπως πάντα κόντρα στους Πειραιώτες, ώστε να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Να δείξει χαρακτήρα και να μην επηρεαστεί...

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και επιδιώκει το δύο στα δύο μέχρι την 8η αγωνιστική (κόντρα σε Ξάνθη και Άρη, αντίστοιχα) προκειμένου να παραταχθεί ως πρώτος και καλύτερος στο εκτός έδρας ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δείξουν χαρακτήρα στην Ξάνθη και να μην επηρεαστούν από τη διακοπή της Super League λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στην προκριματική φάση του Euro 2012.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια Πρωταθλήματος, με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου, ο Ολυμπιακός απέδωσε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος σε ένα κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όπως επισήμανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (12/10), η ιδεατή προοπτική για τους ερυθρόλευκους είναι να δείξουν ανάλογο πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια και να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα η απόδοση του Θρύλου. Βέβαια, για μία ομάδα που κτίζεται από την αρχή, αλλά είναι υποχρεωμένη απέναντι στον κόσμο και την ιστορία της να κάνει Πρωταθλητισμό, το ζητούμενο είναι οι βαθμοί της νίκης σε κάθε αγώνα.

(video αρχειου 5-12-09)

Παραδοσιακά, η Ξάνθη δυσκολεύει τον Ολυμπιακό και οι εκάστοτε παίκτες της, σε κάθε αγώνα είτε εντός είτε εκτός έδρας, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να παρουσιαστούν πειθαρχημένοι, να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιστρέψουν στο μεγάλο λιμάνι με το "διπλό" από την ακριτική πόλη.