Ο Κριστιάν Ριβέρος είναι το τελευταίο όνομα ποδοσφαιριστή που έχει προστεθεί στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Ο Παραγουανός μέσος της Σάντερλαντ εξετάζεται από τους Πειραιώτες και σ' αυτή τη φάση βρίσκεται στη διαδικασία... τσεκαρίσματος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν είχε ασφαλή γνώμη για εκείνον.

Ο Ισπανός τεχνικός, αν και σε διακοπές, εργάζεται για τον νέο Ολυμπιακό και μία από τις δουλειές των ημερών είναι το να σχηματίσει γνώμη για τον Κριστιάν Ριβέρος και να συναινέσει στην απόκτησή του ή να την απορρίψει. Ο Εντουάρντο Μαθία είναι εκείνος που γνώριζε τον παίκτη και τον θεωρεί καλή περίπτωση ωστόσο για να... πάμε παρακάτω θα πρέπει να υπάρξει και το ΟΚ του 47χρονου προπονητή που, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος (ελάχιστες μέρες ακόμη) λοιπόν για ανάψει πράσινο ή κόκκινο ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός των πρωταθλητών έχει φυσικά λόγο σε όλους τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Για παράδειγμα, έχει προ πολλού εγκρίνει τον Κάρλος Σάντσες. Και δεν είναι ο μόνος ο Κολομβιανός. Ο Ντιντάκ είναι ένας παίκτης που τού αρέσει πολύ όπως και ο Μαρκάνο. Όπως και να 'χει, η εβδομάδα που αρχίζει θεωρείται αρκετά σημαντική για τα μεταγραφικά των Πειραιωτών.