Ο Εντουάρντο Μαθία ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του Άγιαξ και ρώτησε για τον 21χρονο Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, Νικολάς Λοδέιρο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Θρύλου συνομίλησε με ανθρώπους της διοίκησης του "Αίαντα" για τον Λοδέιρο, τον οποίο θεωρεί ως μια πολύ καλή περίπτωση για την ομάδα του Πειραιά...
Ο Λοδέιρο αποκτήθηκε από τους Ολλανδούς τον Γενάρη του 2010 αντί του ποσού των 4 εκ. ευρώ από τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, όμως ένας τραυματισμός που είχε τον άφησε εκτός δράσης για περίπου τέσσερις μήνες. Αυτό όσο να 'ναι, τον άφησε κάπως πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του.
Ο Άγιαξ δεν φαίνεται αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησής του με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ, μιας και του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του και ο Άγιαξ δεν θα μπορεί να πάρει τίποτα και θα τον χάσει ελεύθερο αν δεν τον πουλήσει ή προηγουμένως δεν του έχει ανανεώσει το συμβόλαιο.
Ο Λοδέιρο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και αγωνίζεται το ίδιο άνετα πίσω από τον επιθετικό, ενώ μπορεί άνετα να παίξει δίπλα και στον αμυντικό μέσο. Πολυσύνθετος με λίγα λόγια, όπως αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Μοναδικός ανταγωνιστής μέχρι στιγμής για τον Λοδέιρο είναι η Μπενφίκα, που επίσης φέρεται να κυνηγάει την απόκτησή του.