Με στόχο την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής πάλης θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς 3 ακόμη παλαιστές του συλλόγου κατάφεραν να προκριθούν πανηγυρικά μέσω των αγώνων που έδωσαν στο πλαίσιο της Β φάσης του πρωταθλήματος που διεξήχθησαν το Σάββατο 28 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τους Χρήστο Γκίκα(66 κιλά), Κώστα Βουρδάνο (96 κιλά) και Στέλιο Κεβρεκίδη (55 κιλά).  Η τελική φάση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου στο κλειστό των Λιοσίων και ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί με 9 παλαιστές.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Εδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τον Ολυμπιακό. Τώρα θα προετοιμαστούμε προκειμένου να διεκδικήσουμε τον τίτλο» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάββας Κούζηλος και πρόσθεσε: «Τώρα θέλουμε τη στήριξη και της Διοίκησης αλλά και την παρουσία των φιλάθλων μας στις 9 Ιούλιου στο κλειστό των Λιοσίων. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι παντού πρωταθλητής». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κώστα Βουρδάνου ο οποίος πήρε παλικαρίσια πρόκριση επικρατώντας ενός πολύ δυνατού αντιπάλου όπως ο Κεσίδης(Π.Ο.Χαλκίδας): «Στις 9 Ιουλίου θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους δίπλα μας να μας συμπαρασταθούν και να πανηγυρίσουμε μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Όπως σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη έτσι και στην πάλη αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Ελπίζω να λυθούν σύντομα».
Ο Χρήστος Γκίγκας δήλωσε: «Τα πήγαμε πολύ καλά και ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Εχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες προκειμένου να κρατάμε ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού. Αγωνιστικά είμαστε σε καλό δρόμο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε και εμείς. Θέλουμε κοντά μας και τους φιλάθλους μας και τη διοίκηση