ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καμία μετακίνηση οπαδών και διακοπή αγώνων

Καμία μετακίνηση οπαδών και διακοπή αγώνων

05/05/2011
Καμία μετακίνηση οπαδών και διακοπή αγώνων
Το θέμα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο αναβολής ή ακόμη και ματαίωσης των πλέι-οφ, λόγω των φαινομένων βίας, οδήγησε τη Σούπερ Λίγκα σε συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν σε αυτά.

Καμία μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και διακοπή αγώνων αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή, σε εφαρμογή προτάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια πρόσφατων συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και της προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Super League με την παρουσία εκπροσώπων των 4 ΠΑΕ που συμμετέχουν στα Play offs ΟΠΑΠ 2011, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Σε εφαρμογή προτάσεων της ΕΛ.ΑΣ. και με σκοπό τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων, δε θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων.

Η εκάστοτε γηπεδούχος ΠΑΕ, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων τάξης, θα εφαρμόσει όλα τα ασφαλείας που απαιτούνται, με στόχο την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα της ρίψης βεγγαλικών και αντικειμένων που επηρεάζουν την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και στην παρουσία φιλάθλων στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο.

Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα επηρεάζεται καθ οιονδήποτε τρόπο, ο διαιτητής θα κληθεί να προβεί σε προσωρινή ή ακόμα και οριστική διακοπή του αγώνα.

Ειδικότερα, επί της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και της προστασίας των ποδοσφαιριστών, θα υπάρξει συντονισμός με την ΚΕΔ / ΕΠΟ για την απαρέγκλιτη τήρηση όσων προβλέπονται στους κανονισμούς.

Οι παραπάνω αποφάσεις που άπτονται του τομέα ευθύνης της Super League και των ΠΑΕ θα υλοποιηθούν με στόχο τα Play offs ΟΠΑΠ 2011 να διεξαχθούν ομαλά και να προσφέρουν στους φιλάθλους αγώνες με έντονο ενδιαφέρον.

Πάγια θέση της Super League παραμένει όμως, ότι τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και των θεμάτων βίας που το στιγματίζουν διαχρονικά δεν επιλύονται ούτε με ευχολόγια, ούτε με τελεσίγραφα, ούτε με μονόπλευρες και αποσπασματικές δράσεις. Τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν επιτυχώς μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποδεχτούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι ώστε να εξετάσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των όποιων μέτρων λαμβάνονται, και, εν τέλει, εφαρμόσουν τους υφιστάμενους νόμους και καταδικάσουν οποιονδήποτε τους καταστρατηγεί».
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου