ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τι ήταν αυτό πού πείραξε στην πραγματικότητα τον κ. Φάκο


Τι ήταν αυτό πού πείραξε στην πραγματικότητα τον κ. Φάκο

7 Μαΐου, 2011 
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣΟ λεγόμενος «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» κ.Ανδρέας Φάκος «ανακρίθηκε» ( δημοσιογραφικά εννοώ ) από ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης.
Χαρακτηριστικό της συνέντευξής του, ήταν η «επίθεση» με καυστικότατα σχόλια, εναντίον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την απόφασή της να θεωρήσει εαυτήν αναρμόδια να δικάσει την υπόθεση του κ. Μαρινάκη, για τα γεγονότα του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, παραπέμποντάς την στην πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας.
Ο κ. Φάκος, σχολίασε επικριτικά την απόφαση αυτή, λέγοντας : «Υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η Επιτροπή της ΕΠΟ έχει βγάλει περίπου είκοσι αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Εχει δεχτεί δηλαδή ότι έχει αρμοδιότητα. Με ξένισε λοιπόν εμένα και τον συνάδελφό μου το γεγονός ότι έκρινε πως είναι αναρμόδια στην υπόθεση Μαρινάκη. Δεν ξέρω πως έκριναν, απλά επισημαίνω σαφή και συγκεκριμένα θέματα. Μέχρι στιγμής έβγαλες είκοσι αποφάσεις, συνεχίζεις να βγάζεις αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, όμως, θεώρησε εαυτόν αρμόδιο. Εγώ και ο κ. Αντωνακάκης πού πρέπει να απευθύνουμε τις διώξεις ; Εμείς πιστεύουμε στην ΕΠΟ, αλλά υπάρχουν αντιφατικά πράγματα».
Η κυρίαρχη εντύπωση πού μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας προσεκτικά τις θέσεις αυτές του κ. Φάκου,  είναι πως ο τακτικός «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» εκδήλωσε, έμμεσα πλήν σαφώς, την πίκρα του και – ίσως – την απογοήτευσή του για την κατάληξη πού είχαν οι κατηγορίες εναντίον του κ. Μαρινάκη ! πολύ στενοχωρέθηκε, νομίζω, από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τελικά ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ, παρά τις αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον του από τον ίδιο και τον αναπληρωτή του, τον κ. Αντωνακάκη.
Αυτή ακριβώς είναι και η ουσία της υπόθεσης, ότι ο κ. Μαρινάκης δεν τιμωρήθηκε, όπως προφανέστατα «εύχονταν διακαώς» οι διώκτες του. Από κεί και πέρα, το αν η Πειθαρχική της ΕΠΟ έστειλε την υπόθεση στην Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας και εκείνη έκρινε όπως έκρινε ( η κρίση της δικαιώθηκε και από την Επιτροπή Εφέσεων ) δεν έχει σημασία, παρά μόνον, ίσως, για τον κ. Φάκο και τον αναπληρωτή του !
Εδώ όμως, έχουμε το εξής καταπληκτικό : Τρείς οι δικαστικοί της Πειθαρχικής της ΕΠΟ, συν άλλοι τρείς της Πειθαρχικής της Σούπερ Λίγκας, συν ακόμα άλλοι τρείς της Επιτροπής Εφέσεων, ΕΝΝΕΑ δηλαδή στη σούμα, δεν τιμώρησαν τον κ. Μαρινάκη. Εξ αυτών, μάλιστα, οι ΕΞΗ τον ΑΘΩΩΣΑΝ εξετάζοντας την παραπομπή ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ! Εκριναν δηλαδή τα πραγματικά γεγονότα όπως παρουσιάζονταν στο κατηγορητήριο ( πού εκπονήθηκε από τους δύο «ποδ. εισαγγελείς» ) και αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει ενοχή του προέδρου του Ολυμπιακού.
Ερχεται λοιπόν ο κ. Φάκος, ένα 24ωρο μετά την πανηγυρική δικαίωση του κ. Μαρινάκη και σχολιάζει επικριτικά, τι ; Το αν η Πειθαρχική της ΕΠΟ «κακώς» είπε ότι είναι αναρμόδια και παρέπεμψε την υπόθεση στην ομώνυμη της Σούπερ Λίγκας ! Αυτό είναι το … «έγκλημα», δηλαδή, πού παραξένεψε τον κ. Φάκο !
Δεν καταλαβαίνω όμως, πού ακριβώς το πάει, ο κ. Φάκος. Τι θέλει να πεί δηλαδή με το θέμα της άρνησης της Επιτροπής της ΕΠΟ να δικάσει. Μήπως περίμενε κάποια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ απόφαση, αν δίκαζε η Πειθαρχική της ΕΠΟ ; Και πως του είχε ( αν του είχε ) δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση ;
Εκεί διεπίστωσε λοιπόν ο κ. Φάκος το «ψεγάδι» της υπόθεσης εξέφρασε τον προβληματισμό του δημόσια. Δεν ξέρω πώς θα πρέπει να χαρακτηρίσω την ενέργειά του αυτή. Ηταν ψόγος εναντίον των συναδέλφων του της Πειθαρχικής της ΕΠΟ ; Ηταν καταγγελία ; Η μήπως, ήταν μία αθώα, αυθόρμητη απορία πού του γεννήθηκε και αναζητούσε απάντηση ;
Θα συμφωνούσα με το τελευταίο, αλλά από την άλλη, σκέπτομαι ότι ο κ. Φάκος θα μπορούσε, ευκολότατα, μια και συνεργάζονται στα ίδια γραφεία, αυτά της ΕΠΟ, να κάνει μία απλή ερώτηση στους συναδέλφους του της Πειθαρχικής της ΕΠΟ :
«Γιατί, κύριοι συνάδελφοι, δηλώσατε αναρμόδιοι και παραπέμψατε την υπόθεση Μαρινάκη στους συναδέλφους της Σούπερ Λίγκας ; Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή σας την ενέργεια ;»
Αυτά θα ρώταγε ο κ. Φάκος τους συναδέλφους του και θέλω να πιστεύω ότι θα τύχαινε απαντήσεως. Η οποία θα μπορούσε να είναι κάτι σαν «δεν σε αφορά και μην ασχολείσαι μαζί μας, διότι ΕΤΣΙ ΚΡΙΝΑΜΕ, έτσι κάναμε, και αν σ’ αρέσει».
Όχι, όμως, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αγενείς, οι δικαστικοί, ακόμα και αν θίγονται.
Δεν έχει πάντως ο κ. Φάκος παρά να δοκιμάσει. Ισως να είναι μια καλή ευκαιρία να εμπλουτίσει και τις νομικές του γνώσεις.
Μανώλης Γαβαθιώτης 

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου