ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τώρα μιλάνε τα «κανόνια»…

Τώρα μιλάνε τα «κανόνια»…

03/05/2011
Τώρα μιλάνε τα «κανόνια»…
Έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και πλέον έφτασε η ώρα για να λύσουν τις διαφορές τους. Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός αναμετρώνται με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο Γυναικών και το www.sport-fm.gr μίλησε με τα «κανόνια» των δύο ομάδων, την Αλεξάνδρα Ασημάκη από την ομάδα του Λαιμού και την «ερυθρόλευκη» Άλκηστη Αβραμίδου, οι οποίες με 42 και 37 γκολ αντίστοιχα έχουν «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός θα συναντηθούν στον τελικό του πρωταθλήματος. Δώδεκα τίτλοι (9 για την Βουλιαγμένη και 3 για τον Ολυμπιακό) θα «βουτήξουν» αύριο, Τετάρτη (4/5), στην πισίνα για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Διαβάστε τι δηλώνουν για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις η φουνταριστή της Βουλιαγμένης, Αλεξάνδρα Ασημάκη και η περιφερειακός του Ολυμπιακού, Άλκηστις Αβραμίδου στον Μιχάλη Ηλιού:

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη:

«-Πόσο επηρεάζει το πλεονέκτημα έδρας που έχει η Βουλιαγμένη αφού έχουμε δει στους δύο περασμένους τελικούς πως η ομάδα που έχει μειονέκτημα έχει πάρει και το πρωτάθλημα;

Δεν έχει σημασία τόσο πολύ το πλεονέκτημα έδρας όπως έχουμε δει από το 2009 και μετά. Πιστεύω τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει ποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο προσηλωμένη στον στόχο.

-Το ότι μείνατε εκτός Final 4 του Τσάμπιονς Καπ αποτελεί κίνητρο για να πάρετε κάποιου είδους «εκδίκηση»;

Σίγουρα είναι κίνητρο για εμάς. Από την στιγμή που αποκλειστήκαμε από το Final 4 το μόνο που μας απέμεινε να σκεφτούμε ήταν το πρωτάθλημα, να το κατακτήσουμε και να κλείσει η σεζόν με τον καλύτερο τρόπο για εμάς.

-Θα γνωρίζεις τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες σου. Κατά τη γνώμη σου, τι ρόλο θα παίξει αυτό το πρόβλημα στους τελικούς που έρχονται;

Είδαμε πως ο Ολυμπιακός με τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στην Ευρώπη, αφού έπαιξε με πολύ πάθος. Το θέμα είναι όμως πως κι εμείς έχουμε αρκετό πάθος και θα το δείξουμε στις πισίνες.

-Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε ενόψει των τελικών;

Πρέπει να προσέξουμε πολύ την άμυνα μας. Να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας κατά του αντιπάλου στο έπακρο και να είμαστε συγκεντρωμένες 100%. Γνωρίζουμε ποια είναι τα τρωτά σημεία του αντιπάλου και πιστεύω πως αν αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας θα κερδίσουμε».


Αναλυτικά όσα είπε η Άλκηστις Αβραμίδου:

«-Τελικά, μετράει ο παράγοντας έδρα;

Κατά την γνώμη μου καθόλου. Μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα πάρει το πρώτο ματς για να αποκτήσει ταυτόχρονα και καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας της σειράς. Άλλωστε στους δύο τελευταίους τελικούς αυτός που είχε το μειονέκτημα, πήρε και το πρωτάθλημα και ελπίζω αυτό να γίνει και φέτος.

-Σε ποια σημεία έχετε ετοιμαστεί να «χτυπήσετε» την Βουλιαγμένη;

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται και ξέρουμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Σε τέτοια ματς, σημαντικό ρόλο παίζει ποια ομάδα το θέλει πιο πολύ.

-Το κενό που άφησε η Κρεγκ με την αποχώρηση της αναμένεται να κοστίσει στην ομάδα;

Κανένας παίκτης δεν είναι αναντικατάστατος. Έτσι κι αλλιώς χωρίς την συγκεκριμένη παίκτρια έχουμε ξαναπαίξει με την Βουλιαγμένη και ήρθαμε 6-6, με τις περισσότερες από εμάς να ήμασταν σε κακή μέρα. Στο μόνο που νομίζω πως έχουμε χάσει είναι στο βάθος του ρόστερ αλλά τίποτα παραπάνω.

-Έχει επηρεαστεί το κλίμα στην ομάδα καθώς ύστερα από τόσο καιρό τα προβλήματα παραμένουν άλυτα;

Θέλοντας και μη, μας επηρεάζουν αυτά τα προβλήματα. Προσπαθούμε να μη τα σκεφτόμαστε αλλά δεν γίνεται. Τουλάχιστον, κάνουμε τα πάντα για δούμε μόνο όσα γίνονται στην πισίνα. Προσωπικά, όταν μπαίνω να παίξω, όλα τα προβλήματα της ομάδας που υπάρχουν στο μυαλό μου, μου βγάζουν μια οργή για να κερδίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου