ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το σίριαλ Μιραλάς συνεχίζεται

Το σίριαλ Μιραλάς συνεχίζεται

06/05/2011
Το σίριαλ Μιραλάς συνεχίζεται 
Έπειτα από μια πολύωρη συνάντηση των Γιάννη Βρέντζου, Εδουάρδο Μαθία και Θοδωρή Γιαννίκου με τον Κέβιν Μιραλάς και τον μάνατζέρ του, Κριστόφ Ενροτό, λύση για την υπογραφή νέου συμβολαίου δεν βρέθηκε και πλέον, όλα δείχνουν ότι ο Βέλγος επιθετικός θα συνεχίσει, λογικά, σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Αμοιβαίες υποχωρήσεις περίμεναν στον Ολυμπιακό από τον Κέβιν Μιραλάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να υπογραφεί το νέο συμβόλαιο που θα κρατούσε τον παίκτη τα επόμενα χρόνια στο Λιμάνι. Ωστόσο, οι απαιτήσεις που προέβαλε η πλευρά του Βέλγου φορ κρίθηκαν υπερβολικές και πλέον η παραμονή του κάθε άλλο παρά σίγουρη θεωρείται. Οι «ερυθρόλευκοι» πρότειναν αύξηση που έφτανε τις αποδοχές του παίκτη στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως και ανάλογη αύξηση της ρήτρας, με την άλλη πλευρά να ζητά αύξηση με τη ρήτρα να παραμένει στα 4.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περίπτωση που αυτή έφτανε σε διψήφιο αριθμό, οι απολαβές του Μιραλάς να φτάνουν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Οι δύο πλευρές δεν υποχωρούσαν από τις θέσεις τους και το θέμα πλέον βρίσκεται στον «αέρα».

Ωστόσο, υπάρχει ένα υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μιραλάς, βάσει του οποίου ο παίκτης έχει συμφωνήσει για τριετή παραμονή, με τις αποδοχές του να ξεκινούν από το ένα εκατομμύριο ευρώ και να ανεβαίνουν σταδιακά 100.000 ευρώ το χρόνο. Η πλευρά του παίκτη δεν το αναγνωρίζει και φέρεται διατεθειμένη να πάει στην UEFA για να εξασφαλίσει την αποδέσμευσή της, κάτι που ισχύει και για εκείνη του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.

Το σενάριο να υποχρεώσει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Μιραλάς να παίξει στον Ολυμπιακό είναι, μάλλον, απίθανο, ωστόσο μπορεί να τον τιμωρήσει με πρόστιμο (ο Ολυμπιακός θα ζητήσει τα 4,2 εκατ.) και με αθλητική ποινή (να μην μπορεί να αγωνιστεί για ένα διάστημα). Αν φυσικά κριθεί ισχυρό το ιδιωτικό συμφωνητικό και ότι δεν τήρησε την υπογραφή του. Αν δεν κριθεί ισχυρό, επιστρέφει στη Σεντ Ετιέν, με την οποία έχει ένα χρόνο συμβόλαιο.

«Κάναμε πραγματικά προσπάθεια για να μείνει ο Μιραλάς, βάσει ενός νέου συμβολαίου, που είχαν ζητήσει ο ίδιος και ο μάνατζέρ του. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι σέβεται όλους τους παίκτες του. Δεν έχει, όμως, παιδιά και αποπαίδια, ούτε μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς. Ισχύει το ιδιωτικό συμφωνητικό και πρέπει να υπογράψει νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, μετά και τη χρήση οψιόν που έχουμε κάνει, με την αγορά του από τη Σεντ Ετιέν. Αν ο Μιραλάς δεν σεβαστεί το συμφωνητικό, τότε και ο Ολυμπιακός θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του» υποστηρίζουν από το στρατόπεδο των Πειραιωτών.

"Ανοιχτό" είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει λίαν συντόμως νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους, από το να τρέχουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι… ελληνικές περιπτώσεις

Πιο ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει συμφωνήσει στην απόκτησή του. Από εκεί και πέρα, Φορτούνης από τον Αστέρα Τρίπολης, Γεωργιάδης και Ανάκογλου από τον Πανσερραϊκό είναι οι επιλογές που ακολουθούν και ταιριάζουν στο πλάνο ελληνοποίησης που υπάρχει στον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν.

Από το εξωτερικό, τώρα, συνεχίζει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ο Εμιλιάνο Ινσούα της Λίβερπουλ, για τη θέση του αριστερού μπακ, όπως και οι Ιερένιους Γέλεν και Χέιχο για εκείνη του επιθετικού. Μόρας και Παπασταθόπουλος είναι οι βασικοί στόχοι για το κέντρο της άμυνας, με τον πρώτο που είναι και ελεύθερος να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αν και εσχάτως έχει προκύψει ενδιαφέρον της Βέρντερ Βρέμης για την απόκτησή του.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου