ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σκέψεις για αλλαγές στην διοργάνωση


Σκέψεις για αλλαγές στην διοργάνωση

Οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας κάνουν σκέψεις για αλλαγές στην διοργάνωση από την ερχόμενη σεζόν. Δύο όμιλοι στο Top-16, περισσότερα παιχνίδια και ματς που θα διεξάγονται την Παρασκευή.
Οι αρμόδιοι άνθρωποι, οι οποίοι διοργανώνουν την Ευρωλίγκα, κάνουν σκέψεις, οι οποίες αναμένεται από την ερχόμενη σεζόν (2012-2013) να εφαρμοστούν, για αλλαγές στο τουρνουά. Το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων, προς το παρόν, δεν υπάρχει, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο που διεξάγεται η Λίγκα.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι, δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής κυρίως του Top-16. Δηλαδή, αφήνουν όπως έχει την πρώτη φάση των ομίλων με 24 ομάδες, αλλά στην δεύτερη, εκεί που δημιουργούνται τέσσερα γκρουπ από τέσσερις ομάδες (Τοp-16), θέλουν, πλέον, να διαμορφώνονται δύο όμιλοι από οκτώ συλλόγους, όπου και θα προκρίνονται στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτες καλύτερες ομάδες από κάθε γκρουπ.

Αν μέχρι τώρα, λοιπόν, στο Top-16 οι ομάδες έδιναν έξι αγώνες για να περάσουν στους "8", πλέον, θα χρειαστεί να δώσουν 14 παιχνίδια! Το σκεπτικό έχει να κάνει κυρίως με την διάθεση για αύξηση των εσόδων στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών κλαμπ που θα λαμβάνουν μέρος στην διοργάνωση. Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχει η θέληση να αυξηθούν τα παιχνίδια, το θέμα είναι σε τι ημερομηνίες θα πραγματοποιούνται.

Από την Ευρωλίγκα, λοιπόν, δηλώνουν πως επιθυμία τους είναι να μην υπάρξει διακοπή μεταξύ της κανονικής περιόδου και του Top-16, ούτε από την φάση των "16" σε εκείνη των "8", ώστε να γίνονται ματς ασταμάτητα σχεδόν κάθε εβδομάδα, έως και το Final-4. Δηλαδή, η διοργάνωση να μετατραπεί σε κανονικό πρωτάθλημα, ενώ εκφράστηκε και η άποψη πως θα ήταν καλό οι αναμετρήσεις, πλέον, να πραγματοποιούνται και σε άλλες μέρες, όπως την Παρασκευή ή ακόμη και την Δευτέρα, καθώς υπάρχει η διάθεση οι αγώνες μπάσκετ να μην συμπίπτουν με εκείνες του ποδοσφαίρου και κυρίως με παιχνίδια Champions League.

Είναι ξεκάθαρη, λοιπόν, η διάθεση της Ευρωλίγκας, σιγά-σιγά, να φτιάξει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος κυρίως οι πιο εύρωστες οικονομικά ομάδες, οι οποίες κάνουν ήδη σκέψεις ώστε να αποχωρήσουν από τα μη ανταγωνιστικά τους πρωταθλήματα και να λαμβάνουν μέρος, μελλοντικά, μόνο στην πανίσχυρη Euroleague. Μέσα σε αυτούς τους συλλόγους είναι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι εξετάζουν προσεκτικά το ενδεχόμενο περί αποχώρησης τους από την Α1.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου