ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (video)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (video)

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) χάρη στο γκολ του Χολέμπας (43') και έκανε το "έξι στα έξι" στην Super League. Τραυματίστηκαν οι Χοσέ και Ιμπαγάσα και αποχώρησαν. Ο κόσμος, πάντως δεν εμεινε ευχαριστημενος απο την εμφανιση και αποδοκίμασε έντονα τους Πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι, δίχως να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους, κέρδισαν τον Αστέρα με σκορ 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στο δυνατό σουτ του Χοσέ Χολέμπας στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης.
 
Στα δυσάρεστα το γεγονός πως τραυματίστηκαν τόσο ο Ελληνογερμανός αριστερός μπακ (δικέφαλο), όσο και ο Αριέλ Ιμπαγάσα (προσαγωγό), με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αναμέτρηση.


Στο 72' οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ αποδοκιμάστηκαν έντονα από το φίλαθλο κοινό τους στο γήπεδο, λόγω της κακής αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν στο χορτάρι, καθώς απογοήτευσε και δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός έπαιζε ποδόσφαιρο. Στο 83', μάλιστα, η Τρίπολη έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το δοκάρι του Καλαντζή, ενώ με την λήξη του ματς οι οπαδοί αποδοκίμασαν εκ νέου την ομάδα τους.

Το ματς

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3, συνεχίζοντας το ροτέισον στην εντεκάδα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ο Σιόβας αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά και τον Ιμπαγάσα σε θέση μέσα αριστερά στο κέντρο. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τζεμπούρ, με τον Μασάντο να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Αμπντούν την αριστερή.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Φούλοπ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι και Φορμίκα. Οι Αλβάρες και Ουσέρο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Οι Ναβάρο (δεξιά), Ντε Μπλάσις (κρυφός κυνηγός) και Ράγιος (αριστερά) αγωνίστηκαν πίσω από τον Περόνε, ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τις καλές ομάδες του Πρωταθλήματος και το απέδειξε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Στο πρώτο ημίχρονο, μόνο ο λαός του Ολυμπιακού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η αλήθεια είναι πως το ροτέισον και οι αλλαγές θέσεων στους παίκτες από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μπέρδεψε σε σημαντικό βαθμό την ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους χώρους και οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός απειλούσε μονάχα από τις στημένες φάσεις. Φάουλ και κόρνερ... Ο Αστέρας Τρίπολης, αν και διαθέτει γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες από τη μέση και μπροστά, δεν έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Κάρολ. Ωστόσο, "μπλόκαρε" τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα με τον τρόπο παιχνιδιού που ακολούθησε εντός αγωνιστικού χώρου. Το παιχνίδι άρχισε χωρίς ρυθμό και ήταν ισορροπημένο μέχρι το 20'. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως, οι παίκτες του Ζαρντίμ άρχισαν να πιέζουν την αντίπαλη περιοχή, κερδίζοντας αρκετά φάουλ και κόρνερ.

Στο 20', ο Μασάντο εκτέλεσε με το δεξί φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σε θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Φούλοπ έδιωξε με το δεξί χέρι σε κόρνερ. Στο 22', ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σιόβας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την προβολή, με την άμυνα του Αστέρα να απομακρύνει στη συνέχεια την μπάλα. Στο 28', ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας δεν πήρε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 34', πάλι από κόρνερ του Χολέμπας, ο Σιόβας έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε πάλι κόρνερ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας "ξύπνησαν" στο 39'! Πώς; Ο Σανκαρέ με αγκωνιά χτύπησε πάνω στη φάση τον Μανιάτη. Ο Ιμπαγάσα νευρίασε με την ενέργεια του αντίπαλου κεντρικού αμυντικού και "άναψαν τα αίματα"!

Στο 41', ο Φούλοπ μπλόκαρε το αριστερό σουτ του Ιμπαγάσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά στο 43' είδε την μπάλα να... αναπαύεται στην εστία του! Ο Ιμπαγάσα πάτησε την μπάλα στον Χολέμπας, σε εκτέλεση φάουλ, και ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού με μία... βολίδα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο Χολέμπας δεν ήταν καλός αμυντικά, κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, αλλά έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, σε μία κρίσιμη στιγμή της αναμέτρησης. "Μία ανάσα" πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Χολέμπας στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Ντε Μπλάσις έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ναβάρο, με τον Ισπανό να κάνει το δυνατό σουτ με το αριστερό από θέση μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Κάρολ. Οι τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος ήταν 7-2 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος υπερείχε και στην κατοχή της μπάλας (59%-41%).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Στο 48', μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τραυματίστηκαν οι Χολέμπας (πρόβλημα στον δεξιό δικέφαλο) και Ιμπαγάσα (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς)! Στο 51', αμφότεροι αντικαταστάθηκαν, αν και για ένα δίλεπτο περίπου οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με 9 παίκτες! Ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Χολέμπας και πήγε κατευθείαν στο αριστερό άκρο της άμυνας (στην Εθνική έχει παίξει στη συγκεκριμένη θέση, στον Ολυμπιακό όχι μέχρι απόψε), ενώ ο Φουστέρ αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν, βέβαια, να τραγουδούν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Στο 62', ο Ουσέρο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σανκαρέ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή μπάλας, ο Σάκης Τσιώλης έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, ρισκάροντας μεσοεπιθετικά, και ο Ολυμπιακός δεν πήρε ρίσκα στο παιχνίδι του. Στο 68', ο Περόνε δοκίμασε δεξί σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κάρολ. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ούτε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια στην επίθεση σε αυτό το πρώτο διάστημα της επανάληψης.

Η πειραϊκή ομάδα είχε δώσει χώρο στον Αστέρα, κάτι που δεν άρεσε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στο 72', άρχισαν τα πρώτα σφυρίγματα. Ο Κάρολ προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του σε εκείνο το σημείο, με φωνές και υποδείξεις. Ο χρόνος κυλούσε... Ο Ολυμπιακός δεν κυνήγησε ιδιαίτερα το δεύτερο και η ομάδα της Τρίπολης δεν μπορούσε να απειλήσει. Ωστόσο, το 1-0, ήταν ρευστό και όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

Στο 79', ο Φουστέρ βρέθηκε σε θέση βολής, από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Φορμίκα με τάκλιν αυτοθυσίας κράτησε το σκορ στο 1-0. Στο 82', οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Καλαντζή, στην... καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κάρολ. Νέες έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στο 84', ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Τζεμπούρ. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να "παίζει με τη φωτιά". Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 81': ο Καρντάσιο εκτέλεσε φάουλ, κάνοντας παράλληλη μπαλιά στον Ράγιος, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και ο Κάρολ απομάκρυνε δύσκολα τον κίνδυνο. Το παιχνίδι εξελίχθηκε έτσι και ο Ολυμπιακός αμυνόταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα και η δυσφορία από τον κόσμο παρέμενε έντονη. Ωστόσο, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε την έκτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα (51' Φουστέρ), Τζεμπούρ (84' Μήτρογλου), Κοντρέρας, Χολέμπας (51' Τοροσίδης), Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φουστέρ, Τάτος, Γκρέκο, Τοροσίδης.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Φετφατζίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Φορμίκα, Ουσέρο (74' Φραγκουλάκης), Περόνε, Ράγιος, Αλβάρες (61' Καρντάσιο), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (55' Καλαντζής).

Αναπληρωματικοί: Μπαντής, Φραγκουλάκης, Καστέλς, Καρντάσιο, Γιαλούσης, Κωστούλας, Καλαντζής.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Γιάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Νίκος Γεωργακάκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (ΕΠΣ Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες: 85' Κοντρέρας (Ολυμπιακός), 39' Σανκαρέ, 44' Ουσέρο (Αστέρας Τρίπολης)

Κόκκινες κάρτες: -



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου