ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

16/11/2012



Το πρωτάθλημα… αρχίζει 

15/11/2012

Το πρωτάθλημα… αρχίζει
Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της ό,τι συνέβη στο 1/3 του πρωταθλήματος και επικεντρώνεται στο μέλλον, που… αρχίζει την Κυριακή με την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στη Βέροια.

Ο Έβαλντ Λίνεν θέλοντας να αποφορτίσει τους παίκτες του αλλά και να τους διατηρήσει ταυτόχρονα σε εγρήγορση επισήμανε ότι τα δύσκολα αρχίζουν τώρα για την «Ένωση». Γιατί αν για τη μη συγκομιδή βαθμών απέναντι σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό λίγοι μπορούν να κατηγορήσουν την ομάδα, δεν θα συμβεί το ίδιο αν η ανομβρία συνεχιστεί τώρα που οι αντίπαλοι είναι πιο βατοί.

«Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα. Πρέπει να αλλάξουμε τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε. Να κάνουμε μία νέα αρχή στη Βέροια», τόνισε στους παίκτες του ο Γερμανός τεχνικός.

Σκέψη για Κοντοέ στόπερ

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν αποκάλυψε τα πλάνα του στην προπόνηση της Τετάρτης. Όμως φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει σε θέση στόπερ τον Κοντοέ σαν παρτενέρ του Κουτρουμπή. Ο Γιάγκο θα χάσει λόγω τιμωρίας το προσεχές παιχνίδι και φαίνεται πως ο Έβαλντ Λίνεν δεν εμπιστεύεται απόλυτα τον Μπουγαΐδη. Έχει, ωστόσο, δίλημμα, γιατί ο Κοντοές βοηθά αρκετά την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας αγωνιζόμενος στα άκρα, είτε ως μπακ όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, είτε ως χαφ όπως έγινε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Το παρήγορο για τον κόουτς της ΑΕΚ είναι πως Κωνσταντόπουλος και Βλάχος θα είναι τελικά ετοιμοπόλεμοι για το ερχόμενο ματς.

Σήμερα το νέο ραντεβού

Μία αδιαθεσία του Δημήτρη Βιντιάδη ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, νέα συνάντησή του με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Αυτή θα γίνει σήμερα και θα αφορά ξανά τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ και τις προτεραιότητες που υπάρχουν. Στόχος του υποψήφιου επενδυτή είναι να αρχίσει άμεσα τις επαφές για διακανονισμό των οφειλομένων με τους πολλούς πιστωτές δίνοντας τον πρώτο λόγο στις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και δημιουργούν κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών. Στις προθέσεις του εφοπλιστή είναι να προτείνει «ψαλίδισμα» στους πιστωτές ελπίζοντας να μειώσει το συνολικό ύψος των χρεών της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, έντονη είναι η δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης για την κλήση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας, αλλά και για τα όσα αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας περί επεισοδίων εκτός ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Στην ΑΕΚ «τρέμουν» στο ενδεχόμενο τιμωρίας της έδρας, τη στιγμή που μετά τη Βέροια ακολουθούν δύο ματς-φωτιά στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ήρθε, είδε και θα… ξανάρθει! 

15/11/2012

Ήρθε, είδε και θα… ξανάρθει!
Μάζεψε τις πληροφορίες του, άκουσε διάφορες γνώμες, είναι έτοιμος να γράψει την έκθεση του και να την παραδώσει στον Ιβάν Σαββίδη και να ξανάρθει, ίσως και με κάποιον ποδοσφαιριστή μαζί του! Ο λόγος για τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη και όλοι περιμένουν να δουν τις προθέσεις του και αν τελικά επιστρέψει. Κάτι τρέχει με Λούκας.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ανζί βρέθηκε για ένα δεκαήμερο στην συμπρωτεύουσα και μάζεψε αρκετό υλικό σχετικά με την λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η έκθεση που θα παραδώσει στον Ιβάν Σαββίδη θα παίξει και σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την παραμονή του στην ομάδα.

Ο Τσιστιακόφ άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με όσους συναντήθηκε και οι περισσότεροι έχουν να πουν πως ο 42χρονος είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και ξέρει πολύ καλά να οργανώνει μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Από εδώ και στο εξής, αυτός που θα αποφασίσει τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον είναι ο Ιβάν Σαββίδης αφού διαβάσει την έκθεση του Τσιστιακόφ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αλλά και οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ανζί θα επιστρέψει και θα αναλάβει ως τζένεραλ μάνατζερ, σε μία θέση δηλαδή που θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες από -σχεδόν- όλους τους άλλους.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα επιστρέψει αλλά όχι μόνος του αλλά μαζί με ποδοσφαιριστή. Το όνομα αυτού, Λούκας Μαρτίνεθ, ο οποίος είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι. Ο Τσιστιακόφ λόγω της προϋπηρεσίας του ξέρει καλά τις μεταγραφικές πιάτσες σε Ρωσία και Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να κάνει τα… κονέ με τον μεσοεπιθετικό της Καρπάτι. Στην θερινή μεταγραφική περίοδο ο Λούκας κόστιζε πάνω από 1 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ και εκεί σταμάτησαν οι όποιες συζητήσεις. Τώρα όμως η υπόθεση του άνοιξε ξανά και ο Τσιστιακόφ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο.

«Θα τα πάει καλά ο Ρότσα» 

15/11/2012

«Θα τα πάει καλά ο Ρότσα»
Αισιόδοξος πως ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα τα πάει καλά στον πάγκο του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Μάρκος. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και της ΑΕΚ τόνισε πως θα εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» και θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας ενώ μίλησε για την Εθνική και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, τον οποίο τον θεωρεί έτοιμο παίκτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μάρκος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για την Εθνική ομάδα:
«Η Εθνική ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και αυτό είναι αποδεδειγμένο εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει γυρίσει σελίδα η Εθνική. Αν και το χθεσινό ματς ήταν φιλικό και ο Σάντος δοκίμαζε πράγματα αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως τα νέα πρόσωπα μπαίνουν πολύ γρήγορα στο κλίμα της ομάδα και η εικόνα των νέων παιδιών ήταν πολύ καλή».

Για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Εμένα μου αρέσει πολύ ο Ταχτσίδης και αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και το ίδιο μυαλό τότε νομίζω θα είναι μια πολύ καλή μονάδα για την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μεταγραφή του στην Ιταλία του έκανε πολύ μεγάλο καλό. Δουλεύει πάρα πολύ και έχει γίνει περισσότερο επαγγελματίας. Πλέον, είναι παίκτης έτοιμος».

Για τον Παναθηναϊκό και την απομάκρυνση του Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Η απομάκρυνση του Φερέιρα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν ενδεδειγμένη. Απορώ πως και ο ίδιος ο προπονητής δεν έφευγε από μόνος του τόσο καιρό. Δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Έπαιζαν χωρίς νεύρο, χωρίς στόχο. Θυμάμαι, σε εμάς ο Ρότσα αυτό που μας έκανε πρώτα-πρώτα ήταν να μας εμπνεύσει. Στο ποδόσφαιρο αυτό παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να δείξει καλύτερη εικόνα στην συνέχεια. Τουλάχιστον, θα το κάνουν πρώτα για τον σύλλογο αλλά και για τον εαυτό τους οι ποδοσφαιριστές».

Για τα νέα παιδιά που έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα: «Την πολιτική μιας ομάδας την φτιάχνει η διοίκηση και όχι ο προπονητής. Με βάση τα προβλήματα που είχε η ομάδα στην αρχή οι στόχοι είναι ανέφικτοι. Μακάρι να δούμε κάτι από τα νέα παιδιά που παίζουν στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω έχουν να δείξουν περισσότερα από όσα έχουμε δει από αυτούς τους παίκτες. Το παιχνίδι που έπαιζαν ήταν τελείως αδιάφορο και ο Ρότσα θα τα πάει καλά σε αυτό το κομμάτι».

«Άστραψε» ο Μποροβήλος 

15/11/2012

«Άστραψε» ο Μποροβήλος
Το άλλο πρόσωπο του Γιώργου Μποροβήλου είδαν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και αφορμή στάθηκε η ήττα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος από τον Πανθρακικό. Ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ πριν την προπόνηση της Πέμπτης (15/11), εξέφρασε τα έντονα παράπονα του για την εμφάνιση στην Κομοτηνή και ζήτησε δύο νίκες στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και Πανιώνιο.

«Το όνειρο του Αστέρα φέτος είναι για υψηλές διακρίσεις. Επιτρέπεται να χάσεις και από τον Πανθρακικό, αλλά δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει η ομάδα αυτή την εικόνα. Στοχεύουμε ψηλά και έχουμε παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν τον Αστέρα ψηλά» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Βλέπουμε ομάδες με προβλήματα και βρίσκονται ψηλά, έχοντας νεαρούς παίκτες. Εμείς δεν σας έχουμε στερήσει τίποτα. Πρέπει να δώστε απάντηση με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια με Ατρόμητο και Πανιώνιο. Θα μπορούσαμε να σας βάλουμε πρόστιμο, όμως δεν θα το κάνουμε. Εκλαμβάνουμε αυτό το ματς ως κακή παρένθεση και περιμένουμε τα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες».

«Να παλέψουμε για τον Παναθηναϊκό» 

15/11/2012

«Να παλέψουμε για τον Παναθηναϊκό»
Μήνυμα ενότητας αλλά και αλλαγής ψυχολογίας έστειλε στην πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Παναθηναϊκού ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» αρκέστηκε σε λίγα λόγια προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά φρόντισε να κάνει σαφές τι θέλει από εκείνους. Να μείνουν ενωμένοι και να παλέψουν για να βελτιώσουν την εικόνα του συλλόγου.

Χουάν Ραμόν Ρότσα και Γιάννης Βονόρτας έφτασαν νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας αφού το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι «βαρύ» και δεν χωράει… παρατάσεις! Στο μυαλό και των δύο είναι το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εκεί έχουν στρέψει το βλέμμα τους.

Την παρουσίαση των δύο στους παίκτες την ανέλαβε ο Κώστας Ελευθεράκης. «Σας ανακοινώνω πως ο κ. Φερέιρα δε θα είναι πια μαζί μας. Προπονητής σας θα είναι ο κ. Ρότσα, όσοι δεν τον ξέρετε μια μεγάλη μορφή του Παναθηναϊκού, που έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο, τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Βοηθός του θα είναι ο κ. Βονόρτας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Ρότσα, ο οποίος είπε στους ποδοσφαιριστές, «Δε θέλω να σας πω πολλά πράγματα. Γνωρίζετε όλοι πόσο δύσκολη είναι αυτή η στιγμή. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Να δώσουμε το 100%, να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε για να φέρουμε τον σύλλογο εκεί που του αξίζει».

Η ανύψωση του ηθικού της ομάδας είναι προτεραιότητα για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος θεωρεί πως μαζί με κάποιες κινήσεις σε αγωνιστικό επίπεδο θα αλλάξουν την εικόνα του Παναθηναϊκού προς το καλύτερο.

Μέσα όλοι… 

15/11/2012

Μέσα όλοι…
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για την κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής (18/11) με τη Βέροια.

Ο Έβαλντ Λίνεν είδε και σήμερα τους Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Βαλεντίνο Βλάχο να βγάζουν χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα και να τίθενται στη διάθεση του.

Στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων βρίσκονταν το πρωί και οι Γιώργος Κατίδης και Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που απουσίαζαν χθες λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ελπίδων, που έδωσε φιλικό προετοιμασίας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστρίας.

Ο μοναδικός που δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα ήταν ο Αλέξανδρος Νικολιάς, ο οποίος έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο.

Η προπόνηση της Παρασκευής (16/11) είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

Καρέ επιστροφών στην Παιανία 

15/11/2012

Καρέ επιστροφών στην Παιανία
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός των άλλων γεμάτο το ιατρικό δελτίο του Παναθηναϊκού, αλλά ο αντικαταστάτης του, Χουάν Ραμόν Ρότσα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει από σήμερα σε τέσσερις επιπλέον παίκτες.

Τοτσέ, Σισοκό και Χουχούμης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους συμμετείχαν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του νέου τεχνικού των «πράσινων» για το κυριακάτικο (18/11) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, κανονικά γυμνάστηκε και ο Κουίνσι, που χθες περιορίστηκε σε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Ο Σο ακολούθησε μέρος της προπόνησης, ενώ ατομικά γυμνάστηκαν για μια ακόμη μέρα οι Μπουμσόνγκ και Πίντο. Απουσίασαν οι Βύντρα, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος και Σπυρόπουλος λόγω συμμετοχής τους στην Εθνική Ανδρών και ο Μπαρμπαρούσης λόγω συμμετοχής του στην Εθνική Νέας Ζηλανδίας.

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, ταχύτητες με πάσες ενώ ακολούθησε δίτερμα με έμφαση στο pressing.

«Θαύματα δεν γίνονται» 

15/11/2012

«Θαύματα δεν γίνονται»
Ξεκάθαρος για το σήμερα και το αύριο του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης.

«Δεν γίνονται θαύματα», τόνισε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναφερόμενος τόσο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και στην οικονομική κατάσταση του συλλόγου, ενώ επιτέθηκε και στο «ελληνικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο», όπως το χαρακτήρισε.

Δείτε στη WEB TV του sport-fm.gr τη συνέντευξη Τύπου του κ. Αλαφούζου:





Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου:

Για τις κινήσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:
«Πιστέψαμε σε ένα μοντέλο την εποχή που λεφτά υπήρχαν. Την σημερινή εποχή δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που θα βάζουν λεφτά για πάντα. Ο Παναθηναϊκός δεν παύει να είναι ένα μαζεμένο μαγαζί. Γι’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε σε λογικά πλαίσια, ενώ φέτος παίξαμε Ευρώπη και αυτό έφερε έσοδα. Αν δεν βρούμε λύσεις άμεσα, του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα.

Μαζέψαμε κάποια χρήματα κάποιοι επιχειρηματίες και απευθυνθήκαμε στον κόσμο. Οι ζημιές ήταν 15 εκατ. το 2011, την επόμενη χρονιά έφτασαν τα 22 και στη συνέχεια το άνοιγμα ήταν 30 εκατ. Δεν έχει βρεθεί λύση. Ο Παναθηναϊκός ακόμη κινδυνεύει. Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, απλά γίνονται προσπάθειες. Τα χρέη είναι κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές και κατά συνέπεια προς την εφορία.

Το μοντέλο της λαϊκής βάσης είναι επιτυχημένο και νομίζω θα επικρατήσει σε όλες τις χώρες. Στη Γερμανία η πολυμετοχικότητα είναι υποχρεωτική στις ομάδες και αυτό το μοντέλο ακολουθούμε κι εμείς στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Είναι ένα μοντέλο που λειτουργεί και σ' αυτό θα επιμείνουμε. Αν όμως βρεθεί ένας επενδυτής που θα μπορέσει να μας βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πως δεν έχει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Αυτό θα αλλάξει. Θα επιστρέψουμε στη Λεωφόρο που είναι δική μας. Είναι βέβαια παλιό γήπεδο που δεν καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας, επομένως θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή καινούριου».

Για την αποχώρηση Φερέιρα και την επόμενη μέρα στο «τριφύλλι»:
«Από την αρχή ο κ. Φερέιρα μου είπε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει νέα ομάδα, Κάποιοι παίκτες είχαν μεγάλα συμβόλαια, ενώ ήταν και μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούσαμε να τους παραχωρήσουμε. Από την αρχή ο στόχος ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα μετά από 2-3 χρόνια. Δεν γίνονται θαύματα όταν δεν έχεις χρήματα. Είδατε πού φτάσαμε όταν βάλαμε πολλά λεφτά. Ο μόνος τρόπος είναι να φτιάξουμε μια ομάδα πάνω στις Ακαδημίες και αυτό θέλει χρόνο. Από τον Παναθηναϊκό λείπουν πολλά. Χρόνος και σχέδιο. Ήμασταν σε ένα μοντέλο με μεγάλους παίκτες και η αλλαγή ήταν βίαιη.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και δεν πρόκειται να πω παραπάνω αφού μας καλεί ο εισαγγελέας μόνο εμάς και την ΑΕΚ. Είχαμε όμως και ατυχίες στα παιχνίδια. Ο κ. Φερέιρα είχε αντιληφθεί πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Προσπάθησαν να τον στηρίξω όπως όφειλα. Θα ήθελα και οι οπαδοί μας να είχαν μεγαλύτερη υπομονή. Όταν κατάλαβε πως το κλίμα δεν μπορούσε να αλλάξει, αποφάσισε να παραιτηθεί. Είναι φιλόσοφος του ποδοσφαίρου και πολύ ηθικός. Ήθελε να φύγει την άνοιξη. Όταν κατάλαβε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει, παραιτήθηκε. Του πρότεινα να αναλάβει άλλη συμβουλευτική θέση αλλά αρνήθηκε».

Για τις μεταγραφές του Φερέιρα το καλοκαίρι:
«Του είχαμε πει από την αρχή πως δεν έχουμε μπάτζετ και του ζητήσαμε να κάνει μεταγραφές. Μας είπε πως είναι μια πυραμίδα. Όσο πιο κοντά στη βάση είσαι μειώνονται οι πιθανότητες να βγει κάποιος. Συνήθως ένας στους πέντε. Δεν είχαμε από την αρχή άσχημη εικόνα. Κάναμε καλά παιχνίδια, ενώ είχαμε πολύ μεγάλη ατυχία με τον Σο, ο οποίος είναι σπουδαίος παίκτης. Εξαιρετικός είναι και ο Πίντο. Ο Βελάσκες έπαιξε καλά αλλά μετά είχε πτώση, όμως έκανε πολλά ταξίδια με την εθνική, όπως και ο Μπαρμπαρούσης. Εξαιρετικός είναι και ο Σισοκό. Δεν δέχομαι πως οι παίκτες που πήραμε είναι κακοί και ελπίζω αυτό να αποδειχτεί.

Από παλιά –με κάποιες εξαιρέσεις, όπως την περίοδο της πολυμετοχικότητας- ο Παναθηναϊκός με απογοήτευε, αφού δεν έπαιζε την μπάλα που έβλεπα όταν ήμουν πιο μικρός. Ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να πεθάνει και εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε παίκτες κλάσης. Έχουμε αδικηθεί από τη διαιτησία και είναι προκλητικό να μην βλέπει κανείς τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει βαθμούς από τη διαιτησία. Ήμασταν άτυχοι, υπήρξαν συγκυρίες και λάθη που έφεραν την ομάδα εδώ».

Για την πρόσληψη του Χουάν Ρότσα:
«Δεν υπάρχει ιδανικότερος άνθρωπος πέρα από τον Ρότσα. Θα πάμε μαζί μέχρι το καλοκαίρι και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θέλαμε να πάμε σε μια λύση από το εξωτερικό».

Για τον κόσμο:
«Η επιτυχία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την στήριξη ή όχι των οπαδών της ομάδας. Έχουμε πολλούς και ταγμένους οπαδούς. Το κόστος της ομάδας πρέπει να εναρμονιστεί με τα έσοδά του. Όσο λιγότερα είναι αυτά τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επιβίωσή του. Γι΄αυτό βγήκα μπροστά, αφού δεν υπήρχε κανένας άλλος. Η οικονομική πραγματικότητα είναι πολύ κακή. Αυτοσκοπός κάθε ομάδας και ειδικά του Παναθηναϊκού είναι οι νίκες και οι τίτλοι. Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα θα μπορεί να το κάνει του χρόνου. Θαύματα δεν γίνονται…».

Για το ενδεχόμενο να μπει κάποιος επενδυτής:
«Αν βρεθεί επενδυτής θα είναι ευπρόσδεκτος. Το εύχομαι και θα είμαι ευτυχής αν γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι σήμερα δεν έχω καμία ενόχληση επίσημα ή ανεπίσημα από κανέναν. Πιστεύω όμως στο μοντέλο που ακολουθούμε και νομίζω πως στο μέλλον αυτό θα είναι η λύση για να είναι ο σύλλογος ανεξάρτητος και δεν θα έχει ανάγκη κανέναν επενδυτή».

Για το πώς θα αντιμετωπιστεί το κατεστημένο:
«Μόνο ηθικός είναι ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός μπορεί να παλέψει τέτοιες καταστάσεις. Με συστηματική αντίδραση και αποκάλυψη και αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει τα ήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνος του. Η ΑΕΚ είναι σε αντίστοιχη θέση και σιγά-σιγά θα γίνουμε περισσότεροι. Αν αποτύχουμε θα επικρατήσει η Μαφία… Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να φτιάξει τη δική του παράγκα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να παίζει ισότιμα. Ακόμη και την εποχή του Καπετάνιου και της παντοδυναμίας του και άλλες ομάδες έπαιρναν τίτλους».

Για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο:
«Συνεργαζόμαστε με έναν σπουδαίο σκάουτερ ο οποίος ξεκινά άμεσα προκειμένου να μας βρει παίκτες για τον Ιανουάριο γνωρίζοντας πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της ομάδας… Δεν πάμε να αγοράσουμε παίκτη αξίας γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Η γνώμη του κ. Σαμαρά είναι πάντα βαρύνουσα. Το να φτιάξεις ένα δίκτυο σκάουτερ απαιτεί χρόνο και χρήμα και γι’ αυτό προτιμήσαμε αυτή τη συνεργασία».

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή:
«Δεν πιστεύω στην πολυαρχία, ακόμη περισσότερο για εμάς τους Έλληνες. Ο προπονητής έχει την απόλυτη εξουσία. Τις αποφάσεις τις παίρνει αυτός.

Για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού:
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το Κύπελλο είναι ένας εφικτός στόχος. Μια καλή θέση στο πρωτάθλημα είναι στόχος και προσπάθεια να βγούμε στην Ευρώπη. Το να πούμε πως πάμε για πρωτάθλημα είναι ουτοπικό».

Για τον Καραγκούνη:
«Ο Καραγκούνης ήταν μια πολύ βασική συνισταμένη του Παναθηναϊκού χωρίς αμφιβολία. Μια ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα χωρίς συνέπειες να διακόψει ένα συμβόλαιο. Όταν ένας παίκτης είναι ακριβός και έχει σχετικά μεγάλες απαιτήσεις δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε. Του είπα ότι είναι ευπρόσδεκτος να παίξει έξι μήνες στον Παναθηναϊκό με ένα συμβολικό τίμημα κλείνοντας την καριέρα του. Η οικονομική πραγματικότητα επιβάλει πολλά πράγματα».

Για το γήπεδο στο Βοτανικό:
«Είμαστε σε επαφή με το Δήμο που θεωρεί βασικό σχέδιο τη Διπλή Ανάπλαση. Με την ανάπλαση του Βοτανικού ξαναγεννιέται μια κατεστραμμένη περιοχή της Αθήνας. Βλέπω μια πολύ θετική βοήθεια από πλευράς Δήμου. Δημιουργούνται συνθήκες πολύ ευνοϊκές. Είμαστε σε επαφή με κατασκευαστικές. Προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος. Το γήπεδο λειτουργούσε έως το 2008. Είναι μύθος ότι θα καταρρεύσει. Έχει γίνει έλεγχος. Μηχανικοί θα ελέγξουν το γήπεδο και θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό. Θα διορθωθεί μια αδικία. Κάτι που έγινε στο σκοτάδι. Αναφέρομαι στο νόμο Μπιρμπίλη. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σταματήσει τελείως τη Διπλή Ανάπλαση. Να πάει στο ΣτΕ και νομικά εάν αποφασίσουμε να παλέψουμε το θέμα έχουμε πολύ ισχυρή θέση».

Για τον Κατσουράνη:
«Βοήθησε τον Παναθηναϊκό και δέχτηκε έναν πολύ λογικό οικονομικό συμβιβασμό. Οι αποφάσεις παίρνονται και όπως συμβαίνει σε κάθε επιχείρηση κρίνονται. Μπορεί να είναι επιτυχημένες ή όχι. Ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης κι όμως είχε παίξει πολύ λίγα χρήματα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη διαλλακτικότητα. Αν ο προπονητής αποφασίσει κάτι, δεν γίνεται να μη στηρίξεις την απόφασή του».

Για το αν το έχει μετανιώσει που ασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό:
«Όχι δεν το έχω μετανιώσει, γιατί αν το μετανιώσω…»

Ξανά εκτός ο Καλογέρης 

15/11/2012

Ξανά εκτός ο Καλογέρης
Δεν κράτησε για πολλή η ικανοποίηση του Νίκου Καρύδα για την επιστροφή του Αλέξανδρου Καλογέρη στις προπονήσεις.

Ο 22χρονος μέσος συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης χτες, όμως σήμερα ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Αντίθετα, Γεωργέας και Έβερτον ανέβασαν στροφές, όμως συνεχίζουν να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και δεν θα ενισχύσουν τη «βασίλισσα του βορρά» κόντρα στον «Δικέφαλο».

Εκτός πλάνων του προπονητή των Μακεδόνων είναι και ο Τόμας ο οποίος δεν προπονήθηκε.\

Εν τω μεταξύ, με σχετική ανακοίνωση την ίδια μέρα, η ΠΑΕ ενημερώνει πως:

"Αύριο στις 12.00 κυκλοφορούν τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι φίλαθλοι της Βέροιας θα έχουν στη διάθεσή τους τις θύρες 1, 2, 4 και 6, ενώ οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τη θύρα 5.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρες 1 και 5: 15 ευρώ

Θύρες 2, 4 και 6: 20 ευρώ".

Ο Τριτσώνης στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 

15/11/2012

Ο Τριτσώνης στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Στο Ολυμπιακός-Κέρκυρα θα σφυρίξει ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης από την Αργολίδα και στο Βέροια-ΑΕΚ ο Μιχάλης Βοσκάκης από το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά, οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Κέρκυρα: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Αργολίδας)
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Πανιώνιος-Πλατανιάς Χανίων: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός: Κάκος Τάσος (Κέρκυρας)
Βέροια-ΑΕΚ: Βοσκάκης Μιχάλης (Ρεθύμνου)
ΟΦΗ-Λεβαδειακός: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)

Δευτέρα 19 Νοέμβριου

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)

Tα εισιτήρια με Πλατανιά 

15/11/2012

Tα εισιτήρια με Πλατανιά
Τον τρόπο με τον οποίο οι φίλοι της ομάδας θα μπορέσουν να ενισχύσουν τους «κυανέρυθρους» για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Πλατανιά ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος. Για την αναμέτρηση η κρητική ομάδα δεν πήρε επίσημα εισιτήρια, ωστόσο θα διατεθεί συγκεκριμένη θύρα για να φιλοξενηθούν οι μεμονωμένοι φίλοι του Πλατανιά που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με την Πλατανιά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο στάδιο της Νέας Σμύρνης στις 17:15, αλλά και τις ώρες διάθεσής τους.

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Παρασκευή από το εκδοτήριο του Αγίου Ανδρέα το οποίο θα είναι ανοικτό από τις 16:00 έως τις 20:00.

Το Σάββατο, το εκδοτήριο του Αγίου Ανδρέα θα είναι ανοικτό από τις 10:00 εώς και το ημίχρονο του αγώνα.

Το εκδοτήριο της οδού Σοφούλη, θα είναι ανοικτό το Σάββατο, από τις 12:00 έως το ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς δεν ζήτησε επίσημα εισιτήρια. Η Θύρα 8 θα είναι ανοικτή για τις ανάγκες των μεμονωμένων φιθλάθλων της και εισιτήρια θα πωλούνται από το εκδοτήριο της οδού Σοφούλη.

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι, όπως προσέλθουν στα εκδοτήρια (με την κάρτα φιλάθλου τους και την αστυνομική τους ταυτότητα) όσο το δυνατόν νωρίτερα, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν το Σάββατο στις 15:15.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Θύρα 2: 10 ευρώ / Παιδικό (έως 15 ετών) 5 ευρώ

Θύρα 4-7: 15 ευρώ / παιδικό (έως 15 ετών) 5 ευρώ

Θύρα 5/6 Α και Γ: 25 ευρώ / παιδικό (έως 15 ετών) 10 ευρώ

Θύρα 5/6 Β: 50 ευρώ / παιδικό (έως 15 ετών) 15 ευρώ

Θύρα 8: 15 ευρώ

VVIP: 100 ευρώ / παιδικό (έως 15 ετών) 50 ευρώ

Εισιτήρια της μαθητικής κερκίδας (θύρα 1), από ειδικό ταμείο στην οδό Σοφούλη.

Εισιτήρια για τη θύρα 3 από ειδικό ταμείο στο εκδοτήριο του Αγίου Ανδρέα».

«Έχουμε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση» 

15/11/2012

«Έχουμε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση»
Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν την κατάλληλη ψυχολογία μετά την νίκη επί της Ξάνθης και πως θα πάνε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το «τρίποντο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (15/11):

Για τον αγώνα με τον Άρη:

«Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς. Είναι μια δοκιμασία στην οποία η ομάδα μας για να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Η ομάδα του Άρη χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, την αγωνιστικότητα και το πάθος και όλα αυτά σε συνδυασμό με την καυτή έδρα του Χαριλάου. Εμείς θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στην ψυχολογική πίεση που θα ασκηθεί στους παίκτες μας και να αντιπαραθέσουμε μεγάλη αγωνιστικότητα και πολύ τρέξιμο. Νομίζω ότι με την ποιότητα που διαθέτουμε και την οργάνωση στο παιχνίδι μας θα μπορέσουμε στο τέλος του αγώνα να είμαστε με τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Για τις απουσίες που υπάρχουν ενόψει της αναμέτρησης με τους Θεσσαλονικείς:


«Είναι τιμωρημένος ο Λίλα με τέσσερις κάρτες και το μόνο πρόβλημα τραυματισμού είναι ο Γιώργος Ντάσιος».

Για τη σχέση του καλοκαιρινού φιλικού που είχαν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες:

«Θα είναι τελείως διαφορετική η ομάδα του Άρη, ήδη έχει νέο προπονητικό δίδυμο, υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν παίξει και από τις δύο πλευρές, οπότε θα είναι τελείως διαφορετικό από το φιλικό προετοιμασίας».


Για τους «εξωγενείς παράγοντες» (διαιτησία) που έχουν αδικήσει και τις δύο ομάδες:

«Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο».

Σχετικά με το αν θα ήθελε να σχολιάσει τα όσα είπε εναντίον του ο κ. Κούγιας στη «Δίκη του ΣΚΑΙ»:


«Δεν θέλω να μπω σ' αυτήν τη διαδικασία. Πραγματικά με λύπησε ιδιαίτερα αυτή η ατυχής τοποθέτηση του κ. Κούγια, αλλά να μπω σε μια διαδικασία να αποδείξω τι; Ότι δεν είμαι ελέφαντας; Και σε ποιόν; Η ΠΑΕ κινείται νομικά ως ΠΑΕ και όχι εξ' ονόματός μου».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την πορεία των πρώτων δέκα αγωνιστικών:

«Αν γυρίσουμε το χρόνο πέντε- έξι μήνες πίσω στο ξεκίνημα του καλοκαιριού και δούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε και τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος και από την πορεία που είχαμε και από τη βαθμολογική συγκομιδή. Το ότι έχουμε κάνει τον κόσμο μας, αλλά και την ίδια μας την ομάδα να ξεχάσει την αφετηρία που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις ή να είμαστε στενοχωρημένοι επειδή βάσει εμφανίσεων θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερους πόντους που δυστυχώς δεν έχουμε, σ' αυτό το κομμάτι είμαι λίγο στενοχωρημένος».

Για την πρώτη παρουσία παίκτη του ΠΑΣ, του Μάριου Οικονόμου, στην Εθνική Ελπίδων μετά από πολλά χρόνια:


«Δεν είδα το ματς και δεν έχω άποψη, αλλά ο Οικονόμου είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης, είναι ένα παιδί με μεγάλη ισορροπία μέσα στο κεφάλι του. Έχει προσωπικότητα, έχει χαρακτήρα, είναι ευφυής, χαρακτηριστικά δηλαδή που χρειάζεται ένας αθλητής για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Έγινε αυτή η κλήση γιατί είχε κάποιες συμμετοχές με την ομάδα. Αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Για να πετύχει τα όνειρά του και τους στόχους του πρέπει να έχει διάρκεια και συνεχή βελτίωση».

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τη νίκη επί της Ξάνθης:

«Τη χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη κι έγινε. Αυτό μας δίνει ψυχολογική ώθηση για το παιχνίδι του Σαββάτου. Όμως μια ομάδα για να φτάσει στο σημείο να είναι πολύ δυνατή και να γίνει μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθει να αντιδρά καλά στην πίεση. Εμείς έχουμε δείξει κάποια τέτοια στοιχεία και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό που υπήρχε ψυχολογική πίεση και ανταποκριθήκαμε και με τον Λεβαδειακό είχαμε μεγάλη -βαθμολογική κυρίως- πίεση και ανταποκριθήκαμε και με την Ξάνθη η ομάδα -παρά την ψυχολογική πίεση- ανταποκρίθηκε. Το ζητούμενο είναι ότι τώρα μας λείπουν ένα-δύο εκτός έδρας αποτελέσματα, ώστε να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε, να ανέβουμε βαθμολογικά και να είμαστε πιο άνετοι στα παιχνίδια μας».


Για τα τέσσερα επόμενα ματς που είναι με ομάδες που κι εκείνες δεν αδειοδοτήθηκαν και ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία:


«Νομίζω ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν μας ευνόησε. Βρεθήκαμε στην αρχή να παίζουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια και θα προτιμούσα αυτούς τους τέσσερις αντιπάλους που θα έχουμε προσεχώς, να τους είχαμε στο ξεκίνημα. Αυτές οι ομάδες βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και δείχνουν άλλο πρόσωπο. Είναι μια δοκιμασία αυτά τα ματς να δείξουμε πραγματικά το χαρακτήρα μας ως ομάδα και να δείξουμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποια πιο δύσκολα τεστ που θα μας δώσουν πραγματικά μεγάλη ώθηση».

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Πανιώνιο 

15/11/2012

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Πανιώνιο
Με πρόστιμο τιμώρησε της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Πανιώνιο η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής.

Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης καθώς και αυτή του Περιστερίου καλούνται να καταβάλουν δύο χιλιάδες ευρώ, ενώ πεντακόσια ευρώ λιγότερο θα πληρώσουν οι κυανέρυθροι.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 10ης Αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων τριακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

*Οι υπόλοιπες υποθέσεις αναβλήθηκαν για την επόμενη δικάσιμο».

Τα εισιτήρια του Αστέρας-Ατρόμητος 

15/11/2012

Τα εισιτήρια του Αστέρας-Ατρόμητος
Τα εισιτήρια του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος για την ενδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα διατίθενται την Δευτέρα 19/11 (ημέρα του αγώνα), όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ της Τρίπολης.

Η ανακοίνωση:

«Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον αγώνα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, θα διατίθενται τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 από τις 2.00 μ.μ. έως τις 7.30 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου.

Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται περιορισμένος αριθμός Φοιτητικών/Στρατιωτικών εισιτηρίων με αξία 10€.
Στη θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται επίσης και εισιτήρια για φιλάθλους με κάρτα ανεργίας στη τιμή των 10€.
Στις υπόλοιπες θύρες όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.

Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.

Για αγορά εισιτηρίων ανέργων είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ώρα ανοίγματος θυρών: 6.00μ.μ.
Ώρα έναρξης αγώνα: 7.30μ.μ.».

Τα εισιτήρια του Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα 

15/11/2012

Τα εισιτήρια του Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις τιμές, τις μέρες αλλά και τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββατο, 17:15), εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης.

Από 10 ευρώ οι τιμές των εισιτηρίων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε φέτος να μειώσει το κόστος των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες.

Πιο συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στην θύρα 2, 20 ευρώ στην θύρα 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται από το ARIS MOBILE καθημερινά (10:00-14:00 και 17:00-21:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του ΑΡΗ μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

Ούτε σήμερα ο Πάμπλο 

15/11/2012

Ούτε σήμερα ο Πάμπλο
Με απόντα τον Πάμπλο Γκαρσία συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (18/11). Θεραπεία και για τους Λόρενς, Γεωργιάδη που δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Επέστρεψαν οι διεθνείς και ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, το βράδυ στην Θεσσαλονίκη οι Λαζάρ και Κουμάλο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αισθάνθηκε «βαρύ» τον τετρακέφαλό του και ως εκ τούτου απείχε από την προπόνηση για ακόμα μία ημέρα. Απομένει να διαπιστωθεί εάν θα μπορέσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα ούτως ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς του ΟΑΚΑ.

Οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν αποθεραπεία, συνέπεια του χθεσινού φιλικού με την ομάδα Κ20 του «δικεφάλου του Βορρά». Μαζί τους και οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης, και Πέλκας, που επέστρεψαν με την αποστολή της Εθνικής ομάδας από το Δουβλίνο.

Την θεραπεία τους συνέχισαν για μία ακόμα ημέρα, οι Λόρενς και Γεωργιάδης. Το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται στην Θεσσαλονίκη ο Κοστίν Λαζάρ από την Ρουμανία και ο Μποκανί Κουμάλο από την Νότια Αφρική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση αύριο, στις 16:00.

«Πολλά λάθη σε βάρος της ΑΕΚ» 

15/11/2012

«Πολλά λάθη σε βάρος της ΑΕΚ» 
Τα προαναγγελθέντα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία έκανε και επισήμως ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Με αφορμή τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της «Ένωσης» βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΟ και συνομίλησε με τους Γιώργο Σαρρή και Γιώργο Καραμελίδη.

Τόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, λοιπόν, όσο και εκείνος της ΚΕΔ άκουσαν τον Δημητρέλο να τους επισημαίνει «τα πολλά λάθη εις βάρος της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της χρονιάς».

Αμφότεροι ωστόσο διαφώνησαν σε κάποιες από τις περιπτώσεις που ανέφερε ο Δημητρέλος και αφού εξέφρασαν την πεποίθηση πως σ’ εκείνες που όντως αδικήθηκε η ΑΕΚ δεν υπήρξε δόλος, ξεκαθάρισαν πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μειώνονται τα λάθη και να υπάρχει ισότητα.

Μοναδικός απών ο Ντάνι 

15/11/2012

Μοναδικός απών ο Ντάνι
Δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Πανθρακικό ο Ρικάρντο Ντάνι.

Ο μέσος της Ξάνθης και στην προπόνηση της Πέμπτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται στην κατάσταση που επιθυμεί ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Κωστένογλου.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Πέμπτης ο Κωστένογλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι παίκτες του να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα στον Πανθρακικό. Επίσης, το πρόγραμμα της Πέμπτης περιελάμβανε και πολλά τελειώματα φάσεων, ώστε οι ακρίτες να βελτιωθούν στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στην Ξάνθη επέστρεψε ο Γκλέισον, ο οποίος διανύει την περίοδο της αποθεραπείας του.

Παράλληλα, την Τετάρτη (14/11) οι Βάλλας, Λοντίγκιν, Γούτας, Νάκας, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μάνταλος, Κομεσίδης, Τριάδης, Αλτιπαρμακόφσκι και Πλατέλλας επισκέφτηκαν το 2ο και 3ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ της Ξάνθης σαν συνέχεια μιας κοινωνικής δράσης που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται και φέτος.

Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης γνώρισαν την αποθέωση από τους μικρούς τους θαυμαστές στους οποίους χάρισαν αυτόγραφα, ενώ απάντησαν και σε αρκετές ερωτήσεις τους.

Τα (ξανα)λένε Βιντιάδης-Δημητρέλος 

15/11/2012

Τα (ξανα)λένε Βιντιάδης-Δημητρέλος 
Τη συνάντηση που δεν μπόρεσαν να έχουν την Τετάρτη πραγματοποιούν οι Δημήτρης Βιντιάδης και Ανδρέας Δημητρέλος.

Ο Έλληνας εφοπλιστής ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και ειδοποίησε τον πρόεδρο της ΑΕΚ ότι μπορούν να συνεχίσουν σήμερα τις διεργασίες για την ολοκλήρωση του deal.

Μετά την επίσκεψη στην ΕΠΟ, λοιπόν, ο Δημητρέλος βρέθηκε στα γραφεία του προκειμένου να καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις με τους πιστωτές.

Στη συνάντηση με τον Βιντιάδη και το επιτελείο του αναμένεται να γίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις του πλάνου βάσει του οποίου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις και ελπίζεται ότι εκείνες θα είναι έτοιμες πλέον να ξεκινήσουν ακόμα και την Παρασκευή.

Δύο οι αμφίβολοι ενόψει ΟΦΗ 

15/11/2012

Δύο οι αμφίβολοι ενόψει ΟΦΗ
Ό,τι περνάει από το χέρι τους κάνουν οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του Λεβαδειακού, προκειμένου οι Στέφανο Ναπολεόνι και Βαγγέλης Κουτσόπουλος να προλάβουν το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, αυτό μόνο απλό δεν είναι αυτό, αφού και οι δύο παίκτες έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις.

Κατά τα άλλα, το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού προπονήθηκαν υπό βροχή στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, έβαλε τους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις τακτικής αρχικά, ενώ, στη συνέχεια, τους χώρισε σε δύο ομάδες, προκειμένου να παίξουν οικογενειακό δίτερμα.

«Σειρήνες» για Κλάους 

15/11/2012

«Σειρήνες» για Κλάους 
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ομάδες φαίνεται πως έχουν βάλει στο… μάτι τον Στέφανο Αθανασιάδη. Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, οι Τορίνο, Χόφενχαϊμ και Στουγάρδη εξετάζουν την περίπτωση του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα η ιταλική ιστοσελίδα calcionews24.com, αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της Τορίνο για τον διεθνή φορ. Οι επιθετικές επιδόσεις του δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητους τους Ιταλούς, οι οποίοι σκέφτονται την πιθανότητα να κρούσουν την… πόρτα του «Δικέφαλου του βορρά».

Βέβαια, στο δημοσίευμα αναφέρεται το γεγονός ότι ο Κλάους δεσμεύεται με τους Θεσσαλονικείς ως τον Ιούνιο του 2015, ενώ τον κοστολογούν περίπου στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τονίζεται ότι οι «μνηστήρες» για τον διεθνή άσο δεν είναι μόνο η ομάδα του Τορίνου, καθώς πιθανώς εκφράσουν ενδιαφέρον και δύο γερμανικές ομάδες, οι Χόφενχαϊμ και Στουτγάρδη.

Δύο μέσα, τρεις έξω 

15/11/2012

Δύο μέσα, τρεις έξω 
Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το τεχνικό δίδυμο των Νίκου Πασσιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή θέλει οι παίκτες τους να προετοιμαστούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Έτσι, την Πέμπτη οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν υπό το φως των προβολέων, με τους δυο προπονητές να επικεντρώνονται σε θέματα τακτικής.

Το «παρών» έδωσαν οι Γιάννης Γιαννιώτας και Ερωτόκριτος Νταμαρλής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων.

Ο Δημήτρης Ασλανίδης ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα, αφού ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών. Το ίδιο ίσχυσε και για τους Ρούμπεν Πουλίδο και Ανδρέα Ηρακλή, που καθημερινά ανεβάζουν ρυθμό.

Στο ματς με τον «Αγιαξ της Ηπείρου», επανέρχονται οι Κώστας Καζναφέρης, Νταβίντ Αγκάνθο και Νούνο Κοέλιο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.

Η επόμενη προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Ν. Ρύσιο και, στη συνέχεια, θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Έτοιμος ο Σουμπίνιο, πρόβλημα ο Μπάλλας 

15/11/2012

Έτοιμος ο Σουμπίνιο, πρόβλημα ο Μπάλλας
Ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο επεφύλασσε η σημερινή προπόνηση του Ατρομήτου στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, είδε τον Σουμπίνιο να είναι απόλυτα έτοιμος και να ενσωματώνεται πλήρως με την υπόλοιπη ομάδα. Πρόβλημα με τον Παναγιώτη Μπάλλα, ο οποίος αποκόμισε μια σύσπαση στον δικέφαλο από το φιλικό της Εθνικής Ελπίδων στο Άργος.

Ο Βραζιλιάνος είχε αποκλειστεί από την αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (περισσότερο για προληπτικούς λόγους) αλλά πλέον είναι πανέτοιμος για το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Κατά τα άλλα, οι διεθνείς Δημούτσος, Κούτσι και Μπάλλας επέστρεψαν κανονικά, με τον τελευταίο όμως να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και να ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Ο νεαρός μέσος, αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων απέναντι στην αντίστοιχη της Αυστρίας, με αποτέλεσμα να υποστεί σύσπαση στον δικέφαλο, εξαιτίας του βαρύ αγωνιστικού χώρου.

Δημούτσος και Κούτσι ακολούθησαν κανονικά την προπόνηση χωρίς προβλήματα.

Τέλος, θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ντένις Επστάιν, ο οποίος δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Τρίπολης.

*Το γραφείο διαχείρισης της ΠΑΕ Ατρόμητος θα λειτουργήσει την Παρασκευή 16/11 από τις 16:30 έως τις 20:00, για την πώληση των εισιτηρίων του παιχνιδιού της Τρίπολης. Στα 15 ευρώ η τιμή του.

«Η αίθουσα Τύπου δεν αποτελεί χώρο διένεξης» 

15/11/2012

«Η αίθουσα Τύπου δεν αποτελεί χώρο διένεξης» 
Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Χριστόπουλου στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν κύλησε χωρίς απρόοπτα. Με ανακοίνωση-καταγγελία, η διοίκηση της ΠΑΕ καταφέρεται κατά του Νίκου Σκούμπου, μέλους του νεοϊδρυθέντος συνδέσμου ερασιτεχνικών αθλητικογράφων, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρη Νιαρχάκο. Οι ιθύνοντες των Ηπειρωτών θεωρούν πως δεν είναι μέρος για προσωπικές διενέξεις ο χώρος των συνεντεύξεων Τύπου, καλεί το μέλος του συνδέσμου να βγάλει στον αέρα τα πλάνα που τράβηξε από το περιστατικό και χαρακτήρισε μεθοδευμένα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα των τοπικών εντύπων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καταγγέλλει και αποδοκιμάζει απερίφραστα τη σφοδρή λεκτική επίθεση που δέχτηκε μέσα στην αίθουσα Τύπου των Ζωσιμάδων, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας, Δημήτρης Νιαρχάκος, από το μέλος του νεοϊδρυθέντος συλλόγου ερασιτεχνών αθλητικογράφων, Νίκο Σκούμπο.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μένοντας έκπληκτη από την συμπεριφορά του εν λόγω μέλους του σωματείου των ερασιτεχνών αθλητικογράφων, εκφράζει τον προβληματισμό της για τον πραγματικό λόγο που παρευρέθη ο κ. Σκούμπος στην αίθουσα τύπου, όπου πραγματοποιείτο η καθιερωμένη συνέντευξη του προπονητή μας, ενόψει, μάλιστα, του κρίσιμου αγώνα για την ομάδα μας με τον ΑΡΗ.

Ο κ. Σκούμπος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι ο χώρος της αίθουσας Τύπου δεν αποτελεί τόπο διένεξης, ούτε επίλυσης όποιων προσωπικών διαφορών μπορεί να έχει με στελέχη της ΠΑΕ και κατ’ επέκταση, με την ίδια την ομάδα, αλλά τόπος εργασιακός, όπου παρευρίσκονται επαγγελματίες εκπρόσωποι ΜΜΕ, με σκοπό την ενημέρωσή τους για ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ.

Επειδή την σκηνή της απαράδεκτης λεκτικής επίθεσης κατέγραφε με βιντεοκάμερα ο κ. Χρήστος Καλύβας, έτερο μέλος του νεοϊδρυθέντος συλλόγου ερασιτεχνών αθλητικών συντακτών και συνεργάτης του κ. Σκούμπου σε ιστοσελίδα, τον προκαλούμε και παρακαλούμε να δημοσιοποιήσει αμοντάριστη την σκηνή του επεισοδίου, τηρώντας τη δεοντολογία την οποία τόσο καιρό επικαλείται ο σύλλογος στον οποίο ανήκει, για να μην αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς, ώστε να γίνει γνωστό σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΣ τι ακριβώς ειπώθηκε σε απαράδεκτα έντονο και επιθετικό ύφος από τον κ. Σκούμπο τόσο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, όσο και μετά την αποχώρηση από την αίθουσα του κ. Νιαρχάκου.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 πιστεύει ανεπιφύλακτα πλέον ότι όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό, ειδικά από δημοσιεύματα σε συγκεκριμένα έντυπα και ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπου επιχειρείται η συκοφαντική δυσφήμηση στελεχών της, είναι μεθοδευμένα από συγκεκριμένα άτομα, εντός και εκτός της πόλης και στόχο έχουν να προκαλέσουν αναστάτωση, ώστε να πληγεί το καλό κλίμα που υπάρχει σήμερα στην ομάδα μας.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργειά της τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός, όσο και για οτιδήποτε άλλο θεωρεί ότι θίγει τα συμφέροντα της ομάδας και εξυπηρετεί ‘άλλα’ συμφέροντα.

Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Επέστρεψε ο Ποτουρίδης 

15/11/2012

Επέστρεψε ο Ποτουρίδης
Με τον Γιάννη Ποτουρίδη να επιστρέφει στις προπονήσεις του Πλατανιά, συνεχίστηκε η προετοιμασία των Κρητικών για το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο διεθνής άσος των νεοφώτιστων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων και από την Πέμπτη βρίσκεται ξανά στα πλάνα του προπονητή του, Γιάννη Χατζηνικολάου, αν και σήμερα έκανε αποθεραπεία καθώς την Τετάρτη είχε αγωνιστεί σε ολόκληρο το 90 λεπτο του αγώνα της Ελλάδας.

Κατά τα άλλα, μπορεί να τους τα χάλασε λίγο η συνεχής βροχή στο Μάλεμε, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει περαιτέρω «πονοκεφάλους», με όλους τους παίκτες να προπονούνται κανονικά εκτός του Νικηφόρου Τσοντάκη. Ο νεαρός άσος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αφού ένιωθε ενοχλήσεις και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί, χωρίς όμως να υπάρχει ανησυχία.

Κανονικά ο Κουρμπέλης 

15/11/2012

Κανονικά ο Κουρμπέλης 
Ο αγώνας της ερχόμενης Δευτέρας κόντρα στον Ατρόμητο είναι από τους πιο κρίσιμους για τον Αστέρα Τρίπολης, στην προσπάθεια των Αρκάδων να μπουν στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου και να συμμετάσχει στα πλέι οφ.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκε την Πέμπτη με διπλή προπόνηση. Στην πρωινή, ο Σάκης Τσιώλης έδωσε έμφαση σε θέματα δύναμης, με ασκήσεις στο γυμναστήριο και ταχυδύναμης στον αγωνιστικό χώρο. Στην απογευματινή, το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές ασκήσεις με μπάλα και τακτική στο γήπεδο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είδε τον Δημήτρη Κουρμπέλη να προπονείται κανονικά, μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων.

Εκτός έμειναν οι Πιπίνης, Σαραντόπουλος, που συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπεία τους.

Τέλος, φιλικό παιχνίδι θα δώσει την επόμενη Τετάρτη ο Αστέρας στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, με αντίπαλο τον Πάμισο στις 15:30.

Ατομικό για δύο 

15/11/2012

Ατομικό για δύο 
Η δυσκολία του σαββατιάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό επιβάλλει την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τους Φαίακες. Έτσι, η προετοιμασία συνεχίστηκε την Πέμπτη με διπλή προπόνηση.

Στην πρωινή, που έγινε σε δύο γκρουπ, ο Άκης Μάντζιος προγραμμάτισε εκγύμναση στο γυμναστήριο με φυσική κατάσταση και σπριντ και στην απογευματινή προπόνηση στον Πλάντραφο οι παίκτες έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο.

Εκτός έμεινε ο αδειούχος, Νίκος Αναστασόπουλος, ενώ οι Τσουμάνης, Ηλιάδης αρκέστηκαν σε ατομικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει μια μεσημεριανή προπόνηση στα Γαζάτικα και, στη συνέχεια, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

«Χαρούμενος για το γκολ και την ομάδα» 

15/11/2012

«Χαρούμενος για το γκολ και την ομάδα» 
Το βραβείο του καλύτερου γκολ της 10ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα παρέλαβε ο Ντένις Σόουζα του ΟΦΗ για το τέρμα που σημείωσε στο παιχνίδι των Κρητικών με τη Βέροια (2-0).

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός εμφανίστηκε απόλυτα χαρούμενος για τη βράβευσή του και τόνισε ότι επιθυμεί η ομάδα του να έχει εξίσου καλή απόδοση και στο ματς με τον Λεβαδειακό και να έρθει ακόμα μία νίκη. «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω στο 100%», τόνισε για τους προσωπικούς στόχους του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ντένις Σόουζα:

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βέροια
«Είμαι κεντρικός αμυντικός και στα 90 λεπτά του αγώνα έχω τρεις τέσσερις ευκαιρίες για να σκοράρω από κάποιο κόρνερ η κάποιο φάουλ. Σε μια από αυτές τις ευκαιρίες στο ματς με τη Βέροια κατάφερα να σκοράρω και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Το ίδιο χαρούμενος είμαι και για την ομάδα γιατί κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τώρα προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά την Κυριακή για να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο με τον Λεβαδειακό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το ότι το γκολ του έμοιαζε με γκολ που συνήθως το πετυχαίνουν επιθετικοί ποδοσφαιριστές
«Ένιωσα ότι η μπάλα θα περάσει από τον αμυντικό της Βέροιας μπήκα μπροστά από αυτόν έβαλα το πόδι μου και άγγιξα την μπάλα για να την στείλω στα δίχτυα. Στη συνέχεια είδα ότι η μπάλα μπήκε στα δίχτυα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος για αυτό το γεγονός.»

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο
«Με τον Λεβαδειακό θα παίξουμε στην έδρα μας, θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου και προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να αποδείξουμε και πάλι ότι αξίζουμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία.»

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι μια νέα ομάδα . Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την περσινή και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που παίρνουμε κάθε εβδομάδα. Έχουμε όμως να αποδείξουμε πολλά πράγματα γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό, και για αυτό το λόγο πρέπει να πάρουμε τους τρεις πόντους στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό».

Για τους προσωπικούς του στόχους
«Ο στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να δουλεύει. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να δουλεύουν κάθε μέρα , να δίνουν το 100% των δυνάμεων τους και να αποδεικνύουν σε κάθε ματς την αξία τους».

Οι… Ελπίδες του ΟΦΗ 

15/11/2012

Οι… Ελπίδες του ΟΦΗ
Ίσως αν ο ΟΦΗ δεν είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα να μη στηριζόταν σε τόσα νέα παιδιά φέτος.

Ωστόσο, τα αγωνιστικά οφέλη για τον Νίκο Αναστόπουλο είναι αρκετά, αφού με μηδενικό κόστος ο σύλλογος έχει αναδείξει νέους πρωταγωνιστές.

Δύο από αυτούς είναι οι Μανώλης Ζαχαράκης και Γιάννης Βιτώρος, οι οποίοι μίλησαν στο sport-fm.gr για την πρώτη τους εμφάνιση στην Εθνική Ελπίδων στον αγώνα με την Αυστρία, αλλά και για την πορεία του συλλόγου του Ηρακλείου στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές στον Θέμη Λιουδάκη:

Τόσο ο Μανώλης Ζαχαράκης, όσο και ο Γιάννης Βιτώρος την Τρίτη (13/11) πραγματοποίησαν την "παρθενική" τους εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων και, όπως τόνισαν, τα καλύτερα έρχονται: «Είναι καταπληκτική εμπειρία το να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της Εθνικής. Θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, προκειμένου να φορέσω και άλλες φορές τη φανέλα με το εθνόσημο», είπε ο Βιτώρος, ενώ από την μεριά του ο Ζαχαράκης τόνισε: «Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι μέλος της Εθνικής. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν».

Για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό: «Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, αφού ο Λεβαδειακός από την περσινή σεζόν έχει κρατήσει τον περσινό “κορμό” του», υπογράμμισε ο Βιτώρος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του συμπαίκτη του: «Πριν τον αγώνα με τη Βέροια έχουμε πει πως μας περιμένουν τέσσερα σημαντικά παιχνίδια. Πήραμε το πρώτο “τρίποντο” και πλέον το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Λεβαδειακό».

Αν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος του Ηρακλείου είναι αρκετά, αυτό δεν έχει επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες. Αντιθέτως, τους έχει συσπειρώσει, όπως είπε και ο 20χρονος αμυντικός: «Αν και έχουμε κάποιες οικονομικές δυσκολίες το κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει άψογο και είμαστε όλοι οι παίκτες σαν οικογένεια», είπε ο Ζαχαράκης. «Η ομάδα τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, ώστε να τα πάμε ακόμη καλύτερα», το μήνυμα του Βιτώρου.

Για το «κεφάλαιο» Νίκος Ανασταστόπουλος και οι δύο νεαροί παίκτες «έπλεξαν» το εγκώμιο του προπονητή τους: «Έχει βοηθήσει όλα τα νέα παιδιά που βρίσκονται στον ΟΦΗ, προκειμένου να μπουν στο κλίμα της ομάδας, αλλά και της Σούπερ Λίγκας. Πιστεύω θα βοηθήσει ακόμη πιο πολλά στο μέλλον», ήταν η άποψη του Βιτώρου. «Είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει. Σίγουρα το γεγονός πως ο ΟΦΗ και φέτος έχει ένα καλό σύνολο, όπως και τις προηγούμενες σεζόν πιστώνεται σε αυτόν».

Οι… Ελπίδες του ΟΦΗ  

15/11/2012

Οι… Ελπίδες του ΟΦΗ
Ίσως αν ο ΟΦΗ δεν είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα να μη στηριζόταν σε τόσα νέα παιδιά φέτος.

Ωστόσο, τα αγωνιστικά οφέλη για τον Νίκο Αναστόπουλο είναι αρκετά, αφού με μηδενικό κόστος ο σύλλογος έχει αναδείξει νέους πρωταγωνιστές.

Δύο από αυτούς είναι οι Μανώλης Ζαχαράκης και Γιάννης Βιτώρος, οι οποίοι μίλησαν στο sport-fm.gr για την πρώτη τους εμφάνιση στην Εθνική Ελπίδων στον αγώνα με την Αυστρία, αλλά και για την πορεία του συλλόγου του Ηρακλείου στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, όσα είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές στον Θέμη Λιουδάκη:

Τόσο ο Μανώλης Ζαχαράκης, όσο και ο Γιάννης Βιτώρος την Τετάρτη (14/11) πραγματοποίησαν την "παρθενική" τους εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων και, όπως τόνισαν, τα καλύτερα έρχονται: «Είναι καταπληκτική εμπειρία το να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της Εθνικής. Θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, προκειμένου να φορέσω και άλλες φορές τη φανέλα με το εθνόσημο», είπε ο Βιτώρος, ενώ από την μεριά του ο Ζαχαράκης τόνισε: «Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι μέλος της Εθνικής. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν».

Για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό: «Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, αφού ο Λεβαδειακός από την περσινή σεζόν έχει κρατήσει τον περσινό “κορμό” του», υπογράμμισε ο Βιτώρος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του συμπαίκτη του: «Πριν τον αγώνα με τη Βέροια έχουμε πει πως μας περιμένουν τέσσερα σημαντικά παιχνίδια. Πήραμε το πρώτο “τρίποντο” και πλέον το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Λεβαδειακό».

Αν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος του Ηρακλείου είναι αρκετά, αυτό δεν έχει επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες. Αντιθέτως, τους έχει συσπειρώσει, όπως είπε και ο 20χρονος αμυντικός: «Αν και έχουμε κάποιες οικονομικές δυσκολίες το κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει άψογο και είμαστε όλοι οι παίκτες σαν οικογένεια», είπε ο Ζαχαράκης. «Η ομάδα τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, όμως στη συνέχεια θα πρέπει να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, ώστε να τα πάμε ακόμη καλύτερα», το μήνυμα του Βιτώρου.

Για το «κεφάλαιο» Νίκος Ανασταστόπουλος και οι δύο νεαροί παίκτες «έπλεξαν» το εγκώμιο του προπονητή τους: «Έχει βοηθήσει όλα τα νέα παιδιά που βρίσκονται στον ΟΦΗ, προκειμένου να μπουν στο κλίμα της ομάδας, αλλά και της Σούπερ Λίγκας. Πιστεύω θα βοηθήσει ακόμη πιο πολλά στο μέλλον», ήταν η άποψη του Βιτώρου. «Είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει. Σίγουρα το γεγονός πως ο ΟΦΗ και φέτος έχει ένα καλό σύνολο, όπως και τις προηγούμενες σεζόν πιστώνεται σε αυτόν».

Πρώτα προπόνηση και μετά τούρτα 

15/11/2012

Πρώτα προπόνηση και μετά τούρτα
Μόνο λίγες δεν ήταν οι απουσίες που είχε στην προπόνηση της Πέμπτης (15/11) ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος. Από αυτή ο έμπειρος τεχνικός είδε να λείπουν τέσσερις (Χαριτωνίδης, Καπουράνης, Σίσιτς, Μπούρμπος) ποδοσφαιριστές του.

Ωστόσο, μετά το τέλος της ο Γιάννης Βιτώρος, ο οποίος την Δευτέρα (13/11) είχε τα γενέθλια του, είδε τους συμπαίκτες του να του φέρνουν μία τούρτα και να του εύχονται τα καλύτερα για το μέλλον.

Τώρα όσον αφορά στους απόντες ο τραυματίας Λάζαρος Χαριτωνίδης ξεκίνησε αποθεραπεία με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των Κρητικών να κάνει λόγο για απουσία –τουλάχιστον- 20 ημερών.

Απόντες ήταν τόσο ο Χρήστος Μπούρμπος που συνεχίζει τη θεραπεία του όσο και ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Σλοβενίας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Θωμάς Καπουράνης που νιώθει ενοχλήσεις στην πλάτη.

Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων ήταν οι Γιάννης Βιτώρος και Μανώλης Ζαχαράκης που επέστρεψαν από την Εθνική Ελπίδων, ακολούθησαν όλο το πρόγραμμα στο τέλος του οποίου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα με περιορισμούς.

«Δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε ενόψει ΠΑΟ» 

15/11/2012

«Δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε ενόψει ΠΑΟ» 
Τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και οι απουσίες λόγω των Εθνικών υποχρεώσεων δυσκόλεψαν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, όπως τόνισε ο Γιώργος Δώνης.

Ο προπονητής του «Δικέφαλου του βορρά» ξεκαθάρισε ότι οι Λόρενς και Γεωργίαδης δεν υπολογίζονται, ενώ αμφίβολοι είναι Γκαρσία και Ρομπέρ. «Είναι υπερβολή να ευθύνονται για τα πάντα οι προπονητές στην Ελλάδα», τόνισε για την απομάκρυνση του Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA:

«Ηταν μια εβδομάδα που η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μπορέσει μέχρι τώρα να δουλέψουμε συγκεντρωμένα κι όπως θα θέλαμε, από την άποψη ότι λείπανε πολλοί ποδοσφαιριστές με τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) έχουν γυρίσει μερικοί, περιμένουμε να ενσωματωθούν κι ο Λάζαρ με τον Κουμάλο αύριο ώστε η ουσιαστική προπόνηση για εμάς θα είναι η αυριανή όπου θα κοιτάξουμε κάποια πράγματα για τον αντίπαλό μας, κάποια πράγματα για την τακτική μας, τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο ώστε να εμφανιστούμε πολύ καλοί στο παιχνίδι της Κυριακής».

Επαρκεί ο χρόνος;
«Φυσικά και όχι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα θέλαμε, ειδικά αυτές τις εβδομάδες που έχουμε τα δυο πολύ μεγάλα παιχνίδια, να ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές εδώ. Εντάξει . υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένο. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι πειθαρχημένοι, αυτά τα πράγματα που θα δεχτούν από εμάς θα τα λειτουργήσουν και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Σ' επίπεδο προβλημάτων με τις απουσίες αλλά και τις επιστροφές (;) παικτών;
«Ο Λόρενς κι ο Γεωργιάδης δεν υπολογίζονται. Ο Ρομπέρ δείχνει από χτες (σ.σ. από το φιλικό της Τετάρτης) ότι μπορεί να μας βοηθήσει, ο Γκαρσία δεν μπορούμε - ακόμα - να αισθανόμαστε σίγουροι, είναι κάτι που θα φανεί μετά και την αυριανή προπόνηση».

Με αφορμή την αναφορά σας στον χτεσινό, φιλικό αγώνα με τη δεύτερη ομάδα, είδατε αρκετούς, νεαρούς ποδοσφαιριστές - δεν ήταν η πρώτη φορά φυσικά - είδατε κάτι ξεχωριστό, σας έμεινε κάτι το ιδιαίτερο;
«Αυτό που μ' ενδιαφέρει εμένα μέσα από αυτά τα φιλικά παιχνίδια είναι όταν έχουμε τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές να βλέπουμε μέσα στα παιχνίδια να έχουν λίγη ένταση ποιοι εξελίσσονται, ποιοι μπορούν να πάρουν ευκαιρία, να δούμε και το κάτι διαφορετικό. Έμεινα ικανοποιημένος, υπάρχουν πράγματα που μου άρεσαν, υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν περισσότερο στο μυαλό μου».

Την Κυριακή σας περιμένει η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα σχετικά ιδιαίτερη για εσάς - όχι ότι είναι η πρώτη φορά που την αντιμετωπίζετε σαν προπονητής αλλά υπήρξατε ποδοσφαιριστής της - και με ιδιαιτερότητες στον συγκεκριμένο αγώνα λόγω αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας και μ' έναν προπονητή, τον κ. Ρότσα, τον οποίο γνωρίζετε αρκετά καλά. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά;
«Πρώτα απ' όλα, για το πρώτο σκέλος, όταν είσαι στο χώρο του ποδοσφαίρου κι ειδικά από τη θέση του προπονητή πάντα θα βρεθείς αντιμέτωπος με ομάδες που έχεις παίξει είτε που έχεις δουλέψει ως προπονητής, άρα θεωρώ ότι αυτό για μένα είναι αυτονόητο. Από εκεί και πέρα, στον αντίπαλο πάγκο θα είναι ένας προπονητής τον οποίο τον είχα αρκετά χρόνια και τον εκτιμώ ιδιαίτερα κι έχουμε και πάρα πολύ καλή σχέση. Ωστόσο, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον της ομάδας του κι αυτό είναι δεδομένο ότι θα κοιτάξω κι εγώ και όλοι μας. Κάθε αλλαγή προπονητή εξαρτάται από το πώς λειτουργούσε η ομάδα μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι γενικά στη χώρα μας, στο θέμα των προπονητών υπάρχει μια υπερβολή και για τα πάντα για ότι συμβαίνει στος ομάδες πάντα φταίνε οι προπονητές. Νομίζω ότι θα πρέπει ν' αξιολογείται πάρα πολύ καλά από τους παράγοντες η δουλειά που κάνει ο κάθε προπονητής και μετά να παίρνονται οι αποφάσεις. Οταν ένας προπονητής δουλεύει καλά νομίζω ότι πρέπει να στηρίζεται, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι δε δουλεύει καλά θα πρέπει ν' απομακρύνεται. Είναι λίγο περίεργο αυτό το φαινόμενο που υπάρχει στον ελληνικό χώρο. Νομίζω ίσως να είμαστε και η πρώτη χώρα από τις προηγμένες ευρωπαϊκά, ότι για τα πάντα φταίνε οι προπονητές. Επειδή, πέρυσι βρέθηκα σ' ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ σ' εκείνο το 3-2, θυμάμαι τριάντα - σαράντα χιλιάδες κόσμου ν' αποθεώνει τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, τον κ. Φερέιρα και σήμερα για όλα να φταίει ο κ. Φερέιρα. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή, αυτή η υπερβολή που υπάρχει στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει. Οι προπονητές είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν ευθύνονται για τα πάντα. Αυτό δε σημαίνει ότι παίρνω το μέρος του κ. Φερέιρα γιατί δεν μπορώ ν' αξιολογήσω εγώ τη δουλειά του. Αλλά νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το . χαλαρώσουμε λίγο στην Ελλάδα . Πρέπει να καταλάβουμε ότι κι οι προπονητές είναι ένα μέρος του παιχνιδιού κι όχι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τα πάντα».

Συγνώμη που σας διακόπτω αλλά στις ιδιαιτερότητες υπάρχει και μια ακόμη η οποία δε συναντάται τόσο συχνά, όπως το ν' αντιμετωπίζει ένας προπονητής μια ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο γιος του, δεν είναι τόσο σύνηθες.
«Δε θεωρώ ότι ακόμη είναι σ' αυτό το επίπεδο γιατί ο Χρήστος ακόμη προσπαθεί να ενσωματωθεί στην ομάδα, να κερδίσει ευκαιρίες, άρα τουλάχιστον τέτοιο άγχος δεν το έχω γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε γονιός κοιτάει το καλό του παιδιού του. Αλλά νομίζω ότι δεν έχω τέτοιο άγχος γιατί ο Χρήστος δεν είναι - ακόμη - ενεργό μέλος στην πρώτη ομάδα. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει και να τον βρω μπροστά μου. Τώρα για το παιχνίδι, προσπαθούμε ν' αναλύσουμε τον αντίπαλό μας . Σίγουρα αυτή η αλλαγή προπονητή μπορεί να φέρει και κάποιες αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε είτε αφορά πρόσωπα είτε αφορά τακτική. Εμείς κοιτάμε ν' αναλύσουμε όλα τ' ατομικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Εχουμε δει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού κι έχουμε κάνει - πιστεύω - όσο καλύτερη ανάλυση γίνεται. Περιμένω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, σε χρηματιστηριακή αξία, είναι η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό και υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα που ναι μεν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει αλλά από την άλλη μέσα στην έδρα του δεν έχει κάνει ήττα και σ' ευρωπαϊκά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα που σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να 'μαστε πολύ δυνατοί, ίσως ο καλύτερος ΠΑΟΚ που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα στη νίκη και να διεκδικήσουμε τους τρεις πόντους».

Ετοιμάζεται κάτι το διαφορετικό, κάποια έκπληξη;
«Δεν είμαι υπέρ των εκπλήξεων», αποκρίθηκε ολοκληρώνοντας ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Λίνεν: «Να μας γίνει μάθημα»

 15/11/2012

Λίνεν: «Να μας γίνει μάθημα» 
Η ΑΕΚ αποτελείται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από νέα παιδιά.

Κι αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν πόντους από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Έβαλντ Λίνεν θέλει να πάρουν τουλάχιστον μαθήματα από την εξέλιξή τους.

Ο Γερμανός τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει αποσπάσει πόντους σε όλα αυτά τα ματς.

Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό δεν δικαιολογεί απογοήτευση, αλλά ακόμα περισσότερη δουλειά για να κάνει η «Ένωση» μια νέα αρχή.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν στη NOVA

Για το άσχημο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό: «Φυσικά και οι παίκτες ήταν απογοητευμένοι τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό μετά το τέλος του αγώνα, αλλά δεν επιτρέπεται δύο μέρες αργότερα. Μου αρέσει η νοοτροπία της ομάδας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε έτσι. Να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και να έχουμε την σωστή νοοτροπία σε κάθε παιχνίδι».

Για τη νέα αρχή που καλείται να κάνει η ΑΕΚ: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Σίγουρα ήταν άτυχο το γεγονός ότι παίξαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μ' αυτές τις τρεις ομάδες, αλλά ήμασταν κοντά στο να πάρουμε έναν βαθμό. Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε βαθμό με τον ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και με τον Ολυμπιακό. Αν μέναμε με 11 παίκτες ίσως είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Ελπίζω όμως αυτά τα παιχνίδια να μας έγιναν μαθήματα και να τα χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Για το παιχνίδι με τη Βέροια: «Είναι πολύ επιθετική ομάδα, η οποία δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Έχει καλούς και γρήγορους επιθετικούς, όπως ο Ολαϊτάν, ο Ιωάννου, ο Μπαρκάν, ο Καλτσάς, ή ακόμα κι αν παίξει κάποιος άλλος, είναι επικίνδυνοι επιθετικά. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να δημιουργήσουμε εμείς πρόβλημα στην εστία τους».

Χάστε θερμίδες, όχι γκολ! 

15/11/2012

Χάστε θερμίδες, όχι γκολ! 
Από γκολ έχει έλλειψη η ΑΕΚ, αλλά από θερμίδες (ο Έβαλντ Λίνεν θεωρεί πως) έχει περίσσευμα.

Στην ίδια προπόνηση που συνέχισε τα πειράματα για το πώς θα αυξήσει την επιθετικότητα της ομάδα του, ο Γερμανός συνέχισε και τις παρατηρήσεις για τον επαγγελματισμό των παικτών του.

Εκτιμώντας λοιπόν ότι κάποιοι απ’ αυτούς… τσιμπάνε κατιτίς παραπάνω, έδωσε εντολή να γίνει λιπομέτρηση το Σάββατο.

Η απόφαση του Λίνεν βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έκαναν πρόσφατα οι «κιτρινόμαυροι», τα οποία δεν είχαν εκτιμηθεί ως καλά από τον προπονητή. Ήρθε να προστεθεί, δε, στις επανειλημμένες παρατηρήσεις που τους κάνει εσχάτως για τον επαγγελματισμό που πρέπει να δείχνουν σε όλους τους τομείς (από την απόδοσή τους στο γήπεδο, ως την τήρηση του ωραρίου και την προσοχή του βάρους τους).

Ενώ όμως θεωρεί ότι κάποιοι από τους παίκτες του πρέπει να χάσουν θερμίδες, ο Λίνεν θεωρεί ακόμα πιο αναγκαίο να σταματήσουν να χάνουν… γκολ. Ή μάλλον να φτιάχνουν ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για να το πετύχουν. Εφάρμοσε λοιπόν τη σκέψη να χρησιμοποιήσει δυο επιθετικούς -σε μια ιδιότυπη ωστόσο δοκιμή.

Κι αυτό διότι βασίστηκε σε ένα 4-2-3-1 που περιείχε μεν τους Κατσικοκέρη και Φουρτάδο, αλλά προέβλεπε ρόλο αριστερού εξτρέμ για τον Αφρικανό. Μια θέση στην οποία δεν έχει αγωνιστεί ξανά, αλλά και στην οποία ο Λίνεν ψάχνει παίκτη με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που (δεν) έχουν οι υπόλοιποι που έχουν αγωνιστεί εκεί.

Κατά τ’ άλλα ο Φούντας μοιάζει πολύ πιθανό να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα (σε ρόλο δεξιού εξτρέμ) ενώ η απουσία του τιμωρημένου Γιάγκο πιθανότατα θα μετατοπίσει στα στόπερ τον Κοντοέ. Εκεί δοκιμάστηκε την Πέμπτη (δίπλα στον Κουτρουμπή) και εκεί μάλλον θα αγωνιστεί στη Βέροια.

Σε ένα ματς όπου θα διατηρήσουν τις θέσεις τους ο Βλάχος ως δεξί μπακ (αν και μαζί με τον Κουτρουμπή δέχθηκαν παρατηρήσεις κατά την προβολή του βίντεο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τις αντιδράσεις τους σε κάποιες από τις φάσεις των γκολ) αλλά και οι Φέτσης, Κορδέρο και Γκερέιρο.

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντε Νίγκρις 

16/11/2012

Τρία χρόνια χωρίς τον Ντε Νίγκρις
Ξημερώνει Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, μια ημερομηνία από αυτές που δεν θες να θυμάσαι, αλλά παράλληλα δεν μπορείς να ξεχάσεις.

Μια τέτοια μέρα, πριν από τρία χρόνια έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις της Λάρισας σε ηλικία μόλις 31 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αδικοχαμένος επιθετικός της ΑΕΛ είχε γεννηθεί την πρωταπριλιά του 1978. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη μεξικανική Μοντερέι, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 2002. Στη συνέχεια πέρασε από πολλές ομάδες, μεταξύ άλλων στις Βιγιαρεάλ, Πούμας, Σάντος, Γκαζιάντεσπορ. Στη Λάρισα πρόλαβε να αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος. Με την εθνική ομάδα του Μεξικού, είχε τέσσερα γκολ σε 16 συμμετοχές.

Πλάνο χωρίς Γκαρσία 

16/11/2012

Πλάνο χωρίς Γκαρσία 
Από την στιγμή που ο Πάμπλο Γκαρσία δεν αισθάνεται έτοιμος να προσφέρει -μη έχοντας απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο- ο Γιώργος Δώνης καταστρώνει το πλάνο του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (18/11) χωρίς τον Ουρουγουανό.

Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι η προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» για το ντέρμπι δεν γίνεται κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες, δεδομένων των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και της απουσίας των παικτών που μεσοβδόμαδα είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Ωστόσο η συγκεκριμένη επισήμανση, κάθε άλλο παρά ως δικαιολογία δεν πρέπει να εκληφθεί, καθώς άπαντες αντιλαμβάνονται τη σημασία και τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν το πιθανότερο σχήμα με το οποίο θα παραταχθούν οι Θεσσαλονικείς είναι το ακόλουθο: σε σύστημα 4-4-2 τερματοφύλακας θα είναι ο Χακόμπο, αριστερά στην άμυνα ο Σταφυλίδης, δεξιά ο Έτο και στόπερ οι Κατσικάς, Κουμάλο, με τον Βιβιάν, πάντως, να δείχνει ικανός να διεκδικήσει τη μια από τις δύο θέσεις. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν οι Λάζαρ (επανέρχεται μετά την εξέτιση της ποινής του) και Κάτσε, έχοντας αριστερά τον Ρομπέρ (κι αυτός επανεμφανίζεται) και δεξιά τον Φωτάκη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. Όλα αυτά βεβαίως θα φανούν καλύτερα στην σημερινή προπόνηση.

Πωλητήριο σε Καρνέζη, Λέτο 

16/11/2012

Πωλητήριο σε Καρνέζη, Λέτο
Εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε πωλήσεις την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης.

Αυτό φανερώθηκε από τα συμφραζόμενα του Γιάννη Αλαφούζου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου και μίλησε για «κούρεμα» ή πωλήσεις για να έρθουν χρήματα στα ταλαιπωρημένα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ.

Όπως γράφει η «Live Sport», στη σύσκεψη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που ακολούθησε των δηλώσεων του προέδρου του «τριφυλλιού» λήφθηκε η απόφαση να μπει πωλητήριο στον Ορέστη Καρνέζη και τον Σεμπαστιάν Λέτο.

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν προτάσεις πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για τον βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής, ενώ για τον Αργεντινό προτεραιότητα αποτελεί η αποχώρησή του για να φύγει το βαρύ συμβόλαιό του από το μπάτζετ του συλλόγου.

Μη βάλουν σε σκέψεις τον Αγάνθο 

16/11/2012

Μη βάλουν σε σκέψεις τον Αγάνθο 
Μακριά από τους «πειρασμούς» πρέπει να κρατήσουν τον Νταβίντ Αγάνθο στον Άρη, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ισπανός επιθετικός παραμένει απλήρωτος, αν και ήδη έχει πετύχει πέντε γκολ για τους Θεσσαλονικείς.

Με τις επιδόσεις του, όμως, ο 31χρονος παίκτης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας και ίσως το ερχόμενο καλοκαίρι να ψαχθεί ως ελεύθερος για ένα καλύτερο συμβόλαιο, παίρνοντας τα χρήματά του στην ώρα του.

Οι «κίτρινοι» έκαναν εξαιρετική επιλογή τον περασμένο Σεπτέμβριο με την απόκτηση του Αγάνθο, όμως θα ήταν φρόνιμο να του δώσουν μία προκαταβολή πριν έρθουν σε συζητήσεις μαζί του για την επέκταση της συνεργασίας τους ακόμη δύο χρόνια.

Η κατάσταση στον Άρη είναι άσχημα και για πρώτη φορά δεν υπάρχει λίστα υπό παραχώρηση παικτών, αφού δεν μπορούν να αποκτηθούν άλλοι και υπάρχει η δυνατότητα να έρθει μόνο ένας και αυτός κάτω των 24 ετών.

Πρώτα οι διαπραγματεύσεις… 

16/11/2012

Πρώτα οι διαπραγματεύσεις… 
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να διευκολύνει ταμειακά την ΑΕΚ μέχρι να προχωρήσουν οι επαφές με τους πιστωτές εμφανίζεται ο Δημήτρης Βιντιάδης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να δοθεί μία βοήθεια της καθυστέρησης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, μέσω κάποιας ταμειακής διευκόλυνσης του Έλληνα εφοπλιστή ως έναντι της (δεδομένης) επιθυμίας του να μπει στην ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο υποψήφιος επενδυτής και οι συνεργάτες του δεν σκοπεύουν να βάλουν χρήματα, αν δεν έχουν σαφή εικόνα για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Στην ΑΕΚ, πάντως, δεν έχουν καταθέσει το τελευταίο τους «χαρτί» για να βάλει ο Βιντιάδης ένα ποσό στην ΠΑΕ και να αποφευχθούν οι όποιοι κίνδυνοι.

Οι ιθύνοντες αναμένεται να του προτείνουν τα όποια χρήματα μπουν να μην είναι έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά με εκχώρηση μελλοντικών εσόδων της ΠΑΕ.

Με τον τρόπο αυτόν θα διασφαλίζεται ο Βιντιάδης πως δεν θα χάσει τα λεφτά του αν τελικά δεν επενδύσει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα γίνει η διευκόλυνση.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεν καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη νυν διοίκηση. Ωστόσο, δεν αντέχουν να ακούν άλλο τη λέξη «υπομονή».

Τη δεδομένη στιγμή δεν προτίθεται να κάνουν καμία απολύτως κίνηση, αφού ξέρουν ότι αν έρθει ένα άσχημο αποτέλεσμα με τη Βέροια θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Αυτά θέλει ο Ρότσα 

16/11/2012

Αυτά θέλει ο Ρότσα
Από την πρώτη –κιόλας- μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Χουάν Ρότσα προσπάθησε να περάσει στοιχεία του δικού του τρόπου σκέψης στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Πίεση ψηλά, διατήρηση των αποστάσεων των γραμμών κι έμφαση σε ασκήσεις έκρηξης από τον Αργεντινό που θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο.

Πέρα από τις αλλαγές στον τρόπο εκγύμνασης που έφερε μαζί του ο Χάρης Γραμμός και σε πολλούς θυμίζουν ο Ολλανδός Λόρενς Έμπεν, ήταν φανερή και η μεταβολή στην ψυχολογία και τη διάθεση των παικτών.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα το κλίμα στην Παιανία θύμιζε βαρύ «χειμώνα» αφού αποτελούσε κοινή διαπίστωση ότι ο Φερέιρα ήταν μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Έτσι, στην τελευταία προπόνηση δουλειά του Ρότσα και των συνεργατών του ήταν να «ανεβάσουν» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ενώ ο τεχνικός των «πρασίνων» ζήτησε και συγκεκριμένα πράγματα. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο διαρκές πρέσιννγκ που θα πρέπει να ξεκινά ψηλά, από την αντίπαλη άμυνα, ενώ ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες να διατηρούν τις αποστάσεις των γραμμών, οι οποίες θα πρέπει να είναι κοντά και να προσδίδουν συνοχή στην ομάδα.

Φυσικά για να μπουν τέτοια στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού χρειάζονται και… φυσικές δυνάμεις. Εκεί είναι που μπαίνει στην… εξίσωση και ο Χάρης Γραμμός, ο οποίος υπέβαλε τους ποδοσφαιριστές σε ασκήσεις που θα βελτιώσουν την έκρηξη στο παιχνίδι τους, ασκήσεις δηλαδή, με μεγαλύτερη ένταση σε μικρότερο χρόνο.

Προχωράει με Βελλίδη 

16/11/2012

Προχωράει με Βελλίδη 
Προτεραιότητα αποτελούν για την διοικούσα επιτροπή του Αρη οι ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από τον Ιανουάριο όσοι ποδοσφαιριστές επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με άλλες ομάδες και, αν το επιθυμούν, να έρθουν σε συμφωνία μαζί τους.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να «δέσουν» τους Γιαννίτση, Διούδη και Οικονομόπουλο, όμως ψηλά στο συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται και ο Μάρκος Βελλίδης.

Το συμβόλαιο του 25χρονου τερματοφύλακα λήγει το καλοκαίρι και ήδη έχουν υπάρξει – σε φιλολογικό επίπεδο – συζητήσεις μαζί του.

Όλα δείχνουν ότι ο Βελλίδης θα είναι ο πρώτος από τους πέντε παλιούς (οι άλλοι είναι οι Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Καπετάνος) που θα κληθεί να συζητήσει την προοπτική ενός νέου συμβολαίου.

Ο γκολκίπερ από την Καστοριά μετρήσει δύο πράγματα στην όποια πρόταση φτάσει στα χέρια του: το ένα τι ύψος θα έχει η οικονομική πρόταση του Αρη και το άλλο τι θα γίνει με τα χρήματα που οφείλονται στον παίκτη από την περσινή σεζόν και φυσικά ολόκληρο το φετινό του συμβόλαιο που ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.

Ανεβάζει στροφές ο Κουλοχέρης 

16/11/2012

Ανεβάζει στροφές ο Κουλοχέρης 
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Πανιωνίου για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά (17/11, 17:15).

Πέρα από την αναμενόμενη συμμετοχή του Λεωνίδα Καμπάνταη στο πρόγραμμα των «κυανέρυθρων» ο Έλληνας τεχνικός είδε και τον Ευθύμη Κουλουχέρη να ανεβάζει στροφές και να βγάζει μέρος του προγράμματος, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Ωστόσο, ο αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Ελευθερόπουλο για την αγώνα της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κόντρα στους Κρητικούς, αλλά αν συνεχίσει έτσι μπορεί να προλάβει την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου