ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0(pics+video)

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0(pics+video)

Με τέρματα των Μήτρογλου (23') και Σιόβα (55'), ο Ολυμπιακός νίκησε στο Φάληρο την Κέρκυρα με σκορ 2-0, για την 11η αγωνιστική της Super League. Κέρδος για τους ερυθρόλευκους η εξαιρετική εμφάνιση του Ντιακιτέ.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 2-0 την Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 11η αγωνιστική της Super League. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν οι Μήτρογλου (23') και Σιόβας (55'). Ο "πιστολέρο" πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πέτυχε το 5ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για 3ο σερί ματς στη διοργάνωση, ενώ ενδιάμεσα είχε βρει δίχτυα κόντρα και στη Μονπελιέ στο Φάληρο για το Champions League!
Μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες ήταν η εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ντρισά Ντιακιτέ, αγωνιζόμενος ως δεξιός οπισθοφύλακας. Ο Αφρικανός άσος είχε πολλές καλές ενέργειες επιθετικά, πιστώνεται την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού ενώ και αμυντικά ήταν αρκετά αξιόπιστος. Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Τζαμέλ Αμπντούν, καλή εμφάνιση για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ την πρώτη του επίσημη παρουσία με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαραδούκας που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς. Το ενδιαφέρον του Λεονάρντο Ζαρντίμ και των ποδοσφαιριστών του στρέφεται τώρα στο ματς της Γερμανίας κόντρα στη Σάλκε, όπου σε ενδεχόμενο νίκης ανοίγει διάπλατα για τον Ολυμπιακό η πιθανότητα πρόκρισης στην φάση των "16" καλύτερων ομάδων του Champions League.

To ματς

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ντιακιτέ δεξιά στην άμυνα, ο Χολέμπας αριστερά και οι Σιόβας - Παπάζογλου το κεντρικό δίδυμο. Μπροστά από τα δύο στόπερ αγωνίστηκε ο Μοδέστο και σε πιο επιθετικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Γκρέκο και Ιμπαγάσα. Στην δεξιά πτέρυγα της επίθεση ήταν ο Φουστέρ, αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της γραμμής κρούσης των ερυθρολεύκων πήρε θέση ο Μήτρογλου.

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε μια διάταξη 4-2-3-1 για την Κέρκυρα, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Στρατηλάτη, Κοντοδήμο, Έντερ, Βενέτη, Ζουμπουλάκη, Κρητικό, Μπουκουβάλα, Γιάντση, Τσοκάνη, Αγρίτη και Μπάρκογλου.

Κεφάτος ο Ολυμπιακός, καλά οργανωμένη η Κέρκυρα

Με όρεξη και με σαφείς επιθετικές ορέξεις μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, έχοντας απέναντι του έναν αντίπαλο που πρωτίστως τον ενδιέφερε να διασφαλίσει τα νώτα του. Στο 5ο λεπτό ο Γκρέκο βρήκε πολύ όμορφα τον Χολέμπας σε θέση μέσα αριστερά, ωστόσο το σουτ του 27χρονου άσου κατέληξε στην αγκαλιά του Στρατηλάτη. Στην φάση, ο Ελληνογερμανός θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Φουστέρ που είχε πάρει καλή θέση, ωστόσο προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος του την προσπάθεια.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ιμπαγάσα έψαξε ωραία τον Μήτρογλου αλλά η κάθετη πάσα του Αργεντινού ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ό,τι έπρεπε και ο Στρατηλάτης πρόλαβε να την μπλοκάρει. Στο 11' ο Μήτρογλου έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά πρώτα ο γκολκίπερ και στη συνέχεια η άμυνα των φιλοξενούμενων, απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Από το φάουλ του Ιμπαγάσα στο 14', ο Μοδέστο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Φαιάκων που έστω και δύσκολα κρατούσαν το "μηδέν" στην άμυνα.

Γκρέκο, Ντιακιτέ, Μήτρογλου και η... γνωστή κατάληξη

Παίζοντας μόνο άμυνα, η Κέρκυρα δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ, όπερ και εγένετο στο 23ο λεπτό. Ο Γκρέκο τροφοδότησε δεξιά τον Ντιακιτέ και ο Αφρικανός με εξαιρετική σέντρα έψαξε τον Μήτρογλου που με δυνατό κάθετο άλμα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη για το 1-0 του Ολυμπιακού. Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον "πιστολέρο" που πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.\

Πολύ καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο 28', όταν ο Ντιακιτέ και πάλι από δεξιά άδειασε έναν αντίπαλο, βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Αμπντούν αλλά το ανάποδο ψαλίδι (!) του Αλγερινού αποκρούστηκε από ωραίο τάκλιν του Βενέτη και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα! Η επόμενη καλή φάση στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Αμπντούν σέντραρε από δεξιά και πρώτα ο Γκρέκο με προβολή και στη συνέχεια ο Μήτρογλου με πλασέ, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Έντερ να παρεμβαίνει σωτήρια στην προσπάθεια του Έλληνα διεθνή φορ.
 
Στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Παπάζογλου έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι (χωρίς να βλέπει πίσω του) αλλά ο Κάρολ που είχε διαβάσει τη φάση πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο να πέσει στα πόδια του Γιάντση και να μπλοκάρει την μπάλα πριν γίνει κάτοχος της ο επιθετικός της Κέρκυρας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται χάρη στο γκολ του Μήτρογλου και τους Φαίακες να κάνουν το πρώτο τους (άστοχο) σουτ στο ματς στο 45'.



































Χαμένη ευκαιρία στα 30'' και το... αγχολυτικό κεφάλι του Σιόβα

Με την συμπλήρωση 30... δευτερολέπτων στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-0 αλλά ο Φουστέρ αστόχησε από πολύ καλή θέση στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Στρατηλάτη. Ο Ισπανός ενήργησε με ασυνήθιστα επιπόλαιο τρόπο μετά από την σέντρα ακριβείας του Αμπντούν και σπατάλησε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει. Στο 48' ο Αμπντούν πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αλλά το γύρισμα του απομακρύνθηκε με έγκαιρη επέμβαση του Έντερ. Το σουτ εκτός περιοχής του Μπουκουβάλα στο 50' δεν ανησύχησε τον Κάρολ και τέσσερα λεπτά αργότερα η Κέρκυρα έκανε την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή ( η πρώτη στο 35' με τον Καραλή να περνά στη θέση του Αγρίτη), με τον Καραπέτσα να αντικαθιστά τον τραυματία Μπάρκογλου.

Στο 55' οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Σιόβα. Από κόρνερ που κέρδισε ο Γκρέκο και εκτέλεσε όμορφα ο Αμπντούν, ο 24χρονος Έλληνας διεθνής στόπερ εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Στρατηλάτη και με το κεφάλι έκανε το 2-0 διώχνοντας κάθε υποψία άγχους για την ομάδα του από το πάντα ρευστό και ύπουλο προβάδισμα του ενός γκολ.

Στο 65' ο Φουστέρ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα σε μια περίεργη φάση, όταν αντίπαλος αμυντικός τον έσπρωξε από πίσω και ο Ισπανός με τη σειρά του έπεσε με δύναμη πάνω στον Μπουκουβάλα, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να τιμωρεί τον παίκτη του Ολυμπιακού! Ο Φέισα στο 70ο λεπτό πήρε τη θέση του Μοδέστο στο παιχνίδι, στην πρώτη αλλαγή του Ζαρντίμ στην αναμέτρηση.
 
Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 72', όταν από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας από δεξιά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ. Αμέσως μετά ο "πιστολέρο" έδωσε την θέση του στον Τζεμπούρ και χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους των ερυθρολεύκων στις κερκίδες.
 
Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάντση στο 74', όταν από λάθος του Φέισα στη μεσαία γραμμή ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έγινε κάτοχος της μπάλας, βρέθηκε απέναντι από τον Κάρολ αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
 
Από κάθετη μεταβίβαση του Γκρέκο στο 79', ο Τζεμπούρ από θέση μέσα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή επιχείρησε με μονοκόμματο σουτ να σκοράρει δίχως όμως να τα καταφέρει. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαραδούκας αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα, κάνοντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού!
 
Ο Αμπντούν με προσωπική ενέργεια στο 81' προσπάθησε να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στρατηλάτη. Με τον Βασιλόγιαννη να περνά στη θέση του Κοντοδήμου, ο Μάντζιος έκλεισε τις αλλαγές του στο 83'. Χολέμπας και Ζαραδούκας έπαιξαν όμορφα το 1-2 στο 90', ο τελευταίος έψαξε με σέντρα τον Τζεμπούρ, αλλά η κεφαλιά - ψαράκι του Αλγερινού διεθνή φορ πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με το τελικό σφύριγμα του κ. Ιωαννίδη να βρίσκει νικητές τους ερυθρόλευκους με 2-0.
 
Δέκα νίκες και μια ισοπαλία για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα, που έχουν συγκεντρώσει 31 βαθμούς και φυσικά προπορεύονται στην βαθμολογία. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έχοντας φυσικά στόχο τη νίκη προκειμένου να μπουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για τη Super League, επόμενη υποχρέωση των ερυθρολεύκων είναι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική.
 Δειτε το βιντεο με τα γκολ και τις καλυτερες φασεις της αναμετρησης


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (70' Φέισα), Ιμπαγάσα ( 80' Ζαραδούκας), Γκρέκο, Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (73' Τζεμπούρ).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μασάντο, Ζαραδούκας, Φέισα, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Πάντελιτς.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Μανιάτης.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (35' λ.τ. Καραλής), Μπάρκογλου, Έντερ, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83' Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης, Μπάρκογλου (54' λ.τ. Καραπέτσας).

Αναπληρωματικοί: Ριγανάς, Πετρούσης, Καραλής, Γκούμας, Λώττας, Βασιλόγιαννης, Καραπέτσας.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)

Βοηθοί διαιτητές: Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλλονιάς)

Κίτρινες κάρτες: 65' Φουστέρ - 62' Έντερ, 75' Καραπέτσας

Κόκκινες κάρτες:-


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου