ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4

Με "σπασμένα φρένα" στην αρχή και το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε... παρέλαση στο "Γεντί Κουλέ", συντρίβοντας τον ΟΦΗ με 4-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Μία νίκη χρειάζονται ακόμα οι ερυθρόλευκοι για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο στη Super League και το 40ό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Δύο γκολ σημείωσε ο Τζεμπούρ (7', 78'), ο οποίος έφτασε τα 20, ο Βλαχοδήμος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη (69'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Παπάζογλου (86'). Επανεμφάνιση Αβραάμ στη Super League!
Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο! Η πειραϊκή ομάδα μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Πέτυχε τέσσερα γκολ, μπορούσε τουλάχιστον άλλα τόσα, σημειώνοντας την 20ή νίκη της σε 24 αγώνες Πρωταθλήματος.
Η πειραϊκή ομάδα είχε τρομερή εκκίνηση και εκπληκτικό φινάλε στον αγώνα του "Γεντί Κουλέ", με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και διαδοχικές ευκαιρίες, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φετινής σεζόν.

Ο Ράφικ Τζεμπούρ σκόραρε δύο φορές, στο 7' και το 78', φτάνοντας τα 20 γκολ στη φετινή Super League. Σε 20 συμμετοχές! Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη στο 69'. Με κεφαλιά! Και ο Τάσος Παπάζογλου στο 86' διαμόρφωσε το εμφατικό 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε αγώνα Πρωταθλήματος με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Πλέον, με νίκη επί της ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή (10/3), στα 88α γενέθλια του συλλόγου, οι ερυθρόλευκοι ράβουν, κανονικά και με το νόμο, το τέταρτο αστέρι στη φανέλα. Επανεμφάνιση στη βασική εντεκάδα για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα.

Δείτε τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακου


Ο αγώνας

O Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΟΦΗ με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αγριμάκης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μπούρμπος, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδης. Οι Μακρής και Βερόν αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Λαμπρόπουλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Ζαχαράκης κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Περογαμβράκης την αριστερή, με τον Κουτσιανικούλη μοναδικό προωθημένο.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ Γκονθάλεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας. Ο Αβραάμ έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του. Τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί βασικός στη Super League ήταν στις 18 Απριλίου 2012, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-4). Ο Φέισα ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μασάντο σε ρόλο δεξιού εσωτερικού μέσου και τον Γκρέκο σε ρόλο αριστερού. Ο Βλαχοδήμος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν την αριστερή, ενώ ο Τζεμπούρ ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Η αναμέτρηση άρχισε με επτά λεπτά καθυστέρηση, καθώς έπρεπε να καθαριστεί πρώτα ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτάκια που πέταξαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το συγκεκριμένο γεγονός και μπήκε αποφασισμένος να "καθαρίσει" το παιχνίδι από πολύ νωρίς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν εκπληκτική εκκίνηση στο ματς, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, και πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ.

Στο 7', ο Τζεμπούρ βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο Αγριμάκης. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (7'), ο Αλγερινός επιθετικός άνοιξε το σκορ! Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μασάντο πάσαρε στον Αμπντούν, ο οποίος σέντραρε με το δεξί από θέση μέσα αριστερά εκτός περιοχής. Ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο "τρομοκράτης" ήταν στην πλάτη του Σόουζα και πρόλαβε τον Ιωαννίδη. Αυτό είναι το 19ο γκολ του Ράφικ στη φετινή Super League, σε 20 συμμετοχές, με 19/61 τελικές προσπάθειες. Παράλληλα, ο Αμπντούν έφτασε τις 8 ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Στο 14', ο Αμπντούν έβγαλε σε θέση τετ α τετ με τον Μασάντο, ο οποίος πλάσαρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 15', ο Αμπντούν επιχείρησε δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σε θέση μέσα αριστερά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα (17'), ήταν η σειρά του Μασάντο να απειλήσει, δοκιμάζοντας το πόδι του. Ο Πορτογάλος είχε χώρο μπροστά του, σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς το κέντρο της εστίας, με τον Αγριμάκη να απομακρύνει τον κίνδυνο.


 
Η πρώτη επιθετική απόπειρα του ΟΦΗ σημειώθηκε στο 18', με το σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μην βρίσκει στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Ο παίκτης του συλλόγου της Κρήτης έκλεψε την μπάλα από τον Φέισα στο χώρο του κέντρου. Η πειραϊκή ομάδα είχε ένα... εκρηκτικό εικοσάλεπτο. Σιγά-σιγά, όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα. Στο 25', ο Περογαμβράκης έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής ύστερα από σέντρα του Βερόν, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 28', ήρθε η καλύτερη στιγμή για την ομάδα της Κρήτης: έπειτα από φάση διαρκείας στα ερυθρόλευκα καρέ, η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, και ο Μέγκιερι με εκπληκτική απόκρουση με το αριστερό χέρι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Βλαχοδήμος και Αμπντούν άλλαξαν πτέρυγα από τα μέσα του πρώτου μέρους και έπειτα. Στο 36', ο Αμπντούν σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο στα αριστερά της μεγάλης περιοχής. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν συντριπτικά την κατοχή με το μέρος τους (62%-38%), αλλά μετά το 17ο λεπτό δεν έφτασαν με ιδιαίτερες αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μέχρι το 44', όμως, όταν ο Βλαχοδήμος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Χολέμπας πάσαρε παράλληλα, με τον Περογαμβράκη να κάνει τάκλιν για να κόψει την μπάλα, η οποία έφτασε στον Αμπντούν μετά το λάθος διώξιμο του παίκτη του ΟΦΗ. Ο Τζαμέλ τροφοδότησε τον Αμπντούν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βλαχοδήμος κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και σούταρε με το δεξί από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Αγριμάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βλαχοδήμος επέστρεψε στη δεξιά πτέρυγα και ο Αμπντούν στην αριστερή της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στο 53', οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Βλαχοδήμο να πασάρει στον Μασάντο, ο οποίος επιχείρησε να σουτάρει με το δεξί στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σαρ με εκπληκτικό τάκλιν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 56', ύστερα από λάθος του Φέισα στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα επίθεση. Ο Κουτσιανικούλης τροφοδότησε τον Βιτώρο, ο οποίος στο 46' είχε πάρει τη θέση του Ζαχαράκη, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα φαλτσαριστό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, σε θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 57', ο Μπανούσης αντικατέστησε τον Μακρή.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ορμή στο παιχνίδι του, την οποία επέδειξε στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά κρατούσε σχετικά άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα. Βέβαια, το 0-1 παρέμενε ρευστό ως σκορ. Έτσι, η πειραϊκή ομάδα ήθελε ένα δεύτερο γκολ για να διασφαλίσει τη νίκη. Στο 65', ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αμπντούν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ. Η πρώτη κίνηση του Μίτσελ από τον πάγκο έγινε στο 67', με τον Μανιάτη να αντικαθιστά τον Μασάντο. Στο 69', ο Πρωταθλητής Ελλάδας διπλασίασε τα τέρματά του, με το πρώτο γκολ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά και ο 22άχρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Έκτη ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα για τον αριστερό μπακ της πειραϊκής ομάδας.


 
Πλέον, η 20ή νίκη σε 24 αγώνες Πρωταθλήματος ήταν προ των πυλών για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στο 73', ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ, που θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική θέση. Αυτό το τέρμα ήταν ένα επιστέγασμα των προσπαθειών του Έλληνα εξτρέμ στα τελευταία παιχνίδια. Στο 78', ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από τα δεξιά της περιοχής, ο Αμπντούν δεν έπιασε καλά το δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπούρμπος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε πάνω στον Τζεμπούρ, ο οποίος όντας πεσμένος στο χορτάρι πέτυχε με το σώμα το 20ό γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα! O "τρομοκράτης" έφτασε τα 20 τέρματα σε 62 τελικές προσπάθειες. Στο 79', ο Σιόβας πήρε τη θέση του εξαιρετικού, απόψε, Μανωλά.


 
Στο 83', ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά και ο Μανιάτης έπιασε δεξί γυριστό σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, με τον Αγριμάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 85', ο Αμπντούν έπαιξε το ένα-δύο με τον Ιμπαγάσα, ο Αργεντινός έβγαλε με εκπληκτική πάσα τον Αλγερινό σε θέση βολής, αλλά ο Μπούρμπος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ιμπαγάσα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Παπάζογλου με κοντινή κεφαλιά και εξουδετερωμένο τον Αγριμάκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-0 στο 86'. Έπειτα από ένα εκπληκτικό πρώτο εικοσάλεπτο στον αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε ένα εξίσου εντυπωσιακό τελευταίο εικοσάλεπτο.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη τους στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, σε εύρος σκορ. Με νίκη, πλέον, επί της ΑΕΚ, την επόμενη Κυριακή (10/3) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κατακτούν και μαθηματικά το 40ό Πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Στα θετικά στοιχεία της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα το πρώτο γεμάτο ενενηντάλεπτο του Αβραάμ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Ο αρχηγός αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον πειραϊκό σύλλογο και έδειξε έτοιμος να ηγηθεί ξανά της ερυθρόλευκης άμυνας. Παιχνίδια χρειάζεται ο Αβραάμ και μόνο...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Ζαχαράκης (46' Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής (57' Μπανούσης).

Αναπληρωματικοί: Γουναρίδης, Μπανούσης, Κανούλας, Κυζερίδης, Κουρδάκης, Νύκταρης, Βιτώρος.

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"): Μέγκιερι, Μασάντο (67' Μανιάτης), Παπάζογλου, Φέισα, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος (73' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79' Σιόβας), Γκρέκο, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Φετφατζίδης, Σιόβας.

Γήπεδο: Στάδιο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Χωρητικότητα: 8.150 θεατές

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Βασιλειάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας)

Τέταρτος διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 64' Σόουζα, 91' Μπούρμπος, 92' Μπανούσης (ΟΦΗ), 60' Μασάντο (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου