ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ήρθε η ώρα να αγριέψει

Ήρθε η ώρα να αγριέψει

Το ματς με την Μακάμπι τέλειωσε και ακολουθεί ο "πρώτος τελικός" κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή (29/3, 21:00) στη Πόλη. Μόνο νίκη θέλει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στους "8". Ήρθε η ώρα ώστε η ομάδα να "αγριέψει" και να σοβαρευτεί, δείχνοντας χαρακτήρα. Δυναμώνει η φροντ-λάιν με την επιστροφή των Πρίντεζη-Πάουελ.
Η εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ και κυρίως το τραγικό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Ισραηλινούς, προβλημάτισε, ενόχλησε και πόνεσε την ομάδα του Ολυμπιακού. Αν είχε κερδίσει θα ήταν μόνη στην δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά από μόνη της έμπλεξε τον εαυτό της στο γκρουπ, καθώς από την στιγμή που έχασε δημιούργησε μία τετραπλή (!) ισοβαθμία (μαζί με Σιένα, Χίμκι, Μακάμπι) με 7 νίκες και 5 ήττες, μόλις δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο όμιλος.
Ό,τι έγινε όμως έγινε και άπαντες στον Ολυμπιακό οφείλουν να ξεχάσουν εκείνο το παιχνίδι και να κοιτάξουν μπροστά. Όλοι έκαναν την αυτοκριτική τους, συζήτησαν μεταξύ τους για το τι φταίει και συν την επιστροφή των Γιώργου Πρίντεζη και Τζος Πάουελ Πάουελ στην αγωνιστική δράση, οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι ώστε να αντιδράσουν αποτελεσματικά και πάλι, σημειώνοντας μία ακόμη εκτός έδρας νίκη στη Euroleague (την 9η) μετά από ήττα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να ελέγχει την κατάσταση και να εξαρτάται από τον εαυτό του για αν θα προκριθεί στους "8", αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τόσο την (αδιάφορη βαθμολογικά) Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή (29/3, 21:00) στη Πόλη στον "πρώτο τελικό", όσο και στον "δεύτερο" την Χίμκι στο Φάληρο που θα "καίγεται" για το "διπλό" ώστε να περάσει στα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα δεν χωράει άλλες γκέλες

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν χωράει άλλες "γκέλες" στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές. Η κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτητική και άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο οφείλουν (και πρέπει) να σοβαρευτούν, να συγκεντρωθούν, να ανεβάσουν την απόδοση τους και να αποδώσουν τα αναμενόμενα, διότι σε αντίθεση περίπτωση, αν χάσουν στην Κωνσταντινούπολη, τότε θα φλερτάρουν με έναν αποκλεισμό-σοκ στο TOP-16. Οι ερυθρόλευκοι με το που ξεκινήσει το ματς θα πρέπει να βγάλουν μπόλικη ενέργεια, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο ματς και "απαγορεύεται" να "σπαταλήσουν" το πρώτο ημίχρονο, όπως έγινε κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ. Επιβάλλεται η σοβαρότητα και η συγκέντρωση και για τα 40 λεπτά της αναμέτρησης και κυρίως είναι αναγκαίο το να έχει διάρκεια η απόδοση της ομάδας. Tώρα, δεν έχει σημασία το θέαμα, αλλά το αποτέλεσμα. Θέλει νίκες έστω και με ένα πόντο διαφορά.

Ξέρουν να ανταπεξέρχονται σε "do-or-die" παιχνίδια

Οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει πως στα δύσκολα διαθέτουν χαρακτήρα και καταφέρνουν πάντα να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις σε κρίσιμες καταστάσεις, σε "do-or-die" παιχνίδια, δίχως αύριο. Είναι μαθημένοι και γαλουχημένοι σε αυτά, και ένα από αυτά τα ματς έχουν μπροστά τους να δώσουν την Παρασκευή (31/3, 21:00) στην Κωνσταντινούπολη. Οι ερυθρόλευκοι, βέβαια, θα πρέπει να παρουσιάσουν και κάποια καλύτερα δείγματα γραφής στο γήπεδο. Όπως το να τρέξουν περισσότερο στο παρκέ και να επιδιώξουν το καλάθι στον αιφνιδιασμό, ώστε να μην αναλωθούν στο σετ παιχνίδι στο οποίο παρουσιάζουν πρόβλημα. Στο "dna" αυτής της ομάδας άλλωστε ταιριάζει περισσότερο το γρήγορο μπάσκετ, καθώς μπορεί στην επίθεση να τα καταφέρει καλύτερα στο transition game. Ζητούμενο φυσικά είναι και η πολύ καλή άμυνα, τόσο στο χαμηλό ποστ, όσο και στην περιφέρεια, η οποία θα "στραγγαλίσει" τον αντίπαλο. Από εκεί άλλωστε ξεκινούν όλα!

Οι παίκτες να δείξουν την προσωπικότητα τους και η ομάδα τον χαρακτήρα της στα δύσκολα

Ήρθε η ώρα ο Ολυμπιακός να "αγριέψει" μπασκετικά (όχι να παίξει ξύλο, αλλά να παρουσιάσει ένα καλύτερο μπάσκετ), ήρθε η ώρα ώστε οι ερυθρόλευκοι να αντιδράσουν, ήρθε η ώρα ώστε οι μεγάλοι παίκτες να δείξουν την προσωπικότητα τους, αλλά και η ομάδα τον χαρακτήρα της, τώρα στα δύσκολα και στα κρίσιμα. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της Euroleague, στο οποίο τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος των Πειραιωτών, όποια ομάδα χάσει-χάνεται! Και οι Πρωταθλητές Ευρώπης πρέπει σε αυτή την απαιτητική περίοδο να αποδείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Η επιστροφή των Γιώργου Πρίντεζη και Τζος Πάουελ στην αγωνιστική δράση είναι σημαντική, καθώς η παρουσία τους ενισχύει την φροντ-λάιν του Ολυμπιακού (αν και είναι αμφίβολος ο Άντιτς), η οποία ταλαιπωρήθηκε στα τελευταία ματς. Ειδικά η επάνοδος του Έλληνα πάουερ-φόργουορντ ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ενέργεια στην ομάδα, περισσότερα ριμπάουντ, καταστάσεις αιφνιδιασμού στο transition-game και κυρίως το αξιόπιστο σουτ στην επίθεση στο χαμηλό ποστ. Η Φενέρμπαχτσε βαθμολογικά είναι αδιάφορη, καθώς έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά σαφώς και έχει κίνητρο να κερδίσει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο τελευταίο της εντός έδρας ματς για φέτος στην Euroleague. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Μπογκντάνοβιτς (16.3π, 40%τρ), που κάνει εξαιρετική σεζόν με την τουρκική ομάδα.

Βαθμολογία (Σε 12 αγώνες)


1. Μπαρτσελόνα 11-1

2. Χίμκι 7-5

3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5

4. Ολυμπιακός 7-5

5. Σιένα 7-5

6. Κάχα Λαμποράλ 6-6

7. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-10

8. Μπεσίκτας 1-11

Η βαθμολογία ακριβώς όπως την έχει η Euroleague:

Επόμενη αγωνιστική (13η)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Ολυμπιακός
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπεσίκτας
Χίμκι - Κάχα Λαμποράλ
Σιένα - Μπαρτσελόνα

Η τελευταία αγωνιστική (14η)

Ολυμπιακός - Κίμκι
Κάχα Λαμποράλ - Σιένα
Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπεσίκτας - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Το ματς του πρώτου γύρου: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 82-71





www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου