ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


24/03/2013


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhArLvAvR-f2BRFphIMj7CRY0C9wDsSOxKvRQiZnXKR4_Wyhcg-aqwLHhPlJrljUAQkn1DNZff6JpwDvilgWxIIMOGxZycPzfr_NCjQ1nlC62Uzr_b5h5drZRD016a9l2R6B0c9Cmr-H_I/s1600/ktgkktktkk.JPG Η επομενη αγωνιστικη


 

















Μισή ντουζίνα

Τουλάχιστον έξι παίκτες, αριθμός ο οποίος μπορεί να αυξηθεί θα πρέπει να αποκτηθούν από τον Παναθηναϊκό στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο για να είναι έτοιμος για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν.

Μισή ντουζίνα
Με βάσει τα σημερινά δεδομένα οι πράσινοι χρειάζονται έξι παίκτες: δύο στόπερ, ένα αριστερό μπακ, δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς και έναν κεντρικό χαφ.

Στην άμυνα οι Μπουμσόνγκ και ο Βελάσκες θα αποτελέσουν παρελθόν. Ο Γάλλος λόγω των υψηλών αποδοχών του και της μικρής προσφοράς του και ο αμυντικός από τη Βενεζουέλα λόγω περιορισμένων ικανοτήτων.

Ο Κάιπερ αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προσφέρει και έτσι θα επιστρέψει δανεικός την Τβέντε και θα αποκτηθεί αριστερό μπακ για να πλαισιώσει τον Χουχούμη.

Δανεικός έχει αποκτηθεί και ο Μπαρμπαρούσης και από την στιγμή που δεν έχει πείσει αναμένεται να επιστρέψει στην Αυστραλά. Προσπάθεια να γίνει να αποχωρήσει και ο Κουίνσι.

Παράλληλα μέχρι τώρα ο Ντίνας δεν έχει προσαρμοστεί και δεν τον εμπιστεύεται ο προπονητής, ενώ και ο Γιοκίν Εσπάρθα έχει έρθει δανεικός και λογικά θα αποχωρήσει με τη λήξη της σεζόν. Με αυτά τα δεδομένα είναι επιβεβλημένη η απόκτηση δύο ακραίων μεσοεπιθετικών.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση δύο χαφ, ενός που θα παίζει πίσω από τον επιθετικό και ενός εσωτερικού μέσου.

Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί όμως είναι πως μπορεί να χρειασθεί να αποκτηθούν και άλλοι οι οποίοι ενδεχομένως να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα, είτε γιατί θα πουληθούν είτε γιατί δεν θα δεχθούν τη μείωση των αποδοχών τους και –τέλος- είτε γιατί δεν μπορέσουν να τα βρουν με την διοίκηση για την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Υπάρχει και η περίπτωση του Σισοκό, που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί από τη Βόλφσμπουργκ. Μοναδική εξαίρεση ο Καρνέζης, που και να πουληθεί, τη θέση του θα την πάρει ο Καπίνο και δεν θα αποκτηθεί άλλος γκολκίπερ.

Επιθετικός θα αποκτηθεί μόνο σε περίπτωση που δεν μείνει ο Τοτσέ ή δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει, ενώ για τον Τοτσέ υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τη Λεβάντε και ίσως αποχωρήσει.

Δεδομένη θεωρείται η επιθυμία του Παναθηναϊκού, για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Φορναρόλι, και η προώθηση του Αποστολόπουλου.

Μετά τον «Σάλπι» ο Αθνασιάδης

23/03/2013
 Νέο τετραετές συμβόλαιο προτίθεται να προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης στον Στέφανο Αθανασιάδη, έχοντας ως στόχο να τον κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Μετά τον «Σάλπι» ο Αθνασιάδης
Έτοιμος να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Στέφανο Αθανασιάδη παρουσιάζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπο, ο Ιβάν Σαββίδης.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όμως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να τον «δέσει» στην Τούμπα, όπως έπραξε και στην περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο 25χρονος φορ θεωρείται το περιουσιακό στοιχείο του «Δικεφάλου του Βορρά» και πιθανότατα θα υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο, αφού το τρέχων λήγει το καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα, ο Αθανασιάδης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να «κουρευτούν» τα οφειλόμενα που υπάρχουν από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο πρόσωπό του.

Όλοι πάνω στον Παπαδόπουλο

23/03/2013
 Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στον Πανθρακικό την αποθεραπεία του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Όλοι πάνω στον Παπαδόπουλο
Οι Ακρίτες ελπίζουν ο 32χρονος επιθετικός θα μπορέσει να αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα του Άρη, αφού στο συγκεκριμένο ματς δεν θα παίξει ο Κοντογουλίδης.

Επίσης, η ομάδα της Κομοτηνής σε όσους αγώνες δεν έχει παίξει ο Παπαδόπουλος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει.

Πλέον ο Παύλος Δερμιτζάκης ελπίζει ότι ο «Παπ» θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, ώστε να μπορέσει να δώσει το παρών στη Θεσσαλονίκη.

Η στιγμή της αλήθειας για το αν θα προλάβει είναι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όταν θα δοκιμάσει να μπει στο πλήρες πρόγραμμα.

Μέχρι τότε θα συνεχίσει το συνδυαστικό πρόγραμμα με θεραπεία και τρέξιμο, ενώ καθημερινά θα υποβάλλεται σε έλεγχο.

Όνειρο ο… μεγάλος Αστέρας

23/03/2013
 Αποφασισμένοι να «τρελάνουν» κόσμο είναι οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης, εφόσον η ομάδα κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όνειρο ο… μεγάλος Αστέρας
Στον Αστέρα Τρίπολης δεν κρύβουν πως μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας στο Champions League.

Ωστόσο, οι Αρκάδες δεν θέλουν να αποτελέσουν απλώς μία «φωτοβολίδα» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, θέλουν να σημειώσουν συνεχώς βήματα προόδου και για αυτό τον λόγο οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην απόκτηση «μεγάλων» ονομάτων που θα ανεβάσουν επίπεδο το υπάρχον ρόστερ.

Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου θα βάλουν το χέρια πολύ βαθιά στην τσέπη. αν οι «κυανοκίτρινοι» καταφέρουν να βγουν πρώτοι στη διαδικασία των πλέι οφ και φτάσουν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια για την παραμονή των Πιπίνη, Σανκαρέ, Αλβαρες, Περόνε, Καλαντζή, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της σεζόν.

Οσον αφορά το θέμα των ανανεώσεων, μπορεί το διάστημα της διακοπής να φάνταζε ιδανικό, ωστόσο προτιμήθηκε αυτό να συμβεί μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Νέα θεραπεία για Μπαργκάν

23/03/2013
 Θεραπεία με ένζυμα θα ακολουθήσει ο Κενάν Μπαργκάν.

Νέα θεραπεία για Μπαργκάν
Ο τραυματισμός του Κενάν Μπαργκάν μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη Βέροια, δεδομένου ότι η κατάσταση του παίκτη έχει προκαλέσει την ανησυχία του ιατρικού επιτελείου.

Οι τελευταίες εξετάσεις του μέσου της «Βασίλισσας του Βορρά» μπορεί να είναι καθαρές, ωστόσο ο 24χρονος συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις και για αυτό αναμένεται να παρακολουθήσει μια σειρά από εξειδικευμένες θεραπείες με ένζυμα.

Σκοπός του ιατρικού επιτελείου είναι να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποθεραπείας του, πραγματοποιώντας τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Στα υπόλοιπα οι προπονήσεις για τη Βέροια συνεχίζονται με τις γνωστές απουσίες, δεδομένου ότι οι Καλογέρης και Καλί να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Ψάχνει παίκτες στην Ισπανία ο Πλατανιάς

23/03/2013
 Στην ισπανική αγορά έχει στρέψει την προσοχή του η διοίκηση του Πλατανιά, στον οποίο θα υπάρξει ξεσκαρτάρισμα εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ψάχνει παίκτες στην Ισπανία ο Πλατανιάς
Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση παραμονή για τον Πλατανιά, όμως στη διοίκηση του κρητικού συλλόγου επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία πως η ομάδα θα παίζει και την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Για αυτό τον λόγο οι διοικούντες τον κρητικό σύλλογο έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο υπάρχον ρόστερ.

Η διοίκηση με επικεφαλής τον Στέλιο Βαρουξάκη βρίσκεται ακόμα στην Ισπανία, όπου συλλέγει προτάσεις για μεταγραφικούς στόχους των Χανιωτών.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του Πλατανιά τονίζουν πως φέτος το καλοκαίρι το «ξεσκαρτάρισμα» θα είναι πιο εύκολο, αφού η ηθική δέσμευση προς τους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα κατηγορία (κάτι που υπήρξε πέρυσι), δεν υπάρχει.

Επαφές με Βιάνα

23/03/2013
 Με τον Ούγκο Βιάνα φέρεται να συνομιλεί ο Παναθηναϊκός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Επαφές με Βιάνα
Ο Πορτογάλος άσος –όπως αναφέρει το Goal- γνωρίζει το ενδιαφέρον των πράσινων, το οποίο –μάλιστα- υφίσταται από το καλοκαίρι του 2010.

Ο Βιάνα αγωνίζεται με την Μπράγκα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και στο τριφύλλι κρίνουν ότι αποτελεί μια αρκετά καλή περίπτωση και στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Παπασταθόπουλος: «Αστεία τα σενάρια με Μήτρογλου»

23/03/2013
 «Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό», τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για το σενάριο που ήθελε να πραγματοποιείται ανταλλαγή μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βέρντερ Βρέμης για τον Μήτρογλου και εκείνον.

Παπασταθόπουλος: «Αστεία τα σενάρια με Μήτρογλου»
«Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό, για να μην εκφραστώ διαφορετικά», τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για το σενάριο που ήθελε να πραγματοποιείται ανταλλαγή μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βέρντερ Βρέμης για τον Μήτρογλου και εκείνον.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής αμυντικός στην εφημερίδα "Real News":

- Για τα μελλοντικά του σχέδια:

"Η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι πολύ μακριά από τα σχέδιά μου και άλλωστε η Βέρντερ Βρέμης δεν με κοστολογεί λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ. Τον τελευταίο καιρό η Βέρντερ διανύει σεζόν ύφεσης, μακριά από παλαιότερες επιτυχίες της. Μιλάμε καθημερινά με τους ανθρώπους της, με τους οποίους διατηρώ εξαιρετική σχέση και στο τέλος του πρωταθλήματος θα τα ξαναπούμε για το μέλλον μου. Ξέρω ότι δεν θέλουν να με πουλήσουν, πάντως αν φύγω, θα το κάνω για κάτι πραγματικά καλύτερο, είτε αυτό λέγεται Αγγλία, είτε Ιταλία. Σίγουρα όχι επιστροφή στην Ελλάδα, ακόμα κι αν βρεθεί ομάδα να πληρώσει τα 10 εκατ. ευρώ".

- Για το σενάριο ανταλλαγής με τον Κώστα Μήτρογλου:

"Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό, για να μην εκφραστώ διαφορετικά. Εχω συνειδητά επιλέξει το εξωτερικό και ο προσανατολισμός μου παραμένει αταλάντευτος. Αλλες συνθήκες δουλειάς, άλλο επίπεδο. Σίγουρα πάντως ο Κώστας μπορεί να παίξει παντού και του εύχομαι κάθε πρόοδο. Δεν μου έχουν πει κάτι γι' αυτόν στην Βέρντερ, αλλά όποτε ρωτήθηκα για Ελληνες, πάντα εκφράστηκα με τα καλύτερα λόγια".

- Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

"Παρακολουθώ τι γίνεται και σίγουρα δεν χαίρομαι με την εικόνα της ΑΕΚ. Έχω πει ότι θέλω να κλείσω εκεί την καριέρα μου, όμως πρέπει πρώτα να αναγεννηθεί και μετά να γίνει τέτοια συζήτηση. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το πρωτάθλημα, ενώ είναι υγιές που ανεβαίνουν κι άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης".

Αδρενα-Λίνεν!

23/03/2013
 Χρειάστηκε αντοχή στην αγωνία για να παλεύει στην ΑΕΚ. Και λιγότερο από δυο ώρες στον Έβαλντ Λίνεν για να γοητεύσει (με απαντήσεις για την ομάδα, την πολιτική και την μπάλα) τους σπουδαστές του ΚΑΡ.

Αδρενα-Λίνεν!
Για τις προπονητικές ικανότητες του Έβαλντ Λίνεν μπορείς να εκφράσεις ενστάσεις. Αμφιβολίες. Ακόμα και κραυγές -αν είσαι από τους χιλιάδες προπονητές που (συμφωνεί ότι) υπάρχουν στην Ελλάδα.

Δεν μπορείς να μην παραδεχθείς κάτι άλλο όμως: Ότι είναι ωραίος τύπος!

Και ισχυρή υποψηφιότητα -απόντος και του Ρεχάγκελ- για έναν από τους πιο συμπαθείς Γερμανούς που… περιλαμβάνονται στην επικαιρότητα της χώρας μας.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Αρκούν λίγα λεπτά κουβέντας μαζί του. Και σε πείθουν για τα καλά δυο ώρες σαν αυτές που τέθηκε απέναντι από τους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. Με χιούμορ. Αυτοσαρκασμό. «Σφήνες» ελληνικών όταν ήθελε να δώσει έμφαση. Μερικά «fucking» (όταν τον συνέπαιρνε το πάθος). Και απουσία οποιουδήποτε δισταγμού να εκφράζει την άποψή του, σαν αυτή που τον έκανε «ενοχλητικό» από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής.

«Στα χρόνια μου δεν συνηθιζόταν οι παίκτες να εκφράζουν πολιτικές απόψεις. Όταν έπαιζα στην Γκλάντμπαχ και ήμουν αρχηγός, υπήρξαν οπαδοί που απείλησαν πως θα δώσουν πίσω το διαρκείας τους αν συνέχιζα να μιλάω. Όταν σε κριτικάρουν οι εχθροί σου όμως, πάει να πει ότι κάτι κάνεις καλά», λέει κλείνοντας το μάτι.

Πριν διηγηθεί την ιστορία «για κάποιον δημοσιογράφο το 1979 -όχι πολύ ευφυή- που έγραφε ένα ματς στο οποίο έπαιζα. Δεν ήμουν καλός και αντικαταστάθηκα από έναν νεαρό που ήταν φαντάρος κι ο οποίος τελικά σκόραρε! Ε, την άλλη μέρα έγραψε πως “ο ειρηνιστής έχανε τις ευκαιρίες, μέχρι που μπήκε ο στρατιώτης και έβαλε το γκολ”.

Ή την άλλη που κλήθηκε στην προεπιλογή για την εθνική Γερμανίας το 1978. Τότε που «υπήρχε μια ομοσπονδία με πολλά αμφιλεγόμενα μέλη και το Μουντιάλ θα γινόταν στην Αργεντινή. Μια χώρα όπου υπήρχε δικτατορία, με φυλακίσεις ανθρώπων, δολοφονίες κλπ. Τους είπα “εντάξει, να πάμε, αλλά όχι μόνο να παίξουμε μπάλα και να περάσουμε καλά. Να πούμε και τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα”. Δεν το εκτίμησαν…

Άλλωστε του έλεγαν πάντα «αν θέλεις να μιλάς, να πας στην Ανατολική Γερμανία». Κι εκείνος τους έλεγε «όχι, δεν θέλω να πάω εκεί, διότι δεν θα μπορώ να εκφράζω τη γνώμη μου». Ένα δικαίωμα που αν το αφαιρούσε, όπως λέει, από τους ανθρώπους στη χώρα του, «το 50% δεν θα το καταλάβαινε. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί».

Πώς θα γινόταν όμως να ξεκινήσει η κουβέντα με πολιτική και να μην φτάσει στον Γιώργο Κατίδη; Και πώς θα γινόταν ο Έβαλντ Λίνεν να εκφράσει… στρογγυλεμένη (και όχι ευθέως όπως πάντα) την άποψή του;

«Δεν πιστεύω ότι η κίνηση του Κατίδη είχε πολιτικό περιεχόμενο. Το ξεσήκωσε από το youtube, όπου κυκλοφορούν διάφορες τέτοιες ανοησίες. Το κακό είναι πως δεν είδε κι άλλα σχετικά βίντεο που δείχνουν ανθρώπους συγκεκριμένου κόμματος να ασκούν λεκτική βία ή να χτυπούν βουλευτές στην τηλεόραση», αναφέρει προβληματισμένος.

Και εξηγεί: «Του έλεγα καιρό πριν ότι δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Είμαστε σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως η ΑΕΚ και κανείς από τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της δεν σκέφτηκε -επειδή έβαλε ένα γκολ- να ζητήσει από την εξέδρα να σηκωθεί όρθια για να τον σεβαστεί».

Δεν θέλει όμως να επιτεθεί στον παίκτη του. Πιστεύει πως ήδη τιμωρείται γι’ αυτό που έκανε. Κι ελπίζει ότι στο τέλος μπορεί να του βγει και σε καλό: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Κατίδης. Νομίζω όμως ότι είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για ‘κείνον ν’ αλλάξει. Εξάλλου, νομίζω ότι μια χειρονομία δεν τον κάνει τον μεγαλύτερο ναζί της Ευρώπης.

Και το ίδιο λέω παντού. Τόσες μέρες με παίρνουν από τη Γερμανία -επειδή ξέρουν και το δικό μου παρελθόν- και με ρωτούν για το θέμα. Και τους απαντώ πως δεν έχω δει να αντιδρούν έτσι σε περιπτώσεις θυμάτων του φασισμού. Για ανθρώπους που υφίστανται βία από τέτοια φαινόμενα. Καταλαβαίνω ότι η χειρονομία του Κατίδη είναι μια ωραία ιστορία για τα ΜΜΕ. Είναι ευθύνη όλων μας, όμως, να χειριζόμαστε σωστά τέτοια θέματα.

Ο Κατίδης υπερεκτίμησε τον εαυτό του και το πληρώνει. Είναι πολύ εύκολο όμως να κριτικάρεις τον Κατίδη. Και όλοι -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- έσπευσαν να τον καταδικάσουν. Τι γίνεται όμως με τα φαινόμενα βίας στον δρόμο από φασίστες; Τι γίνεται με τη συμπεριφορά της αστυνομίας σε πολλές περιπτώσεις; Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και όχι ο Κατίδης»
, φωνάζει σχετικά… φορτωμένος.

Ηρεμεί αμέσως όμως. Ανακτά την ψυχραιμία του. Και φυσικά το χιούμορ του. «Είναι φοβερό ένα παιδί 20 ετών να μην ξέρει τι είναι ο φασισμός. Από την άλλη όμως, και η πολλή μόρφωση μερικές φορές δεν είναι καλή. Ίσως κάνει τελικά το παιδί έναν τραπεζίτη που θα πάει να πάρει τα λεφτά όλων των άλλων και μετά… μπόνους για το κατόρθωμά του», λέει γελώντας.

Και ξανασοβαρεύεται. Για να πει το ότι «το θέμα με τους νέους παίκτες είναι η σωστή νοοτροπία. Ένας μεγάλος παίκτης πρέπει να είναι κοινωνικός, ομαδικός, με άποψη για τα πράγματα. Όχι να γεμίζει τατού το σώμα του για να δείχνει ότι είναι ξεχωριστός. Όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί. Θα ήταν ξεχωριστός αν είχε γράψει πάνω στο σώμα του τα… ανθρώπινα δικαιώματα.

Καθόμαστε, ας πούμε, κι ασχολούμαστε με τον Μπαλοτέλι. Γιατί δεν ασχολούμαστε με τον Ραούλ; Ο Μέσι, για παράδειγμα, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Όταν βάζει ένα γκολ όμως δεν το πανηγυρίζει για τον εαυτό του. Το πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του. Γιατί έχει μεγαλώσει με τη σωστή νοοτροπία. Κι από την άλλη βλέπω, ας πούμε, τον Γιαννιώτα του Άρη. Όποτε βάζει γκολ, σκέφτομαι ότι θα πάθει καρδιακή προσβολή»
!

Ο ίδιος, όμως, θα τη γλιτώσει την καρδιακή προσβολή με την πίεση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ; «Είμαι πέντε μήνες στην ΑΕΚ και αισθάνομαι ότι είμαι τρία χρόνια. Τέτοια είναι η πίεση», αναφωνεί. Και εξηγεί -επιστρατεύοντας πάλι τον αυτοσαρκασμό:

«Σε άλλες ομάδες προκύπτουν προβλήματα ανά μήνα. Άντε κάθε βδομάδα. Σ’ εμάς προκύπτουν καθημερινά. Την Πέμπτη, ας πούμε, τελείωσε νορμάλ η προπόνηση. Ο ήλιος έλαμπε. Πήγα στην αίθουσα Τύπου για να μιλήσω με τους δημοσιογράφους και αναρωτιόμουν “τι στο καλό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σήμερα”. Και μετά από λίγο μου λέει η Αγγελική (σ.σ. Αρκάδη) ότι ο πρόεδρος μπορεί να πάει στη φυλακή»!

Εκτός των οικονομικών όμως, η ΑΕΚ τραβάει και αγωνιστικά ζόρια. Τα οποία ξεκινούν απ’ την αρχή της χρονιάς. Διότι «το καλοκαίρι ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, χωρίς καμία πείρα σε επαγγελματικό επίπεδο. Ήρθαν σε μια μεγάλη ομάδα χωρίς να έχουν καν παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία. Και πολλοί θεώρησαν ως καταξίωση το ότι ήρθαν στην ΑΕΚ, ενώ θα έπρεπε να καταλάβουν ότι είναι η αρχή της καριέρας τους. Αρκετοί απ’ αυτούς όμως δουλεύουν καλά πλέον και προσπαθούν να βελτιώνονται».

Παρατηρούνται όμως διάφορα φαινόμενα. Όπως «το να κριτικάρω εγώ ή οι βοηθοί μου κάποιους παίκτες και μετά να δημιουργείται πρόβλημα. Εγώ ξέρω ότι αν είσαι σωστός επαγγελματίας, κριτικάρεις εσύ πρώτος απ’ όλους τον εαυτό σου. Δεν γίνεται να λες σε έναν παίκτη να προσέξει το βάρος του ή να κάνεις μια παρατήρηση για την απόδοσή του και να έρχεται ο μάνατζέρ του για να κάνει παράπονα». Διότι αυτό, όπως λέει, «είναι… absolutely γελοίο».

Το ίδιο πιστεύει όμως και για τις διαρροές στον Τύπο. Και το εκφράζει με ανάλογα γλαφυρό τρόπο: «Εδώ κάθε παίκτης έχει τον δικό του δημοσιογράφο. Αν θέλω ν’ απευθύνω ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, δεν έχω παρά να κάνω μια ομιλία στους ποδοσφαιριστές. Σε πέντε λεπτά θα έχει ανέβει σε όλα τα σάιτ. Μερικές φορές νομίζω ότι έχει μικρόφωνα στ’ αποδυτήρια. Είναι αδιανόητο κάθε ομάδα να έχει τη δική της εφημερίδα. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό, μόνο στην Ελλάδα»!

Κι εκεί που προσπαθεί ακόμα να το συνειδητοποιήσει, τον ειρμό του διακόπτει το… «τιγνγκ» από κέρμα που πέφτει στο πάτωμα. Γελάει. Δεύτερο κέρμα -από τον ίδιο σπουδαστή. Γελάει. Τρίτο κέρμα -από τον ίδιο σπουδαστή. Δεν κρατιέται: «Τουλάχιστον εσύ έχεις λεφτά. Μήπως να έρθεις να πάρεις την ΑΕΚ»;

Πριν απαντήσει όμως ο «επενδυτής», συνεχίζει. Κι εξηγεί για τη δύσκολη φάση που περνάει η ομάδα: «Αν μου δώσετε πέντε λεπτά, θα σας φτιάξω μια λίστα με 25 προβλήματα που μας επηρεάζουν. Φυσικά και κινδυνεύουμε ακόμα και ίσως χρειαστούμε δυο νίκες για να είμαστε ήρεμοι.

Υπάρχουν ένα σωρό θέματα όμως. Υπάρχουν παίκτες που λαμβάνουν εξώδικα από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που μένουν. Που δεν έχουν λεφτά για τα διόδια ή το καθημερινό τους φαγητό. Τέτοια θέματα μας απασχολούν όλη τη χρονιά. Είμαστε ακόμα ζωντανοί όμως. Κι αυτό κάτι σημαίνει»
, αναφέρει κουνώντας το δάχτυλο.

Όταν του ζητείται, δε, να το στρέψει αλλού και να υποδείξει τους καλύτερους παίκτες στη χώρα μας -και πάλι δεν μασάει τα λόγια του: «Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει όμως σωστή νοοτροπία. Βλέπουμε τόσους και τόσους να βελτιώνονται όταν φεύγουν στο εξωτερικό.

Υπάρχουν παίκτες που προτιμούν, ας πούμε, να παίζουν στον Ολυμπιακό και να παίρνουν τα πρωταθλήματα -με ή χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας. Την οποία δεν χρειάζονται κιόλας, αφού είναι η καλύτερη ομάδα. Αυτή η επανάπαυση όμως δεν τους βοηθάει να βελτιώνονται.

Ο Τοροσίδης πήγε τώρα στη Ρόμα. Έπρεπε να έχει πάει πριν πέντε χρόνια -όταν ήταν ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Ευρώπη. Προτιμούσε όμως το εύκολο. Ο Γκέκας, για παράδειγμα, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έχει αλλάξει όμως 15 ομάδες σε 10 χρόνια. Κι αυτό διότι πάει σε μια ομάδα, δεν παίζει σε 2-3 ματς και μετά θέλει να φύγει»
.

Κι εντάξει για τους άλλους παίκτες. Για τον παίκτη… Λίνεν δεν θα μιλήσει; Δεν θα θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές του; «Δεν πήρα πρωτάθλημα. Πήρα το Κύπελλο UEFA όμως. Έφτασα δεύτερη χρονιά στον τελικό. Είχα κι άλλες διακρίσεις. Σκέφτομαι όμως ότι υπήρξαν άλλο παίκτες -κάποιοι μεγάλοι- που δεν πήραν τίποτα. Και νιώθω χαρούμενος που απόλαυσα κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Ακόμα και τις ήττες. Μερικές φορές, εξάλλου, ωριμάζεις περισσότερο με την ήττα. Είναι μια ευκαιρία να μάθεις τι λάθος έκανες και να προσπαθήσεις να το βελτιώσεις.

Το επίτευγμα για το οποίο είμαι πιο περήφανος, όμως, είναι ότι υπήρξα μέλος του ειρηνικού κινήματος. Ότι έδωσα, ίσως, το καλό παράδειγμα σε νέα παιδιά. Ότι πήγα να μιλήσω για τη δημοκρατία σε σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες. Ότι συνέβαλα κι εγώ όπως μπορούσα στην καταπολέμηση των πυρηνικών όπλων»
.

Ρομαντικός; Βέβαια. Ιδιαίτερος; Προφανώς. Υπερβολικά αριστερός; Σίγουρα για κάποιους. Καλύτερα από κάθε επίθετο όμως, τη γοητεία της προσωπικότητας του Έβαλντ Λίνεν περιέγραψε το… εικοσάλεπτο που χρειάστηκε για ν’ αποχωρήσει. Λόγω της «πολιορκίας» των σπουδαστών. Και μόνο για φωτογραφίες. Διότι νωρίτερα είχε φροντίσει να δώσει ένα ακόμα δείγμα της «διαφορετικότητας» που διαχρονικά επιθυμεί η ΑΕΚ για τους ανθρώπους της:

«Δεν έδινα, ούτε και δίνω ποτέ αυτόγραφα. Το θεωρώ τελείως ανούσιο. Αποδεικνύει ότι συνάντησες κάποιον. Ε και; Δεν ήθελα ποτέ να με βλέπει ο κόσμος μονάχα ως δημόσιο πρόσωπο. Δεν μου αρέσει να κρίνονται οι άνθρωποι από το πόσο γνωστοί είναι. Διότι έχουμε την τάση να υπερεκτιμάμε αυτούς που βλέπουμε παντού. Προσωπικά δεν θα ήθελα το παιδί μου να έχει αυτόγραφο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα προτιμούσα να έχει μιας νοσοκόμας που βοήθησε ή συνεχίζει να βοηθάει ανθρώπους».

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ για Λάζαρ

23/03/2013
 Για θλάση φοβούνται στον ΠΑΟΚ για την κατάσταση του Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος – σύμφωνα με τον ρουμάνικο Τύπο – έχει υποστεί τράβηγμα στον τετρακέφαλο.

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ για Λάζαρ
Δυσάρεστα είναι τα νέα που προέρχονται από τη Ρουμανία και αφορούν τον Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος δεν έπαιξε στο χθεσινό παιχνίδι της πατρίδας του με την Ουγγαρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «digisport.ro», ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών της εθνικής αναφέρουν πως έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο.

Μάλιστα, θεωρείται σίγουρος πως ο 30χρονος παίκτης δεν θα αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ολλανδία.

Σε κάθε περίπτωση στον «Δικέφαλο του Βορρά» περιμένουν τις νέες εξετάσεις που θα υποβληθεί ο Λάζαρ, αλλά το μυαλό όλων πάει στο ενδεχόμενο ο διεθνής χαφ να έχει υποστεί κάποια θλάση και αυτό αυτόματα θα δημιουργήσει προβλήματα στον Γιώργο Δώνη εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων της ομάδας.

To βάρος… στο ρεπό

23/03/2013
 Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της ΑΕΚ το Σάββατο και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες ενόψει Λεβαδειακού.

To βάρος… στο ρεπό
Η προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες των Πήδουλα και Παπαδόπουλου, καθώς ο Έβαλντ Λίνεν έφυγε σήμερα για Γερμανία και επιστρέφει την Τρίτη.

Ο στενός συνεργάτης του Γερμανού και γυμναστής της ομάδας είδαν το Σάββατο (23/3) όλους τους ποδοσφαιριστές να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα χωρίς απρόοπτα.

Η προπόνηση έγινε σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς καθώς ο Λίνεν είχε δώσει οδηγίες να μην «ζορίσουν» ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές του.

Μοναδικός παίκτης που έλειψε από τα Σπάτα ήταν ο Γιώργος Κουτρουμπής, που βρέθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την επόμενη Κυριακή (31/3) θα ξεκινήσει την Τρίτη, καθώς ο Λίνεν επέλεξε να τους δώσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν «ανάσες».

Παρόντες οι διεθνείς των νέων

23/03/2013
 Με τους διεθνείς από την Εθνική ομάδα νέων να συμμετέχουν σε αυτή πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Παρόντες οι διεθνείς των νέων
Φουρλάνος και Καπίνο προπονήθηκαν κανονικά, ενώ αποθεραπεία έκαναν οι Μαυρίας και Τριανταφυλλόπουλος.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Ταμπάκης και Πίντο, ο Σεϊταρίδης έκανε θεραπεία. Απόντες ήταν οι Σπυρόπουλος και Κουίνσι καθώς ταλαιπωρούνται από ίωση.

Το σημερινό πρόγραμμα είχε ασκήσεις τεχνικής. Μετά οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και έκαναν παιχνίδι στα 3 /4 του γηπέδου και τέλος έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο.

Οικογενειακές ατυχίες

23/03/2013
 Αναπάντεχα τελείωσε το οικογενειακό διπλό, μεταξύ του Άρη και της Κ-20 των «κίτρινων», καθώς τραυματίστηκαν οι Αγγελούδης και Ρένια.

Οικογενειακές ατυχίες
Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το οικογενειακό διπλό, που έδωσαν η πρώτη με την δεύτερη ομάδα του Άρη, μιας και οι τραυματισμοί των Νίκου Αγγελούδη (διάστρεμμα) και Άντι Ρένια (του βγήκε ο ώμος) έδωσαν πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο οι «μεγάλοι» ήταν μπροστά στο σκορ 2-0, με γκολ του άτυχου Αγγελούδη στο 33’ και του Σουνά στο 43’.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν χρησιμοποίησε τους Αγκάνθο, Παπαστεριανό, Ζαραδούκα, Παπαζαχαρία για να τους προφυλάξει, τους Διούδη, Γιαννιώτα, Διαμαντάκο που απουσίαζαν με την Εθνική, όπως και τους τραυματίες Ψυχογιό, Γιαννίτση και Ηρακλή.

Αύριο, οι παίκτες του Άρη έχουν ρεπό, ενώ την Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου.

«Ο Κατίδης χαιρέτησε ελληνικά»!

23/03/2013
 Αίσθηση και ποικίλων ειδών αντιδράσεις προκάλεσε μια ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τον Γιώργο Κατίδη.

«Ο Κατίδης χαιρέτησε ελληνικά»!
«Φωτιά» άναψε μια καθυστερημένη -όσο και πρωτοφανούς ύφους- ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Υπογεγραμμένο από τους επικεφαλής κ.κ. Δρακάτο και Δάβουλο, το κείμενο εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Γιώργο Κατίδη για το θέμα του πανηγυρισμού του με τη Βέροια και τον χαρακτηρίζει πρότυπο για την αθλούμενη νεολαία.

Αφού κάνει λόγο, δε, για προσπάθεια «της μαφίας του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ» να τον εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη… επειδή χαιρέτησε ελληνικά, επιτίθεται σφοδρά και στον Έβαλντ Λίνεν.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του Πατρινού προπονητή, Γρηγόρη Γραμματικόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει αποβληθεί από την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας και κάλεσε τον εισαγγελέα να επέμβει και να μην επιτρέψει στα έκπτωτα -όπως αναφέρει- μέλη της να κηλιδώνουν τη δημοκρατική ιστορία του νησιού.

Η συγκριμένη επέμβαση ωστόσο εξόργισε ακόμα περισσότερο τον Σ.Π.Π.Κ.Ι., που απάντησε στον κ. Γραμματικόπουλο με ένα μήνυμα του… Καραϊσκάκη προς τον επικεφαλής του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων, Σιλιχτάρ Μπόδα το 1823.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τα «Κεφαλονίτικα Νέα», το τηλέφωνο επικοινωνίας που υπάρχει στην ανακοίνωση του συνδέσμου προπονητών είναι το ίδιο με το τηλέφωνο επικοινωνίας της τοπικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις

Η πρώτη του Σ.Π.Π.Κ.Ι.

«Καλούνται τα μέλη του Σ.Π.Π.Κ.Ι. να παραστούν στην ετήσια Γ.Σ. την Κυριακή 24/3/2013, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή νέου Δ.Σ..

Επ' ευκαιρίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο μεγαλύτερο ίσως σύγχρονο ποδοσφαιρικό ταλέντο και αρχηγό της Εθνικής ομάδας των νέων Γιώργο Κατίδη, τον οποίο προσπαθεί να εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, γιατί χαιρέτησε ΕΛΛΗΝΙΚΑ Έλληνες φίλαθλους (!!!), η μαφία του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, παρακλάδι της Κυβέρνησης Κόζα Νόστρα, που έχει βάλει στόχο οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του παγκόσμιου ανθέλληνα αφέντη της.

Για το Σ.Π.Π.Κ.Ι. ο Έλληνας Γιώργος Κατίδης πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για την αθλούμενη νεολαία στο προσεχώς Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος και ισόβιος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά κάποιον προπονητή Λίνεν, ας πάρει το κασκολάκι του και το τεφτέρι του που αγόρασε από τα παλαιοπωλεία της Ανατολικής Γερμανίας και αφού ξεπεράσει τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα από την πτώση του τείχους του Βερολίνου ας μας αδειάσει τη γωνιά κι όταν μελετήσει την Ελληνική Ιστορία και αντιληφθεί τι πρεσβεύει το έμβλημα της ομάδας που τον πληρώνει πλουσιοπάροχα, τη στιγμή που οι Έλληνες πεινούν, να ζητήσει εκείνος συγγνώμη. Το τελευταίο ισχύει και για τους τραγικούς κι ελάχιστους για το μέγεθος του σωματείου, παράγοντες της ΑΕΚ.

Ο Σ.Π.Π.Κ.Ι. στηρίζει τους ΈΛΛΗΝΕΣ ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ι. Δρακάτος Χ. Δάβουλος»



Η παρέμβαση του προπονητή Γρηγόρη Γραμματικόπουλου

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε, με την στήριξη της πράξης του Ναζιστικού χαιρετισμού του ποδοσφαριστή Κατίδη, εκ μέρους του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς Ιθάκης, θέλω να επισημάνω τα παρακάτω.

– Ο ΣΠΠΚΙ έχει αποβληθεί από την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, για ανυπακοή και παράβαση του Καταστατικού της.

– Οι δύο αυτοί που αυτοαποκαλούνται Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα είναι έκπτωτοι βάση του Καταστατικού της ΟΠΠΕ, άρα δεν είναι προπονητές αφού δεν έχουν περάσει τις Σχολές Αναθεώρησης και Εξομοίωσης αντίστοιχα, των Διπλωμάτων τους, κάτι που σημαίνει ότιαπαγορεύεται να ασκούν το επάγγελμα του προπονητή ή να έχουν Ακαδημίες.

– Ο Εισαγγελέας του νησιού θα είναι καλό να παρέμβει και να εξετάσει από πότε αυτοί οι δύο έχουν να κάνουν εκλογές στο ΣΠΠΚΙ και με ποιο δικαίωμα αυτοί καλούν τους προπονητές σε Γεν. Συνέλευση.

– Όμως απορίας άξιο είναι ότι οι υπόλοιποι προπονητές του νησιού τι κάνουν, γιατί δεν δραστηριοποιούνται και να διώξουν αυτούς τουςδύο παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους και αποδίδοντας στο ΣΠΠΚΙ τη θέση που του αξίζει.

– Η μη συμμετοχή στα κοινά δεν είναι ντροπή, αντίθετα ντροπή είναι να χαρακτηρίζεται ο ΣΠΠΚΙ σαν Ναζιστικός από τις πράξεις κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν, καμία σχέση με το Σύνδεσμο.

– Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να διώξουμε αυτούς τους δύο, αφού δεν έχουν και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε, που κηλίδωσαν την μικρή αλλά Δημοκρατική ιστορία του Συνδέσμου του νησιού»
.

Η νέα απάντηση του Σ.Π.Π.Κ.Ι.

«Κύριε Γραμματικόπουλε, προφανώς λύσατε τα προβλήματα της Αχαΐας και είπατε να ασχοληθείτε με αυτά της Κεφαλονιάς. Μην ανησυχείτε αγαπητέ, ο εισαγγελέας που παραγγείλατε πολύ σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα του προέδρου σας.

Εμείς σαν Κεφαλονίτες, για να μην μείνετε με το παράπονο ότι δεν σας κεράσαμε κατά την επίσκεψή σας στο νησί μας (έστω και γραπτώς), σας αφιερώνουμε, με αφορμή την Εθνική μας επέτειο που γιορτάζουμε μεθαύριο, το μήνυμα του Μέγα Καραϊσκάκη προς τον επικεφαλής του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων, Σιλιχτάρ Μπόδα, το 1823:

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, γ…ώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο -Σουλτάν Μαχμούτην- να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζύρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την π…α!»

(Όσοι είναι γνώστες της υπόθεσης μπορούν εύκολα να αντιστοιχίσουν τα ποδοσφαιρικά πρόσωπα με τους εβραιομογγόλους του μηνύματος του Καραϊσκάκη). ΕΞΩ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι. Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Ι. Δρακάτος Χ. Δάβουλος»

Κανένα εμπόδιο για Λεωφόρο

23/03/2013
 Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρου μετά τη νέα συνάντηση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο.

Κανένα εμπόδιο για Λεωφόρο
Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και τελικά έδωσαν τα χέρια σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας στη φυσική της έδρα.

Μετά το τετ α τετ Αλαφούζου-Μακρόπουλου κάμφθηκαν και οι τελευταίες ενστάσεις του Ερασιτέχνη, που θα λάβει –όπως όλα δείχνουν- τα απαιτούμενα ανταλλάγματα ώστε να συναινέσει στο αίτημα της ΠΑΕ.

Πλέον, το νερό έχει μπει στο… αυλάκι και απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες αλλά φυσικά και οι απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής ώστε να γίνει το «Απόστολος Νικολαΐδης» λειτουργικό και σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου.

Η «πρώτη» του Βέλιτς

23/03/2013
 Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός του Λεβαδειακού πραγματοποίησε το Σάββατο (23/3) ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Η «πρώτη» του Βέλιτς
Το Σάββατο (23/3) πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή του Λεβαδειακού, Γιάσμινκο Βέλιτς, οι παίκτες της ομάδας στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της αφιερώθηκε σε οικογενειακό δίτερμα.

Μάλιστα, ο 47χρονος τεχνικός μετά το τέλος της «πρώτης» του έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στο πως επήλθε η συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου της Βοιωτίας:

«Η επίτευξη της συμφωνίας με τον Λεβαδειακό ήρθε κάπως ξαφνικά. Μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν και ξαφνικά. Ελπίζω και στη δική μας περίπτωση να συμβεί ό,τι καλύτερο. Θα είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα προσωπικά.

Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να αναλάβω την ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβεις μία ομάδα. Δεν την έχω παρακολουθήσει όσο θα έπρεπε, αλλά έχω μία γενική εικόνα. Από εδώ και στο εξής, θα έχω τη δυνατότητα να τη γνωρίσω ακόμα περισσότερο.

Είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από τον κ. Παράσχο. Έναν άνθρωπο που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι πάρα πολύ. Έχει αφήσει εδώ ένα γκρουπ και ποδοσφαιρικά καλό, αλλά και σαν ανθρώπινη δύναμη.

Η ομάδα του Λεβαδειακού είναι πάρα πολύ καλή και έχει ποδοσφαιριστές αξίας, όσο μπορώ να το πω αυτό και όσο μου επιτρέπουν οι μέχρις στιγμής γνώσεις μου για την ομάδα.

Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω στην αξία τους. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα και δίνει ψυχολογία είναι οι νίκες. Είναι αλήθεια ότι ο Λεβαδειακός είχε ένα διάστημα παρατεταμένο με αρνητικά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπάρχουν οι δυνατότητες και τα παιδιά το έχουν αποδείξει ότι μπορούν και είναι ικανοί γι’ αυτό».

Έλειπαν οι διεθνείς…

23/03/2013
 Χωρίς τους διεθνείς Αλβανούς, Λίλα και Βίλα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Σαββάτου στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ακόμη ένα πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του.

Έλειπαν οι διεθνείς…
Μπορεί πρωτάθλημα να μην είχαμε λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, ωστόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας.

Το «μενού» σήμερα περιελάμβανε διπλή προπόνηση για τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος μέτρησε συνολικά τρεις απουσίες.

Οι διεθνείς Αλβανοί, Λίλα και Βίλα δεν έδωσαν το «παρών», αφού έχουν υποχρεώσεις με την εθνική τους, ενώ ο τρίτος της παρέας ήταν ο Νικλητσιώτης, καθώς τον έχει… χτυπήσει ίωση.

Την Κυριακή, οι «μεγάλοι» θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα τους Νέους, σε μια προσπάθεια του τεχνικού τιμ να μην… σκουριάσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Περογαμβράκης; «Παρών»!

23/03/2013
 Το «παρών» στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει ο επιθετικός της ομάδας, Αλέξης Περογαμβράκης.

Περογαμβράκης; «Παρών»!
Στα πλάνα του τεχνικού του ΟΦΗ, Γιάννη Πετράκη, θα βρίσκεται ο Αλέξης Περογαμβράκης για το κρίσιμο εντός έδρας ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο βραχύσωμος επιθετικός στην προπόνηση του Σαββάτου (23/3) έβγαλε για πρώτη φορά όλο το πρόγραμμα προπόνησης, μετά τη θλάση που είχε υποστεί την προηγουμένη εβδομάδα δείχνοντας πως θα δώσει το «παρών» στο ματς με τους Ηπειρώτες, το οποίο σε περίπτωση νίκης των Κρητικών θα τους απομακρύνει μία και καλή από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση του Σαββάτου (23/3) ο Πετράκης έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην τακτική με ιδιαίτερη πίεση, ενώ ο Ζαχαράκης, Μπούρμπος και Μπανούσης έκαναν θεραπεία.

Εξάρα στους Νέους

23/03/2013
 Με εξάρα «φιλοδώρησε» την ομάδα Νέων του ο Πανιώνιος το Σάββατο σε φιλικό ματς στο «Απήλιον».

Εξάρα στους Νέους
Οι παίκτες του Κώστα Παναγόπουλου επικράτησαν με 6-0 στο Κορωπί με τα τέρματα των: 8' Κωτσαλά (αυτογκόλ), 15' Ζυγογιάννη (αυτογκόλ), 30' Σάμαρη, 40' Αραβίδη, 55' Μπούζα, 85' Ντούνη.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Περιστερίδης (46' Ανέστης), Παντίδος, Κουλουχέρης (55' Καρτσαμπάς), Κούρντι (46' Γανωτής), Κοντοχρήστος (46' Ασλανίδης), Ρόκας (46' Τόσκας), Σάμαρης (46' Παναγιωτούδης), Γουνδουλάκης (46' Μπούζας), Μενδρινός (55' Γαννούλης), Αραβίδης (46' Ντούνης), Οκόγιε

Κ20 (Νίκος Παναγιωτάρας): Πασάι, Μέξη, Κωτσαλάς, Ζυγογιάννης, Λουλάι, Γκίνη, Αρώνης, Γκέζος, Πρέντι, Σπανός, Μπεγλεκτσής. Επαιξαν και οι: Κόντι, Τζούλιαν, Γκούμας, Πολίτης, Μπότης, Ρόπας, Ρουσσάκης, Γιαννόπουλος, Μιχαλόπουλος, Ταμπαθάνης


Οι Αλέξανδρος Κούρος και Δημήτρης Κολοβός έμειναν εκτός, αλλά ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, καθώς είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Τάσο Αυλωνίτη, ενώ οι Λεωνίδας Καμπάνταης και Πάρης Ανδράλας συνέχισαν τη θεραπεία τους.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν ρεπό μέχρι και τη Δευτέρα και θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας από την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

Βγάζουν τα κομπιουτεράκια

24/03/2013
 Μπορεί αυτό το σαββατοκύριακο να μην υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα για την Σούπερ Λίγκα, όμως στον Πανθρακικό συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Άρη.

Βγάζουν τα κομπιουτεράκια
Η αναμέτρηση με τον Άρη πλησιάζει και στον Πανθρακικό ζουν και αναπνέουν για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας είναι σχεδόν… μία χρονιά για την ομάδα της Κομοτηνής, αφού σε περίπτωση νίκης στο «Κλ. Βικελίδης» θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για παραμονή.

Από την άλλη, εάν δεν έρθει το τρίποντο, αλλά ούτε καν ο βαθμός της ισοπαλίας, τότε τα πράγματα θα μπλέξουν για τα καλά και θα βγουν τα κομπιουτεράκια, προκειμένου να βρεθούν οι βαθμοί που θα κρατήσουν το σύνολο του Παύλο Δερμιτζάκη στην κατηγορία.

Στα αγωνιστικά, όλοι κινούνται στους ρυθμούς του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο έμπειρος επιθετικός έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο και όλο το ιατρικό επιτελείο έχει πέσει επάνω του προκειμένου να προλάβει να είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τους «κίτρινους» στη Θεσσαλονίκη. Οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί και να τις διαψεύσει και τελικά να αγωνιστεί.

Πάει για Μαγιάδα

24/03/2013
 Τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό Καμίλο Σεμπάστιαν Μαγιάδα έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Παναθηναϊκός, ενόψει καλοκαιριού. Την «ψάχνουν» για την απόκτησή του οι «πράσινοι».

Πάει για Μαγιάδα
Πριν πεινάσει… μαγειρεύει ο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», σύμφωνα με την SportDay της Κυριακής, κινούνται για την απόκτηση του Καμίλο Σεμπάστιαν Μαγιάδα, ο οποίος αγωνίζεται στην Ντανούμπιο της Ουρουγουάης. Το «τριφύλλι» έχει «τσεκάρει» τον παίκτη σε αρκετά παιχνίδια και όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει είναι πολύ καλά.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, ενώ αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Μάλιστα, ο παίκτης είχε προταθεί και στην Λίβερπουλ, μέσω του Κλαούντιο Κανίγια.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα… περίεργο στην πορεία του. Το περασμένο καλοκαίρι η Ντανούμπιο, στην οποία ανήκει, είχε συμφωνήσει με την ολλανδική Γκρόνιγκεν, όμως η μεταγραφή «χάλασε» διότι ο παίκτης δεν πρόλαβε το αεροπλάνο, προκειμένου να μεταβεί στην Ολλανδία για την υπογραφή των συμβολαίων και έτσι χάθηκε η προθεσμία.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, κινείται για την απόκτησή του με τον Βαρέλα να έχει «ανάψει» πράσινο φως και εξελίξεις να αναμένονται σύντομα.

Ο Μαγιάδα είναι 22 ετών, γεννημένος στην Ουρουγουάη, ενώ αγωνίζεται από την αρχή της καριέρας του στην Ντανούμπιο. Παράλληλα έχει συμμετοχές και με την Εθνική ομάδα Νέων της πατρίδας του.



Φτάνει η ώρα

24/03/2013
 Ο Αστέρας Τρίπολης διανύει την πιο πετυχημένη περίοδο της ιστορίας του και να έχει μπροστά του προκλήσεις, όμως οι Αρκάδες ήδη σκέφτονται και για την επόμενη σεζόν.

Φτάνει η ώρα
Η σεζόν 2012-2013 είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να έχουν… ανοιχτές μπροστά τους και άλλες προκλήσεις. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και μια ενδεχόμενη έξοδος στον Τσάμπιονς Λιγκ είναι… μπροστά για τους «κιτρινομπλέ».

Η διοίκηση της ομάδας όμως, ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται και το μέλλον. Τα συμβόλαια των Πιπίνη, Σανκαρέ, Αλβάρες, Περόνε, Καλαντζή και φυσικά ο δανεισμός του Λέντσε είναι σε πρώτο πλάνο για την ομάδα της Τρίπολης. Σε όλους έχει γίνει σαφές πως βρίσκονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, όμως είναι δεδομένο πως δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση πριν το τέλος του πρωταθλήματος και τον πλέι οφ.

Παράλληλα, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Σάκης Τσιώλης. Ένας λόγος για τον οποίο ο Αστέρας δεν έχει μπει σε διαπραγματεύσεις με τους παραπάνω παίκτες, είναι επειδή δεν είναι ακόμα δεδομένο αν θα συνεχίσει ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στον αρκαδικό πάγκο. Δεδομένη είναι μόνο η επιθυμία των δύο πλευρών, όμως ακόμα δεν έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκτίμηση και σεβασμός είναι αμοιβαία σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση, ενώ επιθυμία των τελευταίων είναι τα πάντα να έχουν τελειώσει πριν την έναρξη των πλέι οφ. Αυτό που θέλουν οι διοικούντες την ομάδα της Τρίπολης είναι να πάει η ομάδα στα πλέι οφ και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, με το θέμα του προπονητή, λυμένο. Έτσι, σύντομα αναμένονται εξελίξεις στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

«Κατάθεση ψυχής με τον Άρη»

24/03/2013
 Μπορεί ο Πανθρακικός να είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως στην ομάδα της Θράκης πιστεύουν στην παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

«Κατάθεση ψυχής με τον Άρη»
Ο Χουάν Μουνάφο είναι από τους σημαντικούς παίκτες του Πανθρακικού την φετινή σεζόν και μέσω της SportDay δίνει το σύνθημα για παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Ο Αργεντινός μέσος μιλάει αποκλειστικά για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και για την φετινή… περίεργη σεζόν των «πράσινων».

Απόσπασμα της συνέντευξης του έμπειρου αμυντικού μέσου:

- Η ομάδα στον πρώτο γύρο τελείωσε με 20 βαθμούς και 4 στροφές πριν το τέλος βρίσκεται στους 26. Τι άλλαξε και έγινε φτωχή η συγκομιδή βαθμών;

«Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού, ωστόσο πολύ απλά δεν μας βγήκαν τα παιχνίδια όπως θέλαμε. Σε πολλά παιχνίδια μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει πολλούς περισσότερους από αυτούς που δικαιούμασταν. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, δεν κερδίζουμε κάτι με το να αναλύουμε ποιος και τι έφταιξε, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και στις 4 τελευταίες αγωνιστικές είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο γήπεδο και να πάρουμε όσους βαθμούς είναι αρκετοί για να σώσουμε την παρτίδα. Είμαι αισιόδοξος πως στο διάστημα που απομένει μέσα από ομαδική δουλειά θα βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο».

- Πόσα σας πιέζει που βρίσκεστε μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και αντιμετωπίζετε την ομάδα που σας ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική, τον Άρη;

«Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός απαιτούν να έχεις ψυχραιμία, έτσι ώστε να ανταπεξέρχεσαι σε δύσκολες συνθήκες, όπως είναι αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε κάνει φέτος σημαντικές νίκες, καλές εμφανίσεις και σε αυτό στοχεύουμε αυτήν την φορά, δηλαδή να κάνουμε αντίστοιχα πράγματα στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να νιώθεις πως είσαι μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη αλλά σε μένα προσωπικά, όπως και στους συμπαίχτες μου, μας αρέσουν τα δύσκολα. Και επειδή το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζουμε την ομάδα που βρίσκεται έναν βαθμό κάτω από εμάς, σίγουρα αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι πως θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη».

- Πώς είναι οι σχέσεις σας με το προπονητικό επιτελείο;

«Ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και όλο το τεχνικό επιτελείο δουλεύει καθημερινά πάρα πολύ, έτσι ώστε να βγει καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σίγουρα και αυτοί είναι στενοχωρημένοι για τα άσχημα αποτελέσματα, ωστόσο έχουμε μιλήσει στα αποδυτήρια και έχουμε πει πως όλοι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σώσουμε την ομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μία σχέση συνεργασίας ενώ ο κόουτς προσπαθεί να μας ανεβάσει την ψυχολογία μας, που μετά τα άσχημα αποτελέσματα είναι πεσμένη».

Λαζάρ: «Θα το παλέψω για Ολυμπιακό»

24/03/2013
 Πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δηλώνει ο Κοστίν Λαζάρ στη Sportday.

Λαζάρ: «Θα το παλέψω για Ολυμπιακό»
«Δεν είναι απίθανο να παίξω εναντίον του Ολυμπιακού την επόμενη Κυριακή. Θα το παλέψω... Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα χρειαστεί να μείνω μια εβδομάδα εκτός δράσης», τόνισε ο Ρουμάνος μέσος.

Ο Λαζάρ χτύπησε το πόδι του στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Ολλανδία. Με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις από τους ιατρούς του ΠΑΟΚ για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Φιγκερόα: «Θέλω να μείνω»

24/03/2013
 Αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί στην Ευρώπη δήλωσε ο Φιγκερόα. «Θα ήθελα να μείνω και του χρόνου», τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός.

Φιγκερόα: «Θέλω να μείνω»
Την επιθυμία να παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν, ακόμα και αν η ομάδα δεν αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξέφρασε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

«Από τη στιγμή που ήρθα μου φέρθηκαν άψογα. Ήρθα τραυματίας και μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός και πρόσθεσε:

«Έχω έρθει με τη μεγαλύτερη όρεξη για να βοηθήσω. Ο σύλλογος μου άνοιξε τις πόρτες του σε μία δύσκολη στιγμή».

Επίσης, ο 32χρονος φορ αναφέρθηκε στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Πρόκειται για ξεχωριστό ματς, ανεξάρτητα απ’ το ποιος πήρε τον τίτλο ή ποιος παίζει καλύτερα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στην εφημερίδα «Πράσινη»

Όταν χτύπησε το τηλέφωνό σου και σου μετέφεραν την πρόταση του Παναθηναϊκού, τι σκέφτηκες;

«Στην αρχή εξεπλάγην. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο. Και είναι αλήθεια πως λόγω της κατάστασής μου, επειδή ήμουν τραυματίας, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό θα με κοιτούσε, ίσως και σε αυτή την ηλικία. Αν ήμουν νεότερος, ίσως να ήταν εφικτό. Εξεπλάγη, λοιπόν, θετικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ, πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο και χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος της Ευρώπης. Οποιοσδήποτε παίκτης θα ήθελε να παίζει στον Παναθηναϊκό».

Μίλησες με κάποιον πριν πάρεις την τελική σου απόφαση;

«Όχι. Να ξέρεις ότι θέλει σε θέλει ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό και γνωρίζοντας τι σημαίνει Παναθηναϊκό, δεν χρειαζόταν να ρωτήσω τίποτα. Ήξερα πως η Ελλάδα είναι σε κρίση, οικονομικά τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αλλά μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο που παρά τις δυσκολίες θα ξαναγίνει όπως παλιά. Σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή το πώς θα έρθω στην Ελλάδα και διάφορα διαδικαστικά θέματα. Δεν είχα καμία αμφιβολία για τον σύλλογο, για αυτό να είαστε σίγουροι».

Ύστερα από λίγο καιρό στην ομάδα έχεις την ίδια εντύπωση;

«Νομίζω πως σαν σύλλογος έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, εκπληκτικούς φιλάθλους. Ο κόσμος που δουλεύει για την ομάδα, οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν τον σύλλογο, από όλα αυτά βλέπεις το μέγεθος του συλλόγου. Δεν είχα ρωτήσει ποτέ κάποιον για την ομάδα, αλλά είχα πάρει πληροφορίες από τον Έκι Γκονζάλες την εποχή που είχε χτυπήσει το γόνατό του. Όταν χειρουργήθηκε στην Αργεντινή, είχε έρθει σπίτι μου. Τον είχε χειρουργήσει ο γιατρός που είχε χειρουργήσει κι εμένα. Ήταν η εποχή που έπαιξε νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε και ξανατραυματίστηκε. Μετά τον πρώτο του τραυματισμό θεωρώ πως έπαιξε πολύ σύντομα. Για αυτό χτύπησε και πάλι δυστυχώς».

Ως όνομα είσαι μεγαλύτερο από τον Γκονζάλες…

«Όχι. Είναι μεγάλος παίκτης ο Έκι. Μιλήσαμε για τον σύλλογο, μου είπε πόσο μεγάλη είναι η ομάδα, για τους εξαιρετικούς φιλάθλους που διαθέτει, ότι σε όλη την πόλη υπάρχουν Παναθηναϊκοί και παντού τους συναντάς. Ακόμη και αν πηγαίνεις σχεδόν καλά όχι απόλυτα καλά, επειδή έχεις την αγάπη του κόσμου».

Οι Παναθηναϊκοί έχουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια στους Αργεντινούς. Από τον Βερόν τη δεκαετία του ’70, μετά τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον Μπορέλι, τον Γκονζάλες…

«Και τον Λέτο. Με μένα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ποδοσφαιριστή σαν αυτούς που είπες. Μακάρι κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ».

Μήπως υποτιμάς τον εαυτό σου;

«Όχι. Μην ξεχνάτε πως έχω υπογράψει μικρής διάρκειας συμβόλαιο να δω πώς θα ανταποκριθώ, να συνεχίσω καλά. Αυτό θα σημαίνει πως όντως μπόρεσα να ανταποκριθώ».

Θες να μείνεις και του χρόνου;

«Ναι, σίγουρα! Από τη στιγμή που ήρθα μου φέρθηκαν άψογα. Ήρθα τραυματίας και μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σημαντικό πως με εμπιστεύτηκαν. Θα κοιτάξω να κάνω το παν να μπούμε στα πλέι οφ. Θα τα δώσω όλα. Κι αν δεν τα καταφέρουμε θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και θα είμαι χαρούμενος που έπαιξα. Θα το πω ότι ήρθα με ντεζαβαντάζ, αλλά είμαι ευγνώμων και θα ευχαριστώ για την ευκαιρία. Έχω έρθει με τη μεγαλύτερη όρεξη για να βοηθήσω. Ο σύλλογος μου άνοιξε τις πόρτες του σε μία δύσκολη στιγμή».

Αν ομάδα δεν βγει Ευρώπη, θα θες να μείνεις;

«Από την πλευρά μου βεβαίως. Αν ο σύλλογος δεν παίξει Ευρώπης, όμως, ίσως κοιτάξει άλλου είδους παίκτες. Εμένα στόχος μου ήταν να έρθω να παίξω, να συνεισφέρω για να προκριθεί η ομάδα και να πάμε τον Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καταλαβαίνω, όμως, ότι ήρθα σε δύσκολη στιγμή. Τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως θα κάνω το παν για να πετύχουμε».

Αναφέρεις συχνά τον κόσμο. Ποια η γνώμη σου για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Σε προσωπικό επίπεδο μου έχουν φερθεί εξαιρετικά. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Είχα συναντήσει πολλούς σε κάποιες βόλτες, με την οικογένειά μου, στο κέντρο της πόλης, όλοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Είναι σημαντικό».

Θα ήθελες να τους δώσεις μια υπόσχεση;

«Όχι. Δεν μ’ αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Ούτε να λέω πόσα γκολ θα πετύχω. Τη μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι θα δίνω όλα στο γήπεδο. Δεν θα κρατάω τίποτα για μένα. Για αυτό είμαι θυμωμένος που δεν έχω φτάσει στο 100%. Μπορώ να δώσω πολύ περισσότερα στην ομάδα».

Απ’ τα τέσσερα ματς που μένουν το ένα είναι εκτός έδρας. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

«Το ξέρω. Το Clasico. Ξέρω τι σημαίνει αυτό το ματς, δεν χρειάζεται να μου μιλήσει κάποιος. Ίσως να είναι ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι της Ευρώπης. Θα έλεγα πως είναι ο κορυφαίας αγώνας της χρονιάς. Αν δεν σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να νικήσουμε, δεν θα κατεβαίναμε να παίξουμε. Πρόκειται για ξεχωριστό ματς, ανεξάρτητα απ’ το ποιος πήρε τον τίτλο ή ποιος παίζει καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις καλό αποτέλεσμα, διότι από μόνο του το ματς αυτό φέρνει μεγάλες χαρές».

Μπορείς να υποσχεθείς ότι θα βάλεις γκολ στον Ολυμπιακό…

«Μακάρι. Απ’ το στόμα σου και στου Θεού το αυτί. Ο Θεός να μου δώσει αυτή τη χαρά».

Δεν είσαι ακόμη στο 100%. Θεωρείς πως με την ευκαιρία της διακοπής στα τελευταία ματς θα δούμε έναν καλύτερο Φιγκερόα;

«Μέρα με τη μέρα και μέσα από την προπόνηση θα είμαι όλο και καλύτερα. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστώ για να φτάσω στο 100%. Αυτό που επείγει είναι να παίζω και να προπονούμαι καλά. Να προετοιμάζομαι καλά για να είμαι σε θέση να προσφέρω».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου