ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Τα 160 εκ ευρώ θα φτάσει το παθητικό του ΠΑΟ»

«Τα 160 εκ ευρώ θα φτάσει το παθητικό του ΠΑΟ»


Οικονομικά στοιχεία που καθιστούν τουλάχιστον… ζοφερό το μέλλον του Παναθηναϊκού, δεδομένης και της μη διάθεσης των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ να συνεχίσουν τις επενδύσεις, παρουσιάζει η εφημερίδα «Καρφί» στο σημερινό της φύλλο.
Σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε δημοσιευμένους ισολογισμούς, η προπέρσινη σεζόν έκλεισε με ζημιές 11,8 εκατ. ευρώ, η περσινή με 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρήση κάνουν λόγο για ζημιές που θα ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ και πιθανώς να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Παρότι η ΠΑΕ είχε την τελευταία διετία σημαντικά έσοδα από εισιτήρια διαρκείας (12,5 εκατ. ευρώ πέρυσι και 21,7 εκατ. ευρώ φέτος), ενώ τα μικτά της κέρδη 31 εκατ. ευρώ λόγω και της συμμετοχής στο Champions League, τα έξοδα της ομάδας εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές αυξήθηκαν από 37 σε 81 εκατ. ευρώ, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ από 9,5 σε 23 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες μακροπρόθεσμες από 6,3 σε 15 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τα έξοδα λειτουργίας της ομάδας έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά και ειδικότερα τα διοικητικά ανήλθαν από 4,2 σε 8,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το «Καρφί», οι συσσωρευμένες ζημιές μαζί με τους παραπάνω υπολογισμούς θα φέρουν τον Παναθηναϊκό σε θέση να έχει παθητικό ίσως ακόμη και 160 εκατ. ευρώ, μόλις δυόμισι χρόνια μετά την ανατολή της εποχής της πολυμετοχικότητας. Μία εποχή, που φαίνεται πως έχει πλέον… δύσει, καθώς κανένας από τους μεγάλους επενδυτές της ΠΑΕ δεν δείχνει διάθεση να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το σύλλογο.
(Πηγή) sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου