ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Γι' αυτό είναι σπουδαίος...(VIDEO)

Γι' αυτό είναι σπουδαίος...

Η 31η Δεκεμβρίου 2010 θα είναι σημαδιακή για τον Ολυμπιακό, διότι ο Σωκράτης Κόκκαλης παραδίδει και την προεδρία στον Ευάγγελο Μαρινάκη. Στο σωστό τάιμινγκ και πάλι, ο 71χρονος επιχειρηματίας κάνει στην άκρη και αφήνει το "νέο αίμα" να οδηγήσει την ομάδα σε νέες στιγμές δόξας και επιτυχιών.
Ο μεγάλος αθλητής παραμένει μεγάλος στις μνήμες του κόσμου, όταν αποσυρθεί την κατάλληλη στιγμή, ευρισκόμενος ακόμα σε καλό επίπεδο και όχι εν μέσω παρακμής και καθίζησης. Οι "τίτλοι τέλους" όμως μπορούν να αφορούν και τους "μεγάλους" γενικά και ένας εξ αυτών είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος παραχώρησε τα "σκήπτρα" την στιγμή που έπρεπε και αφήνει τώρα την προεδρία με σεμνότητα και ταπεινότητα, δίχως φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.
Το τάιμινγκ είναι πολύ σπουδαίο πράγμα και πολλές φορές κάνει την διαφορά... Στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην "αλλαγή σκυτάλης" της ομάδας, η οποία έγινε με τρόπο ομαλό και σωστό, έστω και αν διανύουμε την χειρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας και deal τέτοιου βεληνεκούς δεν γίνονται με ευκολία. Όμως, η θέληση του Σωκράτη Κόκκαλη να παραχωρήσει τον Θρύλο σε Ολυμπιακά χέρια αποτέλεσε την κίνηση-ματ, που τα αποτελέσματά της φαίνονται τώρα. Γι' αυτό και μόνο είναι πάρα πολύ σπουδαίος, σε συνδυασμό με τα αναρίθμητα επιτεύγματά του, που έχουν αναφερθεί πολλάκις από αυτή εδώ την ερυθρόλευκη διαδικτυακή γωνία.


Ο 71χρονος επιχειρηματίας ανέλαβε τον Ολυμπιακό στις 15 Απριλίου 1993 και στις 31 Δεκεμβρίου 2010 αφήνει την προεδρία, στον άνθρωπο εκείνο που "τρέχει" το τμήμα όλους αυτούς τους μήνες, τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Οι δυο τους διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, ο Σωκράτης Κόκκαλης ουδέποτε μπλέχτηκε στα πόδια του από τις 18 Ιουνίου και μετά, όταν αποφασίστηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας και η παρουσία του ήταν διακριτική και συμβουλευτική. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας και κάνει ακόμα πιο σημαντική την όλη πορεία του στην ομάδα της καρδιάς του. Προσέφερε πολλά, αλλά η προσφορά του έγινε ακόμα πιο ανεκτίμητη εξαιτίας του ότι άφησε τον Ολυμπιακό σε σίγουρα χέρια και όχι όπως συνέβη στον αιώνιο αντίπαλο, που τα "μαχαιρώματα" και οι ίντριγκες οδήγησαν τελικά στην διάλυση του πολυμετοχικού σχήματος. Τα έλεγε από την αρχή γι' αυτούς και το πόσο θα κρατούσαν και η δικαίωση ήρθε 2,5 χρόνια μετά. Ε, κάτι ξέρει και αυτός παραπάνω...

Ναι, η τελευταία χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή και αποτέλεσε "κηλίδα" στο 17χρονο πέρασμά του από την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, αυτή σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να "σβήσει" τα κατορθώματά του και την παρακαταθήκη που αφήνει. Μακάρι στα 71 του ο Ευάγγελος Μαρινάκης να βρίσκεται ακόμα στην ομάδα και να έχει πετύχει παραπάνω πράγματα. Όλοι το θέλουν άλλωστε, διότι είναι και αυτός άρρωστος με τον Ολυμπιακό. Η σύγκριση βέβαια δεν είναι εύκολη και θα πρέπει ο 43χρονος εφοπλιστής να μοχθήσει πολύ για να φτάσει τον προκάτοχό του.

Η 31η Δεκεμβρίου είναι πολύ σπουδαία για τον Ολυμπιακό και σίγουρα πολύ συγκινητική. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αφήνει τον προεδρικό θώκο στη "νέα εποχή" και από την θέση του αντιπροέδρου και του μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για την αγαπημένη του ομάδα. Αυτούς τους μήνες πείστηκε για τον δυναμισμό και την διάθεση του Ευάγγελου Μαρινάκη και γι' αυτό θεώρησε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Πάλι την σωστή στιγμή, πάλι όταν πρέπει... Όλοι μαζί ενωμένοι για έναν δυνατό, ενιαίο και αδιαίρετο Ολυμπιακό! Αν μη τι άλλο, το 2011 μπαίνει λαμπρά και αισιόδοξα. Όπως πρέπει άλλωστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου