ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν σκεφτόμουν ότι θα επιστρέψω»

«Δεν σκεφτόμουν ότι θα επιστρέψω» 

31/12/2010

«Δεν σκεφτόμουν ότι θα επιστρέψω»
Τον ρόλο που έπαιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει ξανά τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε για το σκεπτικό του στις μεταγραφές, αλλά και για τους Μήτρογλου και Ζαϊρί.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε ο Ισπανός προπονητής στην εφημερίδα “ΦΩΣ”: Για τις μεταγραφές: «Δεν θέλω μεταγραφές για να έχουμε 25 παίκτες. Δεν είναι αυτό στο μυαλό μου. Η φιλοσοφία μου είναι 19-20 παίκτες να κάνουν τη ομάδα να λειτουργεί. Μαζί με τους τερματοφύλακες 22 παίκτες. Το να φέρνεις ποδοσφαιριστές είναι άλλο θέμα, το να έχεις καλή ομάδα άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε ομάδα. Κι αυτό είναι το δυσκολότερο. Να φτιάξεις ομάδα! Να έχουμε ενωμένη ομάδα. Δεν είναι ωραίο να έχεις τρεις-τέσσερις παίκτες θυμωμένους επειδή δεν παίζουν. Κι εννοείται, αν πάρεις παίκτες, να είναι καλοί. Να μπορούν να φορέσουν τη φανέλα».

Για Ριέρα και Ρόμενταλ: «Τον Ριέρα τον ήξερα. Από την Εσπανιόλ, την πορεία του, την εξέλιξη του. Ξέρω τι ποδοσφαιριστής είναι. Τον Ρόμενταλ, μόνο από την τηλεόραση. Είναι δυο παίκτες που μας βοηθάνε. Πάντα οι ποδοσφαιριστές έχουν περιθώριο βελτίωσης. Στον δεύτερο γύρο θα είναι ακόμη πιο έτοιμοι, ειδικά ο Ρόμενταλ, που βρήκε στιλ και περιβάλλον που δεν είχε συνηθίσει».

Για τον Ζαϊρί: «Όταν έρχεται ένας καινούριος ποδοσφαιριστής και θέλει να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο, κοστίζει αυτό στους ποδοσφαιριστές. Θέλουν χρόνο για να το συνηθίσουν. Να τα λέμε όλα. Παίκτες όπως ο Ζαϊρί που έχουν υψηλό ατομικό επίπεδο, λογικό είναι να δυσκολεύονται περισσότερο. Έναν τέτοιο παίκτη πρέπει να τον μάθεις να παίζει ομαδικά και στην επίθεση και στην άμυνα. Ο Ζαϊρί είναι παίκτης που πρέπει να του μεταδώσεις την ψυχολογία ότι και ανασταλτικά πρέπει να μας βοηθά».

Για τον Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλός, με δυνατότητες. Τεχνικά είναι πολύ καλός, είναι γκολτζής, το έχει αυτό και δεν το βρίσκεις εύκολα σε ποδοσφαιριστές. Αυτό που του ζητάω απλά είναι να βοηθάει και αμυντικά και συνολικά στη δουλειά που θέλουμε όλοι να κάνουμε στο γήπεδο. Πάντα όμως πρέπει να κάνω μια επιλογή. Αν τον βάλω, θα μείνει έξω ο Μιραλάς, έχουμε και τον Πάντελιτς. Δεν πρέπει αναγκαία να του λείπει κάτι, έχουμε και άλλους παίκτες, μην το ξεχνάτε».

Για την αποχώρηση του την πρώτη χρονιά: «Από την αρχή με το που έφυγα από την Εσπανιόλ, στο μυαλό μου είχα ότι είχα έρθει για έναν χρόνο στην Ελλάδα. Καθημερινά αυτό με ακολουθούσε. Όντως μου ζήτησαν πολλές φορές να μείνω, ήξερα ότι και ο κόσμος με ήθελε. Όμως το μυαλό μου ήταν στην Ισπανία, στο σπίτι μου και στην οικογένεια μου».

Για την απόφαση να επιστρέψει: «Δεν πίστευα ότι θα ερχόμουν ξανά. Δεν το σκεφτόμουν και δεν το περίμενα. Ο πρόεδρος ήρθε αποφασισμένος. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε κάποιος είναι έτοιμος για όλα, θέλει να φτιάξει κάτι πολύ καλό και να διακριθεί. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και ο Ολυμπιακός κοιτάζει μόνο την κορυφή. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, κάνει τα πάντα και δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό. Φαίνεται».

Για το “Καραϊσκάκη”: «Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα δεν έχει το πάθος του “Καραϊσκάκη”. Κι έχω παίξει πολλές φορές εκεί, μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο γήπεδο, αλλά τον παλμό που δημιουργεί ο κόσμος μας δεν τον έχω συναντήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου