ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σας άρεσε κομπλεξικά ζώα…; (video)

Σας άρεσε κομπλεξικά ζώα…; (video)
29/12/2010 23:45:54
Τέσσερεις ώρες χρειάστηκε να περάσουν για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό όπου οι ερυθρόλευκοι με κορυφαίους τους Σπανούλη, Παπαλουκά και Νεστέροβιτς επικράτησαν με 79-60. Από αυτό τετράωρο οι δύο περίπου ώρες ήταν διακοπή καθώς οι αιώνιοι κομπλεξικοί διέκοψαν αμέτρητες φορές το παιχνίδι, χτύπησαν με αντικείμενα τον Ίβκοβιτς και τον Χριστοδούλου με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους διαιτητές η εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί …
Εδώ και δύο ώρες , περίπου, έχει διακοπεί η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς οι αιώνιοι κομπλεξικοί διέκοψαν αμέτρητες φορές το παιχνίδι, χτύπησαν με αντικείμενα τον Ίβκοβιτς και τον Χριστοδούλου με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους διαιτητές η εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί …

Πολύ σφιχτό και νευρικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι αν και είχαν 8/11 δίποντα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ καθώς κάποια λάθη στην άμυνα αλλά και η απώλεια ελέγχου των ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Χαρακτηριστικό της «ποιότητας» του ματς είναι ότι ενώ στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 9-10 η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 13-17 ενώ στα αξιοσημείωτα ανήκουν οι μόλις δύο βολές που είχε εκτελέσει ο Ολυμπιακός. Η είσοδος του Σπανούλη λίγο πριν το τέλος άλλαξε τον ρυθμό και τις ισορροπίες στην επίθεση και έτσι ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος με τους φιλοξενούμενους να χτίζουν σταδιακά διαφορά (16-21). Στην συνέχεια, σειρά πήρε ο Κέσελ που άρχισε να εκτελεί έξω από τα 6,75 για να στείλει την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (29-18). Παράλληλα με Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς υπήρχε απόλυτος έλεγχος στα ριμπάουντ ενώ ο Τεόντοσιτς έπαιρνε την θέση του Σπανούλη στην θέση του οργανωτή μαζί με τον Παπαλουκά για να φτάσει η διαφορά στο +14 (20-34). Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η αρχή του τέλος για τον ΠΑΟΚ καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν σοβαρευτεί και στις δύο πλευρές του γηπέδου ενώ είχαν επιβάλλει και τον ρυθμό τους. Σε αυτό το διάστημα η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της (23-40) για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 25-40.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας ακόμα και στο +18 έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στον τομέα των ριμπάουντ και τον έλεγχο του ρυθμού. Παρόλα αυτά ένα μίνι επιθετικό μπλακ άουτ έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει σε 33-47 με αποτέλεσμα ο Ίβκοβιτς να πάει time out για να δώσει νέες οδηγίες στους παίκτες του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι εύστοχοι και να πιέζουν στην άμυνα κλείνοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς (37-47) ενώ τον Ολυμπιακό , φανερά, τον είχαν επηρεάσει και οι συνεχόμενες διακοπές από ρίψεις αντικειμένων, γεγονός που ανάγκασε και τους διαιτητές να πάνε στα αποδυτήρια προσωρινά ,3’ 07’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, μετά από τις τρεις προειδοποιήσεις κι ενώ ο Χριστοδούλου είχε δεχθεί και αντικείμενο στο κεφάλι, όπως και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς . Μετά από είκοσι λεπτά διακοπής, ο διαιτητής φώναξε τους Τόμιτς και Σταυρόπουλο με το Μίλαν να μην έχει πρόβλημα στο να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο, η απόφαση ήταν ειλημμένη… Ο Χριστοδούλου ζήτησε εκκένωση για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου καθώς Σαλτσίδης, Σταυρόπουλος και οπαδοί παίρνουν το μικρόφωνο και ζητάνε από τον κόσμο να φύγει. Ο Σταυρόπουλος , μάλιστα, δηλώνει και αγανακτισμένος (!) από την κατάσταση και προλαβαίνει να κάνει και δηλώσει λέγοντας ότι δε μπορεί να ζητάμε από τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και μετά να τον διώχνουμε!!! Στις 21:52 δίνεται δεκάλεπτη διορία για εκκένωση αλλιώς θα υπάρξει οριστική διακοπή. Ο Σούλης Μαρκόπουλος παίρνει το μικρόφωνο… "Είμαστε όλοι ΠΑΟΚια, είναι κρίμα να διακοπεί το παιχνίδι. Οι διαιτητές είπαν ότι αν δεν αρχίσει σε 10 λεπτά θα διακοπεί οριστικά. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη". Στην συνέχεια πέρασε τα κάγκελα στη μια πλευρά του γηπέδου που είναι συγκεντρωμένος κόσμος και μιλά από κοντά μαζί του. Όσο περνάει η ώρα οι γραφικότητες συνεχίζονται… Στο γήπεδο για να ζητήσουν από τον κόσμο φύγει και παίκτες του ΠΑΟΚ. Γιαννακίδης, Αράπης, Καλαμπάκας, Δέδας μιλάνε με τους οπαδούς. Ο Αποστολίδης ζητά από το μικρόφωνο τον κόσμο να φύγει: "Παιδιά, αφήστε να αρχίσει το παιχνίδι. Θα το γυρίσουμε για σας". Η ώρα έχει πάει 22:20 και γίνεται κίνηση από την αστυνομία να απομακρύνει τους οπαδούς του "Δικεφάλου". Στις 22:30 βγαίνουν οι δύο ομάδες για ζέσταμα, με ελάχιστους οπαδούς να έχουν απομείνει μέσα στο γήπεδο ακόμα. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο των διοικούντων τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τους μετέφερε την επιθυμία του να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ την ίδια ώρα βγήκαν και οι διαιτητές στο παρκέ.Τελικά στις 22:45 το παιχνίδι θα ξαναρχίσει με τους παίκτες να έχουν παγώσει όπως και το γήπεδο , βέβαια, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι «εγκληματικές» για να παίξεις μπάσκετ. Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το +10 με τον Σπανούλη να ηγείται επιθετικά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί ,μετά από δύο ώρες, με σκορ 39-55 καθώς οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν πέντε πόντους σε πέντε δευτερόλεπτα.

Το μόνο που κατάφεραν οι κομπλεξικοί ήταν να εκνευρίσουν τον Σπανούλη και τους παίκτες του Θρύλου με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να στείλουν την διαφορά στο +18 με τον Red Span να πετυχαίνει 5 σερί πόντους. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς συντηρούσαν την διαφορά, αντιδρούσαν σωστά ακόμα και στα πολύ κοντά σχήματα του Μαρκόπουλου και ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού κλείνοντας το πεντάλεπτο με σκορ 46-65. Ο Παπαλουκάς το είχε πάρει «προσωπικά» και σκόραρε από παντού και με κάθε τρόπο και το ζητούμενο ,πλέον, ήταν η διαφορά ενόψει του επαναληπτικού. Αυτό και έγινε μέχρι το τέλος με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν τελικά με 60-79.

Το φύλλο αγώνα του επεισοδιακού ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός


Σε δεκαεπτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο κλειστό της Πυλαίας, μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που διεκόπη, για περισσότερο από 2 ώρες, λόγω ρίψης κροτίδων και αντικειμένων, από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων.

Το φύλλο αγώνα, όπως το συνέταξαν οι διαιτητές της αναμέτρησης κύριοι Χριστοδούλου, Φούφης και Σταματόπουλος έχει ως εξής:

«Πριν την έναρξη του αγώνα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μερικοί αναπτήρες, δύο μπαταρίες, δύο κροτίδες ήχου και καπνού και έγινε η πρώτη έγγραφη προειδοποίηση και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Στο 6.51 πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου έπεσε μπουκάλι με νερό στον πάγκο του Ολυμπιακού χωρίς τραυματισμό και έγινε η δεύτερη έγγραφη προειδοποίηση και ανακοίνωση. 4.55 πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου έπεσε ένα μπουκάλι με νερό και αναπτήρες στο πάγκο του Ολυμπιακού. Στο 3.07΄του ίδιου δεκαλέπτου έγινε τρίτη έγγραφη προειδοποίηση και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα λόγω ρήψεως πολλαπλών αντικειμένων (αναπτήρες, κέρματα, καφέδες, πέτρα). Ο κύριος Χριστοδούλου διέταξε προσωρινή διακοπή και πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια δέχτηκε αναπτήρα στο κεφάλι που του προκάλεσε έντονο πόνο και οίδημα διαμέτρου 4ων εκατοστών. Βάλαμε πάγο στο κεφάλι του και τον εξέτασε ο κομισάριος γιατρός του αγώνα (κύριος Μούστος). Σε 15 λεπτά μπορούσε να συνεχίσει με την προϋπόθεση να φύγουν οι φίλαθλοι από το γήπεδο. Η αστυνομία ζήτησε χρόνο για να τους απομακρύνει χωρίς βία και με τη συμμετοχή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Η συνολική διακοπή κράτησε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Αφού απομακρύνθηκαν οι φίλαθλοι ο αγώνας συνεχίστηκε από το σκορ (37-47).

Στη διάρκεια του αγώνα ακούστηκαν τα εξής: Πρώτο δεκάλεπτο (9.08) «Είναι Π... όλων των γαύρων οι μάνες» (10 φορές). Δεύτερο δεκάλεπτο (8.10) «Π... γιε Παπαλουκά» (7 φορές). (7.45) «Γ... ο Θρύλος και ο Πειραιάς». (3.40) «Γαύροι μ... γ... τον Πειραιά».

Tα δεκάλεπτα:13-17, 25-40, 39-55, 60-79

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκρέι 4, Γιαννακίδης, Ντόζιερ 8, Παπαδόπουλος 15, Γκετσέφσκι 2, Μάρσαλ 20, Καλλές 2, Δέδας 1, Αποστολίδης 8

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 5, Γκόρντον, Μπουρούσης 7, Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Έρτσεγκ 8, Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16, Παπαλουκάς 13, Κέσελ 7 (2), Χαλπερίν 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου