ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ολυμπιακός: H ανασκόπηση της χρονιάς (Β')

Ολυμπιακός: H ανασκόπηση της χρονιάς (Β')

Η "αρπαγή" του αιώνα με τους Αγγελόπουλους να παίρνουν μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ τον Σπανούλη στην μεταγραφή της χρονιάς στην Ευρώπη, η επιστροφή του Ίβκοβιτς στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος στον όμιλο του στην Ευρωλίγκα και να παραμένει αήττητος στην Ελλάδα.
Η "αρπαγή" του αιώνα με τους Αγγελόπουλους να παίρνουν μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ τον Σπανούλη στην μεταγραφή της χρονιάς στην Ευρώπη, η επιστροφή του Ίβκοβιτς στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος στον όμιλο του στην Ευρωλίγκα και να παραμένει αήττητος στην Ελλάδα. Μετά το πρώτο, το δεύτερο μέρος της ανασκόπησης της χρονιάς από το RedPlanet.gr.
Μετά από σκληρά παζάρια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΚΑΕ και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι κ. Αγγελόπουλοι κατάφεραν και έπεισαν τον Σέρβο να επιστρέψει στον Πειραιά ύστερα από 11 χρόνια, με σκοπό να ηγηθεί της ομάδας από την τεχνική ηγεσία. Ο "σοφός", αν και όπως έχει δηλώσει, έχει σαν στάση ζωής να μην γυρνάει ποτέ σε σύλλογο που εργάστηκε στο παρελθόν, έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του την εξαίρεση. Άλλωστε, οι δεσμοί αγάπης του με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένοι και η πρόσληψη του "Ντούντα" ανακοινώθηκε στις 3 Ιουλίου.

Οι Αγγελόπουλοι έκαναν την "αρπαγή" του αιώνα με την μεταγραφή του Σπανούλη

Η μεταγραφική "βόμβα" του καλοκαιριού, όμως, έσκασε στις 11 Ιουλίου, λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν το πολυπόθητο "ναι" από τον Βασίλη Σπανούλη και ο Red-Bill υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό δίνοντας τέλος στο πιο πολυσυζητημένο σίριαλ της χρονιάς, με ετήσιες οικονομικές αποδοχές που φτάνουν στα 2.400.000 ευρώ ετησίως. Ο 28χρονος (7/8/1982) κόμπο-γκαρντ, εκείνη την ημέρα, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των Πειραιωτών, πήρε την απόφαση να αφήσει στα... κρύα του λουτρού τον Παναθηναϊκό, με σκοπό να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταγραφή στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας μπάσκετ, η οποία αποτέλεσε και την σημαντικότερη στην Ευρώπη για το 2010.

Το τελευταίο επεισόδιο της πιο μεγάλης μεταγραφής στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, "παίχθηκε" εκείνη την Κυριακή (11/7) στα γραφεία, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελόπουλου στην περιοχή του Συντάγματος. Έχοντας πάρει την απόφασή του ο Λαρισαίος γκαρντ, έδωσε τα χέρια με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, υπογράφοντας τριετή συμφωνία μέχρι το 2013, η οποία θα του αποφέρει περισσότερα από 7.000.000 ευρώ καθαρά, δίχως την εφορία.

Παρέμβαση "κλειδί" στην υπόθεση, αποδείχθηκε η παρέμβαση του ίδιου του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Βλέποντας το θέμα να έχει "παγώσει" επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες, ο Σέρβος τεχνικός των ερυθρολεύκων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βασίλη Σπανούλη την Πέμπτη 8 Ιουλίου και αφού τον καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά, έβαλε τα δυνατά του για να πείσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους να ενεργοποιήσουν την προσφορά τους, ώστε το σίριαλ να τελειώσει με την υπογραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό την Κυριακή (11/7).

Κόντρα στην Σαρλερουά, ο Σπανούλης πέτυχε 15 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ:


 
Οσον αφορά τη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ; Ελάχιστες ημέρες μετά την αποχώρηση του Λίνας Κλέιζα από την ομάδα, προχώρησε στην κίνηση -ματ- κερδίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι και (κυρίως) την έξωθεν καλή μαρτυρία, η οποία ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. "Τώρα είσαι στον Ολυμπιακό. Βάλε τα δυνατά σου", είπαν τα δύο αδέλφια στον Red-Bill και έκλεισαν τη συμφωνία πραγματοποιώντας την μεταγραφική "βόμβα" του φετινού καλοκαιριού δίνοντας τα... ρέστα τους. Μια κίνηση ουσίας και εντυπωσιασμού από τους Αγγελόπουλους, καθώς το ρόστερ των Πειραιωτών ενισχύθηκε ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώθηκε εκείνο του Παναθηναϊκού.

Ο Σπανούλης που του έλειπε

Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Σπανούλη που τους έλειπε, έναν παίκτη γεννημένο νικητή, έναν σπουδαίο κόμπο-γκαρντ στο "ασόδυο" με έφεση στο σκορ, δίπλα στον Τεόντοσιτς, τον οποίο είχε ανάγκη η ομάδα της προηγούμενης σεζόν. Είπαμε, φαντάζεστε να είχε φέτος η ομάδα πεντάδα τους Μίλος, Red-Bill, Tσίλντρες, Κλέιζα και Μπουρούση; Πραγματική "dream-team" θα ήταν κάτω από τις εντολές του "Ντούντα". Ας σταθούμε, όμως, στο τώρα. Ο Βασίλης, λοιπόν, στην πράξη, μέχρι στιγμής, δικαιώνει τα λεφτά που θα ξοδευτούν στην πορεία για χάρη του, καθώς πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και αποτελεί έναν εκ των ηγετών του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Red-Bill εξοικοιώθηκε αμέσως στον Πειραιά και δείχνει λες και παίζει χρόνια με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. Πλέον, νιώθει απελευθερωμένος στο παιχνίδι του, ο "σοφός" τον έχει μετατρέψει σε κουμανταδόρο της ομάδας και αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως ο 28χρονος (7/9/1982) γκαρντ, στον Πειραιά, ευχαριστιέται το μπάσκετ περισσότερο, προσφέροντας στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα καλούδια για τα οποία έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια.

Το αγωνιστικό του πάθος, τις εντυπωσιακές -χαρακτηριστικές- του διεισδύσεις, την τρομερή του ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, τους πολύτιμους πόντους από την περιφέρεια, τις εξαιρετικές του άμυνες, ενώ, πλέον, ντυμένος στα ερυθρόλευκα, έχει ξεδιπλώσει στο παρκέ και τις δημιουργικές του αρετές. Αποτελεί. αναμφισβήτητα, έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες των ημερών μας και ο Ολυμπιακός τον έχει με υπερηφάνεια στο ρόστερ του. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, μάλιστα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ξεχώρισε τον επαγγελματισμό του Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως έχει συναντήσει ελάχιστους παίκτες στην καριέρα του με τέτοια συγκέντρωση όπως του Red-Bill.

Το ντεμπούτο του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα:


 
Οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις και προετοιμασία δίχως τους διεθνείς

Πέρα της μεταγραφής του Βασίλη Σπανούλη, o Oλυμπιακός ενισχύθηκε με τους Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, με τον Σλοβένο σέντερ να έρχεται στον Πειραιά από το ΝΒΑ, με τον γκαρντ Τζαμόν Γκόρντον από το Μαρούσι, τον εξαιρετικό Σέρβο σουτέρ Μάρκο Κέσελ από τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος διέπρεψε στο Μουντομπάσκετ, τον Αυστραλό πάουερ φόργουορντ Μάτ Νίλσεν από την Βαλένθια, τον νεαρό Δημήτρη Κατσίβελη, ενώ παράλληλα επέστρεψε στην ομάδα και ο δανεικός στο Μαρούσι, Μιχάλης Πελεκάνος. Με εξαίρεση τους διεθνείς λόγω Μουντομπάσκετ, οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι υπό τις οδηγίες του βοηθού του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλη Αγγέλου. Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενσωματώθηκαν στην ομάδα οι Σπανούλης, Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Κέσελ, Νίλσεν συν τον "Ντούντα", ο οποίος ήταν προπονητής και της Εθνικής Σερβίας.

Σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός έχοντας όλους τους παίκτες του στην διάθεση του, ξεκίνησε την δημιουργία αυτής της νέας ομάδας στην Τουρκία, λαμβάνοντας συμμετοχή σε συγκεκριμένο τουρνουά, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν αήττητοι το τρόπαιο. Στόχος του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπως ο ίδιος τόνισε, να φτιάξει ένα σύνολο το οποίο θα παίξει ένα σύγχρονο, γρήγορο και ομαδικό μπάσκετ. Ο "Ντούντα" ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φιλάθλους, καθώς ξέρει και ο ίδιος πως οι παίκτες χρειάζονται αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους ώστε να "δέσουν" μεταξύ τους, αλλά και να αποκτήσουν την απαραίτητη χημεία. Μεγάλο ατού των Πειραιωτών, φέτος, η τρομερή τους περιφέρεια στα γκαρντ, με παικταράδες παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως τους Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Σπανούλη, συν την παρουσία των Χαλπερίν και Γκόρντον.

Το επίσημο ντεμπούτο του Red-Bill με τα ερυθρόλευκα

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για την σεζόν 2010-11, για τον θεσμό του Κύπελλου Ελλάδος, κόντρα στον Πανελλήνιο στην Λαμία, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση με σκορ 57-85. Κεντρικό πρόσωπο της ημέρας, όμως ήταν ο  Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.



Αήττητος στο Πρωτάθλημα με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν (2010-11) με την γνωστή τιμωρία των 6 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ. Παρά το γεγονός αυτό, οι ερυθρόλευκοι αγωνιστικά δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν αήττητοι στην Α1 με 9 νίκες, όντας πρώτοι στην βαθμολογία σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είναι πρώτος στην διοργάνωση στις ασίστ με 6.1 τελικές πάσες ανά αγώνα, ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας μέσο όρο 11.1 πόντους. Κορυφαία εμφάνιση από τον Red-Bill εκείνη στην Νέα Σμύρνη, καθώς κόντρα στον Πανιώνιο ήταν ασταμάτητος σημειώνοντας 24 πόντους.

Πρώτος στον όμιλο του στην Ευρωλίγκα, διατηρώντας απόρθητο κάστρο το ΣΕΦ

Στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του με 7 νίκες και 3 ήττες και προκρίθηκε στο Top-16, διατηρώντας ανέπαφο το ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την πιο δυνατή έδρα στην Ευρώπη, καθώς το αήττητο σερί τους έφτασε τις 20 σερί νίκες στην διοργάνωση στο Φάληρο. Η ήττα στο Μπάμπεργκ και η κακή εμφάνιση στην Μαδρίτη προκάλεσε προβληματισμούς, αλλά οι Πειραιώτες ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί και απολαυστικοί στην έδρα τους, καθώς ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους, επικρατώντας, μάλιστα εύκολα, τόσο επί της Ρεάλ (82-66), όσο και επί της Μάλαγα (93-66) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι Βασίλης Σπανούλης, Μίλος Τεόντοσιτς και ο αναγεννημένος Γιάννης Μπουρούσης.

Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-66



Ολυμπιακός - Μάλαγα 93-66



Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η χρονιά του 2010 για τον Ολυμπιακό. Οι στόχοι δεν αλλάζουν, οι ερυθρόλευκοι μέσα στο 2011 θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα της Α1, θέλουν να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους στο Final-4 της Βαρκελώνης και φυσικά θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος. Τελευταίο ματς για τους ερυθρόλευκους η επικράτηση τους επί της Ρόμα στο ΣΕΦ με σκορ 89-82.

Ολυμπιακός - Ρόμα 89-82:

First prize
Ανέβηκε από Euroleague_Basketball. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου