ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ο Ολυμπιακός κατέβαλλε την αντίσταση του Εργοτέλη, κερδίζοντας με 3-0 τους Κρητικούς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", δείχνοντας πως σιγά - σιγά "ζεσταίνει" τις μηχανές του για τη δύσκολη συνέχεια της σεζόν. Σκόρερ των τερμάτων οι Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδης. Δύο αποβολές για τους φιλοξενούμενους. Δείτε βίντεο.
Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν τη 13η νίκη τους στο Πρωτάθλημα και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Εργοτέλη, που δεν έκανε υποψία ευκαιρίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και αναλώθηκε σε σκληρό παιχνίδι. Δικαιολογημένες οι δύο αποβολές σε Χίμπλινγκερ (56') και Μπουχαλάκη (60'). Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 58' με το 16ο γκολ του στη σεζόν, ενώ στο 65' ο Μέλμπεργκ έκανε το 2-0, με τον Φετφατζίδη να πετυχαίνει το γκολ της βραδιάς στο 90', διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Πέναλτι στο 13' δεν υπέδειξε ο Κάκος, σε μαρκάρισμα του Σαρρή στον Ντιόγκο.

Κατά την εκφώνηση της ερυθρόλευκης εντεκάδας αποδοκιμάστηκαν για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στον προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Πανιώνιο την περασμένη Τετάρτη 25/1) οι Μαρκάνο, Αμπντούν (αυτοί οι δύο περισσότερο) και Ορμπάιθ.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη για Βαλβέρδε από τον κόσμο. Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Οι Ορμπάιθ και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αμπντούν έπαιξε δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Ντιόγκο αριστερά και ο Ιμπαγάσα σε επιτελικό ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο 2012. Πίεσε, έκανε φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο και ένα δυνατό τελευταίο τέταρτο στο πρώτο μέρος. Μόνο στο διάστημα 20'-30' δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον Εργοτέλη, που έπαιζε μαζική άμυνα και δεν είχε ούτε μία ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι ερυθρόλευκοι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ, που είναι το κλειδί της νίκης σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Πάντελιτς σε τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Μόλις στο 8', ο Μαρκάνο σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά, ο Αμπντούν έγινε αποδέκτης της περιοχής μέσα στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά και πάσαρε στον Πάντελιτς, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πίρσον απομάκρυνε ενστικτωδώς τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 12', ο Ιμπαγάσα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντιόγκο έπιασε την κεφαλιά, κάνοντας εκπληκτικό άλμα στο ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 13', ο Ντιόγκο έπαιξε το ένα-δύο με τον Πάντελιτς, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, όπου κρατήθηκε από τον Σαρρή, αλλά ο Κάκος δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Γενικότερα, ο Κάκος ήταν προκλητικός με την στάση του στο παιχνίδι. Σφύριζε με ένα τουπέ σαν να είναι το κέντρο του κόσμου. Στο 21', ο Πίρσον μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Ορμπάιθ, ενώ στο 28' ο Ντιόγκο έκανε την ατομική ενέργεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από το 30', και μετά ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Η πειραϊκή ομάδα έπαιζε από το πρώτο λεπτό τον Εργοτέλη στο μισό γήπεδο, κέρδισε αρκετά κόρνερ (εννέα στο πρώτο ημίχρονο!) και φάουλ και αναζητούσε το γκολ. Στο 40', ο Μανιάτης με μία έξοχη μπαλιά τροφοδότησε τον Πάντελιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Πίρσον, αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα το δεξί πλασέ που επιχείρησε να καταλήξει άουτ υπό την πίεση του Σασιασβίλι. Στο 42', ο Μάρκο έχασε την τρίτη του ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Σε αντεπίθεση, ο Ντιόγκο πάσαρε στον Μαρκάνο, ο Ισπανός σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά, αλλά ο Πάντελιτς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Όπως γίνεται αντιληπτό, το άγχος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο. Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Στο 48', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντιόγκο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Πίρσον να μπλοκάρει. Στο ίδιο λεπτό, ο Λεάλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μέγκιερι σουτάροντας ψηλοκρεμαστά με δεξί από τα αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 50', ο Μαρκάνο σέντραρε από τα αριστερά, ο Πάντελιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ασφυκτικά. Στο 53', ο Ιμπαγάσα με μπαλιά-τρύπα βρήκε τον Μανιάτη, ο οποίος σούταρε διαγώνια με το αριστερό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάλι άουτ. Στο 56', ο Ντιόγκο ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ανατράπηκε από τον Χίμπλινγκερ, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν η δεύτερη. Ο στόπερ του Εργοτέλη αποβλήθηκε σωστά και η πειραϊκή ομάδα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα πια στην αναμέτρηση. Δύο λεπτά μετά (58'), ήρθε η λύτρωση! Με το 10ο γκολ του Πάντελιτς στο Πρωτάθλημα και 16ο συνολικά στην τρέχουσα σεζόν! Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το κόρνερ στον Αμπντούν. Ο Αλγερινός σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό, ο Μέλμπεργκ βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και ο Μαρκάνο έγινε αποδέκτης. Ο Ισπανός πάσαρε παράλληλα στον Πάντελιτς, ο οποίος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με το αριστερό “έγραψε” το 1-0! Ο Σέρβος επιθετικός ξέσπασε, καθώς νωρίτερα είχε βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Πρωταθλητή Ελλάδας στο 60', όταν ο Εργοτέλης έμεινε με εννέα παίκτες. Ο Μπουχαλάκης αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Αμπντούν. Και οι δύο κόκκινες κάρτες ήταν δίκαιες. Στο 65', οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε γρήγορα φάουλ από τα δεξιά, ο ορεξάτος Αμπντούν πήρε την μπάλα, σέντραρε με το δεξί και ο Μέλμπεργκ με ωραία δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-0 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Θρύλου.

Με το σκορ στο 2-0 ο νικητής είχε ουσιαστικά κριθεί. Στο 66', ο κεφάτος Μαρκάνο σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντιόγκο έπιασε αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε καλά από το πρώτο λεπτό. Με ρυθμό στο παιχνίδι του. Δημιούργησε φάσεις, δεν απειλήθηκε και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Στο 74', ο Φετφατζίδης αντικατέστησε τον Αμπντούν. Στο 77', ο Μανιάτης επιχείρησε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Στο 79', ο Φετφατζίδης τροφοδότησε με έξοχη πάσα τον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε στην προβολή που επιχείρησε με αποτέλεσμα να προλάβει ο Πίρσον, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Πάντως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν πολύ καλός, όμως του έλειψε το γκολ. Στο 81', ο Μακούν έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μανιάτη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Πίρσον με όμορφη απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Ο Βαλβέρδε δεν ρίσκαρε με τον Μιραλάς, καθώς το ματς είχε κριθεί, και έτσι τρίτη αλλαγή ήταν ο Παπάζογλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μέλμπεργκ. Στο 86', σε κόντρα επίθεση, ο Μακούν βρήκε τον Μοδέστο μέσα στην περιοχή, ο Κορσικανός προσπάθησε να βρει τον Πάντελιτς, αλλά η πάσα ήταν άσχημη με αποτέλεσμα να χαθεί μία ακόμα ευκαιρία. Στο 87', ο Πάντελιτς υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαινε πρόσωπο με το τέρμα. Στο 88', ο εξαιρετικός Μανιάτης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ούτε τη φορά αυτή κατάφερε να σκοράρει. Το κυνηγάει το γκολ ο Γιάννης, κάποια στιγμή θα έρθει. Το τρίτο γκολ, πάντως, ήρθε! Στο 90', ο Φετφατζίδης έκανε την ατομική ενέργεια και σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα αντίπαλα δίχτυα. Πανέμορφο γκολ από τον “Φέτφα”, που διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 93', λίγο έλειψε να σκοράρει και ο Μαρκάνο, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και η άμυνα του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός αρχίζει την τελική του αντεπίθεση για το Πρωτάθλημα και η αρχή έγινε κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ (83' Παπάζογλου), Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ντιόγκο, Αμπντούν (74' Φετφατζίδης).

Αναπληρωματικοί: Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Μόνχε, Μακούν, Ποτουρίδης.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (51' Γιαλούσης), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπούντιμιρ (62' Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55' Τζανακάκης).

Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Γιαλούσης, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Χάντι, Καρέλης, Χρυσοφάκης.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Βοηθοί διαιτητές: Γρηγόρης Πάνου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Σπύρος Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Τέταρτος διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 68' Ορμπάιθ, 72' Αμπντούν, 85' Παπάζογλου (Ολυμπιακός), 22' Μπουχαλάκης, 44' Χίμπλινγκερ, 70' Κατσικοκέρης, 76' Γιοβάνοβιτς (Εργοτέλης)

Κόκκινες κάρτες: 56' Χίμπλινγκερ, 60' Μπουχαλάκης (Εργοτέλης)

Τα γκολ της αναμέτρησης:


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου