ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία με Σιόβα, κοντά και σε Σάμαρη

Συμφωνία με Σιόβα, κοντά και σε Σάμαρη

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Πανιώνιο για την μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού, Δημήτρη Σιόβα, για το καλοκαίρι, ενώ είναι κοντά στο να "κλείσει" και τον επιτελικό μέσο των κυανέρυθρων, Ανδρέα Σάμαρη.
Τις τελευταίες μέρες ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Πανιώνιο, έχοντας σκοπό οι Πειραιώτες να αποκτήσουν δύο ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων. Ο λόγος για τον 23χρονο (16/9/1988) κεντρικό αμυντικό, Δημήτρη Σιόβα (βλέπε φωτογραφία), αλλά και για τον 22χρονο (13/6/1989) επιτελικό μέσο, Ανδρέα Σάμαρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι έχουν έρθει ήδη σε προφορική συμφωνία με την ομάδα της Νέας Σμύρνης για την μεταγραφή του δυναμικού στόπερ, Δημήτρη Σιόβα, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει κοντά στις 300.000 ευρώ. Το "deal", όμως, για τον 23χρονο σέντερ-μπακ έχει την εξής παράμετρο: πως ο υψηλόσωμος (1.92μ, 87κ.) σέντερ-μπακ θα έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθεί η σεζόν, και όχι τώρα τον Γενάρη.

Το βιογραφικό του Σιόβα

Ο Δημήτρης Σιόβας ξεκίνησε από την ομάδα νέων της Ξάνθης και η καταγωγή του είναι από την Δράμα. Ήταν στο δυναμικό της Skoda από τη σεζόν 2006-07 αλλά δεν πήρε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής παρά το ότι την ίδια περίοδο ήταν μέλος της Εθνικής Νέων.

Τον Ιούνιο του 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανιωνίου, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 3 Ιανουαρίου 2009 σε ηλικία 20 ετών και 4 μηνών στο ματς Ξάνθη-Πανιώνιος (0-0). Στο β΄ μισό της περιόδου 2008-09 δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό Νικαίας στη Β΄ Εθνική για αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία και από τον Ιούνιο 2009 επανήλθε στον Πανιώνιο.

Ο Σιόβας στις εθνικές ομάδες

Ο Δημήτρης Σιόβας αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων την περίοδο 2006-07. Ήταν μέλος της ομάδας (18 ποδοσφαιριστές) που αγωνίστηκε στην τελική φάση κι έφτασε ως τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών το 2007, όπου ηττήθηκε από την Ισπανία με 0-1. Από το 2008 είναι μέλος της Εθνικής Ελπίδων. Πρωτόπαιξε σε δύο φιλικά στις 11 Οκτωβρίου με τη Βουλγαρία και στις 19 Νοεμβρίου με την Ελβετία, στα οποία μπήκε ως αλλαγή και στη συνέχεια από τον προπονητή Νίκο Νιόπλια καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα στο κέντρο της άμυνας.

Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της μικρής εθνικής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων του 2011 και από το ματς επί της Πορτογαλίας, στις 17-11-2009, είναι ο αρχηγός της ομάδας. Στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης στις 4 Σεπτεμβρίου 2010 στα Σκόπια πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική στο νικηφόρο 2-1 που σήμανε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Δημήτρης Σιόβας κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ανδρών για πρώτη φορα στην καριέρα του για ένα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Αυστρία και είναι πλέον μέλος της εθνικής ομάδας και στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Σιόβας δίπλα στον Μήτρογλου στον Πανιώνιο:

 
Κοντά σε συμφωνία και με Σάμαρη

Όσον αφορά την περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη, οι Πειραιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια με τον Πανιώνιο για την μεταγραφή του 22χρονου (13/6/1989) μέσου, ο οποίος έχει καταγωγή από την Πάτρα. Στον Ολυμπιακό, μάλιστα, σχολιάζουν πως ο υψηλόσωμος (1.89μ.) δημιουργικός χαφ είναι "καπαρωμένος", επίσης, για το καλοκαίρι.

Ο Σάμαρης στην Εθνική νέων

Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων και φόρεσε την φανέλα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 που έγιναν στο Λουξεμβούργο τον Αύγουστο του 2007. Αγωνίστηκε στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε η εθνική ομάδα και στον αγώνα της πρώτης προκριματικής φάσης με Γαλλία, στον οποίο αντικαταστάθηκε στο 62΄. Δεν αγωνίστηκε στη δεύτερη φάση των προκριματικών και δεν κλήθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 2008.

Ο Σάμαρης μαρκάρει τον Τζεμπούρ:

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου